homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

26 februari 2018
KNVB spreekt fopstraf uit voor kruiken


Een wedstrijd zonder publiek voorwaardelijk op de strafkaart, gruwelijk de fout in gaan en vervolgens beloond worden door de voetbalbond. Het kan allemaal in narcostaat Nederland.

Precies 80 dagen deed de knvb er over om een besluit te nemen over de strafmaat die hoort bij het schandalige gedrag van de willem ii aanhang. En precies nul rekening wordt gehouden met recidive en wanorganisatie. 7.500 euro boete en een wedstrijd aan de overkant zitten.

Wat een grap. En dat volk moet nog naar Breda ook…


Bron : De Rat, knvb


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Box

Geplaatst: maandag 26 februari 2018 om 15:28u

Sorry, maar wat een vreemde tekst hierboven? Willem II krijgt een lage boete en een wedstrijd zonder publiek op de King side. Wat had De Rat precies in gedachten? 4 wedstrijden zonder publiek?

Jharm

Geplaatst: maandag 26 februari 2018 om 15:37u

Belachelijk! Met een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek, deze misdragingen bestraffen met een leeg vak. Lijkt mij dat een wedstrijd zonder publiek inhoud dat er geen publiek in het stadion zit. De geldboete is ook nog mals in mijn ogen.

Wij werden na het afsteken van fakkels in de bekerwedstrijd tegen Grun (werd niet met fakkels gegooid, en al helemaal niet richting spelers) bestraft met een wedstrijd zonder publiek (wat wel een legendarisch feestje opleverde) en €15000 boete.

Wederom inconsequent optreden van het domme bondje…

fvf6

Geplaatst: maandag 26 februari 2018 om 15:59u

@Jharm Die straf staat inderdaad niet in verhouding tot de straf die NAC kreeg destijds.

Nick dun Irste

Geplaatst: maandag 26 februari 2018 om 17:13u

Hier is m.i. echt wel sprake van rechtsongelijkheid. Bij het incident bij NAC kwamen personen niet in gevaar, in ieder geval niet moedwillig. Er werden geen strafbare feiten gepleegd. Bij W2 was dat anders. Spelers en supporters van NAC werden moedwillig in gevaar gebracht, met de bedoeling (zwaar) lichamelijk letsel te veroorzaken. Ten opzichte van de straf die NAC kreeg voor het iets te gezellig maken in het eigen vak door en voor eigen supporters, zonder spelers of supporters van Fc Groningen in gevaar te brengen, is dit een miskleun van jewelste.

ctk

Geplaatst: dinsdag 27 februari 2018 om 8:43u

@Box,
Of jij snapt het niet, of je kent de geschiedenis niet.
Lees hierboven de reacties maar eens van NAC Breda-Groningen waardoor wij een wedstrijd zonder publiek kregen tegen Heracles (die overigens hartstikke gezellig was op P5) omdat er sfeer werd gemaakt tijdens het bekerduel tegen Groningen wat de KNVB niet kon hebben.
Dat heet meten met 2 maten, een gepaste strak was 100.000 euro boete en 1 wedstrijd zonder publiek, dus niet alleen 1 tribune!

Peter13

Geplaatst: dinsdag 27 februari 2018 om 9:30u

Op zich vind ik de straf niet verkeerd. Het vak dat zich heeft misdragen moet leeg blijven, andere vakken die niets met het incident te maken hebben worden niet gestraft. Alleen is het nogal een contrast met de straf die NAC kreeg na de fakkels op de tribune tegen FC Groningen. Dus ik kan me de reactie van de NAC-supporters wel voorstellen: het is niet zozeer dat dit een milde straf is, maar de straf die NAC destijds kreeg was buiten proportie.

Seizoenkaarthouders van de gestrafte vakken kunnen overigens geen losse kaarten kopen. Nog maar de vraag of dat goed gehandhaafd wordt, maar dat is de bedoeling.

Wanny

Geplaatst: dinsdag 27 februari 2018 om 9:45u

Strafmaten veranderen gelukkig weleens. Een heel stadion leeg omdat een paar mensen iets doen dat niet mag is niet meer van deze tijd. We hakken ook geen handen meer af bij winkeldieven.

Een boete van een ton was hier meer op zijn plaats geweest. En dan de daders eruit pikken en vervolgen voor doodslag.

ennaajseejer

Geplaatst: dinsdag 27 februari 2018 om 13:07u

Denk je nu echt dat de "organisatie" van deze voetbalclub in staat is controleren of er mensen illegaal in andere vakken terecht komen? Ze kunnen niet eens voorkomen dat er op grote schaal vuurwerk het stadion in gebracht wordt. De stewards laten het gooien van vuurwerk naar het uitvak en naar de NAC-spelers minutenlang doorgaan zonder ze ook maar een strobreed in de weg te leggen. Totale onkunde (of misschien wel onwil?). NAC-supporters zeggen al jaren dat de controle bij het stadion een wassen neus is. En Willem2 maar janken zeggen dat ze er niets aan kunnen doen! Willem 2 heeft de beveiliging totaal niet op orde, en krijgt als beloning een milde straf van de KNVB? De supporters daar lachen zich krom en zitten gewoon in een ander vak, misschien wel weer met vuurwerk.

GB

Geplaatst: dinsdag 27 februari 2018 om 15:23u

Is het niet zaak dat een vertegenwoordiger van de NAC-supporters een (schriftelijke ) verklaring eist van de afdeling voorlichting en/ of juridische zaken van de KNVB waarom tot deze straf besloten wordt, in het licht van eerdere overtredingen, voorwaardelijke straf en vergelijkbare incidenten waarvoor NAC maar vast ook anderen, anders bestraft zijn? Dan heb je ook s wat op papier. Is minimaal rechtsongelijkheid c.q. onduidelijk beleid wat betekent dat beleid verduidelijking behoeft. En daar hebben we recht op.

Moet toch kunnen me dunkt

Bertus*89

Geplaatst: dinsdag 27 februari 2018 om 17:54u

Kan w2 niet gewoon 5 punten in mindering krijgen? Hebben we veel meer aan.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven