homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 november 2017
Grootaandeelhouders financieren aankoop stadion


In het diepste geheim heeft NAC de afgelopen maanden gewerkt aan een constructie waarbij de club toch het eigen stadion terug zou kunnen kopen van de gemeente. Daarmee kan worden voorkomen dat allerlei commerciële partijen met enge bedoelingen de grond en het gebouw op naam krijgen en NAC ‘uitfaseren’ als huurder.

NAC heeft een Stichting opgericht, de Stichting Rat Verlegh Stadion, die tot doel heeft een bieding te doen op het stadion. De Stichting heeft gelden opgehaald en kan dan ook aan de voorwaarden voldoen. De enige eis waaraan niet voldaan kan worden is de financiële track record ten aanzien van de omzet. Daar zal de club vast handig gebruik van hebben kunnen maken.

De stichting heeft als doel Het in stand houden, beheren, onderhouden en exploiteren van een voetbalstadion in Breda, in eerste instantie het Rat Verlegh Stadion, en van de infrastructuur en de landschapsinrichting in de nabije omgeving en kent RvC-lid Joost van Mierlo als enige bestuurder. Uit de toevoeging van 'in eerste instantie' blijkt dat NAC ook kansen ziet om de opengelegen plekken rondom het stadion te (laten) ontwikkelen.

Een wijs, zeer wijs besluit. De gemeente is aan zet, maar bij dit voorstel kan zowel coalitie als oppositie niet anders reageren dan met een luid applaus.


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 13:14u

steef

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 13:47u

Yes.
Mooie volgende stap naar het herstel!


Of zou de financier Manchester City zijn?

Mike

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 13:52u

Ik denk dat dit uit de opties die ik voorbij heb zien komen de afgelopen maanden, toch de meest wenselijke is. Ben benieuwd naar het vervolg!

WW

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 14:21u

Klinkt goed!

TvM

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 14:23u

Wat komen we dan goed weg. Blijft ongelofelijk hoe laks ongewenste kapers bij de kust mochten komen. Van ons supporters maar nog meer van de hardleerse lokale politiek. Op naar eind goed, al goed. Eerste punten dit weekend binnen!

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 15:27u

Zonder ins en outs te kennen een prima geste van de heren grootaandeelhouders.

Inderdaad zoals TvM stelt was (en is) dit een cruciaal dossier dat door achterban niet op waarde wordt geschat. Na lang aandringen zijn er een aantal wakker geworden, met een prima resultaat zo op het eerste gezicht. Welke dorpspoliticus zou hier tegen durven stemmen?

Rogo

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 15:46u

Lijkt me een win-win-win situatie!
- NAC weer baas in eigen huis (wel hopen dat de onderhoudskosten dan meevallen...)
- Gemeente blij, zijn van het stadion af en hoeven niet in zee te gaan met één of andere rare Maleisiër die er met het stadion vandoor gaat.
- Winkeliers in Breda blij, die bang waren voor nieuwe megastores. Hoewel dit concurrentie heet, zal de politiek dit toch ook goed uit moeten komen.

Een paar dingen vraag ik me nog wel af. Is NAC niet te laat met deze bieding? En om welke gronden gaat het nu, alleen het stadion, ook P5, of nog meer omliggende gronden?

De zin `in eerste instantie het Rat Verlegh Stadion` lees ik trouwens eerder als een kans dat men op termijn een ander stadion wil bouwen. Maar dat lijkt me echt onwaarschijnlijk en bovendien ook kapitaalvernietiging.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 20:37u

Tijd voor een bezoekrondje aan de overige bieders op z’n Frans Derks zeg maar.

deparel

Geplaatst: vrijdag 17 november 2017 om 23:26u

Geweldig nieuws lijkt me. Ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 18 november 2017 om 16:07u

Hopelijk Verloopt het allemaal eerlijk en fatsoenlijk. Maar ja , durft de gemeente Breda het aan de beste bieder te verkopen wanneer dat niet NAC zelf is?! Nu de bieder ‘NAC’ bekend is zullen de andere bieders zich wellicht achter hun oren krabben want wanneer zij het stadion mogen aankopen krijgen ze dan niet de hoon (en meer....) van heel Breda over zich heen, allemaal vragen en aannames ik weet het. Je zou kunnen denken dat Breda niet anders kan dan het stadion aan NAC te verkopen ...... , iets waar ik dán niet rouwig om zou zijn natuurlijk. Waar ik wel benieuwd naar ben is of Breda het geld terugkrijgt wat zij daarvoor betaald had, met andere woorden, krijgt de belastingbetaler haar geld terug of maar gedeelte.

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 18 november 2017 om 17:45u

Rogo en Hoog > Gerede twijfels, die zeker in aanmerking genomen moeten worden bij de eventuele aankoop door de heren sponsoren. Maar die aankoop is pas de eerste stap.
Er is nog een verhaal twee. Als de stichting er in slaagt het stadion te verwerven, wie gaat dan het onderhoud doen? Besteden we dat onderling uit aan een sponsor? Betrekken we er een ingenieursbureau bij om de veiligheid van de tribunes continu te waarborgen? En moet de stichting dat betalen of wordt dat een soort verkapte sponsoring? Hoe gaat dat als de verkoper de koper verplicht om dat via derde partijen te doen?
Ook al koop je het stadion terug (dan ben je in elk geval van die te hoge huurkosten af!), dan zul je nooit onder een samenwerking met de gemeente uitkomen. Die zorgt voor de infrastructuur en de veiligheid rondom het stadion (lees: politie). Als de politici het willen, dan sturen ze NAC daar wel weer een vette rekening voor. Dat hebben ze nu nog niet gedaan, omdat het waarschijnlijk deels verdisconteerd werd in de huurprijs van het stadion.
Overigens hoeft de gemeente niet zielig te doen, ze hebben meer dan genoeg geld gekregen voor het stadion, de prijs die NAC er voor gekregen heeft toen het aan de gemeente verkocht werd, is lang en breed terug betaald in de vorm van huur.
Wat gebeurt er met de veiligheid binnen het stadion? Worden dat privé beveiligingstroepen of mag dat de politie ook doen? In beide gevallen zal NAC moeten betalen.
Het zal allemaal nog niet eenvoudig zijn om de koop rond te krijgen. En dat zullen andere bieders zich ongetwijfeld realiseren.
Echt winstgevend zal een investering in dit soort vastgoed niet zijn. Wellicht dat een bierbrouwer het stadion nog voor andere evenementen kan exploiteren. Maar dat zal er voor zorgen dat we met een slechte grasmat (of erger nog: een ku(ns)tgrasveld) te maken krijgen!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven