homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 maart 2017
De Rat van 11 eindigt zesde in de Grote Optocht van ut Kielegat [foto's + videos]


Het merendeel van de Ratdaxie is vandaag maar weer mondjesmaat aan de slag gegaan. De confetti is uit de longen en de haringlucht lijkt het dan toch eindelijk van de Prodent te hebben verloren.

De carnavals BV van Fanzine De Rat heeft een uitstekende carnaval gehad. Al kan er in hun ogen ook maar weinig fout gaan. Een laatste plaats in de uitslag van de Grote Optocht van ut Kielegat kan de pret echt niet drukken. Bij de eerste aankondiging van de Kleine Groepen staat de Rat van 11 al in polonaise houding klaar om het podium te betreden. Echter konden zij deze maal één groep voor zich laten gaan. Het geelzwarte gezelschap eindigde uiteindelijk 6e van de zeven deelnemers in deze categorie, met een creatie die in zo’n acht dagen tijd in elkaar was gezet.. Met het motto: “NAC telt nog steeds mee.”

De Rat van 11 ving de optocht aan met startnummer 4 (!) . Door wat opbouwperikelen arriveerde de club pas zo’n zes minuten voor aanvang van de optocht bij de opstelplek op de Nieuwe Haagdijk. Het kan dus zomaar zijn dat de optochtjury de creatie niet volledig heeft kunnen beoordelen. Normaliter gebeurt dit namelijk tijdens het opstellen ruim voorafgaand aan de optocht. Maar ach, de start was gehaald en de optocht hoefde uiteindelijk niet op ons te wachten.

De regen had zich toen al een poosje laten gelden, maar dat maakte het werk voor de Rat van 11 er alleen maar makkelijker op. De leden van Rat van 11 telden alle toeschouwers langs de stoet, maar door het matige weer viel de publieke belangstelling flink lager uit dan voorgaande jaren. Bewapend met levensgrote rekenmachines, kladblokken met enorme potloden en een joekel van een telraam toogden de geelzwarten door de straten van ut Kielegat.

D`n optocht stond op d`n tocht, nadat op de Havermarkt maar liefst 4 van de 8 wielen onder het telraam uit braken. De kasseien en open voegen van de Vismarktstraat eisten hun tol bij de zwenkwieltjes aan de voorzijde.. Er was haast geen beweging in het enorme gevaarte te krijgen. Na een paar meter de voorzijde optillend en slepend, volgde er kort beraad. Startnummer 4 en de optocht dreigde achter de Rat van 11 stil te komen staan. Onderwijl liep deelnemer nr. 3 al weer ruim op de club uit. `Laten we het gevaarte achter op de Havermarkt en gaan we alleen lopend door? Of slepen we het ellendige loeizware apparaat over de Grote Markt heen?` Het werd dat laatste. Gelukkig kwam er halverwege de Reigerstraat iemand op het heldere idee dat het wellicht minder zwaar zou zijn als het gevaarte omgedraaid werd, met de nog wél werkende wielen naar de voorkant…waardoor er niet getrokken, maar geduwd kon worden, Koekoek..

Het werkte. Met stalen karakter, pure wilskracht en onvervalste NOAD, werd de creatie op de Grote Markt gebracht om vol trots te kunnen presenteren aan de Prins van ut Kielegat. De belangrijkste mijlpaal was hiermee behaald en de optocht kon worden uitgezongen. Inmiddels tot aan de onderbroek zeiknat geregend, ging ook het enthousiasme onverminderd voort. Het is als het DNA van de NAC supporter, hoe harder je ons schopt, de harder we er voor knokken. De loodzware toer volgde verder nog door de Halstraat, Houtmarkt, Ginnekenstraat, Van Coothplein, Keizerstraat en de Oude Vest. Waarna bij het Chassé Theater met alle liefde en overtuiging het enorme telraam in de kraakwagen werd gepleurd.

De Rat van 11 was mede vanwege het inkorten van de optocht al om 15.00 uur klaar en kon in het Chassé bij een verwarming gaan uit druipen. Wachtend op de prijsuitreiking die maar liefst ruim vier uur later plaats zou vinden. U begrijpt dat de leden al aardig in d`n olie waren tegen de tijd dat zij het podium mochten betreden om de zesde prijs in ontvangst te mogen nemen. De Rat van 11 was uiteindelijk zowel de eerste als laatste optochtdeelnemer in de zaal van het Chassé Theater. Om vervolgens de kroegen in de binnenstad te gaan overvallen.

Check hieronder het op de Facebookpagina van De Rat van 11 het 35 foto’s tellende beeldverslag van hun optocht!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


24-feb-2017
Na. Afloop. Carnaval. Ho...
22-feb-2017
De Rat van 11 in de Grote Optocht van ut Kiel...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

sjorro

Geplaatst: donderdag 2 maart 2017 om 15:55u

Goed gedaan Rat van 11....ben er speciaal ff de kroeg voor uit gekomen om jullie voorbij te zien drijven ;-)


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven