homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

10 september 2017
Az heeft aan korte periode na rust genoeg tegen NAC (verslag)


NAC heeft vanmiddag in Alkmaar verloren van az. De wedstrijd die pas echt begon te leven in de tweede helft leverde voor NAC na de interlandonderbreking geen punten op.

NAC begon zoals verwacht met de debuterende Mark Birighitti op goal. Verder waren er aan NAC zijde geen verassingen in de opstelling. Het veldoverwicht was in het eerste half uur voor az, wat resulteerde in een paar korte combinaties met schoten op doel tot gevolg. De debutant op de goal heeft vanzelfsprekend de schijnwerpers op zich gehad vandaag en je zou liegen als er geen weifelende momenten tussen zaten. In de eerste helft zijn er niet veel ballen klemvast in de handen van Birighitti gekomen en had hij tevens een moment waarbij de bal bij een terugspeelbal van zijn verkeerde voet schoot; gelukkig voor NAC pakte Weghorst het cadeautje niet uit. De uitrappen die toch iets beter bij teamgenoten aankwamen vandaag zijn wel opgevallen.

In de eerste helft is az buiten de aangereikte kans voor Weghorst niet heel gevaarlijk geweest. NAC had via een ingestudeerde corner en uit een prima vrije trap wel twee goede mogelijkheden op een goal. Angelino gaf de corner hard en laag voor, maar Vloet schoot via een Alkmaarse voet over het doel. De corner die daarop volgde was minder gevaarlijk. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam NAC steeds beter in de wedstrijd en ook voetballend liet NAC zich zien. Fernandes kwam op de rechterflank goed door, na een actie naar binnen had hij meer kunnen halen uit een schot wat rechts naast het doel belandde.

In de tweede helft was het bij de start hopen dat NAC het goede einde van de eerste zou doorzetten. Dat deed men aanvankelijk ook goed. Er volgden enkele kleinere kansen, maar zoals zo vaak in het voetbal wanneer de goal dan niet valt, ligt de bal plotseling in het verkeerde doel. Horsfield dekte zoals wel vaker dit seizoen op een te grote afstand van zijn directe tegenstander. De jonge buitenspeler Helmer schoot door de benen van Horsfield in de korte hoek. Birighitti stond erbij en keer ernaar. Zo komt de stand na een prima begin in de tweede helft plotseling op 1-0 in de 55e minuut. NAC is daarna voor even volledig te kluts kwijt. Ondanks dat is de situatie die vooraf gaat aan de tweede tegengoal identiek aan de eerste. NAC verliest de bal in de aanval en az is erg snel aan de andere kant. Vloet lijkt de bal dan te kunnen gaan wegwerken maar schiet de bal overtuigend tegen een been waardoor de aanval weer een nieuwe impuls krijgt. De voorzet die daaruit volgt wordt door een andere jeugdige az’er binnen gekopt: 58e minuut Til, 2-0.

Je staat deze keer niet met 2-0 voor en geeft het compleet uit handen, maar toch voelt de 2-0 achter in drie minuten bijna hetzelfde. Verbazing is op zijn plaats en het plotseling volledig weggeven van de wedstrijd wordt en is niet te begrijpen. NAC zet daarna wel wat aan en komt via Fernandes gevaarlijk door, de bal die voor komt gaat over de grond aan iedereen langs en levert niks op. Az krijgt verschillende kansen op de wedstrijd te beslissen maar doet dat niet. Hoop doet leven en Ambrose wordt in de 82e minuut gehaakt door Vlaar in de zestien met een terechte pingel tot gevolg. Hij neemt ‘m zelf maar de keeper redt. In de rebound is Korte attent en wordt het alsnog 2-1 in de 83e minuut. Helaas komt de aansluitingstreffer te laat en staat NAC met lege handen.

Iets doen met de kansen en verder uiterst benieuwd naar de eerste wedstrijd dat we de nul gaan houden.

Op naar volgende wedstrijd, komende week thuis tegen fc groningen.

Hup NAC!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


10-sep-2017 AZ-NAC (2-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

ennaajseejer

Geplaatst: zondag 10 september 2017 om 16:45u

Iedereen doet zijn stinkende best op het veld, maar het is momenteel gewoon een kaartenhuis met te weinig kwaliteit, zeker na 60 minuten. Middenveld is erg zwak zo. Horsfield loopt alleen maar achteruit op 5-10 meter van zijn tegenstander. Geen idee wat Vloet doet. Steeds weer dezelfde wissels die averechts werken. Hopelijk leren ze er snel wat van. Hopen op volgende week dan maar....
Vreven vooraf nog:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2691971323/NAC-coach+Stijn+Vreven+is+niet+bang+voor+AZ+Met+lef+spelen.aspx

WW

Geplaatst: zondag 10 september 2017 om 17:43u

Ik vond het grosso modo voetballend helemaal niet zo verkeerd gaan: je gaf weinig weg, creeerde wat kansen. Voor het eerst dit seizoen had ik het idee dat we de 0 konden houden. Birighitti was weifelend, maar i.t.t. Noppert had ik het idee dat het gewenning was (en bij Noppert simpelweg niveau).

Ik vind AZ en Vitesse vergelijkbaar qua kracht, als ik zie hoe we ons vanmiddag presenteerden t.o.v. de openingswedstrijd in de Gelredome, dan is de ploeg ontegenzeglijk gegroeid.

Dat wil niet zeggen dat we geen probleem hebben. Het allergrootste probleem is dat we blaffen maar niet bijten, zowel verdedigend als aanvallend: we krijgen ze makkelijk tegen maar scoren relatief moeilijk, ondanks dat het grote delen van de wedstrijd erop lijkt dat we de boel aardig onder controle hebben.

NAC hoeft dit seizoen helemaal niet te degraderen, of in degradatiegevaar te komen. Voetballend is dit NAC het beste NAC van de laatste 3 jaar, incl. het jaar waarin we degradeerden. Maar als we die meedogenloosheid voorin en achterin niet fors aanscherpen, dan gaan die degradatieproblemen wel degelijk komen.

Zaterdag winnen van Groningen is een goeie stap op weg omhoog.

Moppernac

Geplaatst: zondag 10 september 2017 om 18:56u

We staat nog boven de rode lijn en voetballend gaat dit NAC er wel komen denk ik.
Na 4 wedstrijden met oa tegen Az,Vitesse uit en PSV thuis heb je een zwaar programma gehad en kan je er nog niet veel van zeggen. Al had er vandaag wel een puntje in kunnen zitten.
Na de maand oktober kan je pas zien hoe ver NAC gegroeid is met wedstrijden tegen, ADO, Pec thuis en uit Roda, Utrecht en VVV.
Maar als ze op het einde van de competitie nog steeds staan op de plek waar ze nu staan ben ik dik en dik tevreden.
Te beginnen volgende week thuis tegen Groningen hoort er wel gewonnen te worden en daarna uit Feyenoord is ieder punten meegenomen.

Sport-opa

Geplaatst: zondag 10 september 2017 om 19:20u

Beste Stijn het ene drama noppert zit op de bank het andere drama stond in het doel. De volgende wedstrijd bertram erin driemaal scheepsrecht.

rade

Geplaatst: zondag 10 september 2017 om 21:41u

Weer n tegengoal omdat Horsefield lucht staat te dekken en García cruciaal balverlies leidt op eigen helft. En weer n tegengoal door de lucht met zo veel lengte centraal achterin...Zo komen de tegengoals vanzelf, al zet je Courtois in de goal...

Niettemin voetballen we redelijk en kan het tegen Groningen zo maar de goede kant opvallen...

ennaajseejer

Geplaatst: maandag 11 september 2017 om 9:28u

https://www.bndestem.nl/nac/birraz-begint-nerveus-aan-zijn-tijd-bij-nac~aab056b8/

Hans64

Geplaatst: maandag 11 september 2017 om 9:48u

Tegen één van de beter voetballende ploegen goed partij gegeven. De groei is er. De trainer zegt terecht :"ik ga niet de positievo uithangen, we belonen onszelf te weinig." En dat is zo. Maar de opgaande trend in het proces is er. Dan volgt Grunn, zaterdag, tja en die ploeg is gewoon wisselvallig, maar pakt wel punten. Die zullen gaan afwachten en dan moet NAC spel maken. Ben benieuwd of we nu ook kunnen bijten i.p.v. blaffen. Kali is de man bij Grunn. Wordt interessant potje.
Hup NAC !

sjorro

Geplaatst: maandag 11 september 2017 om 12:43u

Als ze nu nog leren dat een wedstrijd langer duurt dan 60 minuten, denk ik nog steeds dat het goed komt dit seizoen....er waren ook tegen AZ kansen om gewoon op voorsprong te komen in de 1e helft.
Keeper zag er niet goed uit bij de 1-0, maar dat kan een keer gebeuren.
Groningen thuis zal nu toch echt 3 punten op moeten gaan leveren om onszelf idd eens een keer te belonen.

klaas bruinsma

Geplaatst: maandag 11 september 2017 om 14:29u

Ik vond NAC best aardig spelen en zie wel duidelijk een stijgende lijn maar al het voetbal in de ploeg komt wel van de Manchester huurlingen. Denk Ambrose,Fernandez,Angelino,Garcia,Maria en minder mate Agyepong eens weg uit dit elftal en je doet niet eens bovenin de Juup mee.
Het is toch wel heel erg dat je met een budget van sowieso 1M extra geen fatsoenlijke keeper aan kan trekken(sorry maar die Birighitti was gister echt slecht en geloof nooit dat hij echt een solide sluitpost wordt). En voor de rest kan ook niemand me nog overtuigen(Bertrams,Vloet,Koch,Horsefield spelen tot nu toe allemaal zwak, Mets ook maar heeft tekort gespeeld om oordeel te vellen en dan hebben we nog Enevoldsen en dat kost dan 1M!). En dan zitten de 3 duurste aanwinsten(Stans,Nijholt en Haemhouts) van vorig jaar ook nog te verpieteren op de bank/tribune en is N`Toko altijd geblesseerd. Van alle aankopen/huurlingen waren alleen Dessers en Brondeel goed maar helaas voor een appel en een ei weg moeten doen omdat ze slechts gehuurd waren.

WW

Geplaatst: maandag 11 september 2017 om 19:32u

@klaas bruinsma

Ik ben het oneens met je vwb Brighitti.
Ja: hij begon onzeker en maakte wat fouten en foutjes.
Toch denk/verwacht ik dat hij er komt. Birighitti kijkt na zijn foutjes nog steeds lekker fel/brutaal uit zijn ogen. The eye of the tiger. Noppert lijkt bij tegenslag te blijven hangen in zijn teleurstelling. Birighitti zit mentaal beter in elkaar, en dat gaat de doorslag geven.

klaas bruinsma

Geplaatst: maandag 11 september 2017 om 21:56u

@WW Ik hoop het anders hebben we echt een probleem. Maar heb hem zich gister niet zien herstellen met goede reddingen(was ook lastig). Maar dat die nog lekker fel uit zijn ogen kijkt is leuk maar zegt niet veel over zijn keeperskwaliteiten. En zo goed heeft die t in Engeland ook niet gedaan als hij daar naar 4e keeper is gezakt...Toegegeven t is een vroeg oordeel en hij zal ook niet zo slecht zijn als Noppert maar zie hem t niveau van Brondeel niet benaderen, maar we gaan t zien!

Haze

Geplaatst: dinsdag 12 september 2017 om 1:41u

Gelukkig kunnen Willem II, Twente en Roda er ook geen kut van. Uitmaken wie van de vier rechtstreeks mag blijven. Hup NAC


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven