homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 oktober 2017
Jaarcijfers 2016-2017: een half miljoen tekort


1 november komt in zicht, dat betekent dat NAC de jaarcijfers moet publiceren. In het jaar dat we promoveerden weet NAC het verlies op 5 ton te houden. Dat valt alles mee, al vraagt het wel enige toelichting. Het gaat immers om het resultaat na incidentele baten en lasten. Het zuivere resultaat zonder toevalstreffers kwam uit op 833.000 euro negatief.

NAC geeft aan dat de begroting op negatief 1,2 miljoen was ingediend bij de knvb en geeft zichzelf een pluim dat het op vijf ton negatief uitgekomen is. Dat is niet helemaal waar, om precies te zijn had NAC begroot op een operationeel verlies van 767.000 euro, wat uiteindelijk dus 66.000 euro groter is geworden. Dat het resultaat onder aan de streep op vijf ton negatief uitkomt hebben we te danken aan de transferopbrengst van Dessers en de solidariteitsbijdrage van Gudelj.

Een half miljoentje verlies dus. Het negatief vermogen wordt weer wat negatiever, maar er is geen enkele keer sprake geweest van ene liquiditeitstekort. De aandeelhouders hebben niet bij hoeven storten. Positief punt is tevens dat er dit jaar geen grote trucjes zijn uitgehaald om de boel rooskleuriger voor te stellen dan de werkelijkheid. Dat mag zeker ook gezegd worden.

Roepen de cijfers dan geen vragen op? Zeker wel. Zo is er nog steeds geen einde aan de slepende zaak tegen de fiscus. Het betreft oude aanslagen omzetbelasting en loonheffing, waarvan de omzetbelasting inmiddels in een beroepsprocedure is aanbeland. Daarnaast komt er mogelijk nog een eredivisiebreed lijk uit de kast met betrekking tot kosten van adviseurs, daarover wordt momenteel overleg gevoerd tussen de ECV en de belastingdienst.

Het toetje van de jaarcijfers roept echter de grootste vraag op. We mogen niet vergeten dat NAC afgelopen jaar bij toeval als nummer vijf van de eerste divisie gepromoveerd is. Met daarbij een van de duurste huishoudingen op het gebied van huisvesting- en personeelskosten. En alhoewel het spelersbudget bijzonder laag te noemen is, is de bezoldiging directie fors gestegen. De club betaalde in de laatste eredivisiejaren voor 275.000 euro gemiddeld aan directie. In het eerstedivisiejaar daalde dit onder de twee ton, maar nu staat er weer voor 3 ton aan directiesalarissen in de boeken. Een megabedrag voor de eerste divisie. Geen enkel probleem dat de heren zich goed laten betalen, maar is het gezien de toevallige promotie niet erg broos om maar liefst 3 ton uit te geven aan directie? Heeft de club daarmee niet een veel te groot risico genomen dat toevallig goed uitgepakt heeft?

Genoeg leesvoer dus voor de fijnproevers. De hele jaarrekening lezen? Dat kan via NAC.nl


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rimaris

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 6:57u

prima stukje wederom

hondstrouw

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 8:54u

Stijging naar drie ton voor de directie is inclusief de privé-secretaresse van Hans Smulders?

Valt me eigenlijk tegen. Dessers en Gudelj hebben maar drie ton opgebracht?
Ik mag hopen dat er dan een aantal bonusregelingen en fors doorverkooppercentage met Utrecht zijn afgesproken?

En als het Eigen Vermogen weer zo fors negatief geworden is, was het dan wel verantwoord om (kleine) transfersommen voor Vloet en Koch te betalen? Ik zou bijna denken van niet???

Tuur

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 12:48u

In het eerste juup-jaar had NAC toch geen TD? Maaskant had toch een dubbelfunctie zeg maar.

Mieshoop

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 13:08u

Dat NAC er niet in slaagt om met deze huishouding in de eerste divisie nul te draaien is geen schande. Daar is dan ook de degradatievergoeding voor in het leven geroepen, die in drie jaar tijd wordt afgebouwd.

Waar wel een aandachtspunt ligt is de hoge `wedstrijdkosten`. Al eerder aangestipt, maar tot op de dag van vandaag niet verklaard. Alsof onze touringcar naar groningen drie keer duurder is dan de bus van de kruiken naar de Euroborg.

Daarnaast heeft NAC zoals het bericht hierboven stelt een grote gok genomen door de directie fors te verzwaren en belonen. Zoals Tuur aangeeft, Smulders staat 7 maanden in 2015/2016 in de boeken en 12 maanden in 2016/2017. Dan kan het niet anders dan dat hij een veelvoud verdient van Goetzee, of dat beide directeurs hun salaris hebben bijgesteld. Daar heb ik an sich geen problemen mee, maar NAC heeft dan wel een bewust risico genomen.

Zoals Mommers destijds het kunstje van Hans Nijland na wilde doen (een aantal spelers fors betalen in de hoop op een grote transfer), zo neemt Goetzee nu de gok om buitensporig fors te investeren in een topzware organisatie. Het geld gaat daarmee nog steeds niet naar het veld, maar naar veel interessant pratende mensen rondom het veld. Dat is een gok die tot op heden goed is uitgepakt, maar die mochten we onverhoopt degraderen ervoor zorgt dat de problemen vele malen groter zullen zijn dan bij de laatste degradatie.

Het perspectief voor de club is daarmee op financieel gebied broos, we mogen niet degraderen.

hondstrouw

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 13:34u

@Mieshoop
Goede analyse.
NAC mag inderdaad voorlopig niet (meer) degraderen en ik heb er nog alle vertrouwen in dat we nog gaan stijgen op de ranglijst. Al is het misschien pas na de winterstop.

Mocht NAC toch degraderen dan worden het waarschijnlijk 8 spelers van Man City in de basis om (financieel) te kunnen overleven in de Jupiler League.

Tuur

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 14:54u

@ Mieshoop

Ik ben het niet met je eens over die directie. Ik neem aan dat beiden een promotiebonus hadden (inleveren in de Juup, maar als we promoveren..). Zo had ik het iig gedaan.
Verder is gebleken dat TD en trainer in 1 functie zeer risicovol is, dat moet je echt niet meer willen.

Volgens mij zijn deze kosten niet zo gek hoor. Zou dit meer zijn dan bij andere vergelijkbare clubs met een TD? Kan me nauwelijks voorstellen.

raraNAC

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 21:24u

Zo zie je maar hoe belangrijk een periodekampioenschap was geweest voor de bonus.

Ik denk dat de uitkering van 3ton eenmalig is ivm promotie. Enige vorm van bescheidenheid zou wel op z`n plaatst staan, want het was vooral een Houdini act.

W

Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017 om 22:40u

@Beatrix92
Lees je dit item ook? Maakt mij geen drol uit hoeveel reacties. De paar die hier staan bevatten echt geen domme kroegpraat.

Wanny

Geplaatst: woensdag 1 november 2017 om 11:32u

3 ton aan directiekosten voor 2 man. Dat is geen geweldig salaris als je ziet wat er aan inspanningen, druk en gezanik tegenover staat.

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 1 november 2017 om 11:55u

Op eredivisieniveau is dat inderdaad geen absurd hoge vergoeding. AZ betaalt er zes. Maar op eerstedivisieniveau is het een onverantwoord hoog bedrag. Er zijn clubs met een spelersbegroting van 3 ton die gewoon wel een periodetitel pakken.

Het zou kunnen dat, zoals Tuur stelt, in dit bedrag een bonus opgenomen is. Dan heb ik voor mijn beurt gepraat.

Beatrix92

Geplaatst: donderdag 2 november 2017 om 22:22u

@W
Ja, http://www.bsiderats.nl/half-miljoen-verlies-promotiejaar/

Beatrix92

Geplaatst: donderdag 2 november 2017 om 22:23u

@W

Point Taken ?

W

Geplaatst: vrijdag 3 november 2017 om 19:44u

@Beatrix92: und? Welk point moet ik taken dan? Lekker op de BSR blijven


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven