homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 mei 2018
Van der Gaag nieuwe hoofdtrainer van NAC (2 jaar + optie)


Mitchell van der Gaag volgt Stijn Vreven op als hoofdtrainer van NAC. De 46-jarige oud-verdediger tekent vanmiddag om 13.30 tijdens een persconferentie een overeenkomst voor de duur van 2 jaar met een wederzijdse optie voor nog een jaar.

Met Van der Gaag heeft Smulders zijn gewenste trainer die NAC naar 'de volgende fase' moet loodsen binnen. Niet alleen oogstte hij de laatste jaren veel lof met de prestaties van zijn elftallen, maar ook met het vaak verzorgde spel wat er op de mat werd gelegd. Bijkomend voordeel, zo redeneert Smulders, is de talenkennis van Van der Gaag die vloeiend Engels en Portugees spreekt en ook 'affiniteit' heeft met de Spaanse taal. Voor de trainer zelf is het samenwerkingsverband met Man City ook een factor van belang geweest om te kiezen voor NAC. Misschien wel mede omdat zijn ambities op de langere termijn weer in het buitenland liggen.

In zijn actieve voetbalcarričre kwam Van der Gaag eerst uit voor NEC, Sparta, PSV, Motherwell en FC Utrecht voordat hij in 2001 zijn Walhalla vond op het Portugese eiland Madeira bij Marítimo Funchal. Als onbetwiste aanvoerder speelde hij 5 volle seizoenen voor de Primeira Ligaclub om in 2006 nog even zijn bankrekening te spekken bij het Saoedische Al Nassr (waar hij overigens geen wedstrijd voor zou spelen). Van der Gaag had heimwee naar Madeira en besloot zich er na zijn actieve loopbaandefinitief te vestigen om zijn trainersambities te verwezenlijken bij Marítimo.

Als trainer van de reserves werd hij dik 2 jaar lang klaar gestoomd voor het echte werk. Toen de hoofdtrainer van Marítimo werd ontslagen werd Van der Gaag in eerste instantie aangesteld als interim-trainer, maar omdat hij het zo goed deed (met o.a. gelijkspel tegen Sporting en winst op Porto) mocht Van der Gaag het seizoen afmaken. Het lukte hem die jaargang zelfs te kwalificeren voor Europees voetbal, maar het jaar daarop werd hij na een paar mindere resultaten alsnog aan de kant geschoven. In de zomer van 2012 maakte Van der Gaag een kick'door'start bij Belenenses. Zijn elftal werd kampioen van de Portugese Jupiler League en bereikte ook nog eens de halve finale van de beker. In oktober 2013 werd Van der Gaag tijdens een wedstrijd getroffen door een hartaanval. Om zich volledig op zijn herstel te kunnen concentreren leverde hij zijn contract bij Belenenses in. Nadat hij weer gezond werd verklaard en zich weer open stelde voor een nieuwe baan ging hij nog even kortstondig aan de slag bij het Cypriotische Ermis Aradippou.

Nederland leerde kennismaken met de trainer Van der Gaag toen hij in 2015/16 aan de slag ging bij FC Eindhoven. Het was ook bij de FCE waar de kiem werd gelegd voor dit dienstverband bij NAC, want daar leerde hij Hans Smulders kennen. Zijn verblijf in Oost-Brabant was succesvol, want hij loodste FC Eindhoven naar een periodetitel en een vierde plek op de ranglijst, maar toch kwam er ondanks een doorlopend contract een einde aan de samenwerking vanwege een 'verschil van inzicht'. Ondanks dat verschil van inzicht hebben Smulders en Van der Gaag altijd een warme band blijven onderhouden.

Zijn volgende club werd de veruit kleinste club, met de laagste spelersbegroting van de eredivisie. Met Excelsior onderstreepte Van der Gaag zijn potentie als trainer nog maar eens door twaalfde en elfde te worden.

NAC is trouwens niet helemaal onbekend terrein voor Van der Gaag, aangezien zijn zoon Jordan afgelopen seizoen uitkwam voor NAC onder 19.

Eerste reacties van de betrokkenen:

Mitchell van der Gaag: "Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt. De club heeft de afgelopen jaren stapsgewijs een uitstekend topsportklimaat ontwikkeld door te werken met verschillende specialisten die veel oog hebben voor de ontwikkeling van spelers. Bovendien zijn alle faciliteiten die nodig zijn om te presteren aanwezig op het trainingscomplex. Ik ben dus trots dat ik voor deze club mag werken en kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan het stap voor stap vooruit helpen van NAC."

Hans Smulders, Technisch Directeur van NAC Breda: “De komst van Mitchell is voor ons geweldig nieuws. Ik heb eerder kort met hem samengewerkt bij FC Eindhoven, dus ken hem al wat langer. Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak. Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers. Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club. Door zijn ervaringen in het buitenland is hij bovendien gewend om te gaan met de druk die komt kijken bij een club als NAC."

Welkom en heel veel succes, Mitchell!!!


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Mitchell van der Gaag


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Gerrie de B.

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 9:23u

TOP! TOP! TOP!

Coco1912

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 10:07u

Mooi. Heel mooi. Weet hij al waar NOAD voor staat?

WW

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 11:34u

Goeie zet.
Van het lijstje namen wat rondzong was hij mijn favoriet, de realistisch haalbare zeker (want mensen die elders nog onder contract staat zoals Ruud Brood zijn gewoon niet realistisch haalbaar).

Eigenlijk overal waar hij werkte gewoon goed gepresteerd: dat hij ontslagen is in Portugal zegt me niks, in die Zuideuropese landen raken ze van een natte scheet al in paniek.
En als je het Portugees beheerst, dan pak je idd Spaans ook zo op, dat is met al die Romaanse talen zo.

Welkom en laat maar iets zien!

Ik heb alweer zin in komend seizoen!

danny b

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 13:01u

Zijn palmares is idd indrukwekkender dan ik dacht. Cyprus buiten beschouwing latende (lachwekkende voetbalcultuur) heeft hij 4 echte hoofdtrainersbanen gehad. Nooit langer dan 2 seizoenen maar wel overal succes en een aantoonbaar stijgende lijn ingezet.

Maritimo: van onderaan de ranglijst naar Europees voetbal in één seizoen
Belenenses: kampioen eerste divisie en halve finale beker
FC Eindhoven: periodetitel en vierde plaats
excelsior: twaalfde en elfde

Dat had Henk ten Cate ook al voordat hij naar NAC kwam. Overal waar hij als trainer kwam schoot de prestatiecurve omhoog. Als Van der Gaag hier maar half zo succesvol wordt als HtC ben ik dik tevree.

De grootste valkuil voor Van der Gaag schuilt hem m.i. in het gegeven dat NAC groter is dan die 4 clubs bij elkaar en hij te maken gaat krijgen met een druk die hij nooit eerder meegemaakt heeft.
Ik heb voor de aardigheid eens ff naar het gemiddelde toeschouwersaantal van al die clubs gekeken van vorig seizoen. Dat is een redelijk goede maatstaf i.m.o.

Maritimo 7.019
Belenenses 3.344
Eindhoven 2.227
Excelsior 4.201

Dat is bij elkaar 16.791 tegen 18.404 voor NAC.

Het is altijd afwachten hoe iemand daarmee omgaat. Dat is moeilijk te voorspellen.

Ik had het liefst gezien dat NAC met Vreven door was gegaan en dat zou ik nog steeds het liefste zien, maar Van der Gaag komt zo te zien dicht in de buurt van de ideale opvolger.

Nu moet Smulders voor het kapitaal op het veld gaan zorgen. Als dat voorspoedig verloopt heb ook ik zin in het nieuwe seizoen. We gaan het zien.

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 22:00u

Je legt het duidelijk uit Danny B. En volledig mee eens ook.

Ik betwijfel zeer of vd Gaag bestand is tegen de druk die bij de intense club NAC hoort. Niet mijn favoriete kandidaat, maar laten we `m nu `ie eenmaal is aangesteld maar het voordeel van de twijfel geven.

De Fraans

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 22:02u

(Potentieel) goede trainer aangesteld, mooi werk!
Nu hopelijk ook (weer) een aantal talentvolle huurlingen llefst aangevuld met door de wol geverfde eredivisiespelers! (We hoeven wat mij betreft niet de jongste eredivisieselectie te hebben)
Goed begin! 👍

De Fraans

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 22:02u

(Potentieel) goede trainer aangesteld, mooi werk!
Nu hopelijk ook (weer) een aantal talentvolle huurlingen llefst aangevuld met door de wol geverfde eredivisiespelers! (We hoeven wat mij betreft niet de jongste eredivisieselectie te hebben)
Goed begin! 👍

Tuur

Geplaatst: woensdag 16 mei 2018 om 23:37u

@ Danny b

Stijn Vreven:

–Esperanza Neerpelt
Dessel Sport
Lommel United
Waasland-Beveren

De gemiddeldes heb ik maar niet opgezocht.

WW

Geplaatst: donderdag 17 mei 2018 om 0:29u

@Tuur

En waar had Ernie Brandts ook weer gezeten voor hij naar NAC kwam?
Volendam toch?
Staat het palingdorp bekend om zijn hordes wilde hooligans die het stadion laten kolken en waar de druk onmenselijk is?

Belangrijker dan de trainer is wat er op het veld staat.
Maar in Vd Gaag vertrouw ik.

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 17 mei 2018 om 14:25u

Ik ben oprecht heel blij met Van der Gaag. Had ik niet op durven hopen.

Even voor wat betreft het gebrek aan "druk" dat hij zou hebben.

Ik denk (en ik spreek enigszins uit ervaring) dat er geen land is waar de "voetbaldruk" zo hoog is als in Portugal; en dat heeft niets met de toeschouwersaantallen te maken.

In Portugal verschijnen dagelijks (!) drie (!) landelijk verschijnende kranten die enkel (althans, voor 80%) uit voetbalnieuws bestaan: A Bola, O Record en O Jogo.

A Bola en O Record vinden hun basis in Lissabon (en zijn Sporting resp. Benfica minded) en O Jogo in Porto (en is dus voor de Port0-supporters).

Belenenses ("o Belem" is niet zomaar een clubje in Portugal: het staat bekend als één van de vier "Grandes".

Geloof me: de druk die door de drie dagbladen dagelijks wordt geschapen, is enorm. Ook bij Belenenses.


piair

Geplaatst: donderdag 17 mei 2018 om 21:17u

Prima keuze, al was ook mijn eerste keuze Stijn Vreven.

Keek gisteren naar de finale Europa league en die trainer Simeone staat normaliter ook te schreeuwen en wild te springen langs de zijlijn, maar nu hij wint zeggen ze: Door hem is het steeds een echte vechtmachine dat Athletico Madrid, wel zo zag ik Stijn ook bij NAC.

Maar nu Stijn weg is, is vd Gaag inderdaad prima vervanger.

Succes Mitchell en hopelijk ben je ook bij NAC succesvol

VB

Geplaatst: vrijdag 18 mei 2018 om 9:10u

uitstekende keuze. Mijn ideale scenario komt uit (incl. het vertrek van Vreven, hoe dankbaar ik m ook ben voor afgelopen 1,5 jaar...)


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven