homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

1 mei 2017
NAC-lieveling Justin Mathieu mocht niet voor de camera verschijnen


Vrijdag 28 oktober, FC Oss – NAC 3-4

”Justin Mathieu hartje NAC, voor altijd een van ons”, zo prijkte er op het doek van de Breda Loco’s bij de wedstrijd tegen FC Oss. In de uitwedstrijd, enkele maanden terug, scoorde hij een van de mooiste NAC doelpunten van het seizoen. Met dit doek wilden de NAC supporters laten blijken dat de liefde nog steeds wederzijds is.

Voor aanvang gaven enkele teamgenoten hem een schouderklopje toen ie stilletjes naar het doek stond te staren. Goedbedoeld maar pijnlijk.

Hij kreeg één uitgelezen kans om de NAC aanhang het zwijgen op te leggen. De camera’s wisten daar wel raad mee.

Ondanks steunbetuigingen als “Justin is een NAC’er”, “Je moeder is voor NAC” en “Alle ballen op Justin”, lukte het hem niet om een stempel op de wedstrijd te drukken. Desondanks houden we nog steeds van ‘m.
De trainer van FC Oss vond het echter niet zo’n goed idee om hem na de wedstrijd voor de camera van Ronald Sträter te laten komen. Opmerkelijk, nietwaar?

Dat zou toch een wat ongemakkelijk afscheid zijn. En zo werd hem na de wedstrijd nog een spandoek met de sympathieke boodschap aangeboden. Dat werd echter ontvangen met middelvingers en rukkende handgebaren. We vinden Justin heel lief, maar dat laatste aanbod ging ons toch net een beetje te ver. Zo lang kennen we elkaar tenslotte nog niet.

Met het spandoek is het achteraf nog wel goed gekomen. Die wist uiteindelijk toch nog ongevraagd de weg naar het laadruim van de bus te vinden. Zou deze momenteel, net als bij Jhonny van Beukering, in zijn achtertuin hangen?


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28

Relaties


28-okt-2016 OSS-NAC (3-4)
28-apr-2017 NAC-OSS (4-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

deparel

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 11:09u

Spandoek is een leuk idee. Het constant uitschelden doorde B-side is zeer kinderachtig. Moedig je club aan ipv de tegenstander uitschelden. Begint steeds meer op een kleuterklas te lijken.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 13:05u

Eens met deparel. Waar DROL het hierboven nog heeft over `je moeder is voor NAC`, heb ik toch echt 99% van de `supporters` horen roepen `je moeder is een hoer`.

Treurnis ten top, en die `beste supporters van het land`? Die zijn op dit moment echt NIET in het stadion in Breda te vinden. Het is al jaren zo dat de gemiddelde NAC-fan liever anti-tegenstander liedjes zingt, dan pro-NAC. Iets met het begrip `support` niet snappen, vermoed ik. Heel jammer, want juist een échte 12e man zou NAC heel veel verder kunnen brengen, en het Avondje NAC (weer) legendarisch. Op dit moment is het schrijnend, op het veld maar nog veel meer er direct omheen op de tribunes.

En maar met het vingertje naar de spelers wijzen, en zelf geen verantwoordelijkheid nemen. Ik walg ervan.

On topic: mooie actie. Wat een kneus dat hij zich zo laat kennen. Die zal nooit veel verder komen dan TOP Oss.

Don Leon

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 13:12u

Beste manier om (nieuwe) mede supporters `op te voeden` en de typische NAC manier van liederen verzinnen bij te brengen is door er overheen te zingen met pro-liedjes of ludieke varianten op liedjes als je moeder is een hoer. Zonder tegengeluid zal dat nooit veranderen. Hebben we dus zelf in de hand.

Verder hadden ze die jongen in oktober al tegen zichzelf in bescherming moeten nemen natuurlijk. Als ie in dat interview met OB niet zo kinderachtig had lopen janken over dat ze thuis het woord NAC niet eens uit mogen uitspreken, dan had ik niet eens geweten dat het een kruik was. Dat is vragen om reactie. Loco`s geven dan goed voorbeeld om die reactie dan vooral ludiek te laten zijn.

Kinderkaartje 3 gulden

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 13:57u

Dat schelden, beledigen en racistisch taalgebruik is ook gewoon van alle tijden hoor. Dat zijn echt geen dingen van alleen nu. Ik herinner me nog als de dag van gisteren

"Visser die schele, die h.... sexuele!"Visser van NEC) (Moest ik aanpassen wegens schelp policy op DROL)
"Hitler kom terug, je bent een vak vergeten" en sis geluiden (Ajax)
"Kom uit die bananenboom!" en apengeluiden bij gekleurede spelers.

Ik wil hiermee niet zeggen dat dat goed of grappig is, maar wel dat het echt niet iets van alleen de laatste tijd is.


Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 14:29u

Elk weldenkend mens kan aan z`n theewater aanvoelen dat je na zo`n interview je getraceerd wordt op een mooi spandoekske en toch zéker van die zotte van de Breda loco`s van NAC. één ding moet je `m nageven , hij is niet zo zoetsappig dat ie volgens de wetten van de mediatrainingen antwoorden geeft.....

koekjes_made

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 15:20u

Heerlijk toch, eindelijk weer eens een voetballer die echt iets zegt. Een verademing ten opzichte van: "ik geef altijd 100%", "alles het team" en al die andere dooddoeners die elke voetbalprofessional dag in dag uit in de media schreeuwt. Wij verketteren zo`n gastje omdat hij openlijk over clubliefde praat, terwijl supporters liefde voor een club, en aversie tegen de rivaal toch als geen ander moeten begrijpen. Uitspraken zoals deze maken voetbal leuk, want wij hebben ons kunnen verheugen op een weerzien met Justin in plaats van een kutwedstrijd tegen de nummer 14 van de juup league. Mijn respect heb je Justin! Lekker zeggen wat je denkt!

Peter13

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 16:27u

Ach, het houdt de boel levendig. Leuk spandoek.

De spreekkoren vond ik minder, maar de gebaren die Justin na de 0-1 richting B-side maakte waren ook niet echt smaakvol...

hondstrouw

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 17:34u

Inderdaad. Dankzij Mathieu was dit meer dan een potje tegen de nummer 14 van de Jupiler League. Na de 0-1 en het gejuich van Mathieu (zo provocerend was het ook weer niet, het waren geen middelvingers), kwam bij mij eindelijk weer eens het gevoel boven van `GVD dit gaat toch niet gebeuren`. Bij andere wedstrijden was ik dan toch meer gelaten van `ach, deze verliespunten kunnen er ook nog wel bij`.
Dus zoals we na het laatste fluitsignaal zongen: Justin bedankt!

Tuur

Geplaatst: maandag 1 mei 2017 om 20:26u

Totaal niet interessant. Negeren ipv reageren.

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017 om 16:39u

Ah joh, `t was ook niet serieus te nemen. Het was eigenlijk de enige manier waarmee we deze wedstrijd vooraf nog konden opleuken. Een dankbaar onderwerp gebleken. Niet meer dan dat.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven