homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 juni 2018
Smulders en Van der Gaag zijn deze week windowshoppen in Manchester


Volgens Voetbal International zijn technisch directeur Hans Smulders en aanstaand NAC trainer (en momenteel genietend van zijn vakantie in Excelsior dienst) deze week in Engeland om met de heren van City de potentiële assets voor komend seizoen te bespreken.

Natuurlijk hopen ze minimaal net zo leuke speulerkes als afgelopen seizoen te strikken. Met name Angeliño en Manu Garcia scoorden hoge ogen in de Eredivisie. Volgens de VI was ene Lovro Majer één van de prospects om bij NAC te stallen. De Kroatische middenvelder is nu nog in bezit van NK Lokomotiva, maar City zou op het punt staan om hem voor ommenabij de 9 miljoen over te nemen. Maar wat internetspeurwerk van de BSR leert ons het volgende: volgens Sportitalia is er een hele andere deal op handen is. Het talent zou volgens de Italianen onderweg zijn naar Sampdoria om daar voor een transferbedrag van 6 miljoen euro een krabbel te gaan zetten. Door die speler kunnen we dus hoogstwaarschijnlijk een dikke streep zetten.

Resteert de naam Luka Ilic die al langer in Breda rond gonst. De jonge centrale middenvelder werd vorig seizoen gecontracteerd door City en werd direct weer verhuurd aan zijn oude werkgever Rode Ster Belgrado. City zou hem nu graag elders in Europa willen stallen en NAC is een vanzelfsprekende gegadigde. De bijna 19-jarige Serviër zou al in Breda zijn geweest voor een kennismaking en dat zou hem goed zijn bevallen.

Geweldig dat we in vergelijking met voorgaande jaren nu al in zo’n betrekkelijk vroeg stadium bij City aan tafel zitten. Maar dan nu even de kritische kanttekening. Smulders moet zijn visie misschien nóg eens een keer aan de NAC supporters uitleggen. Wij waren in de veronderstelling dat het de visie van NAC is om de as en belangrijkste spelers van het elftal uit eigen spelers te laten bestaan. Die zet je eerst weg, daarna zouden de resterende witte vlekken worden aangevuld met spelers van City, nietwaar?
We kunnen het ons heel goed voorstellen dat we in onze eerste twee volle seizoen met de City deal omwille van de broodnodige kwaliteit impuls teneinde z.s.m. te promoveren wat concessies ten opzichte van die visie hebben moeten doen. Maar gaan we die omgekeerde koers blijven varen? Gaan we nu door met juist die City boys de as van het elftal te laten vormen? Vorig seizoen was onze beste spits van City. Vorig seizoen was onze beste middenvelder van City. Vorig seizoen was onze beste verdediger van City. Vorig seizoen was notabene onze aanvoerder van City. Alleen de keeper stond bij NAC onder contract.
Nu lijkt het er echter op dat de City youngsters voor komend seizoen wéér eerder vast liggen dan toekomstige eigen spelers. We komen dankzij onze plaats in de meest gunstige categorie van het Financial Rating System in wat rustiger vaarwater terecht en hebben financieel wat meer bewegingsruimte. Hoe gaat NAC dat deze zomer gebruiken om wat minder afhankelijk te gaan worden van onze City vrienden? We pleiten er niet voor om weer onverantwoorde financiële sprongen te gaan wagen. Maar, wanneer gaan we nu eens écht wat eigen transferwaarde creëren? Kunnen we komend seizoen die volgens de Visie toegezegde NAC-as gaan aanschouwen? Of gaan we weer een overbruggingsjaar tegemoet?


Bron : De Rat, Sportitalia, Voetbal International


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rimaris

Geplaatst: woensdag 6 juni 2018 om 18:21u

Terechte punten!

Haze

Geplaatst: woensdag 6 juni 2018 om 18:44u

De schrijver is hopelijk niet zo naïef als hij zich hierboven voor doet toch?

Gerrie de B.

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 9:02u

Man, man, man, wat weer een tranentrekkend negatief stuk tekst. Ik ga weer verder lezen op BSR. Zelfde nieuws met en normale toon.

Joop Klepzeiker

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 9:24u

Wa ne kwats. Er zitten precies twee hele zinnen in die terecht kritisch uitgevraagd.

"Wij waren in de veronderstelling dat het de visie van NAC is om de as en belangrijkste spelers van het elftal uit eigen spelers te laten bestaan. Die zet je eerst weg, daarna zouden de resterende witte vlekken worden aangevuld met spelers van City, nietwaar?"

De rest is ingevulde stemmingmakerij:
- Wie zegt dat Smulders straks weer met een complete City-as komt aanzetten?
- Wie zegt dat Smulders nog geen idee heeft hoe de rest van de selectie er na de zomer uit gaat zien?
En vooral;
- Wat is het verschil tussen een rechtshalf verkopen voor 8 ton of een spits verkopen voor 8 ton?

Of is hier vooral sprake van wat verkropte frustratie omdat men in de slangenkuil van Breda eindelijk de meeste gaten gedicht heeft, en daardoor de deuren voor de mennekes van De Rat misschien ook wat meer gesloten blijven?

Hugh Hefner

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 9:41u

«Geweldig dat we in vergelijking met voorgaande jaren nu al in zo’n betrekkelijk vroeg stadium bij City aan tafel zitten.»
Als dit de enige positieve noot is in bovenstaand stuk, dan kan ik die ook meteen ontkrachten. Als er speulerkes van City komen, dan komen ze pas net voor het begin van het nieuwe seizoen. Ik ken ome Sep al langer dan vandaag.
Van de hele as van het elftal van vorig jaar was alles van City, met uitzondering van de keeper. Laat dat nou ook net de zwakste schakel in het geheel zijn...
Dat Smullie ook maar meteen met een goed kieperke aan komt zetten.
Tot dusver is me de samenwerking met City niet slecht gevallen. Het is jammer dat mennekes als Garcia en Angeliño niet gewoon wat langer bij ons kunnen spelen. Wij dienen toch als etalage voor City? Zolang ze niet verkocht worden, kunnen ze hier toch blijven spelen? Speulerkes ontwikkelen zich beter, krijgen leidinggevende capaciteiten, en ze hoeven niet ieder jaar te verkassen.
Ik zou als ik Smullie was, de samenwerking met City intensiveren, maar ook langzaam afbouwen. Afgelopen jaar 6 huurlingen, dit jaar 5, volgend jaar 4, enzovoort. Wel hameren op kwaliteit. En anders met optie tot overname. Dan bouw je zelf ook langzaam maar zeker een stabiele selectie op.

TheBelg

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 10:10u

Wat een parodie op een informatieverstrekkende website is dit geworden seg. Stemmingmakerij 8/10 Nieuwswaarde 2/10

De Wortel

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 14:22u

Begrijp even niet zo zeer wat hier negatief aan is. De `as` (oftewel: opbouwende centrale verdediging, spielmacher op t middenveld en spits) zijn zo ongelooflijk belangrijk binnen het elftal, het is `dodelijk` als een trainer ieder jaar op deze veldposities spelers opnieuw moet gaan inpassen...

Don Leon

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 14:36u

@Gerrie de B.
Er is een verschil tussen ‘nieuws’ en ‘opinie’, nieuwssite / fanzine. Jouw vrije keuze om een opinie wel of niet te willen lezen of je te laten ontlokken tot een constructieve discussie.

@TheBelg
Accuraat. Al sinds 1996 zo.

@Joop Klepzeiker
Kritiek met stemmingmakerij verwarren, het is zo gebeurd.
Heel simpel. Smulders heeft een Visie gepresenteerd met zijn beroemde witte vlekkenplan. Oprecht, heel kundig en hoopgevend voor de toekomst. Werden we allemaal enthousiast van. Ook werden de gevolgen van het partnership met City voor deze Visie toegelicht. Die luidden: NAC vult eerst zelf haar eigen poppetjes in, en gaat daarná pas de lege plekken aanvullen met City spelers. Dat is ons als NAC supporters altijd verteld. Prima. Tot zover duidelijk, nietwaar?

Echter na de degradatie moest er vermoedelijk (en begrijpelijk) even een concessie worden gedaan ten aanzien van die visie, want niet de eigen spelers werden eerste keuze, maar de inbreng van City werd leading in het samenstellen van het team. Daar omheen werden door NAC zelf spelers aangetrokken. En dat is niet conform de Visie en wat ons rond de deal met City werd voorgehouden. Maar we snappen met z’n alleen dat dit even noodzakelijk was. Ook prima, we zijn tenslotte gepromoveerd en dat was nou net het doel van die kortdurende ommezwaai van het beleid.

Nu stellen we ons heel simpel de vraag, was deze ommezwaai ook daadwerkelijk maar voor korte duur, of gaat NAC nu weer gewoon terug naar de koers zoals de eerste visie en het aanvankelijke doel van de City partnership? Zeker nu we in vergelijking met de afgelopen twee / drie seizoenen weer in sportief en financieel rustiger vaarwater terecht zijn gekomen.

Hans Smulders heeft ons allen in een openbare setting uitgelegd dat de as van het elftal bij grote voorkeur moet bestaan uit eigen spelers, goede betrouwbare routiniers waar je omheen bouwt met andere spelers, zoals die van City. De As, spelers die voor langere periode het hart van het team vormen.

Wat jij noemt dat ‘ingevulde stemmingmakerij’ is, die vragen zitten allemaal verpakt in de vraag welke koers ons NAC deze zomer weer in gaat. Waanzin als we dit soort vragen niet meer zouden mogen stellen. Aangezien Hans Smulders per jaar gemiddeld twee communicatiemomenten heeft, zijn we nu inderdaad zonder antwoorden op deze prangende vraag. Dat kan zeer zeker frustreren ja. Want we weten intussen dat ook Hans Smulders niet vrij is van het maken van inschattingsfouten (zie bv. keepers vorige zomer). Het is de taak van de supporter om vinger aan de pols te houden. Het is jouw goed recht om braaf in alle stilte te gaan zitten duimen of ze wel de juiste beslissing zullen gaan nemen. Er zijn ook supporters die wat pro actiever op het beleid zitten en meteen vragen stellen als ze daar noodzaak in zien.

De vragen in de laatste alinea van dit artikel, weet jij daar het antwoord al op? Of vind jij deze vragen niet belangrijk? En waarom dan niet?

Discussie aan.

Gerrie de B.

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 15:49u

@ Don Leon,

Wie zegt jullie dat de eigen spelers nog niet geregeld zijn? Aangezien Smulders & Co goed zijn in nieuws stil houden zou het zomaar kunnen dat de versterkingen al zijn geregeld en zijn ze nu de selectie aan het aanvullen met City spelers.

Al met al vind ik het bovenstaande artikel een behoorlijk negatieve smaak hebben (mijn mening). Kritiek goed, maar vrij negatief zijn op iets waar je niets vanaf weet?

NASH

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 16:01u

Voor mij slechts 1 ding van belang. Een zo goed mogelijk NAC team op het veld. Huurling of niet maakt me niks uit. Als het eigen spelers zijn gaan ze toch voor een appel en een ei weg, dus levert relatief weinig op. De meeste eredivisie teams moeten iedere jaar 7 of meer spelers inpassen dat is bij ons ook. Angelino en Garcia heb ik van genoten en of city of nac hun salaris betaald maakt me niks uit, als ze maar in ons geel-zwart spelen.

Don Leon

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 16:02u

@Gerrie

quote:
Wie zegt jullie dat de eigen spelers nog niet geregeld zijn?

Helemaal niemand. Daarom stellen we de vraag ook.

Don Leon

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 17:01u

@NASH

Vanzelfsprekend. Maar wat ook van belang is, is dat we een toekomstbestendig team hebben, dat transferwaarde creëert en dat de komende jaren consistente prestaties levert. Uiteraard niet consistent onderin, maar dat spreekt voor zich. Zo’n City deal kan daar best positief aan bijdragen, maar je kunt er ook kapitale fouten mee maken.

Dat van die eigen spelers die toch maar voor een appel en een ei weggaan is natuurlijk behoorlijk cynisch. Eigen spelers kunnen daadwerkelijk veel geld opleveren. Daar kan je het beleid ook op inrichten, maar dat vergt geduld en kunde. Dat is het tegenovergestelde van ad hoc, jaar tot jaar beleid. En twee jaar in de eerste divisie vertoeven helpt dan niet mee.

Het is gebleken dat wij bij NAC weinig moeite hebben met het in de armen sluiten van de City spelers. Dat is ook niet zomaar. Die jongens zijn tig keer beter voorbereid op een overgang naar NAC dan spelers van elke willekeurige andere club en voelen zich daardoor direct onderdeel van de club en de missie. Dat merkt de supporter heel snel. Dan maakt het de supporter inderdaad niet uit wie zijn salaris betaalt. Maar in de long run is het van belang dat deze geleende spelers niet te veel de ontwikkeling van die eigen spelers met potentiele transferwaarde blokkeren.

Joop Klepzeiker

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 17:05u

@ Leon,

Voorop gesteld, ik vind de betrokkenheid van De Rat mooi. Het brengt jullie vele volgers en ondanks dat de hoeveelheid nieuws en berichten in rap tempo afneemt, kijk ik regelmatig of er nog wat te melden is.

Mooi, hebben we dat gehad. Jullie Window-shopping betoog heeft niets te maken met duimen draaiende supporters, met brave borsten en met Hans die fouten maakt. Nee, je stelt een vraag, doorspekt met subjectiviteit aan de hand waarvan nu een handvol reaguurders zegt dat het wat doorslaat in de `azijn-cultuur` waar jullie blijkbaar al sinds 1996 zo trots op zijn. Daarnaast vraag ik me af of het gezond is dat een supportersgeleding vinger aan de pols gaat houden. Iets wat ik in mijn vorige reactie omschreef als `slangenkuil`. In theorie, en volgens mij ook in praktijk, heeft de club daar een toezichthoudend orgaan voor. Of die nu voldoen of niet is nu niet de kwestie, maar te allen tijde is je club ten dode opgeschreven als je supporters de macht geeft. We hebben en masse verfoeid hoe een paar Tilburgse fans hun zin kregen toen vd Looi niet voldeed, en ook in Twente weten ze hoe er met dat bijltje gehakt wordt. Hier overigens ook; Sjef van As, Gudelj, Karelse en wat mannen in de RvT werden vriendelijk doch dringend richting uitgang bewogen. Het uiteindelijke resultaat? Het was mei 2015, het regende en Roda was de tegenstander.

Laat Hans zijn werk doen. Gaat ie ook fouten mee maken. Moet je hier op deze website vervloeken. Kritische bakkeleien met mede supporters. En die twee keer per jaar dat je m spreekt kritische vragen stellen. Niet op het pluche gaan zitten. Zit niemand op te wachten.

Don Leon

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 17:49u

@Joop

Klopt, we hebben diverse organen in en rond de club die een oogje in het zeil houden, waarvan er eentje zelfs het personeel mag aanstellen en ontslaan (Sepke is koud drie weken bezig). Het personeelsbeleid kunnen voeren gaat natuurlijk veel verder dan wat ik omschreef als ‘vinger aan de pols houden’. Wat dit artikel hierboven doet moet je lezen als ‘temperatuur meten’ of de club nog wel de goede koers ligt. Dat mag iedereen. Jij, ik, de voorzitter, de financier. De één mag er echter wat meer consequenties aan verbinden dan de ander.

De keren dat Hans Smulders voor de supporters in beeld komt is één of twee keer per jaar tijdens de technische klankbordavond en een zeldzame keer als er een trainer wordt ontslagen of gepresenteerd. Daar moeten wij al onze kennis uit distilleren, want Goetzee houdt zich verre van het technisch beleid. Ja, Hans moet rustig zijn werk kunnen doen. Maar het lijkt mij ook gezond dat wij bij tijd en wijlen kunnen peilen of onze TD niet beetje bij beetje aan het zwichten is voor het korte termijn presteren. We kunnen het ons niet permitteren om het nu helemaal onzichtbaar zijn gang te laten gaan en pas over 3 jaar (als hij 5 jaar in NAC dienst is en hij wil stoppen) de balans op gaan maken en blijkt dat we dankzij de City inbreng weliswaar nog steeds Eredivisie spelen, maar nog steeds geen eigen tafelzilver hebben. Dit is allemaal hypothetisch, maar het is niet uit te sluiten.

Ik ben het met je eens dat je moet opletten als je supporters de complete agenda laat bepalen, want dan ga je geheid leven naar de waan van de dag. Maar dit betreffen juist vragen die tot doel hebben te controleren dat Hans nog conform de Visie werkt die hij zelf heeft gepresenteerd en waar wij ons allen vol overtuiging achter hebben geschaard.

En oh ja, geen pluche, meer een wiebelende houten kruk.

piair

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 18:38u

Als we ieder jaar zo`n seizoen hebben als afgelopen seizoen maakt het mij niets uit waar ze vandaan komen.

We kunnen roepen om eigen spelers, maar deze werden nu (wellicht omdat Nac niet zoveel te besteden heeft) nu juist geregeld uitgefloten met Rai Vloet voorop.

Daarnaast vind ik de weg van de jonkies die ervaring opdoen bij Helmond Sport juist weer een goede zet en juist zij moeten op termijn de as van het team gaan vormen en uiteindelijk geld opleveren,

Kortom laat die huurlingen maar komen, ik heb alweer zin in nieuwe seizoen

Come on NAC

Joop Klepzeiker

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 20:10u

@ Leon

"Maar het lijkt mij ook gezond dat wij bij tijd en wijlen kunnen peilen of onze TD niet beetje bij beetje aan het zwichten is voor het korte termijn presteren."

Met peilen is niet zoveel mis, het zit hem in de gevolgen van die peilstokjes. Ik denk dat we daar niet op dezelfde golflengte zitten. Prima, ik ben natuurlijk ook maar een buitenstaander.

WW

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 22:13u

Ik snap de strekking van de zorgen wel maar ik deel ze niet. Want ik vind dat de argumenten die gebruikt worden hooguit deels op feiten gebaseerd zijn.

De beste spits was nl. niet Ambrose maar Sadiq en Te Vrede. Pas toen zij in het centrum kwamen en Ambrose naar rechts kon verhuizen, ging zowel het elftal als Ambrose beter draaien.

Pablo Mari achterin was maandenlang zeer wisselvallig. Pas de laatste tijd ging er iets constants van hem uit. Maar laat hem het eerst maar eens een heel seizoen zien én ik heb niet de indruk dat Bart Meijers veel voor `m onder hoeft te doen.

Manu Garcia staat buiten kijf.
En naast hem was de beste Angelino maar die was linksback dus geen as.

Dan kom ik op 1 bepalende City speler in de as (Garcia) en de rest is vervangbaar (Mari) cq het ging aantoonbaar beter toen die aflossing daadwerkelijk kwam (Ambrose).

GB

Geplaatst: donderdag 7 juni 2018 om 22:27u

Kortom , het artikel trekt conclusies op basis van aannames waar vervolgens weer middels aannames conclusies uit worden getrokken. Pfffff. Geduld is een schone zaak en duiding een must. Even afwachten mensen, rustig blijven en een koekje nemen.

Gerrie de B.

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2018 om 10:19u

@ GB,

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2018 om 11:17u

Heren, zonder me met de inhoud van vorenstaande discussie te bemoeien, moet het me echt even van het hart dat de kwaliteit van de discussie mijn DROL-hart weer even sneller doet kloppen. Over-en-weer steekhoudende argumenten, begrip voor elkaar en proberen samen tot een punt te komen.

Dat is waarom ik inmiddels ik weet niet hoe lang al DROL-volger ben en daaraan ook wel eens een keertje mee doe.

Laten we deze haverkist vooral zo blijven gebruiken. En laat nou in godsnaam Hbd gewoon weer meedoen met het oog op de nodige peper in de reet. Dat maakte het wel zo leuk ...

Peter13

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2018 om 12:59u

Helemaal eens met WW. Het tweede deel van het seizoen was van de City-spelers alleen Garcia in de as van het veld van toegevoegde waarde. Mari was OK, maar ook vervangbaar. De rest stond niet in de as.

@PN -alsjeblief niet die ellenlange monologen van die zeurkous... Geen idee waarom jij daar toch zo gecharmeerd van bent.

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2018 om 13:43u

@GB, Die conclusies kunnen pas getrokken worden na de antwoorden op deze vragen. En ja, die vragen worden getriggerd door iets wat we zien gebeuren wat de suggestie wekt dat.. De formulering van de vragen is toch heel duidelijk. Als we nu al conclusies hadden getrokken, dan was de vraag geweest: ”We komen dankzij onze plaats in de meest gunstige categorie van het Financial Rating System in wat rustiger vaarwater terecht en hebben financieel wat meer bewegingsruimte. Waarom gaat NAC dat deze zomer niet gebruiken om wat minder afhankelijk te gaan worden van onze City vrienden?” Alsof we zouden denken dat al niet gaat gebeuren.
Nee, in plaats daarvan stellen we hierboven een meer open vraag: ”Hoe gaat NAC dat deze zomer gebruiken om wat minder afhankelijk te gaan worden van onze City vrienden?” Nee, we trekken dus geen voorbarige conclusies. We spreken hooguit de zorg uit dat een bepaalde aanname waarheid kan worden.

@Joop, We zijn allemaal buitenstaanders.

WW

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2018 om 14:00u

Van mij mag Harry bd ook wel terug.
Bracht toch altijd wat jus op de droge aardappels.

Haze

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2018 om 15:22u

Alles wat Portugese naccer zegt! Love it.

Voor de rest moeten we niet denken dat City een filantropische instelling is ofzo. Inmiddels wel wat positiever over de deal door García en Angeliño, maar City gaat gewoon bepalen welke spelers naar Breda komen en onder welke voorwaarden. Blijven leuke reisjes voor Smulders en co!

Coco1912

Geplaatst: maandag 11 juni 2018 om 19:48u

En? Zit er al iets in ut mandje?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven