homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

4 november 2017
Directie neemt terechte duit uit het zakje


Vandaag in het vodje een interview met Justin Goetzee en controller Edgar Mol. Yadran ‘copycat’ Blanco heeft zijn huiswerk keurig van De Rat gejat en legde het vuur aan de schenen van de algemeen directeur. Hoe het toch kan dat NAC verlies draait in de eerste divisie, en waarom we nu de begroting zo fors omhoog gaat nog steeds maar op een tonnetje in de plus begroten.

Justin was gezien zijn tweet van deze ochtend niet geheel gelukkig met de publicatie. Hij maakte publiekelijk dat ’Als je ergens een slecht gevoel over hebt, blijkt het vrijwel altijd dat dit niet voor niets is....helaas weer een ervaring rijker....’. Wij gelijk denken dat het grote publieke geheim van Smullie en de daaraan gekoppelde spanning tussen Zundert en Breda nu eindelijk in de krant zou staan, maar helaas, de mysterieuze tweet ging over het interview met Blanco.

Goetzee en Mol leggen nog een keertje op hoofdlijnen uit dat NAC zo’n zware lasten heeft en het daarom nog steeds lastig zal blijven houden. Op de vraag hoe hoog ons spelersbudget is blijft het in tegenstelling tot voorgaande jaren muisstil. De concurrentie niet slimmer maken, zo luidt de officiële reactie. Geen onnodig hoge verwachtingen treffen bij de achterban is de andere veelgefluisterde verklaring.

De Rat stelde in haar beschouwing op de jaarcijfers vast dat de directie zich wel erg goed beloond had in het eerste divisie jaar. De vraag die onbeantwoord bleef is of dit een eenmalige promotiebonus betrof, of dat beide heren zich voor 3 ton aan vaste lasten op de boek hadden gezet. In het vodje legt Justin nog maar een keer uit dat hij bij de degradatie 12% aan salaris in heeft geleverd. Hij heeft dit nu als bonus terugontvangen.

Alvorens iedereen ons nu weer socialistisch gaat noemen en ons beschuldigd van een communistisch gedachtengoed, nee, we hebben geen enkel probleem met een bonusregeling voor directieleden als deze vooraf met elkaar overeen is gekomen. En of die dan 10.000 of 100.000 bedraagt, zolang het binnen de afspraken blijft is het prima. Al is een toevallige promotie als de nummer vijf van de eerste divisie (met de hakken over de sloot), een legioen gratis spelers en de eennahoogste spelersbegroting nou niet een prestatie om in chocoladeletter op je cv te schrijven. Een videoscheidsrechter minder en we hadden gisterenavond bij jong az langs de lijn gestaan.

Bon, de directie heeft zichzelf in het promotiejaar een bonus uitgekeerd. Hoe hoog deze was? Als we Justin moeten geloven heeft hij zijn 12% teruggepakt. Onze oude casio komt echter uit op een promotiebonus van tegen de 45.000 euro. Ietskes hoger dus dan 12%, maar dat terzijde.

De vraag die dan nog rest is of de toevalligheidspremie alleen aan de directieleden is uitgekeerd. Ook het personeel op de werkvloer heeft de afgelopen jaren immers fors ingeleverd, percentages die nog wel boven de 12% uitkomen. We hebben Justin gevraagd of ook het gewone volk een bonus heeft ontvangen, maar daarop wil de directeur niet publiekelijk reageren. Hij verwijst naar de clubraadvergadering waarin de cijfers besproken zullen worden. Met een publicatiemoment van 14 dagen na de vergadering hoeven we dus nog maar 30 nachtjes te wachten op een antwoord op de vraag of ook het werkvolk geprofiteerd heeft van de promotiebonus. Spannend!


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: zaterdag 4 november 2017 om 23:24u

Ik word waanzinnig moedeloos om het voortbestaan van onze prachtclub.

l`histoire se répète

Geld uitgeven wat er niet is.

Mommers flikte het met miljoenen. En dan hopen op een goeie verkoop van Leonardo voor 2 mln.

Nu is het minder melodramatisch.
Tienduizenden of tonnen ipv miljoenen.

Maar het betreft wederom geld wat er niet is want je hebt wéér een negatief eigen vermogen. En `als we speler x voor een paar ton verkopen spelen we quitte`. Een forse salarisstijging voor wie dan ook staat op gespannen voet met een negatief EV en speculeren op transferinkomsten. En kom dan niet aan met gelul over `marktconform` bij die salarisstijging.

Ik weet 1 ding wel. Als straks Red NAC 2.0 nodig is, ga de eerste paar tonnen dan maar halen bij de heren Goetzee en Smulders voordat je bij mij aanklopt.

Tuur

Geplaatst: zondag 5 november 2017 om 18:45u

????

NAC heeft toch gewoon binnen begroting gewerkt. Beter zelfs.
Bizar om dat te vergelijken met Mommers. Dan spoor je echt niet.

Verder is het simpel. Je betaalt iemand een marktconform salaris omdat je vertrouwen in iemand hebt. Presteert die persoon goed dan is dat nodig anders is ie weg. Presteert ie niet, dan is ieder salaris te hoog.

Wanny

Geplaatst: zondag 5 november 2017 om 18:55u

Volkomen logisch dat er een bonus uitbetaald wordt bij promotie. Hoe die tot stand is gekomen doet niet ter zake.

Verder is 3 ton aan directielasten niet overdreven veel. Goetzee doet het duidelijk niet voor het geld, die kan elders minstens hetzelfde krijgen met minder inspanning en gezeik.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven