homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

11 februari 2017
Wedstrijdbeschouwing NAC-RKC, was dit een Avondje NAC?


Na een teleurstellend verlopen en verloren wedstrijd in Den Bosch, rechtte NAC de rug enigszins in een saai duel op de maandagavond tegen FC Dordrecht. Het nastreven van een serie overwinningen is iets wat vooral dit jaar regelmatig is benoemd. En dan met name het belang daarvan in deze huidige competitie. Echter weet NAC het tot op heden keer op keer niet vol te houden om zo’n dergelijke serie neer te zetten. Na twee duels tegen tegenstanders uit de rechterrij stond de wedstrijd tegen RKC op het programma. NAC doet, ondanks het teleurstellende resultaat een week eerder, nog volop mee in de periode. Bij winst doet NAC prima zaken. In het achterhoofd houdende dat Volendam nog op bezoek komt bij de start van carnaval.

In de voorbereiding richting het duel met RKC werd duidelijk dat Vreven waarschijnlijk dezelfde basisielf zou gaan laten starten. Aanvoerder Haemhouts is hierbij nog altijd afwezig na het uitvallen vorige week tegen Den Bosch. Na afgelopen maandag is hij er zodoende opnieuw niet bij. Nijholt is al langer uit de roulatie en Grad Damen viel eerder deze week uit met een blessure. Bij de herstart van de start van het begin (??) voor Jari Oosterwijk, zit hij als stand in op de bank voor Dessers. Na de ietwat ongelukkig verlopen wedstrijd van Dessers tegen Dordrecht geen overbodige luxe.

Het werd uiteindelijk een bijzondere avond in het Rat Verlegh Stadion. Waarbij de start van de wedstrijd gekenmerkt werd door de rode kaart van Verbeek in de 3e minuut. De meesten, waaronder Verbeek zelf, zijn het er wel over eens dat je ‘m kan geven. Maar, Verbeek zegt geen intentie te hebben gehad om de beste man te blesseren. Doet er verder niet meer toe, die rode kaart is gegeven en er zijn deze avond toch bijna 14.000 supporters die dat graag anders hadden gezien. NAC moet door. Al snel wordt duidelijk dat NAC zelfs met 10 man voetballend beter is dan RKC. Maar toch volgt er tot de 0-1 een veldoverwicht voor RKC. In de 19e minuut schiet Anderson via het been van O’Neill en de paal de bal achter Brondeel in het doel. Kut gevoel is meteen wat overstijgt. Weer een domper, weer een teleurstelling. NAC wordt vervolgens wél wakker. Een uitstekende aanval die vanuit achteruit wordt opgebouwd en scherp wordt uitgevoerd op het middenveld brengt de bal bij Garcia, die met een goede pass de assist levert voor de prima afronding van Dessers. 1-1 dus. Niet veel langer daarna krijgt NAC een vrije trap. Kijkende naar de samenvatting waarbij het beeld op moment van spelen wordt stilgezet, is te zien dat iniedergeval Dessers niet in buitenspelpositie staat. Er wordt zodoende een assist van Garcia en een goal van Dessers ontnomen. Maar vooral NAC wordt hier tekort gedaan. Het momentum is aan de zijde van NAC in het verdere verloop daarna. Plotseling valt dan op wederom een ongelukkige manier de 1-2 in de 41e minuut. De bal wordt door een poging tot blokken van N’Toko onhoudbaar voor Brondeel. De laatste minuten voor rust resulteren in een afschuwelijk antivoetbal schouwspel waarbij de bal rustig rond gaat bij RKC. Maar geef ze eens ongelijk.

De tweede helft vangt NAC aan met een 1-2 achterstand, waarbij al vroeg blijkt dat het nog absoluut niet gespeeld is. Agyepong weet de bal te veroveren en gaat af op de goal. De keeper van RKC pareert de bal prima, weg kans.. De beste man doet dit echter wel buiten het strafschopgebied met de hand, waardoor rood en een vrije trap volgt. De vrije trap levert uiteindelijk niks op, maar de gelijke strijd in aantallen spelers is terug. Niet lang daarna zet Verschueren Dessers met een boogbal vrij voor de keeper. Dessers rond af, echter in buitenspelpositie. Nou, voor de verandering doen we dan toch een prima actie van Barker, wederom een steekpass, wederom Dessers die afrond en wederom buitenspel? Ja hoor, onvoorstelbaar. Maar na het terugzien van de beelden was het ook twee keer buitenspel. Op het goede moment weglopen van je man is ook een kwaliteit; trainingsmateriaal voor Dessers dus. Jari Oosterwijk is inmiddels in de ploeg gekomen, mede daardoor zou NAC uiteindelijk eindigen met 5 aanvallers. Het was nota bene de niet sterk spelende Smith Brown die een voorzet gaf op Oosterwijk die de bal op een gelukkige wijze binnenwerkt. 2-2 met nog (inclusief extra tijd) ruim 20 minuten te spelen. NAC komt na de 2-2 echter in de daaropvolgende 2 minuten niet aan de bal, waardoor ook het momentum door het publiek niet echt wordt opgepakt. Als vervolgens dan de 2-3 dus daadwerkelijk in die 2 minuten binnenvalt is dat momentum helemaal verloren.

NAC doet er alles aan om alsnog langszij te komen, maar het resulteert in ongelukkige aflopende aanvallen of gewoon net niet goed genoeg. RKC krijgt eigenlijk de grootste kans om de wedstrijd met een 2-4 in het slot te gooien, maar de bal wordt van dichtbij via de lat overgeschoten. Ondanks de terechte 7 minuten extra tijd begint Breda het weekend met een teleurstelling. Wel NOAD gezien, maar het resultaat is met het oog op alles wat met de periode en normale ranglijst te maken heeft, teleurstellend.

Volendam kan komende maandag via een uitwedstrijd in Utrecht alleen op kop gaan. Verder is NAC in de algemene ranglijst afgezakt naar plaats 7. Zowel Almere City als Jong PSV wisten te winnen bij Den Bosch en Dordrecht.

NAC - RKC 2-3 (1-2)
Doelpunten: 19` Anderson 0-1, 33` Dessers 1-1, 41’ Sanoh 1-2, 73‘ Oosterwijk 2-2, 75’ Rienstra 2-3.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Toeschouwers: 13.826.
Gele kaart: Smith-Brown, Rommens. RKC: Sno, Sanoh.
Rode kaart: Verbeek 3’ RKC: Williams (GK) 48’
NAC: Brondeel; Horsfield, O’Neill (86. Korte), N Toko (61. Barker), Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Rommens (71. Oosterwijk); Verbeek, Dessers en Agyepong.

Danny Verbeek:

Cyriel Dessers:


Bron : De Rat, BN De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


10-feb-2017 NAC-RKC (2-3)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

RS

Geplaatst: zondag 12 februari 2017 om 1:07u

Dat momentum van 2 minuten wordt vooral veroorzaakt door een paar ontstellend zwakke middenvelders. Waar blijft Stans? Of blijft het middenveld een Belgische hobby van onze TD.

WW

Geplaatst: zondag 12 februari 2017 om 15:10u

Ik heb er nog eens over nagedacht. Vrijdag (en maandag) bewees ook een paar andere dingen.

Saaie wedstrijd = apathisch publiek.
Al tijden heb ik bij thuiswedstrijden het idee in de foyer van een schouwburg te zijn. Er klinkt geroezemoes, alsof je in de pauze van een voorstelling van Paul van Vliet aan de thee staat te lurken. De mensen keuvelen wat, en op de achtergrond kabbelt de wedstrijd in zomeravondtempo voort. Ik vind er geen reet aan.

Vrijdag gebeurde er genoeg. Rode kaarten, goals, discutabel afgekeurde buitenspelgoals. Het was weer niet goed, maar zeker niet saai. En zie: voor het eerst in tijden vond ik dat die deken van apathie van het publiek afgleed. Niet dat het stormde zoals in de hoogtijdagen van het Avondje kon. Maar voor het eerst sinds lang had ik niet het idee in de foyer van een schouwburg te zijn. Dat voelde goed.

Het bewijst voor mij dat het Avondje staat of valt met wat er op het veld gebeurt. Het gebeuren op het veld is de lont die het publiek in een kruitvat kan veranderen. Zorg voor spektakel, dan komt de ingekakte boel op de tribune ook weer tot leven. Nu verloor je van RKC maar ietwat paradoxaal denk ik dat dat op de lange termijn de beste kans op overwinningen geeft: maak er weer een heksenketel van, maar voor het publiek in beweging komt moet daartoe wel aanleiding zijn op het veld.

Wég met dat dodelijk saaie gelul als tegen Achilles en Dordrecht. Leven in de brouwerij! Durf het risico te lopen dat je zoals tegen RKC tegen een zeperd aan loopt, maar ik denk dat spektakel en de daarmee gepaard gaande interactie met het publiek op lange termijn de beste kans op sportief succes geeft.

Waddinxveen

Geplaatst: zondag 12 februari 2017 om 23:12u

WW heeft helemaal gelijk.

Naast de inzet van de spelers wordt de sfeer overigens door meer factoren beďnvloed. Vroeger hadden we Lurling die op het moment dat de boel inkakte met een irritante actie de knuppel in het hoenderhok gooide. Dit keer was het de scheidsrechter die zelf voor knuppel speelde.

Maar het begint al bij opkomst van de spelers. Sinds afgelopen week wordt ons clublied zowaar ineens weer op tijd ingestart! En daarmee bedoel ik; zodra de spelers het veld opkomen i.p.v. 3 minuten eerder zodat iedereen vervolgens bleef zitten tot er eindelijk iemand uit de tunnel tevoorschijn kwam. Gecombineerd met het gegeven dat Annie de volumeknop ineens weer gevonden blijkt te hebben werd `Hee hee hup NAC` vrijdag eindelijk weer uit volle borst meegezongen bij opkomst van de spelers.

Ik was vrijdag ondanks de einduitslag vooral dolblij dat het `avondje NAC` niet verdwenen is. We waren alleen even vergeten hoe mooi en belangrijk het is om er met z`n allen massaal achter te gaan staan...

rimaris

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 7:50u

Sfeer was niet slecht maar zeker niet goed. Daarnaast bevestigd de samenvatting dat de keeper bij 2 goals er zeer slecht uit ziet. De 1e en de laatste. Had hij bij de 1e een stap naar achteren gestaan. Waar hij hoort te staan. Dan had hij deze gewoon kunnen hebben.

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 8:55u

Ook ik heb er een weekend over na kunnen denken. De realiteit is dat we niet meer kunnen verwachten van dit 11tal. Dat een hoop supporters al blij worden van een gezonde portie strijd in eigen stadion zegt mij alles. @WW rept over te nemen risico en daar zit het probleem. Er zit zoveel angst in deze ploeg. Thuis helpt een positieve vibe van het publiek nog wel eens om ze over het dode punt heen te helpen. Dat lukte bijna afgelopen vrijdag maar in uitduels zit het grote probleem. Telstar, FCDB, Cambuur, FCE, zomaar een paar voorbeelden. Het is geen team wanneer het moet. Leiders ontbreken. We moeten het er mee doen. Eerlijk gezegd zie ik geen enkele reden dat het nog goed gaat komen in het laatste deel van het seizoen.

Sjak

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 9:36u

@fc goed bezig
Maar hou op eens mee te roepen dat dit NOAD is, het was zo slecht dat ik het NOAV noem, Niet Opgeven Altijd Vlijt. Iedereen weet dat je een schouderklopje krijgt van vlijt, maar verder stelt het niks voor...

fvf6

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 10:24u

@Rimaris als je na de samenvatting te hebben gekeken, nog steeds de schuld van de eerste tegengoal bij Blondeel legt , terwijl duidelijk zichtbaar is dat het schot van richting wordt veranderd .Maak dan snel een afspraak bij specsavers

Elize34

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 10:57u

Dat dit team niet de meeste kwaliteit in huis heeft, is duidelijk. Dan nog vind ik dat ze afgelopen vrijdag alles gegeven hebben. Ik voel al meer binding met dit team dan wat we vorig jaar rond hadden lopen. Nee het is niet altijd goed, maar ze hebben bij mij al wel credit opgebouwd met hun strijdlust. Dat dan aan het eind van de wedstrijd bier naar onze eigen verdedigers wordt gegooid, onbegrijpelijk. Als de scheidsrechter tegen zit, de doelpunten van de tegenstander ongelukkig tot stand komen maar ze wel keihard gewerkt hebben, wat moet je dan nog verwachten? (Uitzondering is voor mij Smith-Brown die nu al zo veel slechte wedstrijden heeft gespeeld en ik echt niet snap waarom hij altijd verzekerd lijkt te zijn van een basisplaats).

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 11:28u

Mooi verwoord oor Zijn Elize en WW , heb wel de kanttekening bij WW dat als je eenmaal het `avondje NAC` weer terug hebt kwa sfeer dat dat

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 11:32u

Deel ahum....

Het resultaat niet direct zomaar komt , ik denk de resultaten komen als je kwalitatief betere spelers hebt dan dat we nu hebben ( uitzonderingen daargelaten)

rimaris

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 18:43u

is er nog iets vernomen van Oneill? Die was not amused richting f7 na de partij. Iets met een glas bier volgens mij? Kon het niet helemaal goed zien.

fvf6

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 20:10u

@rimaris je hebt wel meer niet goed gezien afgelopen vrijdag , gezien je eerdere post

fvf6

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 20:10u

@rimaris je hebt wel meer niet goed gezien afgelopen vrijdag , gezien je eerdere post

WW

Geplaatst: maandag 13 februari 2017 om 22:09u

@Hoog

NAC is niet best, zoveel is waar.
Deze competitie is echter als geheel dermate wanstaltig slecht dat ik denk dat je misschien ook op kortere termijn het verschil al kan maken als je de schroom van je afgooit.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven