homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 oktober 2017
Thomas Marijnissen stopt voorlopig als voetballer


Een grote verrassing mag dit wel genoemd worden. Thomas Marijnissen heeft besloten om ‘voorlopig’ te stoppen met voetbal. Het besluit van de 18-jarige aanvaller ging niet over één nacht ijs. Het jeugdige talent heeft een behoorlijk zware periode doorgemaakt dat hem mentaal erg veel energie heeft gekost, waardoor hij op dit moment niet de volle 100% kan geven aan wat vereist is voor het presteren in een BVO.

Op NAC.nl licht hij zijn moedige besluit toe: “Enkele maanden geleden voelde ik geleidelijk het plezier in de dingen die ik deed verdwijnen, ik kreeg het gevoel dat ik mezelf stukje bij beetje verloor. Dat heeft me aan het denken gezet. Er was voor mij namelijk altijd maar één ding in mijn leven en dat was voetballen. Na het overlijden van mijn vader ben ik daar stug mee doorgegaan. Op een gegeven moment kom je er wel achter dat meer dan alleen voetbal je geluk bepaalt. Ik heb van huis uit meegekregen dat je altijd naar je gevoel moet luisteren en eerlijk moet zijn naar jezelf en je omgeving. Je moet dichtbij jezelf blijven. Op dit moment ben ik niet in staat om alles van mezelf te geven en voel ik dat ik mezelf een keer écht de ruimte moet geven.”

Thomas Marijnissen begon met voetballen bij BSV Boeimeer en doorliep uiteindelijk een groot gedeelte van de jeugdopleiding van NAC. Afgelopen seizoen debuteerde hij voor NAC in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur in het betaalde voetbal. “Het is een mooie tijd geweest bij NAC. De club heeft mij zoveel gegeven en juist in moeilijke periodes altijd voor mij klaargestaan. De afgelopen maanden heb ik veel gesprekken gevoerd met allerlei mensen binnen de club en belangrijke mensen in mijn omgeving. Het was erg fijn dat NAC mij op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd te helpen en mijn keuze nu ook respecteert. Die warmte maakt deze club zo mooi en uniek.” Marijnissen gaat voor dit moment dus op zoek naar andere zaken die zijn geluk kunnen bepalen. “Voorlopig stop ik helemaal met voetballen en ga ik me richten op andere dingen in het leven. Ik ga bijvoorbeeld aankomend jaar weer een studie oppakken en mezelf op andere vlakken proberen te ontwikkelen. Wie weet dat ik in de toekomst alsnog op het hoogste niveau kan presteren, maar eerst eens kijken of ik mijn geluk ook ergens anders uit kan halen dan alleen voetbal.”

Vanuit NAC is er veel begrip voor zijn besluit, Hans Smulders: “De afgelopen maanden hebben we veel open gesprekken gevoerd met Thomas en hem bewust de ruimte gegeven om na te denken. Het is spijtig om hem te zien vertrekken, maar het menselijke aspect staat in deze kwestie voor ons absoluut voorop. Wij respecteren zijn keuze, zeker omdat het niet een bevlieging betreft. Hij heeft de beslissing weloverwogen gemaakt en het zegt veel over zijn persoonlijkheid dat hij op deze leeftijd al zo’n moedige keuze durft te maken.”


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Thomas Marijnissen


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rats

Geplaatst: donderdag 19 oktober 2017 om 18:18u

1 van de grootste nac talenten werd gezegd waarbij, zoals hijzelf ook aangeeft, de juiste motivatie ontbrak.
Jammer maar wel een heel verstandige keuze van hemzelf.

Hopelijk kan je voor jezelf alles weer op een rijtje zetten Thomas, kan me niet voorstellen dat, indien je zover bent en je jezelf weer in het mooie geel met zwart wilt steken, je niet welkom bent..


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven