homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 augustus 2017
Geen playbackshow zondag, maar gewoon gras, bier en voetbal


Hulde voor het NAC-management. Na forse kritiek, en nee zeker niet alleen van De Rat, heeft de clubleiding de geste van de horecaboer om de Snollebollekes op te laten treden alsnog afgewimpeld.

De commerciële meneren van NHG dachten dat wij met z’n allen erg zaten te wachten op een stukje plat volksvermaak voorafgaand aan onze rentreewedstrijd in de eredivisie. Niets is echter minder waar, zo bleek uit een poll op onder meer de BsideRats.

Dit geluid bleek niet aan dovemansoren gericht, waarna NAC in samenspraak met de Clubraad heeft besloten om het geplande optreden te annuleren. Eind goed al goed, en voor de volgende keer geldt: Bezint eer ge begint!


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

MLbreda

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 21:46u

Klasse! .. onzin allemaal ..

sCARz

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 21:54u

Well done!!

steef

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 21:58u

Fijn dat we ons hier weer lekker druk om maken met zijn allen.

Keesje Ketting

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 22:05u

eind goed al goed

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 22:40u

Jullie zijn vast heel trots op jezelf...

boelie

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 23:08u

@ Waddinxveen

Trots? Op welke prestatie?

Er is hier nou niet bepaald sprake geweest van dagenlange oorlogvoering met gestrekt been op het scherpst van de snede. Er is 1 bericht verschenen met een korte mening, nauwelijks beargumenteerd en daarnaast geuit op vrij vlakke toon.

Deze hele discussie is verder compleet gevoerd door de supporters zelf. Op social media, op BSR en ow ja... ook door die anderhalve man en een paardenkop die hier nog in de comments rondzwerven.

Op basis van dat geluid hebben NAC en de Clubraad besloten om de boel af te blazen. Echt niet op basis van die paar ouwe zeikwijven van De Rat.

Allemaal de schuld van GeenStijl!

Bertus*89

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 23:31u

Allemaal de schuld van Davy Schollen.

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017 om 23:37u

Onzin boelie. De toon is gezet door BSR en derat door dit initiatief meteen belachelijk te maken en te vergelijken met die sul Albert West.

Er lopen nog altijd mensen rond die denken dat zij het enige, pure NAC cultuurtje vertegenwoordigen. Hebben die mensen bijvoorbeeld ook maar één moment nagedacht over al die jonge nieuwe NAC supporters die enorm uitlekken maar dit optreden en nu zwaar teleurgesteld zijn dat een paar mensen hun menig doorgedrukt hebben?

Tegen al die cultuur puristen zeg ik: had gewoon lekker bier gaan halen tijdens het optreden want daar zijn we bij NAC toch ook zo uniek in met zijn allen? Maar hun al die anderen ook eens iets. Ook al was het dan georganiseerd. Vanaf nu dan ook geen vuurwerk meer op het veld voor de wedstrijd. Ook georganiseerd en ook niet origineel.

Te bizar voor woorden hoe een groepje mensen ook NAC nu enorm in verlegenheid brengt. Op BSR loopt het inmiddels net zo goed vol met laaiende reacties van mensen die het hier absoluut niet mee eens zijn. Fijn hoor, die strijd tussen supporters zo vlak voor de eerste thuiswedstrijd.

Ik kots hier werkelijk op!

ennaajseejer

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 0:35u

@Waddinxveen
als nieuw jonge NAC-supporters met dit soort acts over de streep getrokken moeten worden dan kunnen ze beter een abonnement op de Efteling nemen als een seizoenskaart bij NAC ;-)

En in BNdeStem lees ik:
Op de site van de supportersvereniging gaf bijna de helft van de ruim 1.100 stemmers aan dat wat hen betreft de feestact niet op de middenstip hoeft op te treden.

http://www.bndestem.nl/breda/tegenbeweging-nac-supporters-laten-snollebollekes-liever-links-liggen~a207744a/

Haze

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 1:12u

Mooi! Hup NAC

Tuur

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 1:23u

NAC = NAC. Daar moet het altijd om gaan.

Keesje Ketting

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 7:36u

@waddinxveen ben/was benieuwd of we de in jou optiek nieuwe/jonge NAC supporters die komen om naar links en rechts te springen ook hadden gezien als we niet waren gepromoveerd ?

we zullen echt vast moeten houden aan onze cultuur, beter niemand dan zomaar iemand......

anders zit het stadion straks vol met klappend AZ publiek en een geel zwarte klomp op hun hoofd.....

Nac is tegendraads, authentiek en ook een ( beetje) rauw tis niet anders.......

anders kun je links/rechts altijd nog opzetten in de kantine van ASW of Be fair in Waddinxveen

Waddinxveen

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 7:40u

@ ennaajseejer

De andere helft en de zwijgende meerderheid vond het dus prima...

TvM

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 7:58u

Het wordt steeds erger dat fans van buitenaf, tot in Waddinxveen toe, het avondje nac haar identiteit willen kapen en haar bestaansrecht willen ontnemen. Gelukkig is het niet de meerderheid.

boelie

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 8:13u

@ Waddinxveen

Het feit dat er tegenwoordig al mensen laaiend zijn omdat ze een optreden van de fucking snollebollekes wordt ontnomen voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd, zegt eigenlijk al genoeg: We bevinden ons reeds op een hellend vlak. En dan mag er best wel eens lichtjes op de rem worden getrapt.

En over de nieuwe aanwas: Als je het mij vraagt moet je die niet over de streep trekken door ze een circusact voor te schotelen, maar door ze warm te krijgen voor de club en de bijbehorende kernwaarden.

RS

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 8:35u

Wanneer komen de broodnodige versterkingen op het veld? Of moeten we eerst 3 wedstrijden op rij klop krijgen?

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 8:58u

Hoog tijd dat iemand nog eens uitlegt waarom we een cultuurhandvest hebben, hoe en door wie dit tot stand is gekomen, en wat hiervan de bedoeling wel en vooral niet is.

De discussie gaat nu over authenticiteit van het nummer, maar dat is nooit de aanleiding geweest. Het gaat om al dan commercieel ingegeven geregisseerd volksvermaak waarbij de club vergeten is dit vooraf even te toetsen aan onze kernwaarden, die ruim genoeg zijn opgesteld om leuke dingen te doen met behoud van historisch besef.

steef

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 9:02u

Je moet mensen over de streep trekken met een sfeer zoals tijdens NAC-nec. Dat gaat niet op bestelling en dat is juist mooi. Voor mij is iemand uit Waddinxveen net zo welkom als een Bredanaar.
Verder krijgt deze discussie veel te veel aandacht en gewicht. Er zijn wel grotere aanvallen op onze clubcultuur geweest, en die gaan ook nog wel komem vrees ik.

TvM

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 9:42u

@Steef

Helemaal eens. Er wordt steeds makkelijker naar onze cultuurbewakers gewezen in plaats van naar degene die fratsen willen uithalen. Enne voor alle duidelijkheid: al komt men uit Timboektoe, uiteraard altijd welkom! NAC-supporters dus graag wel en liever geen " verdwaalde fans" zoals bijvoorbeeld potentiële gloryhunters, "oneigenlijke" nieuwkomers, commerciële aasgieren, pluchejagende cowboys of, zoals hier, snollebollekes....

1 van de 2

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 9:47u

Helemaal eens met de rat, maar verder is hier alles al over geschreven-je gaat geen feestje vieren voor de wedstrijd-.

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 9:57u

@Waddinxveen

Grappig dat je over de jeugd begint. Het gaat juist met name om die jeugd. Die wil je júist laten zien waarin NAC zich onderscheidt van andere clubs. En dat is dat NAC supporters in tegenstelling tot andere clubs geen geprogrammeerd entertainment nodig heeft om vermaakt te worden. Het publiek is de regisseur, niet het voorprogramma en de dj.

Toen ik met een snottebel uit m’n neus mijn eerste NAC wedstrijd aanschouwde was ik op slag verliefd en wilde ik de volgende keer weer gaan. Vanwege de ambiance rond de wedstrijd. Daar kwam geen artiest aan te pas.. Voor een artiest gingen we in die tijd naar het Circus of de feesttent op het plein. Bij andere clubs is het nodig om het publiek op te warmen omdat het daar allemaal maar tamme hap is. Met deuntjes na een doelpunt wordt geleerd hoe ze op de maat mee moeten juichen. Alles moet daar met toeters en bellen aangekleed worden om het nog een beetje interessant te houden en ‘de sfeer er in te krijgen’. Dat hadden wij niet nodig toch? Cultuur geef je door aan de volgende generatie. En dit is mij door de ouwe NAC generatie doorgegeven. Zoals mijn NAC voorvaderen het gewild zouden hebben .

Je bent nou toch zeker niet iedereen een schuldgevoel aan het aanpraten van al die huilende kinderen die Snollebollekes hadden willen zien? Dan zal ik het goed maken. Zijn agenda staat op http://snollebollekes.com.

Sjak

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 10:41u

Sneu dat er nu hard afgerekend wordt op Waddinksveen.
Ik lees in de 152 comments op BSR meer van dit soort reacties.
Het hoort een beetje bij het moderne ouderschap, kinderen pleasen en op hun troontje zetten.
De oudere vader Ratten namen hun kind mee en de sfeer, het zingen, de emotie is wat je mee krijgt, niet het plat vermaak..

Hup NAC

TvM

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 11:19u

@ Sjak

Als iemand zelf kiest voor dat bekend cultureel aspect van onze edele voetbalsport, het met gestrekt been inkomen, kan het toch nooit geen zeer doen?

Rooie Jo

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 13:39u

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen. Nog even los van alle terechte argumenten die hier en elders al genoemd zijn: hoe denkt men dat de sfeer zal zijn als de helft van het stadion snollebolleke aan het uitfluiten is vlak voor de wedstrijd?

GB

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 22:07u

En nu maar hopen dat iedereen die de "sfeermakers" van de snollebollekes niet wilde, zelf wel zn muil opentrekt en sfeer maakt. Want wat een tamme boel was t soms afgelopen seizoen ! Als we eens half zo hard gaan schreeuwen voor ons clubke als dat we hier soms zitten te miepen moet het helemaal goed.komen

Stijf uitverkocht is leuk maar dan moet er wel iets gebeuren, benieuwd wie de sfeer gaat aanjagen. Aan mij zal t niet liggen igg. Maar t moet wel meteen en vol erop als je psv wil intimideren en niet wachten tot we iets gebeurt.

U zijt gegroet!

GB

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 22:13u

Ben t overigens helemaal eens met de kernwaarden en het dwarse + cultuurhandvest . Echter is dat alles alleen maar zo sterk als de mate waarin je het uitdraagt. En laten we wel wezen, die goede oude sfeer en 90 minuten brullen is er heel heel weinig meer. En dan zijn alle sentimenten en verhalen over vroeger en snottebellen prachtig maar als ik sta te brullen en springen en de helft van de mensen zegt ssst of zit gezellig te keuvelen met een half oog op de wedstrijd wordt t echt eens tijd wat meer energie in het uitdragen te steken dan in het erover lukken niet?

Beatrix92

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 22:27u

@GB

U zijt gegroet! U zijt geroepen

We hebben het drie dagen over een liedje .....

Man o man Hup zal nooit verloren gaan

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 22:45u

@GB

veel gekeuvel op de tribunes inderdaad. Maar het ging vaak ook nergens over. Dan liever geroezemoes dan geforceerd zuid-amerikaantje spelen of de clown uithangen.

Dat het NAC-publiek overigens zonder opjutonzin in staat is om een intimiderende orkaan van geluid te produceren is nog geen historie. Kijk en luister anders het laatste potje in het Rat Verlegh Stadion nog maar eens terug. Een beter voorbeeld van hiervaltnikstehalen en damakenwijweluit is er niet

https://vid.me/1Ync

Tuur

Geplaatst: vrijdag 18 augustus 2017 om 23:31u

Gewoon GRAS: http://www.ad.nl/nederlands-voetbal/oranje-aanvoerders-kappen-met-kunstgras~a226cfc1/

Tekenen!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven