homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 juli 2017
Keepersstrijd ''onder de Bredase lat'' nadert ontknoping (deze week)


Inmiddels is de voorbereiding alweer een ruim aantal weken onderweg. Op alle mogelijke posities zijn sinds de promotie van eind mei verse krachten gekomen en andere gegaan. Keeper Noppert bleef, maar kreeg er wel een concurrent in de persoon van Nigel Bertrams bij. Vanaf het begin van de voorbereiding werd door Vreven duidelijk gemaakt dat beide keepers de kans kregen hun kwaliteiten te laten zien. Zodoende dus een mooie strijd om de begeerde plek onder de Bredase lat.

Morgen speelt NAC in ’t Heike haar enige oefenwedstrijd tegen een Eredivisionist. Excelsior is op het terrein van Rood Wit de tegenstander; aftrap 17 uur. Morgen is het na het optreden van Bertrams in de afgelopen wedstrijd tegen RKC aan Noppert om te laten zien wat hij kan. Noppert is met zijn 23 jaar de jongste van de twee, Bertrams is 24.

Of de keuze in de technische staf al gevallen is en blijft de grote vraag. Maar wellicht kan je ervan uitgaan dat Vreven in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding (volgende week tegen Almere City bij S.A.B.) met zijn beoogde basiselftal de weide in gaat. Het zou kunnen dat het spelen van Noppert morgen wellicht een voorbode is, maar dat blijft gissen.

Beide heren keepers, succes!

Zondagavondupdate

Inmiddels weten we meer. Vreven gaat tegen almere inderdaad spelen met de doelman die aan het seizoen begint. 'Tegen het einde van de week zal ik het aan de groep bekendmaken.'

De knoop hakt de oefenmeester zelf door, maar de stem van Jelle weegt zwaar mee. 'Hij is uiteindelijk de keeperstrainer.Onze mening ligt over het algemeen niet ver uit elkaar, dus ik heb geen schrik dat ze niet overeen komen.'


Bron : De Rat, Bn de stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Andries Noppert
Nigel Bertrams

29-jul-2017 NAC-EXC (1-0)

30-okt-2017
Bertrams had geen last van zenuwen – nieuwe R...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Mike

Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017 om 9:38u

Lastig lastig. Het feit dat Brondeel in interviews aangeeft dat hij erg veel aan Jelle heeft gehad én dat Jelle zelf instond voor een nieuw contract vorig jaar, zegt mij dat Jelle het vertrouwen in Noppert heeft. Maar Bertrams zal ook niet zonder tussenkomst van Jelle zijn gehaald. Kan er nog geen pijl op trekken.

Dat het komend seizoen nog geen puntenpakker voor NAC wordt lijkt mij niet zo`n probleem, als hij maar geen punten verliest en een steady seizoen keept!

Hup NAC.

Cartman

Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017 om 10:16u

Ze keepen toch om-en-om, dus dat Noppert morgen speelt klopt volgens mij wel.

Bertrams begon tegen Volendam en RKC, Noppert speelde tegen de Turkse club en dus morgen. Vervolgens zal volgende week de keuze gemaakt zijn lijkt me.

hondstrouw

Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017 om 12:01u

@Mike
Ben ik niet helemaal met je eens. Je ziet de afgelopen jaren dat juist bij degradatie-kandidaten een goede keeper het belangrijkste verschil is in wel of niet NACompetitie spelen en wel of niet degraderen.

RS

Geplaatst: zaterdag 29 juli 2017 om 9:01u

Misschien vooruitlopend op vanmiddag, vraag ik: waar blijven de eredivisie-waardige versterkingen? Inclusief een ervaren keeper en spits. Buiten de MC spelers slechts 3 nieuwe spelers. En alle spelers, die vorig seizoen al overbodig was zitten er nog gewoon! Ik houd mijn hart vast. Vergeten we, dat we vorig jaar slechts 5e werden in de Jupiler-league?

piair

Geplaatst: zaterdag 29 juli 2017 om 10:19u

Is dit team nu echt beter als vorig jaar ? De twee beste, Dessers en Brondeel zijn vertrokken, wellicht ook wat goede spelers gehuurd, maar alleen tegen Excelsior worden we getest, voor wat het waard is. Kan iemand inschatten of dit team nu echt veel sterker is ? Come on NAC !!

Mike

Geplaatst: zaterdag 29 juli 2017 om 10:55u

@hondstrouw

Dat is precies wat ik dus wilde zeggen, maar dan ben ik niet duidelijk genoeg geweest . Ik bedoel namelijk dat je dus geen keeper zoals de vorm van Jelle in het laatste eredivisie seizoen moet hebben. Je sluitpost moet een zekerheidje zijn. En dus doelde ik op het feit dat het dan voor nu nog geen ramp is als het nog geen punten pakker is, als hij ze maar niet verliest (persoonlijke fouten).

Beatrix92

Geplaatst: zondag 30 juli 2017 om 22:11u

@RS
Lekker slapen, adem in en adem uit. Hup

Scheids

Geplaatst: maandag 31 juli 2017 om 11:03u

Het zal niet alleen afhangen hoe Noppert of Bertrams de afgelopen oefenpotjes er van af hebben gebracht door het pakken van een pingel of een goede helft. Hier wordt verder ook gekeken naar de gedragsvormen van beide keepers ten aanzien van de selectie en hoe trainingsactiviteiten worden opgepakt in combinatie met winnaarsmentaliteit. Dat zijn elementen die zich tevens achter de schermen afspelen. Sentimenten spelen totaal geen enkele rol, want al komt Bertrams dan vanuit stilburg deze kant op geslopen , mocht hij in alle gevallen overheersen , of Andries , dan verdien je echt een plek onder de lat. Mijn keuze zal op geen van twee vallen , juist omdat ze geen enkele ervaring hebben op dit niveau.
Maar ik laat mij graag verrassen , Jelle zal het intussen wel weten!

Sjak

Geplaatst: maandag 31 juli 2017 om 11:37u

Een kleine, persoonlijke analyse

Coaching: Noppert is de hele wedstrijd aan het coachen, Bertrams doet zijn mond niet open, dat is niet zo gek als je van de Stillems afkomt.. Leerpuntje.
Lijnkeepen: Bertrams, lijkt een betere lijnkeeper, maar met een prachtige redding laat Noppert zien dit ook te beheersen.
Doortastendheid: Bertrams oogde tegen Volendam onzeker, het leek alsof hij niet goed van de lijn durfde te komen.
Uitstraling: Als Noppert er staat dan staat er ook iemand, groot, sterk. Hij heeft alle hoge ballen, Bertrams is wat schichtig, onzeker.

Ik denk dat Noppert moet starten met de competitie als eerste keeper, hij heeft veel bijgeleerd en is beter geworden het afgelopen jaar. Bertrams zou zo maar technisch een betere keeper kunnen zijn dan Noppert, alleen hij moet nog flink aan de bak met Jelle.

Schot

Geplaatst: maandag 31 juli 2017 om 12:50u

@Sjak
Tegen Gencerbigli oogde juist Noppert erg onzeker. Tegen Volendam zag ik Bertrams juist constant zijn verdediging coachen. Veel meer dan Noppert tegen Gencerbigli. Wat jij nog niet benoemde is dat Bertrams beter is met de bal aan de voet dan Noppert. Uitstraling is m.i. een eigenschap die pas moet meewegen als de keepers verder ongeveer gelijkwaardig zijn. Suk en Loran zijn bijvoorbeeld ook groot en sterk en oogden misschien ook als leiders, maar de praktijk was volledig anders.

Ik denk dat beide heren elkaar niet veel ontlopen, maar dat Bertrams een betere lijnkeeper en meer allround is en dat Noppert vooral uitblinkt bij hoge ballen. Allebei missen bepaalde aspecten in hun spel. Het gaat er dan ook om wie de kwaliteiten die hij mist nog (relatief snel) zou kunnen verbeter. Daar heeft Noppert één groot voordeel; Bertrams zal sowieso niet langer kunnen worden. Moeilijke keuze voor de technische staf.

hondstrouw

Geplaatst: maandag 31 juli 2017 om 16:58u

@Mike
We zitten dus redelijk op één lijn, maar zelf vind ik `geen persoonlijke fouten` maken te mager. Dan krijg je van die Davy Schollen discussies: was die vrije trap nu wel of niet houdbaar en blijft er altijd onzekerheid aan de keeper kleven.

Voor een degradatiekandidaat (wat we toch echt nog wel zijn, het verschil tussen plaats 12 en plaats 16 zal niet groot zijn), is het echt belangrijk dat spelers en supporters weten dat de keeper betrouwbaar is. En een keeper wordt alleen als betrouwbaar gezien als hij punten pakt.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven