homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 januari 2018
Twente liegebeest zich naar de punten, Luciano Slagveer weer hersteld.


Er heeft zich een wonder voltrokken. Luciano Slagveer is opgestaan uit de dood en traint weer gewoon mee.

Op dinsdag 18 december kwam fc twente op bezoek in het Rat Verleghstadion. Diep in blessuretijd krijgt NAC bij een 1-2 achterstand een corner. In het strafschopgebied krijgt een tukker de bal opzicht op zijn arm. Tot grote verontwaardiging van de bijna 19.000 toeschouwers en de NAC spelers op het veld wijst scheidsrechter Siemen Mulder niet naar de stip. De twentenaren profiteren optimaal van deze verwarring en counteren er hard tussenuit. Nigel Bertrams ziet vervolgens genoodzaakt om ver zijn doel uit te komen en een poging te ondernemen de bal te onderscheppen. Onverhoopt mis hij de bal volledig en komt in contact met het onderbeen van Luciano Slagveer. Als deze jongen vroeger op judo had gezeten dan had hij een fatsoenlijke duikrol kunnen maken en aan deze botsing geen schade overgehouden. Maar nee, hij komt vervolgens ongelukkig terecht en blesseert zich aan de schouder. Er moet zelfs een karretje met brancard aan te pas komen om de gekwetste speler van het veld te halen, want vanwege de bezeerde schouder deden zijn benen het niet meer. Bertrams moet met een rode kaart het veld verlaten en kan een schorsing verwachten.
In aanloop naar de zitting meldt fc twente dat Slagveer en twee tot vier maanden uit zal liggen en moet vrezen voor en zware schouderblessure. Dit werd vervolgens meenomen in de strafeis. NAC heeft dit moeten accepteren, want de verklaringen spraken niet in zijn voordeel.

Nog geen maand later blijkt onze Luciano gewoon weer met de groep mee te trainen. Een hoop gejank over maandenlange revalidatie blijkt een hoop flauwekul te zijn en Bertrams is er een monsterschorsing van maar liefst 6 duels mee aangesmeerd.

Dit alles had overigens voorkomen kunnen worden als die flapdrol van een Siemen Mulder gewoon zijn werk had gedaan en een penalty had gegeven. Daar was scheidsrechtersbaas Dick van Egmond het mee eens. Afgelopen woensdag nam hij op de jaarlijkse persbijeenkomst het afgelopen half jaar door en liet aan de hand van enkele videobeelden zien wat er allemaal zo mis is gegaan. De handsbal van twente sprong er uit en Van Egmond voorzag dit van fraai commentaar. Hij wees hierbij op het belang van de aanwezigheid van een videoref: " Ook hier zijn voor- en tegenstanders. De neiging bij ons is dat er sprake was van strafbaar hands, en ook om de videoscheids te laten ingrijpen " , aldus Dickie.

NAC is de grote verliezer. NAC wordt een verdiend punt ontnomen en moet een keeper 6 duels missen. Tegenover fc twente dat met de volle winst naar huis ging en Luciano Slagveer slechts één duel aan de kant heeft hoeven houden.


Bron : De Rat, FC Update, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 12 januari 2018 om 16:47u

Langste schwalbe ooit.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 12 januari 2018 om 18:52u

Het was geen Schwalbe. Die speler kan je niks verwijten. Zijn hysterische trainer echter.... wat een eikel is dat zeg. Past goed bij zijn club die Verbeek.

babosje1

Geplaatst: vrijdag 12 januari 2018 om 21:29u

We zijn in die situatie in de wedstrijd in ieder geval goed genaaid!

Moppernac

Geplaatst: zaterdag 13 januari 2018 om 19:58u

Is gewoon terecht donker rood want zo eerlijk moet men ook zijn.
Je moet blij zijn dat die jongen nu weer kan voetballen en dat hij niet alles heeft gebroken en dat hij nooit meer kon voetballen.
En ja we waren echt wel genaait omdat het een handbal was.
Maar dat doet niks af van deze overtreding.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 14 januari 2018 om 14:55u

Nou nou, MopperNAC, dat is ook een tikje overdreven, vind je niet? Hij viel gewoon heel dom en ongelukkig en ja het was een onbesuisde actie van Bertrams, maar het risico op een blessure waardoor Slagveer nooit meer zou kunnen voetballen was ongeveer net zo groot als bij die handsbal vlak ervoor. Ja het was rood, maar er zijn weinig clubs, trainers en mensen die er zo over door blijven zaniken. Zelfs Niels Kokmeijer heeft minder woorden vuil gemaakt aan zijn carrière-beeindigende blessure.

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 14 januari 2018 om 22:18u

Ik vind dit een buitengewoon laaghartig stukje, een volwassen (!) fansite onwaardig!
Eerstens was die rode kaart heel terecht. Laat daar geen discussie over bestaan. Over de strafmaat kun je wel wat twijfels hebben, maar heb ik destijds niet geschreven dat de straf gelijk moet zijn aan de duur van de blessure van de getroffen speler? Dat zou betekenen dat Bertrams weer mag spelen. En Vreven weer met een probleem opzadelen, want hij heeft nog steeds geen eredivisiewaardige keeper om op te stellen. Hebben we die Hansen van Heerenveen nu al binnengehaald? Kost helemaal niets.
Fijn dat Van Egmond zich uitspreekt tegen de beslissing van Mulder, maar daar hebben wij verder niets aan. Het is een kwestie van geven en nemen. De ene keer krijg je een pingel waar je hem niet zou moeten hebben (uit tegen NEC bijvoorbeeld) en de andere keer krijg je geen pingel, waar je hem wel zou moeten hebben. Zo is voetbal, leer er mee te leven.

Tot dusver kan de RATdaxie posters die zich niet aan de regels houden van deze site bannen. Ik hoop dat we op de nieuwe site een mogelijkheid krijgen om dit soort zeikerige berichten te blokkeren en te verwijderen. Aan stemmingmakerij heb ik ten enen male een sch*rfthekel.

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 16 januari 2018 om 18:43u

@ HH

Staat nergens dat de rode kaart niet terecht was. Domme slecht getimede actie, met overtreding tot gevolg, overduidelijke kaart. Verder bijt bovenstaande stuk niet met jouw pleidooi om de duur van de schorsing net zo lang te laten duren als die van de blessure.

`Zo is voetbal`. Ja, zo hebben de bonden ooit besloten dat het voetbal er uit ziet. Dat is niet per definitie iets waar je je bij neer hoeft te leggen. Doen andere sporten ook niet en die evolueren een stuk beter. Hup videoref!

rade

Geplaatst: dinsdag 16 januari 2018 om 21:10u

@Don Leon
Kijk je wel eens Bundesliga? Daar hebben ze een videoref en is het een grote zooi bijna elke wedstrijd. Afgelopen zondag nog bij de derby Koln-Gladbach...Dat wordt nog lachen op het WK met die video ref, maar of ik er volgend jaar bij onze derby de humor van in zie weet ik niet....

Brian Westzee

Geplaatst: woensdag 17 januari 2018 om 14:42u

@Hugh: Over Hansen, die is helemaal niet van Heerenveen. Heerenveen huurt deze jongen van Ingolstadt.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven