homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 maart 2017
Johan Gabriëls: 'NAC moet ziel niet verpatsen aan City'


Johan Gabriëls zit inmiddels een dik half jaar in het snikhete Dubai zijn oliedollars te verdienen met het training geven aan de onder 17 ploeg van Al Shabaab. Het is afzien '51 graden om half 6 's avonds. Niet te harden.', maar dat zit de clubman, oud-speler en (jeugd)trainer niet in de weg zich zorgen te maken over de ontwikkelingen rondom NAC. Met name de connectie met Man City baart hem zorgen, te meer omdat die club gefinancierd wordt door een megaconcern uit de Verenigde Arabische Emiraten. 'Etihad is natuurlijk de grote sponsor van Manchester City. Etihad is een vliegtuigmaatschappij, maar daar zit meer achter. Toerisme en hotels, het is echt een miljoenenindustrie. En voetbal is er daar één van. Wat zij willen is via City verdienen aan het voetbal, via transfers. Dis jongens die bij NAC worden gestald, moeten in waarde vermeerderen om straks beter verkocht te worden.'
Zo werkt de voetballerij, maar het grote probleem hierbij is natuurlijk dat dit ten koste gaat van de doorstroming van de eigen jeugd en de sterke Bredase identiteit geraakt wordt. 'Ik weet wat NAC en Breda inhouden. Ik zie er de voordelen nog niet van in. Wel voor City, maar niet voor NAC. En NAC met de eigen identiteit moet niet de ziel verpatsen aan City.


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28

Relaties

Johan Gabriëls


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

petros

Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017 om 9:15u

Ik zou me niet druk maken...tijden veranderen...ik zou niet weten waarom een combinatie van eigen jeugd, spelers en MC een probleem zou zijn. In deze tijd kun je zelfstandig je hoofd niet meer boven water houden.

De Generaal

Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017 om 12:19u

De pot verwijt de ketel....................

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017 om 16:41u

Ik ga niet zeggen dat het niets is om je druk om te maken. Het is een ontwikkeling die je wel degelijk nauwkeurig in de gaten moet houden. Juist omdat het zo ongemerkt geleidelijk gaat. De toekomst zal uitwijzen hoe ver de invloed van City gaat reiken. We willen niet dat onze eigen jeugd net voor de eindstreep (1e elftal) de pas wordt afgesneden door City youngsters.

Ik durf echt wel te geloven dat NAC niet verplicht is tot het moeten opstellen (of minimaal aantal wedstrijden) van hun huurlingen. Dat is inderdaad nergens zwart op wit vast gelegd. Maar echt helemaal zuiver zal het natuurlijk nooit zijn. Want mochten we weer een keer een mindere lichting ontvangen, dan zal NAC zich op den duur echt wel verplicht voelen om City spelers op te stellen, om Man City maar de indruk te geven dat het een zinvolle samenwerking is. Het zal echt nooit gebeuren dat NAC die jongens op de bank of tribune houdt, ondanks dat ze veel slechter zijn dan onze eigen aanwas. Het wisselgeld voor NAC is dat de Engelsen investeren in onze faciliteiten en ons verrijken met kennis. En tja, hoeveel is je dat waard.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017 om 20:48u

Manu García vind ik meer waard als `wisselgeld` Don .......

ennaajseejer

Geplaatst: dinsdag 28 maart 2017 om 21:34u

eindelijk iemand die het goed ziet

GB

Geplaatst: woensdag 29 maart 2017 om 8:17u

Natuurlijk is dat het doel van Man. City, volkomen logisch.
Nac zal ook geld moeten verdienen en doet dat idealiter door eigen talent te ontwikkelen. Echter wordt talent steeds eerder weggehaald en is die optie daarmee niet realistisch als verdienmodel voor echt grote bedragen. Dus blijft er helaas maar 1 optie over:
Werken met zowel eigen talent waarvan je weet dat ze niet blijven of rehabilitatie van beschadigd talen en huren van spelers waarvan je ook weet dat als ze opvallen ze niet blijven.

Geld verdien je dus alleen door hier slim op in te spelen: Goed scouten van jonge spelers en transfervrije of spelers met een krasje, vastleggen waar mogelijk tegen redelijke voorwaarden zodat je in ieder geval nog iets verdient maar spelers wel makkelijk weg kunnen (anders tekenen ze überhaupt niet meer) en snel promoveren zodat het Tv-geld meewerkt.

Dat gedoe met clubhart en blij mogen zijn bij NAC te spelen. Ik wil het graag maar zo werkt het echt niet. Welkom in het mondiale spel.....

U zijt gegroet!

WW

Geplaatst: woensdag 29 maart 2017 om 11:02u

Volledig eens met Don Leon.

@GB

M.b.t. het waar mogelijk vastleggen: ik vind dat Bart Meijers in zijn wedstrijden bewezen heeft minimaal mee te kunnen zo niet een regelrechte meerwaarde is en dat het wmb nu erg lang stil blijft omtrent een aanbieding contract.

Don Leon

Geplaatst: woensdag 29 maart 2017 om 12:10u

@HHLB
Inderdaad, Manu Garcia. Waarmee we uit dit seizoen kunnen concluderen dat slechts 1 op de 6 huurlingen daadwerkelijk een meerwaarde voor de selectie is.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 29 maart 2017 om 14:09u

@ Don Leon

Wel volledig zijn hè - het wisselgeld bestaat dus uit:

- Investeringen in faciliteiten
- Expertise deling
- Mogelijke deling in latere transferopbrengsten
- Extra (gratis) spelers voor de selectie (een Horsfield, Agyepong, Barker hadden alle Jupiler League clubs er graag bij gehad)(om van een Manu Garcia nog maar niet te spreken)

Voor een NAC in nog steeds financieel zwaar weer, kan ik me heel goed voorstellen dat bovenstaande zéér interessant is. Daarbovenop kan NAC blijkbaar nog meeliften op het scoutingsapparaat van MC. Komt O`Neil daar niet uit?

Over de eigen jeugd, daar hebben we Tim Gilissen zitten, en daarvan heb ik echt niet de indruk dat hij zichzelf als stropop op die plaats laat zetten.

Over het `moeten` opstellen van MC-spelers - hoe is dat precies gegaan met Faupala? 3x geprobeerd, te licht bevonden.

@WW - dat wij niets horen, betekent niet dat NAC en Meijers niet met elkaar praten, is het wel?

Don Leon

Geplaatst: woensdag 29 maart 2017 om 15:49u

@AS
Die transfersom deling wilde ik nog toevoegen ja. Hoewel onbekend is hoe hoog die percentage werkelijk is. Is dit 0,05%, of 10%, zit er een maximum aan? Je kunt je daarnaast afvragen hoeveel EDS jongens daadwerkelijk verkocht worden. Als ik het verloop in dat team eens bekijk, loopt zo ongeveer de helft transfervrij (einde contract) gratis de deur uit naar een andere club. Laten die categorie spelers nou net de jongens zijn die wij steeds krijgen. We vestigen onze hoop op Manu Garcia.
Horsfield heeft er nog een contract tot medio 2018, is al 21 jaar, die gaat het eerste niet halen, dus geen noodzaak tot contractverlenging. Die verhuren ze volgend seizoen aan een Engelse club uit League One en laten ze daarna gewoon gaan. En de andere jongens? Tja, de Jupiler League is inmiddels van een dermate niveau dat ze al snel blij zijn met een speler. Agyepong en Barker hebben de potentie om echt goed te zijn, maar het rendeert nog voor geen meter. Wat dat betreft doet Bart Meijers het in een handjevol wedstrijden als verdediger al een heel stuk beter.

De spanningen tussen Gilissen en Smulders zullen nog wel een keer gaan oplopen als de ontwikkelingen de verkeerde kant op gaan. Echt, die zal dit ook met argusogen bekijken, hoewel hij in zekere zin ook mee profiteert van de expertise uit City. Hij kampt in feite met het zelfde dilemma.

O`Neill komt inderdaad uit het scoutingsnetwerk van City. Is nog eigendom van Apollon Limassol.

Tja, Faupala. Die had aantoonbare aanpassingsproblemen met taal, met daarbij opgeteld de duidelijke concurrentie met Dessers. Faupala leek wat dat betreft al op een aanvulling voor de breedte om het niveau en de intensiteit van de trainingen te verhogen. Overigens wordt ie nu weer verhuurd aan Chesterfield, waarschijnlijk op een bank..

Enfin, al met al loopt het allemaal nog niet als gewenst met de City deal. Er is nog geen gezonde balans gevonden tussen kwalitatieve meerwaarde voor het team t.o.v. continuïteit / opbouw van de ploeg voor langere termijn. Even heel zwartwit, NAC Jeugdspelers die al de hele NAC opleiding hebben doorlopen hebben een hele andere betrokkenheid/toewijding naar hun club toe dan een speler die weet dat ie hier maar voor max. één seizoen komt kijken. Dat kun je die City jongens ook niet kwalijk nemen, maar het is wel realiteit. Manu Garcia lijkt daarop nog wat een uitzondering. Maar dat is dan ook niet meer dan een uitzondering.

TheBelg

Geplaatst: woensdag 29 maart 2017 om 16:00u

En hoe zit het met jouw ziel, Johan? Is die ook niet verpatst?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven