homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 februari 2018
Voorbeschouwing FC Grunn - NAC


Vrijdagavond om 8 uur wordt er afgetrapt in het ‘Kermit de kikker’ stadion in Groningen voor een ‘must win game’ voor beide ploegen. Een overwinning geeft ‘lucht’, iets waar beide ploegen enorm veel behoefte aan hebben op dit moment.

FC Grunn heeft tot nu toe te maken met een kloteseizoen. Muitende spelers, een trainer op de wip, slechte resultaten in (vooral uit)wedstrijden en een morrend publiek wat zich vooral bezighoudt met een nieuwe regionale sport: lege stoeltjes in het stadion tellen.
Toch is deze ploeg zeker niet te onderschatten, met de 8e begroting van Nederland mag je er tenslotte van uitgaan dat er in theorie een aardige spelersgroep is samengesteld.
Binnen deze selectie ontbreken er sowieso 4 spelers: Reis en Larsen zijn geblesseerd, Zeefuik is geschorst en spits Veldwijk zit liever bovenop zijn vriendin dan vastgevroren op de reservebank…

Voetbal-les: zelfs de eeuwig alles door een geelzwarte bril ziende Vreven moest toch wel vaststellen dat de Alkmaarse ‘kazen’ simpelweg veel beter waren dan ons NAC afgelopen zaterdag. Misschien lag het niet alleen aan het superieure veldspel van hen, maar toc hook wel een ‘ietsiepietsie’ aan de basisopstelling.
Wederom vielen Verschueren (totaal ongeschikt als rechtsback, daar hebben we tenslotte Sporkslede voor in de selectie zitten) en Vloet aardig door de mand en stond Te Vrede op het welbekende ‘eiland’. Waarom niet beginnen met Ambrose zwervend om Te Vrede heen en een middenveld wat ‘at random’ de flanken induikt?
Natuurlijk hebben wij als supporters totaal geen verstand van tactiek en rendement, maar zelfs onze ‘Winnetoe’ moet inmiddels toch ook zien, dat het rendement van de Parel van het Zuiden ‘niet echt om over naar huis te schrijven’ is.
Over rendement gesproken: geen Korte morgenavond. Waar het qua aanvallende acties dit jaar niet echt wilt vlotten, scoorde hij tegen AZ wel zijn 5e gele kaart en is dus geschorst voor 1 wedstrijd. Terug van schorsing is Pablo Mari, of en wie hiervoor gaat wijken weet alleen de glazen bol van Vreven op dit moment…
Los van de tot het einde van het seizoen uitgeschakelde pechvogel Rommens zijn er bij NAC geen langdurige blessuregevallen, waardoor er bij volgende schorsingen (Garcia, Vloet en Mets staan op ‘scherp’) voldoende fitte alternatieven achter de hand zijn.

Hoera: de langste uitpot van het seizoen op een Siberisch koude vrijdagavond in februari tegen een hopeloos uit vorm zijnde FC Grunn.
Een affiche om van te smullen, zeker gezien het feit dat NAC inmiddels de reputatie heeft om tegenstanders uit de voetbalcrisis te helpen.
Gelukkig maar, dat we zelf de punten minstens zo hard nodig hebben in de strijd tegen het nacompetitie/degradatiespook maar uiteraard: NAC is en blijft NAC…

HUP NAC


Bron : De RAT


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Peter13

Geplaatst: vrijdag 23 februari 2018 om 7:17u

"Gezien het feit dat NAC inmiddels de reputatie heeft om tegenstanders uit de voetbalcrisis te helpen" - Die reputatie heeft NAC vooral in Breda. Het bijzondere is dat supporters van heel veel teams dat over hun eigen club zeggen. Blijkbaar blijven de paar wedstrijden waarin deze "reputatie" wordt bevestigd, beter hangen dan de vele wedstrijden waarin het niet opgaat.

Hoe dan ook: een heel belangrijke wedstrijd. Als het bericht op Voetbalprimeur klopt, zal Verschueren geen rechtsback staan. Dat zal dus wel Sporkslede worden. Ik neem aan dat ook Mari weer zal spelen - benieuwd of er nog meer aanpassingen komen.

babosje1

Geplaatst: vrijdag 23 februari 2018 om 9:34u

Klopt!
Als Vreven zegt dat we ze niet aan het voetballen moeten laten komen dan vrees ik het ergste.
Al teveel meegemaakt maar laten we hopen op 3 punten om uit die onderkant te komen!
Hup NAC!!!

WW

Geplaatst: vrijdag 23 februari 2018 om 12:32u

Begin toch aan het waarnemend en deducerend vermogen van onze trainer te twijfelen.

Vreven stelt in VI dat een statistiek van Vloet is dat hij het vaakst op goal schiet.

Maar als een bal op goal is, moet de keeper van de tegenstander in actie komen of door een verdediger van de lijn gehaald ofzo.. Anders is, volgens mij althans, een bal niet "op goal". Hoe vaak dit seizoen heeft de keeper van de tegenstander zich moeten strekken of inspannen op een inzet van Vloet?

Vloet`s pogingen zijn veelal (nogal hoog) over, dus helemaal niet op goal.
Ik vraag me af wat je moet doen om aan Vreven`s definitie van "op goal" te voldoen: volstaan afzwaaiers ook? In dat geval kan Vloet best hoog scoren idd.

Moppernac

Geplaatst: vrijdag 23 februari 2018 om 16:35u

Als je een keer wilt winnen moet je tegen NAC spelen , dat is al zo vaak gebeurt met clubs die in een crisis zitten.
Het zou ook eens mooi zijn als je in een seizoen 6punten pakt van een tegenstander. Dat is NAC ook nog niet gegund.
En we hadden allang meer lucht kunnen hebben als we niet 10punten hebben laten liggen tegen de directe concurrenten Sparta 2-2, Willem II 1-1, Roda 1-0 en FcTwente 0-1.
Dan had je op 30punten gestaan en bijna veilig geweest.

Dus hup NAC vanavond en laat tegen deze concurrent eens geen punten liggen


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven