homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 maart 2017
NAC Jeugdopleiding prolongeert opnieuw titel 'Nationale Voetbal Academie'


Zoals jullie weten timmert de NAC jeugdopleiding de afgelopen jaren weer aardig aan de weg. Het ontvangen van een hoogwaardig label van de KNVB is dan een mooie erkenning voor het harde werk. Voor de derde keer is gebleken dat NAC voldoet aan de eisen voor de titel `Nationale Voetbalacademie`. Dit is natuurlijk een mooi uithangbord om de komende jaren nog meer jonge talentvolle spelers aan te trekken.

Om tot de toekenning ‘Nationale Voetbalacademie’ te kunnen komen heeft De KNVB het ‘kwaliteit en Performance programma’ opgesteld. Hier staan alle eisen in waar je aan moet voldoen om lokale of regionale jeugdopleiding, of nationale of internationale voetbalacademie te worden. We hebben even voor je uitgezocht hoe dit in elkaar steekt en welke specifieke eisen hier aan verbonden zijn.

Tijdens de toetsing worden er op basis van 12 categorieën bekeken of de opleiding aan alle eisen voldoet. Om een bepaalde status te krijgen moet je aan de minimale eisen voldoen.

Om een goed beeld te krijgen van wat er van een jeugdopleiding verwacht wordt zullen we per categorie de hoofdlijnen doornemen.

1. Beleid & bestuur
Er is een beleidsplan met de positie en ambitie van de opleiding. Er is ook een handboek met de opleidingsvisie voor de trainers beschikbaar.

2. Teams
Minimaal een team onder 19, 17, 15 en 13. Je mag niet meer dan 36 spelers hebben in de categorie onder 11. Voor teams boven deze leeftijd wordt niks gezegd over een beperking in aantallen.

3. Kader (Staf)
Het Hoofd Jeugdopleiding moet een diploma opleiding trainer/coach 1 diploma en diploma hoofd jeugdopleiding hebben. Trainer Onder-19 moet ook trainer/coach 1 hebben met een specialisme op de bovenbouw. Overige trainers hoeven alleen trainer/coach 1 te hebben. Tevens wordt er voor iedere team een bepaald aantal uren voorgeschreven dat de trainer in dienst is. Minimaal 40 uur per week een keeperstrainer (voor de gehele jeugd), met diploma Keeper Coach PRO Jeugd. Verplicht bijscholing trainer. Spelers krijgen les in topsportleefstijf.

4. Training- & wedstrijdprogramma
Minimaal 4 keer per week 60 minuten trainen, vanaf onder 17 zelf 5 keer. Elke week moet er minimaal één wedstrijd gespeeld worden. Maakt niet uit wat voor wedstrijd. Wel moet elk team uitkomen in een competitie georganiseerd door de knvb. Minimaal één EHBSO’er, Eerste Hulp Bij SportOngevallen, aanwezig bij trainingen en wedstrijden.

5. Samenwerking
Schriftelijke afspraken over samenwerking met amateur verenigingen in de regio, scholen en de knvb.

6. Innovatie & kennisdeling
Er moet actief deelgenomen worden aan activiteiten om kennis te delen met de regio.

7. Ontwikkeling spelers & trainers
Er is een digitaal spelervolgsysteem. Ontwikkeling op school wordt bijgehouden en regelmatig met speler en ouder/verzorger besproken. Op regelmatige basis zijn er cursussen voor de trainers en wordt er 2 keer per jaar een functioneringsgesprek gehouden.

8. Accommodatie & voorzieningen
Alle teams een aparte kleedkamer (wanneer nodig). Per team een heel veld om te trainen. Afspraken waar en wanneer er in het krachthonk getraind wordt. Dit mag ook op een sportschool. Op alle locaties is er een EHBO-ruimte en een spreekkamer beschikbaar.

9. Resultaten & verantwoording
Incidenteel worden er spelers geleverd aan het eerste elftal of andere club. Club beschikt over actuele prestaties van spelers op school

De overige punten zitten door de gehele beoordeling verweven.
10. Talentherkenning & -identificatie
11. Talentontwikkeling (opleidingsprogramma/ leerlijnen)
12. Leerklimaat

Mocht je de gehele lijst willen bekijken kan dat natuurlijk ook. Er zijn twee verschillende documenten die je kunt bekijken. De minimale eisen aan een jeugdopleiding en het kwaliteit en programma jeugdopleidingen.

Tijdens de beoordeling kun je aan de hand van 64 vooraf gestelde eisen punten behalen. Hierbij hoef je geen 100% score te behalen. Als je de gehele lijst bekijkt is dat bij NAC ook niet het geval. Is dit erg? Nee. Is dit in de toekomst wenselijk? Ja. Zeker als je deze status wilt behouden.

Zo zie je maar dat iets meer bij komt kijken dan alleen maar een beetje trainen en de wedstijden spelen. Er bestaat een mogelijkheid om nog een internationale voetbalacademie te worden. Alleen dan worden de eisen bij met name de trainers veel hoger. Zo moet een trainer dan fulltime in dienst zijn. Dit zijn kosten die NAC nu nog niet kan maken.


Bron : De Rat, NAC, knvb


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven