homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

11 mei 2018
BN/DeStem: Mitchell van der Gaag wordt nieuwe NAC trainer


Als we de doorgaans goed ingelichte bronnen van Yadran Blanco mogen geloven, dan wordt Mitchell van der Gaag de opvolger van Stijn Vreven. ‘Mits er geen onverwachte beren op de weg duiken, wordt hij op korte termijn aangesteld’.

Het was al bekend dat Van der Gaag ver bovenaan het lijstje van technisch directeur Hans Smulders stond, maar dat de 46-jarige trainer van excelsior ook daadwerkelijk zijn handtekening bij NAC zou gaan zetten, lag niet bepaald in de verwachting. Naar verluidt genoot hij ook belangstelling van andere Eredivisionisten. Daarnaast had Van der Gaag ook nog een oogje op het buitenland laten vallen. Volgens BN/DeStem waren dat zelfs enkele aan de City Group gelieerde clubs. Zolang er met deze betreffende clubs niets concreet werd, had hij NAC als zekerheidje achter de hand, omdat Hans Smulders bereid was te wachten. Die troef lijkt Van der Gaag nu dus te kunnen spelen. Zo blijft hij ook nog eens in beeld van het City Group netwerk waarin hij in de toekomst graag volgende stappen zou willen maken.

Smulders en Van der Gaag zijn bekenden van elkaar. Smulders stelde hem in 2015 nog aan als trainer van fc eindhoven en lanceerde daarmee zijn Nederlandse trainerscarričre. Daarnaast speelt zijn zoon Jordan van der Gaag sinds afgelopen seizoen voor de NAC O19. NAC is daarmee bekend terrein voor de familie Van der Gaag.

Wat ook in het voordeel van Van der Gaag spreekt is dat hij zijn taaltjes wel kent. Engels, Portugees, Spaans, hij is het allemaal meester. Niet onbelangrijk gezien de internationale relaties van en met M City. NAC zou na Maritimo Funchal, Belenenses, Ermis Aradippou, fc eindhoven en excelsior zijn zesde club als hoofdtrainer gaan worden.

Sowee, bier!


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Mitchell van der Gaag

30-apr-2018
Smulders zoekt 'magneet met luisterend oor di...
14-mei-2018
Concurrent voor vd Gaag (Sydney FC) inmiddels...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Tuur

Geplaatst: vrijdag 11 mei 2018 om 22:34u

Dat ziu toch wel een prestatie zijn. Wordt veel gezien als de beste trainer van afgelopen seizoen.

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 11 mei 2018 om 22:52u

Impressive. En heel belangrijk dat hier zo snel mogelijk duidelijkheid over is. Rap de transfermarkt op, selectie zo snel mogelijk compleet maken. Er zullen weer veel wisselingen zijn die weer op elkaar ingespeeld moeten raken. Over een kleine 2,5 maand moeten we er weer staan!

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 12 mei 2018 om 9:30u

Hoewel wat voorbarig misschien, maar ik ga hier toch op reageren. Van alle trainers genoemd in de poll van BNdeStem is Van der Gaag toch wel de meest geschikte kandidaat.
Ik volg hem al langer, hij voetbalde in mijn Portugese tijd in Portugal, dus ik heb hem wel altijd gevolgd.
Hij heeft laten zien dat hij teams kan smeden, dat is een tekort wat Vreven zeker wel verweten kan worden. Waar Vreven meer een persoonlijke motivator is, werkt Van der Gaag vanuit de discipline. We doen dus weer een stapje richting Dijkhuizen. Het is wellicht toch niet toevallig dat we voor de tweede keer een Excelsiknor trainer halen?
In Portugal was hij trainer bij Marítimo, waar hij ook gevoetbald heeft, en bij Belenenses. Marítimo is een van de drie professionele voetbalclubs op Madeira, dus voor een uitwedstrijd moet je 15 of 16 keer per jaar met het vliegtuig. Als je daar tijdens een training de bal over het hek jast, dan moet je hem zelf uit het zeewater halen. Ik denk dat hij daar zijn discipline heeft geleerd. ;-)
Belenenses is het Sparta van Portugal, bijna een cultclub. Met een ieniemienie-stadion, vlak achter het presidentiële paleis, net buiten Lissabon. Als Benfica of Sporting op bezoek komen, zitten er meer supporters van die clubs dan van Belenenses zelf op de tribunes, maar dat neemt niet weg dat het een populaire club is, met veel vestigingen (clubhuizen) in het buitenland.
Overigens moest Van der Gaag stoppen bij Belenenses, toen hij problemen kreeg met zijn hart. Tegenwoordig hoor je er niet veel over, maar ik meen dat hij een pacemaker of iets dergelijks heeft. Correct me when I am wrong.
Neemt niet weg dat hij met spanning om kan gaan en bovendien de sfeer bij een echte volksclub uitstekend aanvoelt, anders ben je geen trainer bij Eindhoven en Excelsiknor. NAC is wat mij betreft zeker een stap vooruit voor Van der Gaag, er is een verwachtingspatroon dat Eindhoven en Excelsiknor ver overtreft, dus het moet zeker een uitdaging voor hem zijn.
De taak voor de nieuwe trainer is in elk geval om van NAC een stabiele middenmoter te maken. Met traditioneel twee overwinningen tegen de Nerds (tjonge, dat kunnen ze Vreven toch echt nooit meer afpakken!). En dertig punten tegen de onderste vijf clubs op de ranglijst!
Hij komt niet echt in een gespreid bedje, het legertje huurlingen is weer vertrokken, we hadden er goede spelers aan, maar het is afwachten wat ome Sep ons nu weer in de maag splitst. Voor de rest hebben we wat youngsters die op doorbreken staan. Ik hoop wel dat ie een goede keeper meebrengt of gaat halen (Jurjus, wanneer Roda degradeert).
Ik wens hem veel succes!

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 12 mei 2018 om 14:03u

Dank Joewie! Scheelt mij veel typewerk! Had vrijwel hetzelfde verhaal in gedachte...

WW

Geplaatst: zaterdag 12 mei 2018 om 14:33u

Tikkie voorbarig van Blanco. VI was in zijn berichtgeving wat terughoudender en volgens Telegraaf is Sydney FC een kaper op de kust. We wachten dus maar rustig af. Ikzelf zie Vd Gaag zeker zitten (even voor de goede orde).


@Hugh

Goed verhaal, maar Jurjus???? Astemblief. Genoeg afgezien met keepers afgelopen seizoen. Ik wou daar liever niet een nieuw hoofdstuk aan vastplakken.

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 13 mei 2018 om 21:57u

Yes, Roda ligt er uit!

Moppernac

Geplaatst: maandag 14 mei 2018 om 9:18u

Hugh@

Goede actie van Jurjus tegen Almere.
Nee laat die ook maar wegblijven


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven