homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 december 2017
Smulders doet calimero


In de voetbal international van deze week een uitgebreid artikel met Stijn Vreven en Hans Smulders. Beiden blikken terug op de laatste maanden, waarbij de vraagtekens over de teleurstellende prestaties hardop geuit worden.

Stijn Vreven, de komende jaren nog trainer van NAC, verwijt het elftal volwassenheid en een gebrek aan killermentaliteit. ‘We houden ons niet aan de afspraken, er zijn geen ervaren spelers die de ploeg tot rust manen als het even tegen zit. Het zijn lieve jongens, er zit geen boef tussen die een wedstrijd oneerlijk wil stelen. Dat moeten wij er in zien te brengen’.

Samensteller van de selectie is de vlekkenspecialist Hans Smulders. De man met een prima verhaal en goed plan komt er nu achter dat hij misschien toch iets teveel op de jeugd heeft gegokt: ’We kunnen niet hetzelfde bieden als anderen dus hebben geen ervaren jongens met 300 wedstrijden in de as van het veld kunnen halen. We moeten het met de categorie net daaronder doen. We willen geen risico’s nemen, moeten zwarte cijfers schrijven’

Daar heeft Smulders een duidelijk punt gemaakt. Als samensteller van de selectie met grotendeels langjarige contracten is hij er niet in geslaagd een uitgebalanceerd team te formeren. Terwijl NAC meer dan genoeg geld in de spelerspot zou moeten hebben, we mogen niet vergeten dat er geen oud-zeer contracten meer zijn en dat bovendien een kwart van de selectie gratis is binnen komen wandelen. Hoezo kunnen we dan niet wedijveren met de andere rechterrijtjesclubs? Waar is al dat geld dan naar toe?

Het is tijd dat de clubleiding zichzelf niet langer verschuilt in zulke calimeropraat. Zeg dan gewoon dat er is gegokt en voorlopig is verloren, maar dat de winterstop zal worden benut om het ontbrekende ingrediënt aan de pan met eten toe te voegen? Dat we er alles aan gaan doen om de tweede seizoenshelft op smaak te brengen. Zeg dan gewoon waar het op staat, zonder naar allerlei omstandigheden te wijzen. Dat wordt in Breda veel meer gewaardeerd. Eerlijk duurt het langst!


Bron : De Rat, VI


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Helter

Geplaatst: woensdag 6 december 2017 om 19:41u

Hoezo zoi NAC meer als genoeg geld on se spelerspot moeten hebben. Wake Up please. Ben blij dat de club nog bestaat! Jullie vergeten veel te snel!!

steef

Geplaatst: woensdag 6 december 2017 om 20:30u

@Helter
Colgens mij is het spelersbudget van NAC vergelijkbaar met dan van de andere clubs die mee onderaan staan. Het totale budget is veel hoger,maar NAC heeft ook veel hogere andere kosten.

Als je hetzelfde spelersbudget hebt +6 gratis spelers, zou er theoretisch geld moeten zijn voor een paar betere spelers dan die andere clubs hebben....

Tuur

Geplaatst: woensdag 6 december 2017 om 23:29u

@ All

Koop de VI en lees het stuk. Verder kent DROL blijkbaar de spelersbegrotingen van het rechter rijtje. Ik ben niet kapot van de aankopen van Smulders dit jaar, integendeel zelfs, maar het werken binnen begroting, niet gokken op extra sponsorinkomsten en 18.500 gemiddeld vooraf, is gewoon verstandig.
Het plan dat Smulders beschrijft is gewoon goed. De gehaalde spelers minder.

Verder moet de trainer normaal doen. Daar is een wereld te winnen. Tegen excelsior is eindelijk een aanzet gedaan naar een meer realistische opstelling.

Smulders zegt ook helemaal niet dat NAC niet kan wedijveren met rechterrijtje. Aansluiting bij bovenkant middenmoot is echt iets anders.
In heb het stuk 2x gelezen en bij zowel trainer als TD kan ik geen Calimero gedrag bekennen. Ja Vreven vindt de spelers niet gemeen genoeg en te lief, misschien dat DROL dat bedoelt?

photek1969

Geplaatst: donderdag 7 december 2017 om 8:01u

Smulders heeft een veel te jeugdige ploeg de eredivisie ingestuurd. Daarnaast staan er ook veel evidente miskopen tussen. Prima TD voor een ambitieuze Juup club maar niet voor NAC. Deze ploeg zal zo nu en dan best een leuk resultaat neerzetten maar geen serie. Dat belooft ook niet veel goeds voor vrijdag maar wie weet dat de nieuwe realiteit met Manu García en Fernandes eindelijk beklijft bij Vreven (tactisch ook niet bepaald een topper). Het zal erom spannen maar zonder een ervaren regisseur die deze winter gehaald moet worden zie ik een na-competitie loterij met onzekere uitkomst.

ennaajseejer

Geplaatst: donderdag 7 december 2017 om 10:52u

Er was geen geld om routine te halen, maar wél voor 2 mislukte paniek aankopen op de laatste dag van de transfermarkt? Het plan van Smulders is wel goed, alleen heeft hij er zelf een potje van gemaakt. Faliekant door het ijs gezakt (en dan zeg ik het nog netjes)...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven