homepage
bookmark
print
of log in voor extras
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 december 2017
Herindeling in jeugdcompetities voltrokken: O17 en O19 voor promotie!


De winterstop is sinds vorige week in volle gang en in deze periode gaat er bij de Jeugdelftallen een hoop veranderen. In diverse competities vindt er een herindeling plaats. Ze verplaatsen bijvoorbeeld naar een soort tussencompetitie waar gespeeld kan worden voor definitieve promotie naar een hogere klasse. De Rat wilde hier meer van weten en is erin gedoken. Je moet bij de knvb in de krochten van de site kruipen om de reglementen te vinden. Uiteindelijk is het ons toch gelukt. Om hier nou een link te plaatsen naar een boek van ongeveer 100 paginas is ook niet handig. Daarom hebben we de belangrijkste zaken eruit gehaald.

Onder 11
Zij spelen in een gesloten competitie. Dat houdt in dat er alleen gespeeld wordt tegen andere BVOs. Degradatie of promotie is niet mogelijk. Ze spelen Twin-Games, dit is een spelvorm ontwikkeld door Ajax. In deze vernieuwde spelvorm komen spelers meer aan de bal. Twin-Games is een van de onderdelen die gaat over de verbetering van talentontwikkeling bij jeugdspelers. Doordat je het eigen elftal en die van de tegenstander als het ware splitst, krijg je twee wedstrijden op een half veld, naast elkaar. Vandaar Twin-games. Na 2 x 12 minuten wordt van veld gewisseld. Het hele nut van deze spelvorm? Door twee kleinere wedstrijden worden ook de ruimtes een stuk kleiner. En door de spelers ook nog eens op verschillende posities te laten spelen (volleybal-roulatie) komen ze in verschillende situaties terecht waar ze zelf een oplossing voor dienen te vinden. Het komt de spelsnelheid en de ontwikkeling van technische basisvaardigheden ten goede.

Onder 12
Sinds dit seizoen spelen deze jongens ook Twin-games. De competitie is ook hetzelfde opgebouwd als bij de onder 11. Het gaat hier ook om een besloten competitie waar degradatie en promotie niet mogelijk is

Onder 13
Dit seizoen verandert hier nog niet zoveel. De grote vernieuwing komt volgend seizoen pas waar nu ook naar toegewerkt wordt. Vanaf seizoen 2018/19 wordt in een Eredivisie hoog en laag en Eerste divisie hoog en laag gespeeld. Dit gaat inhouden dat,

  • De nummers 1 t/m 4 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eredivisie hoog, najaar 2018.
  • De nummers 5 t/m 8 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eredivisie laag, najaar 2018.
  • De nummers 9 t/m 12 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eerste divisie hoog, najaar 2018.
  • De nummers 13 en 14 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eerste divisie laag, najaar 2018.

Met een vijfde plaats op de ranglijst betekent dit dat NAC in de Eredivisie laag terecht zou komen. Gelukkig gaat deze regeling pas na dit seizoen in en hebben de jongens nog een half seizoen om bij de eerste vier te komen. Dit is zeker nog mogelijk omdat ze maar n punt minder hebben dan de nummer drie PSV. De nummer n en twee zijn al te ver weg om in te halen. Daarom lijkt het ons goed om op de derde plaats te richten na de winterstop. Resultaat is dan tenslotte hetzelfde.

Onder 14
Deze jongens spelen in een besloten competitie. Dit houdt in dat er alleen gespeeld wordt tegen andere BVOs. Degradatie of promotie is niet mogelijk. Hier vindt tijdens de winterstop de eerste herverdeling plaats. Aan het begin van het jaar heb je twee poules, poule a en poule b. Na de winterstop komt daar poule c bij. De nummer 1 tot en met 8 spelen dan in poule a. Poule b wordt gevormd door de nummer 9 tot en met 12 van poule a en de nummers 1 tot en met 4 van poule b. De nummer 5 tot en met nummer 12 van poule b vormen na de winterstop poule c.

Voor winterstop Na winterstop
Poule A, nummers 1 t/m 12 Poule A, nummers 1 t/m8
Poule B, Nummer 1 t/m 12 Poule B, nummer 9 t/m 12 van poule a en nummers 1 t/m 4 uit poule b
Poule C, nummer 4 t/m 12 uit poule b

Door de goede resultaten worden zij ingedeeld in poule b. Wat dus inhoud dat je tegen de laagst geklasseerde van de divisie a speelt en de vier hoogste van de divisie B. De andere ploegen zijn fc twente, excelsior, roda jc, ado den haag, pec zwolle fc volendam en willem ie ie. Hierin wordt gewoon een volledige competitie gespeeld, wat inhoud dat je 7x uit en 7x thuis. speelt.

Onder 15
Dit seizoen spelen ze nog in de eerste divisie b. Momenteel staan ze op de tweede plaats en dat betekent dat ze volgend seizoen misschien in de eredivisie hoog gaan spelen. Net als bij de onder 13 gaat hier volgend seizoen de competitie op de schop. Dit houdt in dat,

  • De nummers 1 t/m 4 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eredivisie hoog, najaar 2018.
  • De nummers 5 t/m 8 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eredivisie laag, najaar 2018.
  • De nummers 9 t/m 12 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eerste divisie hoog, najaar 2018.
  • De nummers 13 en 14 van de Eerste divisie A en B plaatsen zich voor de nieuw te vormen Eerste divisie laag, najaar 2018.

Met drie punten achter op de koploper wilem ie ie en twee punten voorsprong op de nummer drie maken ze goede kans om volgend jaar in de eredivisie te spelen. Al is het dan wel belangrijk dat er bij de eerste vier geindigd wordt.

Onder 17
Vanaf deze teams gaat de echter herindeling plaatsvinden. De eerste 4 teams uit de eerste divisie plaatsten zich voor de eerste divisie hoog. Dit houdt in dat zij na de winterstop in een competitie terecht komen samen met de laatste 6 teams van de eredivisie. Na de winterstop is er dus een competitie waarin er 10 elftallen zitten. De beste 6 van deze eerste divisie hoog spelen dan volgend seizoen in de Eredivisie. Door de overwinning van afgelopen week op De Graafschap hebben de jongens deelname aan deze promotiepoule veiliggesteld.


Na de winterstop wordt er in 18 wedstrijden beslist wie er volgend seizoen in de eredivisie speelt. Bijkomend voordeel, degradatie is niet meer mogelijk. Je speelt voor promotie, mocht dit niet lukken komt spelen ze volgend jaar weer in de eerste divisie. De ploegen waar tegen gespeeld moet worden zijn fc volendam, willem ie ie, vitesse, ado den haag, heerenveen, fc utrecht, fc emmen en fc twente. Wie goed geteld heeft, mist nog n club. Dat komt omdat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden door de alphense boys. Die maken bij winst nog kans om ten koste van excelsior mee te strijden om een plekje in de eredivisie. Zodra dit bekend is melden we dat in dit artikel.

Onder 19
Voor deze jongens geldt hetzelfde als voor de onder 17. Ook zij gaan spelen voor een plaats in de eredivisie. Dat gaan zij doen tegen de volgende ploegen: pec zwolle, roda jc, almere city, heerenveen, Sparta, fc groningen, fc volendam, willem ie ie en De Graafschap. Als de jongens blijven spelen zoals ze de eerste seizoenshelft gedaan hebben maken ze grote kans om dit jaar daadwerkelijk de promotie te behalen. We juichen echter niet te vroeg, want er moeten eerst nog 18 zware wedstrijden gespeeld worden.

Als we zo langs alle teams kijken gaat het goed met de jeugdopleiding. Diverse teams maken nog een serieuze kans om volgend jaar in de eredivisie te spelen. Dit is natuurlijk de competitie waar je als jeugdopleiding in wilt spelen. Hoe meer teams hierin uitkomen, hoe beter je uithangbord is om talenten naar de club te krijgen en natuurlijk te behouden. En het is natuurlijk van groot belang dat het vlaggenschip van de jeugdopleiding (O19) op een zo hoog mogelijk niveau acteert, om de overstap naar het eerste elftal te vergemakkelijken.

Vanaf 6 januari gaat de jongens weer het veld op om oefenwedstrijden te spelen.

Tot uw dienst!


Bron : De Rat, NAC Jeugd, KNVB


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven