homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 november 2017
NAC krijgt klop in Gent


Het gebruikelijke donderdagmiddagpotje achter gesloten deuren voorafgaand aan een interlandweekend betrof deze ronde een alleraardigst affiche. NAC ging namelijk op verplaatsing naar Gent om tegen de Belgisch landskampioen van 2015, (K)AA Gent, te oefenen. De mannen van Vreven gingen er met 3-1 op.

Bepaald geen geflatteerde nederlaag. Sterker nog, op basis van het spelbeeld had de score nog veel hoger uit kunnen pakken.

NAC werd van meet af aan overlopen. Het balbezit, daarmee veldoverwicht en kansen waren voor de Buffalo's. Het éénrichtingsverkeer resulteerde al snel in een comfortabele voorsprong voor de gastheren. Na 18 minuten stond de 2-0 al op het scorebord. NAC werd voor het eerst gevaarlijk aan het einde van het eerste bedrijf, maar een schot van Giovanni Korte en een kopbal van Thomas Enevoldsen, die de voorkeur boven Ambrose kreeg, waren niet gevaarlijk genoeg om voor de aansluiting te zorgen.

In de tweede was het alweer Gent dat het aanvallende initiatief nam. De wedstrijd leek uit te gaan lopen op een pak slaag toen al na 3 minuten in de tweede helft de 3-0 werd gemaakt door de huidige nummer 11 van de Eerste Klasse. Gent deelde deze middag de lakens uit en NAC hobbelde plichtmatig mee en deelde afentoe wat speldenprikjes uit. De 4-0 bleef in de lucht hangen, maar zou niet meer vallen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd geloofden de Gentenaren het wel en mocht NAC het initiatief hebben. Alleen Korte stichtte wat gevaar en dat leverde nog een eretreffer op ook, want nadat er een overtreding op hem werd gemaakt in de 16 kon de ingevallen Thierry Ambrose vanaf de strafschopstip de wanprestatie nog enigszins maskeren.

Wat overigens nog wel opviel in de opstelling was de basisplaats voor Nigel Bertrams, die de voorkeur kreeg boven Birighitti. Of dit iets zegt over wie er volgende week tegen ajax tussen de palen staat is de vraag. In de vorige interlandintermezzo-oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren mocht Bertrams ook al meedoen om vervolgens voor het echie weer op de bank plaats nemen. Of dat dan weer verstandig is voor het nodige vertrouwen van de eerste man zou dan weer de vervolgvraag zijn.

De opstelling, invallers en doelpunten, kortom de Ratistieken voor KAA Gent – NAC zien er als volgt uit:

Nigel Bertrams; Fabian Sporkslede ('46 James Horsfield), Arno Verschueren, Bart Meijers ('70 Victor Stenzler), Angelino ('70 Bradley Vliet); Rai Vloet ('70 Gianluca Nijholt), Mounir el Allouchi ('70 Jochem van den Biggelaar), Manu García; Giovanni Korte, Thomas Enevoldsen ('70 Thierry Ambrose), Paolo Fernandes (Thierry Ambrose).

'8 1-0 Franko Andrijasevic
'18 2-0 Siebe Horemans
'48 3-0 Franko Andrijasevic
'89 3-1 Thierry Ambrose (pen)

Geel

'44 Giovanni Korte


Bron : De Rat, NAC.nl, bn/destem, kaagent.be


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28

Relaties


09-nov-2017 GEN-NAC (3-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

jante

Geplaatst: vrijdag 10 november 2017 om 10:32u

Ik begin me nu toch echt zorgen te maken over NAC. Er zit talent (misschien wel de beste spelers van de afgelopen 5 jaar), maar spelers die de wedstrijd over een dood punt heen helpen, zitten er absoluut niet bij.

Bovendien begin ik toch een beetje te twijfelen of er überhaupt iets gedaan wordt aan training? Het is namelijk niet zo dat de opstelling steeds zo drastisch wijzigt dat er geen automatismen zouden ontstaan.

danny b

Geplaatst: vrijdag 10 november 2017 om 12:13u

Oefenwedstrijd of niet. De manier waarop NAC heeft verloren geeft te denken. Zonder bezieling gespeeld en compleet kansloos afgedroogd maak ik uit de verschillende verslagen op.

Verzachtende omstandigheid is dat AA Gent het één na hoogste spelersbudget van België heeft (44 miljoen), maar een miljoen achter Anderlecht. Dat is bijna 18 keer het spelersbudget van NAC. Die Andrijasevic is een aankoop van 4 miljoen, dik anderhalf keer het totale spelersbudget van NAC. Om maar eens wat te noemen.

Maar nog is dat geen excuus om zo voor de dag te komen. Niet als je met het NAC logo op de borst speelt en met een een normaal gesproken basiselftalwaardige ploeg start.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven