homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 augustus 2017
Uurtje samba, daarna ai caramba


Het verval was groot. Werk aan de winkel voor ome Stijn. En ome Hans mag op zoek naar een ervaren doelwachter.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


25-aug-2017 NAC-SPA (2-2)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

photek1969

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:05u

Mentaal zwak en niet in staat om 90 min te drukken en controleren. verdedigend zeer matig, keeper is onderkant Jupiler en dan een topper die het niet alleen kan. Wordt een seizoen billenknijpen en puntjes sprokkelen. En dan Sparta: 60 minuten kansloos voetballen. Nee, dit NAC wordt niet de verrassing van de eredivisie maar gewoon een keiharde degradatiekandidaat. Nog een paar dagen en dan sluit de transfer deadline.

En Vreven maakt ook geen goede beurt: waarom Mets inbrengen en nog verder achteruit voetballen? Dan maar zoveel mogelijk van het eigen doel af voetballen.

Zuur!!! En ja: eerste 60 minuten waren goed. Maar wat heb je daaraan??


ennaajseejer

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:06u

De wissels van Vreven leken het kantelpunt te zijn, daarna was het over en uit leek het wel. En toch weer na 60 minuten (niet eens stormen zoals bij PSV) de pijp weer leeg. Hoe kan dat toch? Conditie?
Het wordt weer ouderwets billenknijpen dit seizoen ben ik bang. En als Smulders niks meer uit de hoge hoed tovert nog meer. Zonder Ambrose en Fernandes was het niks meer.

Opa

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:06u

Een wedstrijd duurt 90 minuten. Wanneer leert NAC dat eindelijk?
Je geeft een 2-0 Toch niet weg........
Zo wordt dit een ergerlijk seizoen. Tegen wie moet je dan punten halen? Noppert kijk ook even terug IN DE 5 MOET JE DE BAAS ZIJN

Sport-opa

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:07u

Beste Stijn Vreven , je heb een geweldig middenveld voorhoede goed. Die achterhoede is op dit moment een drama die koch en verschuren rap op de bank zetten bij Utrecht kon hij ook al niet mee. Ten laatste die keeper wat dat voor een pipo als hij valt heb ik een brood op gegeten dat is het grootste drama. Eerst volgende wedstrijd Betrek erin. Als je blijf spelen met deze zaalvoetballers is het weer jupiler league. Succes in Alkmaar.

ennaajseejer

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:16u

En ik begrijp niet hoe mensen nu nog blind achter Smulders kunnen staan. We hebben echt nauwelijks 11 eredivisie waardige spelers waarvan er 5 gratis van MC komen. Het is echt 5 voor 12 nu!!! Als Ambrose de 3-1 erin schiet is iedereen blij, maar het stortte wel allemaal als een kaartenhuis in elkaar na 60 minuten.

Tuur

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:23u

" Vreven gooit na de 2-0 het spelplan op de schop; NAC stopt met druk zetten en stapt over op counteren "

Beatrix92

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:41u

@Tuur

Echt, conditie ..............

Mike

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:43u

3 wedstrijden en 10 goals tegen, allemaal prima joh. Maar hoeveel van die goals waren er mooi uitgespeeld en kansloos te verdedigen? Misschien 2. Zo lek als een mandje en Noppert heeft buiten 5 vangballen nog dikke kaas vastgehouden.

Niks tegen de persoon maar Noppert komt tekort.

Moppernac

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:45u

Het was 60 min aardig voetbal en sleep je dan de 2-0 over de streep dan hoor je niemand over slecht voetbal en was het allemaal positief commentaar hier op Derat.
Nee het was niet de fout van de 11spelers maar van Stijn Vreven , want welke trainer gaat bij een 2-0 voorsprong bij een corner wisselen.
Dat is het eerste wat een trainer leert. Je zag dat de spelers met de corner moesten overleggen wie wie dekt. En plof het balletje ligt in het net.
Dus Stijn Vreven neem deze 2verlies punten op jou rekening .

En Noppert pakt idd geen punten in de ere divisie want hij mag met zijn 2.03 m wel eens meer buiten de 5meter komen.
Dus prioriteit nr een is een ervaren ere divisie niveau keeper halen her Smulders.

WW

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 22:56u

Een resume van deze wedstrijd, zomaar wat losse flodders:

- tof initiatief van de Sparta supporters die liepen & collecteerden voor een sympathiek goed doel;
- NAC het eerste uur zeer behoorlijk. Ik dacht in die periode dat Sparta degradatiekandidaat nummer 1 zou blijken te zijn;
- Twijfels bij Rai Vloet, ondanks dat hij de 2-0 binnenkopte. Had bijv. rond minuut 75 bij een uitstekende counterkans zeer simpel balverlies, op een passje wat zo mogelijk in theorie nog simpeler was naar de opstomende Horsefield aan de rechterkant. Balverlies gebeurt hem wel vaker;
- Een betere tegenstander dan Sparta had in het laatste half uur vaker dan 2x gescoord;
- NAC speelt nu al 2x op rij pakweg een uurtje heel behoorlijk. Dat het daarna tegen een topploeg over is kan ik inkomen maar tegen een concurrent? Dus wat is daar aan de hand? Trainen we te hard waardoor we in de eindfase niet scherp meer zijn? Trainen we juist onvoldoende waardoor we conditioneel tekort komen?
- Geen enkele twijfel heb ik helaas over Noppert: dat is geen eredivisiekeeper. Sympathieke jongen waarmee je serieus in het SV home goed een biertje kan drinken en slap ouwehoeren, maar komt vet tekort voor de eredivisie. En hij gaat dat niveau ook niet halen.

En met dat laatste punt hebben we een mega probleem; uit het lijstje wat ik hierboven opsom wat mij betreft zelfs het meest urgent op te lossen.

Als je, zoals NAC dit seizoen gaat doen, onderin tegen degradatie gaat strijden, dan zal je zo af & toe ook eens met een gluiperige, gestolen, onverdiende 0-1 ergens weg moeten kunnen glippen. Dat is met deze keepers letterlijk onmogelijk: wil NAC kans maken op een overwinning, dan zal je iedere wedstrijd steeds minstens 3x moeten scoren want de 0 ga je op deze manier letterlijk 0x houden. En dat is een onbegonnen taak. Ja, hoewel Noppert in de goal stond zeg ik keepers, meervoud, want blijkbaar deed Bertrams het in de oefenpotten en trainingen nog slechter, anders had Noppert nooit gekeept.

Ik neem Noppert en Bertrams niks kwalijk. Het zijn zeer onvervaren jongens, volledig met hun eigen prestatie bezig dus sowieso nog niet capabel even de achterhoede te coachen en weg te zetten. Terwijl dit jonge elftal, dus ook jonge verdediging, daar denk ik wel degelijk behoefte aan heeft.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Want stel jezelf de volgende vraag eens: een dikke 3 maanden geleden was Noppert 2e keus achter Brondeel. Oftewel: nog niet goed genoeg om pak em beet tegen Helmond Sport of Telstar of Almere 1e viool te spelen. Je eerste keeper verkast naar Twente. Wie in de technische staf (met name de beslissers Vreven en Smulders), die ik toch gezond verstand toedicht, bedenkt dan dat je met de reservekeeper van de Jupiler League wel even de eredivisie in kan?

Ben benieuwd naar de beweegredenen achter deze grove inschattingsfout.

Maar belangrijker is de toekomst: de eerstvolgende competitiewedstrijd dient er
gewoon een ervaren keeper in de goal te staan. Iemand die regeert in zijn eigen doelgebied, iemand die zijn verdedigers kan aansturen. 1 ding weet ik wel: ga nu alsjeblief niet experimenteren door het een wedstrijd of 3 met Bertrams te proberen en even aan te kijken.

WW

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 23:06u

Als ik de reacties lees op BSR en hierboven, lijkt er ook een algemene consensus te zijn dat men zich toch afvraagt hoe het conditioneel zit bij NAC.

Nu dacht ik dat we een heel contingent aan staf hadden, tot bewegingsdeskundigen en inspanningsfysiologen aan toe.

Ben ik erg flauw of kritisch als ik vraag wat de toegevoegde waarde van deze ongetwijfeld niet slechtbetaalde personen precies is?

Bertus*89

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 23:11u

Erg veel negatieve reacties richting Noppert. Ik ben ook geen fan van hem maar de goals vandaag zijn meer te verwijten aan Koch. Verliest ieder duel die jongen en is steeds te laat. We kunnen erg leuk voetballen maar met achterin de deur wijd open gaan we weinig winnen.

rats

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 23:37u

2.02m en niet de baas zijn in je 5 laat staan 16 meter gebied, leek steeds laat het besef te hebben dat sparta toch echt in de aanval was. Moet over mijn lijk uitstraling krijgen..

Verschuren houdt het spel simpel, speelt zeer volwassen. 1 van de beteren van het veld (opa aan een bril...?)

Leuk creatief spelend nac dat moet leren doseren, kenmerkend was rond de 30e minuut toen ze te snel wilden omschakelen maar veel bal verlies leden. Nadat vreven aangaf rust te bewaren pakten wij het initiatief weer op.

Ik snap nog steeds niet dat ambrose vaak op een eiland staat en vloet vaak niet hierbij staat....

BOZ

Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017 om 23:47u

Goede eerste helft 2-0, daarna wat minder, en yadayadayada 2-2.
Heb overall een prima avondje gehad.

RS

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 3:01u

BOZ. Koester het. Volgend jaar gewoon weer op maandagavond. Dat krijg je als een technisch manager op Jupiler-niveau denkt en inkoopt.

De Fraans

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 9:55u

Vooruit, nog een keertje dan... Waar blijft de routine? We gaan het niet halen met A junioren....

Rogo

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 10:07u

Leuk dat we voor een andere club 6 spelers opleiden. Maar met alleen maar onervaren jonkies ga je het nooit redden in de ere. Daar hadden natuurlijk wel een paar routiniers tussen moeten staan. Ze spelen leuk als het meezit, lijkt wel zaalvoetbal soms. Maar het stort in elkaar als Sparta een beetje druk zet.

En dan die keeper... dit kan echt niet Van 2 jaar reserve in de eerste divisie naar eerste keus in de ere, wie verzint zoiets?! Slechtste keeper ooit, pakt niks en is zo onzeker dat de hele verdediging er ook bang van wordt. Dit wordt een zwaar jaar.

Keesje Ketting

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 10:46u

positieve is dat er ( heel) veel voetbal in het team zit.
Angelina, Manu, Ambrose.
zoals al eerder aangegeven is onze keeper de achilleshiel, zijn onzekerheid en het ontbreken aan vertrouwen straalt hij uit naar de andere verdedigers.

Ik hoor onze TD nog antwoorden op de vraag of Noppert een goede keeper is, Jelle vindt van wel !!!

eind september hebben we 6 wedstrijden gespeeld en 1, 2 of 4 punten. maar dan hebben we van de top 6 van NL er 4 gehad ( vitesse, PSV , Feyenoord en AZ).
Groningen thuis wordt een cruciale

en kan Jeff geen rol spelen in dit jonge team.

maarrrrr ik kijk graag naar dit NAC ze spelen zoals wij het als supporter graag willen zien, het is nu wel een team !!!

Caz

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 11:17u

Waar ik me het meest over heb verbaast is dat Verschueren zich constant liet terugzakken tussen Koch en Mari om de opbouw te verzorgen. Idee is dan natuurlijk dat de backs hoog kunnen staan, maar vond het vreemd dat het steeds Verschueren was die de opbouw deed. Zouden een Mari en/of Koch toch ook moeten kunnen.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 12:50u

Alle vertrouwen in staf en spelers , probeer geen scorebordjournalist te worden zoals anderen.
Wat heb ik weer genoten van het spel , meer `voetbal` gezien dan de laatste 10 jaar samen , als we het nu eens 90 minuten volhouden.......

sinead

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 13:06u

Ik begrijp al die negativiteit niet zo goed...

Gisteravond heb ik een heerlijke wedstrijd gezien. Ik heb genoten van een echt Avondje NAC. Aanvallend voetbal met veel passie en emotie, doelpunten, spanning, een scheidsrechter die moeite heeft om alles goed te kunnen volgen, volle tribunes. Kortom: Heerlijk! Vergelijk dat maar eens met die zouteloze potjes in de Jupiler League.

En dat NAC dan niet de beloning krijgt die het verdiend (drie punten)? Ach, we zullen vast ook nog wel eens een keer winnen als dat eigenlijk niet terecht is (remember NEC thuis vorig seizoen).

Maar ik zie een herkenbaar NAC spelen en dat is lang geleden. Complimenten voor Stijn Vreven en zijn staf hoewel zij natuurlijk ook nog moeten leren in de eredivisie. NAC speelt in mijn ogen fris, aanvallend, met veel combinerend vermogen en veel NOAD. Dus ik zie het dit seizoen wel goed komen.

Ik ben razend enthousiast over die Angelino. Verdedigd als een terriër maar speelt eigenlijk meer als linkerspits. Lekker fel, prima techniek en een heerlijk linkerbeen (volgens mij twee assists gisteren?).

Genieten is het ook van de acties van Manu (vooral die actie bij de cornervlag in de eerste helft, wauw!) en Fernandez, de strijdlust van Ambrose die jaagt op iedere bal en blijk geeft van een prima techniek (jammer dat hij gisteren miste alleen voor Kortsmit), de brutaliteit van Mounir die vorig jaar bijna afgeschreven was en het vele onzichtbare opruimende werk wat Arno Verschueren op het middenveld verricht.

Tot nu toe geniet ik met volle teugen van de terugkeer in de eredivisie!!

ennaajseejer

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 13:45u

Alle pluspunten ten spijt, maar iedereen kan toch zien dat:
A de selectie eredivisie-waardige spelers veel en veel te smal is (wissels brengen alleen maar ellende, was echt lachwekkend gisteren)
B er veel teveel onrust in het team zit door een totaal gebrek aan ervaren spelers
C de ruggegraat van dit team bestaat uit de spelers van MC. Dat kan en mag nooit de bedoeling zijn. Die zijn zo weer vertrokken (hopelijk niet in de winterstop)
D de pijp al een jaar lang na 1 uur leeg is, en dat verander je niet zomaar.

met zn allen

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 14:14u

Ik moet zeggen dat ik veel positiever gestemd ben dan de meesten over dit team.
Team heeft een goede inzet met van tijd tot tijd zeer behoorlijk positie spel.
Laten we wel wezen het is geen Barca waar we naar zitten te kijken he.

Ben het wel eens dat het verdedigend beter moet, met name Koch.

Keeper is idd niet eredivisie waardig. Hier moet een oplossing voor komen.

sinead

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 14:44u

@ ennaajseejer:

A We hebben geen geld om eredivisiespelers te kopen dus we moeten jonge, onervaren spelers opleiden en ervaring op laten doen zodat ze mogelijk wel eredivisiewaardig worden. En dat kost tijd.

B Zie A.

C Klopt, is zeker een risico en ook niet mijn ideaal plaatje van mijn NAC. Maar zonder deze `deal` speelden we denk ik nu nog Jupiler League.

D Dit begrijp ik niet. Volgens mij is dit nu pas de laatste twee wedstrijden een probleem. Maar tegen PSV was het niveauverschil een belangrijke (en niet onlogische) verklaring. En gisteren viel dat ook wel weer mee, de laatste vijf minuten was NAC weer dominant en hadden we ook nog zomaar kunnen winnen.

Tuur

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 14:50u

@ WW

"Je eerste keeper verkast naar Twente. Wie in de technische staf (met name de beslissers Vreven en Smulders), die ik toch gezond verstand toedicht, bedenkt dan dat je met de reservekeeper van de Jupiler League wel even de eredivisie in kan?"

Dit begrijp ik ook niet. 2 opties. Bertrams is minder dan verwacht of Noppert heeft zich enorm ontwikkeld in de laatste 5 maanden ofzo. Anders is het onbegrijpelijk. Je haalt namelijk geen gelijkwaardige keeper. Dat slaat nergens op. Je haalt een 1e keeper (en die moet dan ook spelen) of je haalt een 2e keeper omdat je al een 1e in huis hebt. Die heeft/had NAC duidelijk niet.
Overigens lijkt mij niet Vreven maar Jelle verantwoordelijk voor keepers.

ennaajseejer

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 15:20u

@ Sinead
Als er geen geld is, dan vraag ik me toch af hoe NAC Mitchel Tevreede een aanbieding heeft kunnen doen
En voor Mets, Koch en Vloet was er wél geld om zelfs een transfersom te betalen, en dat lijkt (hopelijk niet maar ja...) dezelfde richting heen te gaan als Stans en Haemhouts.
Je zou ook kunnen stellen dat Smulders het weinig geld dat er was echt verkeerd besteed heeft (tenzij bovengenoemde 3 nog ontzettend gaan verassen)...
Maar we blijven hopen en dromen...
Hup NAC!

Tuur

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 16:00u

@ ennasjeer

Als jij nou eens 1x iets schrijft zonder Smulders er in.... wat heeft ie jou aangedaan??? Dit moet iets persoonlijks zijn?

ennaajseejer

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 18:14u

@Tuur
zie mijn post van 13.45 :-).

rade

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 21:42u

Is het te vroeg om m`n gelijk te halen over het belachelijke besluit om dat blinde Engelse paard voor drie jaar vast te leggen.. ?? Het geel-zwart niet waard... http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/nieuwsitemnieuw.asp?id=23068

babosje1

Geplaatst: zaterdag 26 augustus 2017 om 22:20u

Penders en Vreven moeten toch in staat zijn om die 2 gasten te leren verdedigen?
En dan hebben we Jelle nog voor Noppie.
Ik heb nog even geduld!

WW

Geplaatst: zondag 27 augustus 2017 om 10:45u

@Tuur

Dat moet het welhaast zijn, anders kan ik het ook niet verklaren: dat Bertrams veel beter werd ingeschat dan dat hij bleek te zijn. Maar dan is er wel sprake geweest van slecht scoutingswerk.

Hoe dan ook heeft de technische staf incl. Smulders op dit punt gefaald.

En dit keepersprobleem moet met de hoogst mogelijke urgentie worden opgelost: dit is niet weg te poetsen met dooddoeners als "we moeten het met het hele elftal doen" en "verdedigen doe je met zijn allen".

Zoals gezegd zie ik een wissel Bertrams voor Noppert niet zitten want de keus viel niet voor niets op Noppert en dat zegt eigenlijk alles. Er moet gewoon een goeie keeper bij, als daar geen budget voor is ben ik wanhopig genoeg om te zeggen "dan maar weer een City huurling". Je moet dit seizoen door zien te komen.

WW

Geplaatst: zondag 27 augustus 2017 om 10:48u

@rade

Ik vind Horsefield wel voldoen. Die is goed zat. Meest urgente probleem wordt gevormd door de doelmannen: we hebben nu geen Ere-niveau keeper.

boppa

Geplaatst: maandag 28 augustus 2017 om 0:46u

NIKS AAN DE HAND 4 onder ons met o punten dus!
8-

ennaajseejer

Geplaatst: maandag 28 augustus 2017 om 9:01u

Naast Noppert staat de totale verdediging gewoon te schutteren bij de tegendoelpunten. Bij het 1e doelpunt springt Vloet er helemaal naast als Breuer terugkopt en worden er daarna 2 Spartanen volledig vrijgelaten en koppen Koch en nog een NACcer er volledig naast. Bij het 2e doelpunt springt Angelino zelfs niet eens mee als er teruggekopt wordt door Muhren, hij loop alleen maar een beetje te duwen.
Kijk zelf maar op https://www.foxsports.nl/video/samenvatting-nac-breda-sparta-rotterdam-1942562/

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 28 augustus 2017 om 10:57u

Ik vind het vreselijk om te zeggen na drie wedstrijden, maar ik ben echt bang dat Noppert `t `m niet gaat worden.

Los van zijn eigen beperkingen (vooral veel te traag in de "katachtige beweging" mist hij de kwaliteit / ervaring om de achterhoede te coachen. Een ervaren kiepert zal - zo denk ik - een groot deel van het actuele, nijpende probleem verminderen.

charelli

Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017 om 0:23u

Iedereen heeft gelijk. Het is erg moeilijk na drie wedstrijden in de eredivisie nu al een balans op te maken. Noppert heeft nog niet veel laten zien, verdedigend staat het niet altijd goed, het lijkt er inderdaad op dat de conditie nog niet op peil is, de wissels hebben tot nu toe een negatieve invloed op het spel en ja teveel MC-ers is voor de toekomst van NAC niet goed, maar ....... wat zouden we mogen verwachten van een nieuw team waarvan slechts een handvol spelers met elkaar heeft samengespeeld, wat mag je conditioneel verwachten als je nog zo weinig ritme op hebt kunnen doen op dit niveau en wat mag je van een keeper verwachten als hij zelfs in de jupiler nog geen wedstrijd gekeept heeft. Belangrijkste vraag is hebben we alternatieven? Ik denk dat die heel beperkt zijn dus we zullen het moeten doen met hetgeen we nu hebben met misschien nog een kleine aanpassing, maar dat is het dan ook. Dus ... met deze ploeg moeten we het gaan doen en ik verwacht dat ze het ook gaan doen. Wat Hoog zegt is volgens mij zeer terecht. Ik heb NAC de laatste 10 jaar niet zo goed en dominant zien spelen (al was het maar een uur) hier zitten echt nog heel veel mogelijkheden in. Ze jong en hebben allemaal talent om meer dan gemiddelde eredivisie spelers te worden, ik zou zeggen laten we na 12 wedstrijden de balans eens opmaken. Ik weet dan kan het te laat zijn maar we hebben weinig alternatieven dus kunnen we beter het vertrouwen aan deze groep geven en er volle bak achter gaan staan.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven