homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 februari 2018
Wervelende voetbalshow in Breda


Genieten! NAC droogt Heracles af. 6-1!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


07-feb-2018 NAC-HER (6-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

tonneke

Geplaatst: woensdag 7 februari 2018 om 23:17u

Het was letterlijk koud maar wat was het een warm gebeuren wat NAC liet zien. Volop in de aanval, klasse!! Mark deed het ook goed, hij heeft woord gehouden. Vooral zo door gaan!!

Grover

Geplaatst: woensdag 7 februari 2018 om 23:35u

Prima overwinning van ons clupke!! Garcia weergaloos en een hard werkende Vloet maar achterin stond t echt niet goed...Verschueren dramatisch evenals Mari....zondag volgende vuurdoop

remy196

Geplaatst: woensdag 7 februari 2018 om 23:49u

Deze manier van spelen zonder die vaste buitenspelers heeft eindelijk gewerkt! Volhouden nu en onze nieuwe aanwinsten lijken iets te te voegen! Biedt hoop maar er is nog niks zomaar gewonnen. Achterin enorm blijven oppassen.

Tuur

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 7:16u

Het lijken 3 zeer goede aankopen. Precies wat NAC nodig had en als de keeper dan ook nog geweldig gaat keepen (?!!) dan gaat die team zich wel veilig spelen.

rimaris

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 7:19u

@grover spijker op zijn kop

ennaajseejer

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 7:54u

Geweldige avond, mooie overwinning, mede omdat alles een keer goed valt en alles meezit. Misschien dwing je dat af door de fantastische mateloze inzet (applaus) , maar als ik realistisch ben had het ook de andere kant heen kunnen vallen, als bv Verschuren (die ik overigens alleen maar foute passes heb zien geven) een rode kaart en strafschop tegen krijgt, of als Heracles wat meer gebruikt had gemaakt van de gatenkaas-verdediging van NAC, want die was echt onder de maat. We gaan het zien tegen Excelsior of het een structurele verbetering of een 1-dags opvlieging is. Als we zondag winnen hebben we ineens een paar meer mede-degradatie-kandidaten. :-) Hup NAC.

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 8:29u

Wederom een gedenkwaardig avondje NAC.
In de plee onder de B-side (of all places) werd na de wedstrijd ineens massaal een geniaal nieuw lied gezongen voor onze eigen Kanu: Sadiq

Liever Sadiq in de spits,
dan weer een kansje gemist.
Het maakt niet uit, ik hoef hem zelf toch niet te maken.
Liever Sadiq in de spits,
dan weer een kansje gemist.
En als hij scoort dan zul je mij niet horen klagen!

WW

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 10:12u

Schitterende overwinning!

De enige dissonanten waren gisteren idd Verschuren en Mari; zeker in balbezit slordig en Mari gleed bij een 2-1 stand ook ongelukkig onderuit waardoor ik toch effe met samengeknepen billen zat.
Ook vond ik de harfwerkende Vloet ondanks zijn fraaie treffer te vaak wat slordig: rond minuut 60 stoomt hij met de bal aan de voet op naar de 16, kan met een poepsimpel passje iemand vrij zetten voor de goal maar dat mislukt dan weer knullig - gebrek aan scherpte? Want ook afgezien van de kopbal op de paal had NAC de 4e goal echt aanmerkelijk eerder kunnen/moeten maken dan uiteindelijk gebeurde. Paradoxaal genoeg vind ik dus dat we ondanks 6 goals te weinig met de kansen gedaan hebben, maar als je er 6 scoort is dat niet zo erg.

Tot zover het kniesoor-deel van mijn nabeschouwing. Want het was al met al gewoon goed wat ik zag.

- Ondanks de soms weifelende Verschuren en Mari zat het achterin eindelijk eens voldoende dicht, mede dankzij een foutloos keepende Birighitti. We, ook ik, hebben vaak kritiek op onze keepers maar gisteren was hij goed. Als hij dit niveau weet vast te houden, zie ik toekomst voor `m bij ons clubke.

- Zowel Te Vrede als Sadiq konden me bekoren. Te Vrede bleef heerlijk rustig voor de keeper toen hij zijn goal maakte maar kan me ook een moment in de 1e helft herinneren dat hij er als de kippen bij was, inlopend na een knal van afstand, voor het geval de Heracles doelman de bal zou lossen. Dat gebeurde niet maar het toont wel typisch spitsengedrag en scherpte. En je kan hem met een man in de rug aanspelen: rond minuut 30 had hij een prima kaats naar onze linkerflank waardoor we gevaarlijk konden worden. Sadiq maakte in zijn korte invalbeurt indruk met zijn imponerende fysieke gestalte, kracht en pure snelheid: hij liep die gast van Heracles er helemaal uit bij zijn goal, m.a.w. iemand waar we m.i. veel plezier van gaan hebben in (uit-)wedstrijden als we onder druk staan, ik denk dat hij ook/vooral een fraai wapen op de counter gaat blijken te zijn.

- Over Garcia en Angelino is alles gezegd. Pure rasvoetballers. Garcia was afgezien van zijn fraaie treffer echt heerser op het middenveld.

- Verheugd te zien dat we ook na de 3-1 nog enkele malen scoorden. In de onderste regionen kan doelsaldo een extra bonuspunt zijn. We hebben nu een beetje de 0-8 tegen Ajax weggepoetst en daarmee een beter doelsaldo dan de 3 onder ons al is de marge met Twente verrekte broos. Idealiter schieten we ergens in de komende weken nog eens zo uit onze slof, dat zie ik onze concurrentie niet zomaar doen nl. Dan zijn we echt spekkoper, ook qua doelsaldo.

Zaak is nu voor deze jonge ploeg niet na 1 fraaie overwinning met het hoofd in de wolken te gaan lopen. Verlies je met 1-0 op Woudestein en Twente wint komend weekend met 1-0 dan ben je feitelijk terug bij af. Het gaatje met de onderste 3 is echt nog erg broos. Zaak dus om de klinkende overwinning van gister een goed vervolg op Woudestein te geven en dat wordt moeilijk zat: Excelsior speelde in Breda belabberd én hadden gister in Eindhoven zomaar resultaat kunnen halen. Van der Gaag, die ik als trainer hoog heb zitten gezien wat hij met beperkter middelen dan NAC met Excelsior presteert, zal zich willen revancheren. Wij moeten daar klaar voor zijn. Met een (al dan niet gestolen) overwinning zijn we spekkoper maar op voorhand ben ik niet ontevreden met een punt.

TheBelg

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 11:52u

Angelino en Garcia waren geweldig, maar van mij mag de wedstrijdbal naar Ambrose gaan.
Sterker nog, maak een compilatie van al zijn acties in deze wedstrijd en toon het aan de jeugdspelers. Dit is namelijk waar NAC voor staat. De ziel uit je lijf rennen en knokken, maar aan de bal ook nog de rust en technisch vernuft. Prachtige pass op het einde nog die de goal van Sadiq inleidde.

leeuw

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 11:57u

Scheidsrechter Blom is mijn Favoriet!

Peter13

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 11:59u

Ik vond Verschueren ook niet sterk spelen, al stond hij in de eerste helft wel steeds tegenover twee man. Dat verbeterde toen Schoofs in de ploeg kwam. Sporkslede deed het beter dan Verschueren, maar het was nu goed te zien hoeveel vuil werk Korte normaal gesproken opknapt...

Verder was het natuurlijk een heerlijk avondje. Ook mooi dat Birighitti echt belangrijk kon zijn. Bij 1-1, 2-1 en 3-1 enkele goede reddingen.

Peter13

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 12:02u

@leeuw - ja, daar heb je wel een punt.

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 12:22u

Manu Garcia uiteraard buiten iedere proportie, "hors categorie", maar voor mij is de échte Man of The Match Birrigithi.

De man moet echt onder vreselijke spanning hebben gestaan: de afgelopen weken waren shyte, Bertrams staat te trappelen en in deze wedstrijd ging het om de echte NACen. Had hij deze wedstrijd geblunderd, al was het maar één keer, dan was het zonder enige twijfel gedaan met zijn verdere carričre bij NAC.

En dan zo keepen. Daar neem ik mijn pet diep voor af.

Haze

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 15:02u

Geweldige pot voetbal die vanaf minuut 1 aan was. Angelińo en Manu García is onderhand bekend, maar we moeten het niet normaal gaan vinden. Wat een klasse en talent! Te Vrede werkte keihard, Schoofs kon mij ook bekoren en Sadiq kon zich een slechtere week voorstellen. Indrukwekkende verschijning. Zou het dan? Dat het ineens goed in elkaar valt? Mooie avond was het, deze komt nog met enige regelmaat terug. ZES een. Poeh, hup NAC

Moppernac

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 19:02u

Jaren niet zo fantastische pot voetbal gezien van NAC.
En nog niet eens geflatteerd ook.
Het enige minpuntje is idd Verschuere en fijn dat hij tegen Excelsior geschorst is.
Het was echt wel een 2de gele kaart dus rood en een strafschop van Verschuere en had de wedstrijd zo weer anders kunnen lopen.
Maar alles lukte gisteren gewoon.
Maar Met beide benen nu op de grond blijven staan want we hebben nog heel wat punten nodig

Opa

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 19:28u

En nou doorpakken tegen Excelsior. Hup NAC

sjorro

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 20:21u

Buiten t feit dat Ambrose een doelpunt maakt en een assist geeft bij de laatste goal (waarvoor hulde overigens) speelde hij een dramatische wedstrijd.
Iedereen geeft hier af op Verschueren, maar die staat constant tegen 2 man omdat Ambrose niet doordekt.
Aan alles was te zien dat Ambrose geen idee had wat ie moest doen, als ik niet in de spits staat.
Maar als we dan de rest van het seizoen zo voetballen en ook nog winnen, vind ik het allemaal prima. Hup NAC en op naar zondag

klaas bruinsma

Geplaatst: donderdag 8 februari 2018 om 21:32u

@Sjorro Sorry maar als je vindt dat Ambrose een dramatische pot heeft gespeeld heb je er weinig kijk op. Hij rent misschien niet altijd(zoals geen enkele rechtsbuiten) met zijn man mee. Maar als je ziet hoeveel werk hij voorin heeft verzet en naast een goal en een assist nog bij een hoop goede aanvallen was betrokken(bv een prachtige kopbal op de kruising) dan heeft dei aanvallend net zoveel gevaar gesticht als Korte in ruim 3mnd tijd waarin die geen 1 goal of assist op zijn naam heeft(ondanks tig 100% kansen). En een aanvaller staat er vooral om aanvallend gevaar te stichten, niet als veredelde verdediger.

En Birighitti keepte gister een super wedstrijd maar de mensen die nu denken/hopen dat hij deze lijn door kan trekken kan ik nu alvast teleurstellen.
Want hij is en blijft dramatisch op hoge ballen en had het geluk dat hij die gister niet kreeg en kon uitblinken op zijn sterke punt....zijn reflexen. Maar de komende weken zal die ook weer geregeld getest gaan worden met hoge ballen en dan hou ik mijn hart vast.

Verder een prima pot al verontrust het me wel dat Vreven vast blijft houden aan zijn favorieten wat de overwinning had kunnen kosten. Want Verschueren weer opstellen ipv Sporkslede en zelfs na zijn gele kaart aanvankelijk niet willen vervangen door hem is ongelooflijk. En Nijholt kan ook geen goed doen want was heel vreemd dat hij tegen Ajax geslachtofferd werd voor Schoofs die nog niks had laten zien. Alleen Korte heeft hij nu eindelijk laten vallen, hopen maar dat hij straks niet ook weer met Koch aan komt zetten bv


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven