homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 december 2016
Dijkhuizen per direct weg!VERKLARING OP NAC.NL:

NAC neemt per direct afscheid van Dijkhuizen

NAC Breda heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen per direct te beëindigen. Die beslissing heeft de club genomen na de halfjaarlijkse evaluatie met de hoofdtrainer. Tijdens de evaluatie heeft NAC kenbaar gemaakt het in de zomer van 2017 aflopende contract van Marinus Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is ervoor gekozen om ook op de korte termijn niet met elkaar door te gaan en de samenwerking per direct te stoppen.

Dijkhuizen werd in oktober van 2015 aangesteld als trainer van de Parel van het Zuiden. Hij leidde NAC door een moeilijke periode en eindigde met de club uiteindelijk op de derde plek in de Jupiler League tijdens het seizoen 2015/2016. In de daaropvolgende play-offs werd de club in de laatste ronde uitgeschakeld. In het afgelopen halve seizoen behaalde NAC onder zijn leiding 31 punten in 19 wedstrijden, wat resulteerde in een huidige achtste plaats op de ranglijst in de Jupiler League.

Technisch Directeur Hans Smulders licht het plotselinge vertrek van de hoofdtrainer toe: "Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had. Afgelopen zomer hebben wij ervoor gekozen om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt. Dat zegt overigens niets over de kwaliteiten van de trainer Marinus Dijkhuizen of over zijn aanstelling van vorig seizoen. De intentie was daarom niet om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. Op basis daarvan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, moge duidelijk zijn. Ik heb veel respect voor de persoon en de trainer Marinus Dijkhuizen. We wensen hem daarom ook het allerbeste in de toekomst."

NAC is de zoektocht naar een opvolger van Dijkhuizen inmiddels gestart en hoopt op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.


Bron : De Rat, dn twittert, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


23-dec-2016
Reacties van Haemhouts en Smulders op ontslag...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

deparel

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:28u

lijkt me niet de oplossing

De Generaal

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:36u

Lijkt mij een deel van de oplossing.

Helter

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:45u

Marinus wordt opgescheept met een hopeloze selectie en wordt daarop afgerekend.
Weer een verkeerde keus.
GEEF ONS OBZE CLUB TERUG

YellowBlackFeatr

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:45u

Hebben alle azijnzeikerds eindelijk hun zin. Chapeau hoor! Niet dat ik echt een fan was van trainer Dijkhuizen, maar ik ben bang dat dit niet zoveel op gaat lossen.

Ben benieuwd wat voor low budget trainer we er deze keer voor terugkrijgen..

barrenie

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:47u

Wie gaat dat betalen? Zoete Lieve Gerritje? Lekker zo voor de Kerst.
Marinus, sterkte en bedankt.

Bertus*89

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:47u

Tja, wie nu?
Wel echt een kansloos tijdstip tov Marinus. Kan je niet maken.

rade

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 22:58u

Zo...alle problemen opgelost. T lag allemaal aan Marinus. Had ie z`n handen maar wat vaker uit z`n zakken moeten halen... Karelse, Gudelj en Maaskant zijn allemaal vrij, proberen we die toch nog n keer... Maar t zal wel Booy of Groenendijk worden...Kunnen ze eerst weer n half jaar roepen dat t hun groep niet is en maken we in de zomer weer lekker n frisse start...

rubennacbreda

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:02u

Ik heb niet de verwachting dat de resultaten beter zullen worden na het ontslag van Dijkhuizen, maar dit kon je wel zien aankomen. Marinus heeft de tijd en de kans gekregen, maar heeft gewoon onvoldoende gepresteerd. Dijkhuizen zelf vind het mensonterend, dat mag en kan hij vinden, maar de manier waarop hij NAC liet voetballen vind ik van hetzelfde kaliber.

Sjak

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:32u

Het is een verloren seizoen. De trainer er nu uitgooien is geen oplossing. Natuurlijk had ik ook hogere verwachtingen van Marinus. Wie durft er in godsnaam nog bij NAC trainer te worden of... ze hebben al iemand klaarstaan. We gaan het weer zien.

RS

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:33u

Kon niet uitblijven, zoals het opstappen van de omhooggevallen TD ook niet mag uitblijven. Je moet die verklaring van Smulders eens proberen te lezen c.q. begrijpen. Dan gaat er toch een wereld open?
En dit had niet een paar dagen kunnen wachten? Twee dagen voor Kerstavond!
Valt me zwaar tegen van John Peek. Van die vreselijke Smulders had ik niet anders verwacht.

rats

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:36u

Oje, komen ze direct met een vreeman aanzetten.

De Gier het al 2 seizoenen top met Almere C.....

Otjes

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:36u

Blij dat tie weg is. Kansloze tombola van opstellingen en wissel beleid. Het tijdstip interesseert met niet. Nu maand tijd en denken aan volgend seizoen. Ik zeg ton met pvh met zwaanswijk assistent. Mag Peek blijven en kan smulders ook weg.

Tijd voor echte aktie aandeelhouders.

Marinus succes maar het was te slecht kerel

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:38u

Mag aannemen dat de spelersgroep hier achter staat , zo ja dan prima beslissing , zo niet dan gaat de volgende er ook niet veel van bakken.

Marinus , niet lollig natuurlijk maar da`s het lot van een trainer met dit soort resultaten , veel succes verder.

Otjes

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:39u

Blij dat tie weg is. Kansloze tombola van opstellingen en wissel beleid. Het tijdstip interesseert met niet. Nu maand tijd en denken aan volgend seizoen. Ik zeg ton met pvh met zwaanswijk assistent. Mag Peek blijven en kan smulders ook weg.

Tijd voor echte aktie aandeelhouders.

Marinus succes maar het was te slecht kerel

Haze

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:53u

Onbegrijpelijke timing. En wat verwacht men nou bij NAC? Dat een nieuwe trainer wel goed voetbalt met dit unieke gezelschap kansloze voetballers? Seizoen is verloren, laat het godver een keer iemand afmaken. Einde van het seizoen is Dijkhuizen 9e geworden, heb je kutseizoen en schud je elkaar de hand. Echt kansloos dit.

Begint een patroon te ontstaan en das zorgwekkend. Fijne feestdagen Marinus

dimitri

Geplaatst: donderdag 22 december 2016 om 23:54u

ben al heel lang geen voorstander geweest van Marinus bij NAC (kundige trainer, maar niet bij een volksclub) maar had gehoopt dat hij het seizoen waardig kon afsluiten (van alle kanten).
Ik hoop toch echt dat NAC nu niet de fout gaat maken een hoofdtrainer aan gaat stellen voor langer dan een half jaar: een nieuwe trainer met deze selectie begint volgend seizoen al met een - en moet dus hopen op een goede nieuwe start.
Mijn advies: haal bv John Karelse voor een half jaar (werkte ook na Maaskant 1e periode en heeft harde hand) en stel per 1-7 een nieuwe trainer aan die met een schone lei kan beginnen.

WW

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 0:04u

@Hoog

Dat schijnt idd wel zo te zijn.
Maar juist dat argument maakt op mij niet al teveel indruk: feitelijk ontsloegen de selecties ook resp Gudelj in 2014 en Maaskant in 2015. De een degradeerde, de ander promoveerde niet ook al lag het spelersbudget schofterig hoger dan bij de rest.

Anyway, in zijn algemeenheid:

Verder vind ik het wel sneu voor Dijkhuizen. Dat je zo niet kon doormodderen was zeker na die 6-2 bij Eindhoven wel duidelijk. Maar niemand stapt ergens in met de intentie er niks van te maken. Rot zo vlak voor de kerst maar als je weet dat je niet met `m doorgaat moet je `m dat ook zsm vertellen vind ik: anders hou je iemand aan het lijntje. Dijkhuizen bedank ik voor zijn inzet en wens ik veel succes in zijn verdere loopbaan.

Qua langere termijn beschouwd ben ik absoluut niet blij met de werkelijk schandalig slechte statistiek Gudelj 2014, Maaskant 2015 en Dijkhuizen 2016. De afgelopen 3 trainers die geen van allen de kerst halen: te bezopen voor woorden.

Ben benieuwd wie NAC kan vinden. Of er iemand zo gek te krijgen is in het trainerskerkhof dat NAC heet te stappen. Doe dat a.u.b. i.i.g. op basis van deugdelijk werk. Ik wil niet dat de vooralsnog Mr X. aan dat lijstje Gudelj-Maaskant-Dijkhuizen wordt toegevoegd met 2017 achter zijn naam.

RS

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 0:06u

Op enig niveau, boven Smulders, moet de pl.... zijn uitgebroken. Komt mijn voorspelling dat de MC-spelers in het nieuwe jaar niet terug wilden komen onder deze trainer.
Een andere voorspelling: ook Smulders gaat eruit. Je kunt niet ongestraft een groot gedeelte van het spelersbudget over de balk gooien.

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 0:36u

Prima besluit. Vanaf zijn eerste interview straalt deze man geen NAC uit, zijn wissels brachten nooit de ommekeer en de spelersgroep liet hem bij monde van Haemhouts vallen.

Waar Maaskant ooit bij utrecht uit als signaar maar 14 spelers meenam stelde Dijkhuizen bij cambuur uit drie a-junioren op die die week niet eens meegetraind hadden.

Het vertrek van Marinus is persoonlijk vervelend, maar voor de club noodzakelijk. Nu zal ook gelijk de deal met City duidelijk worden. Leveren zij nu ook een trainer of mag Smullie er eentje uit zijn eigen netwerk aanstellen?

Tuur

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 0:49u

NAC werd niet beter en ook spelers individueel werden niet beter. Als je dan 8e staat bij NAC dan weet je dat je ontslagen wordt.

jordyvantreijen

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 0:50u

De timing is inderdaad nogal beroerd, maar eerlijk is eerlijk: Dat is het eigenlijk altijd! Verschrikkelijk voor Marinus dat hij als ontslagen trainer de Kerst tegemoet gaat, maar voor de club lijkt dit de enige juiste oplossing.

Het klopt dat de selectie momenteel behoorlijk uit balans is, maar voor mijn gevoel haalt Marinus er ook niet uit wat erin zit. De huurlingen van City mogen per direct terug naar Manchester, als het aan mij ligt... Maar dat neemt niet weg dat er toch echt wel enkele zeer capabele voetballers bij NAC rondlopen, die zwaar onder de maat presteren.

Een middenveld met Haemhouts, Nijholt en Stans zou een garantie voor spectaculair voetbal moeten zijn, maar dat is er vooralsnog niet uitgekomen. Je maakt mij niet wijs dat deze jongens het voetballen plotseling zijn verleerd... Een goede trainer moet dit drietal kunnen laten renderen, dat weet ik zeker.

Cyriel Dessers heeft laten zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Het gaat nog allemaal niet vanzelf, maar hij is een harde werker en heeft 11 doelpunten gemaakt bij een ploeg die zijn draai nog niet heeft gevonden. Dan heb je heel wat in je mars!

De verdediging laat veel gaten vallen en dat is zorgelijk. Ik zou toch echt graag zien dat een jongens als Van Bezooijen een eerlijke kans krijgt in de tweede seizoenshelft, want op basis van zijn prestaties van voor zijn blessure kun je best stellen dat hij een goede centrale verdediger voor NAC kan worden. Ik hoop dat hij zijn kans krijgt en dat er geen kapitaal wordt vernietigd door hem te verhuren (en na afloop van zijn contract te laten vertrekken).

Het is nu aan Smulders om de daad bij het woord te voegen. Er wordt nog geshopt bij City, deze winter... Haal dan echte versterkingen! Tosin Adarabioyo en Aleix Garcia lijken echte versterkingen te zijn (Ik haal die wijsheid door het vele spelen van Football Manager 2017, maar zelfs profclubs maken gebruik van hun database, dus dat moet haast wel enige waarde hebben... Toch?!)

Zonde voor Dijkhuizen dat hij het niet heeft kunnen laten zien bij NAC, maar op deze manier door blijven sukkelen is ook geen optie!

Ik ben wel razend benieuwd wie nu het stokje over gaat nemen. Ik hoop op een trainer die voor de lange termijn wordt aangesteld (Graham Arnold? Dat zou toch mooi zijn!), maar vrees dat er een tussenpaus gaat worden aangesteld... Mocht dat laatste het geval zijn, dan had je het seizoen net zo goed af kunnen maken met Dijkhuizen. Want die wordt ook gewoon zevende of achtste om het vervolgens in de play-offs kansloos af te leggen tegen de eerste de beste tegenstander die we tegenkomen.

tis voor nac

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 1:45u

eeh doei Marinus ... Het waren mooie maanden, maar jij was de zwakste schakel.

Zippo

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 2:39u

Art Langeler?

FC Goed Bezig

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 7:23u

Juiste beslissing! Marinus bakte ze te bruin afgelopen weken. Goed dat er een aandeelhouder zijn portemonnee heeft getrokken. van. Zorgwekkend blijft het natuurlijk dat elke keer de trainer verzuipt in het NAC moeras. Wanneer krijgen we onze club weer terug? Fijne kerst allemaal. Hup

pannelap

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 7:24u

NAC Breda: het lachertje van de Eredivisie 2014-2015
NAC Breda: het lachertje van de Jupiler League 2015-2016
NAC Breda: het lachertje van de Jupiler League winterstop 2016-2017

Kansloze beslissing van kansloze beleidsbepalers!

Als dit het hersenspinsel is van ene J. Peek (die tot nu toe geen flikker heeft laten zien en horen) en ene @smullie64 (die tot nu toe een wankel, kortzichtig technisch beleid overeind houdt)... dan spelen we over 2 seizoenen Hoofdklasse en is het Rat Verlegh stadion getransformeerd tot parkeergarage.

"NAC het kerkhof van trainers, broedplaats van falend beleid"

cashel

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 7:25u

Tja het was niet bedt maar het patroon van trainer eruit herhaalt zich wederom.
Op deze manier bouw je niets op. Allemaal weer korte termijnvisie.

Nac zou met dijkhuizen ook playoffs halen en dan 2 rondjes spelen en eruit vliegen.
Tenzij louis van Gaal komt wordt het volgens mij zo`n scenario als hierboven geschetst.
Zo zonde dat er weer een trainer uitvliegt.

Ben benieuwd wie het gaat worden?
Hup nac

Keesje Ketting

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 8:07u

tsjaaa goed of slecht, juist of verkeerd de toekomst mag het uitwijzen maar itt tot Twente hebben wij nog steeds niet de boel op orde.
Blijven we een club die van wanbeleid naar wanbeleid gaat.
de opmerking van MD ik weet niet wie de baas is Justin, Hans of Mr Peek zegt voldoende.
De RvC die samen altijd bitterballen hapt in de Cordial, de RvC waar meer verstand zit van rechterlijke uitspraken dan van voetbal gaat weer beslissen wie er de boel mag leiden in Breda.
Ik hoor een lid RvC nog zeggen nu hebben we toch een paar goede gesprekken gehad met MD over intensiteit, over voeding en plan van aanpak, datzelfde lid en leden gaan nu weer bepalen wie er gaat over voeding en bewegen maar ze gaan niet over de identiteit van de club
HUP NAC

chiel

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 8:12u

De timing mensonterend? Omdat het bijna kerst is? Kom op zeg, wat een sentimenteel gezever.

Raked

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 8:36u

Ik hoop nog steeds op het Go Ahead scenario van vorig seizoen! Die trainert werd er ook uit gejopt en toen ging het draaien als een tierelier, NAC werd daar in Deventer compleet van de mat gespeeld. Hopen mag altijd...

jasien

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 8:37u

nu een trainer aanstellen die iets bewezen heeft maar zeker geen assistent van een of andere eren divisie club
ik zelf denk echt aan een trainer die in de top bij de amateurs
het heel goed doet en bewijst dat hij met die jonge gasten goed kan omgaan en is zon trainer die ook geweldige een wedstrijd kan lezen
en deze man heeft ook nog een NAC verleden, dit is de man die NAC
terug naar de eren divisie brengt
want het niveau in de yup is een stuk minder dan bij de amateurs
ik zou zeggen gaat praten met die man nl Hans kraai

WW

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 8:46u

De casting bij NAC qua selectie en technische staf is al jaren hondsberoerd.

Niet alleen flopten de laatste jaren alle trainers maar let ook eens op de spelers. Van Kingsley Boateng tot Charni Ekangamene.

Als NAC een castingbureau was voor films, dan zouden die stuk voor stuk floppen. NAC zou voor de hoofdrol in The Terminator rustig met Ronnie Tober aan komen kakken. En het dan spijtig vinden dat die Oscarnominatie er niet in zat.

jordyvantreijen

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 9:05u

@jasien
Kom op man! Ooit gehoord van interpunctie? Doe op z`n minst een beetje je best!

En nee, Hans Kraaij jr. (zo spel je dat dus) heeft al aangegeven geen zin te hebben in de job bij NAC Breda. Ik laat me vanzelfsprekend graag verrassen, maar acht de kans klein dat hij het roer over gaat nemen. De vraag is ook of we dat moeten willen (Het lijkt nu al meer dan genoeg op een cabaretvoorstelling).

Grover

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 9:36u

Zat er wel aan te komen dat Dijkhuizen moest vertrekken. Echter geloof ik er niet in dat een nieuwe trainer met dit materiaal beter gaat draaien simpelweg te weinig kwaliteit vooral achterin dramatisch....op bestuurlijk vlak met Peek, Goetzee en consorten blijft het een puinhoop zolang zij er blijven zitten maar helaas zijn er geen alternatieven voorhanden...of biedt een rijke Arabier soelaas

Hans64

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 9:37u

Jammer voor Dijkhuizen maar wel terechte beslissing. Met de nieuwe trainer zullen er ook in elke linie versterkingen nodig zijn, anders heeft deze actie geen zin. Verder ook de rest van de staf onder de loep nemen. Want die dragen ook verantwoordelijkheid. Hup NAC!

Moppernac

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 10:03u

Eindelijk, maar dit hadden ze op het einde van vorig seizoen al moeten doen en anders na de met 6-2 verloren wedstrijd tegen Eindhoven.
Ik ben echt geen Dijkhuizen fan en ben blij dat hij nu opgerot is maar 2dagen voor kerst dat gun ik hem nu ook weer niet.
Nu nog Smulders de zak geven en dat zou ook mooi zijn dat hij 1dag voor de kerst zijn Biezen kan pakken.
Want Smulders aanstellen bij NAC als td is de grootste fout die NAC heeft genomen.
Dan word het nu toch nog een mooi begin van 2017 want een vol slecht jaar net als 2016 heb ik nog nooit meegemaakt bij NAC.
OP NAAR DE TOP 5 EN PROMOVEREN VIA DE NACOMPETITIE.

IK WENS IEDEREEN DIE EEN NAC HART HEEFT FIJNE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG 2017

roovertje

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 10:22u

zo dan,,nu de city spelers nog en dan pas kan je bouwen aan een goed tem,,geef de beloftes de kans om der eigen te bewijzen.die gasten willen wel maar krijgen de kans niet las er spelers van city bijlopen.

Erwin

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 10:33u

Moktoeweigen ammul nie zo druk... Marinus lacht het hardst, hij heef al een nieuwe baan: http://www.nu.nl/beurs/4369835/van-dijkhuizen-mag-van-toezichthouders-topman-abn-amro-worden.html

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 10:36u

Tja, wat moet ik er eens van zeggen. Lullig, zo vlak voor de Kerst, maar van de andere kant: een eventuele nieuwe trainer kan nu de selectie doorlichten en de wens voor versterkingen aan Smullie doorgeven. Een leidinggevende verdediger en een organiserende middenvelder hebben we wel nodig.
De argumentatie van NAC is zwaar sh*t. Dijkhuizen kon helemaal niet goed met verwende spelers omgaan. Daarom zijn ze juist allemaal ontslagen aan het einde van vorig seizoen. Ongetwijfeld heeft Smullie hem toen gevraagd: wat gaan we nu doen? En heeft Dijkhuizen gezegd: geef mij maar een groep youngsters, daar kan ik iets mee.
Maar dat blijkt jammer genoeg toch niet het geval. Ik had hem best hoog zitten, die Dijkhuizen, hij is immers met Excelsiknor gepromoveerd. Als je het met die club kan, dan met NAC ook.
Kandidaat nummer één lijkt me Langeler. Als er iemand is die echt wel met een groep youngsters kan werken, dan is hij het wel. Bovendien kan hij proberen nog wat speulerkes van Jong PSV los te weken, dat is beter dan de vierde garnituur van MCFC.
We kunnen natuurlijk ook eens naar Wolfsburg bellen, of zelfs naar Stuttgart. In dat laatste geval doel ik op Adrie Koster.

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 10:43u

Oh, in Stuttgart nemen ze niet op. Huize Koster staat tegenwoordig in Riaad...

RS

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 10:43u

Moppernac. Tja, dan zou het vandaag met Smulders moeten gebeuren. Hij is zowiezo aangeschoten wild en zijn positie is onhoudbaar. Maar daar is wel statutair een vergadering van de RvC voor nodig. En of die dat aandurven?
Of krijgen we toch plotseling een coup te zien, waarbij PvH en consorten aanschuiven?
Waarom PvH niet als interim trainer aanstellen? Het is in ieder geval een naam waar jonge spelers tegenop kijken. Vooral ook de Britse.
En met zo.n naam als trainer zullen er in ieder geval nog spelers willen naar NAC willen komen.

petjoke

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 11:22u

Wat is zielig voor Marinus Dijkhuizen, je ontslag krijgen en 6 maanden je salaris mee krijgen ???. Dit is niet zielig als je weet dat je er toch uitvliegt per 1 juli en de ww in moet. Misschien ook nog een leuk bedrag meegekregen als "kerstpakket".
Dit gebeurd dagelijks met andere mensen, die of niet goed functioneren of te veel zijn in andere bedrijven en kunnen naar hun geld (salaris) fluiten dat is pas ZIELIG

fvf6

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 12:47u

Ik lees in DE Stem de namen van Jean-Paul de Jong en Alfons Groenendijk als vervanger van Dijkhuizen lijkt mij geen vooruitgang. Mogelijk willen ze Maurice Steijn halen met ingang van seizoen 17-18 dat zou een betere keuze maar dan ben je wel een half jaar verder aan het doormodderen

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 14:45u

Doodmoe word je er van. Foute bestuurders die foute trainers aanstellen en vervolgens over-en-weer huilie-huilie gaan lopen doen.

Be realistic: als je als coach van NAC bij de winterstop 8e in de Juupliek staatm dan hoor je te weten dat je dagen wel eens geteld zouden kunnen zijn.

Ga je lopen simmen, dan toont dat juist aan dat je er geen snars van hebt begrepen en dat het tijd is dat je vertrekt.

Ik moet eerlijk zijn: mijn laatste wedstrijd live was Telstar - NAC (met de coach overigens op de tribune). Maar die was zo ont-zet-tend slecht dat het gewoonweg lachwekkend was.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 16:33u

Nah petjoke .... , zo is het , zeggen na geëvolueerd te hebben dat je contract niet verlengd gaat worden en dan hopen dat de trainer in kwestie zijn stinkende best gaat doen het laatste half jaar en ook nog de spelers (die sowieso niet met `m verder wilden concludeer ik maar voor `t gemak) een meter extra voor `m gaan lopen , natuurlijk gelijk stoppen zeg ik !
Timing is voor vééél meer mensen juist goed als alleen voor Marinus slecht schat ik in.....

Marinus kon niet fatsoenlijk afscheid nemen zei tie..... , hoezo ?! , kan je niet ergens in January ergens op het veld stappen in Zundert om iedereen het beste te wensen ? , gelul voor de vorm.

@WW , zelden dat het goed uitpakt zo`n trainerswissel , aan de andere kant is dit seizoen toch al verloren , mócht je de nacompetitie halen dan lig je er in de eerste ronde uit voorspel ik je.... , ik zeg , hij heeft lang genoeg de tijd gehad.....

charelli

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 16:46u

Ja jammer van de kerst maar ja het is altijd wel wat, einde van de vakantie, Pasen, Pinksteren, carnaval, nieuwjaar etc. etc., Ontslag is altijd teleurstellend maar soms, heel soms zie je het zelf toch wel aankomen.
Maar meestal zie je het absoluut niet aankomen zeker niet als de prestaties goed zijn, de communicatie lekker loopt, je wordt geprezen door je spelers, iedereen je keuzes begrijpt en je iedere week spektakel, strijd en NOAD biedt. Kom op nou Marinus dit begrijpt een kind van vier jaar nog wel, enige opmerking die ik heb is waarom dit niet voor de competitie en uitverkoop is gebeurd. Een aantal van de spelers van vorig jaar hadden zeker niet misstaan in dit elftal. Maar goed dat is verleden tijd hup naar het heden.
Wat is de volgende stap? Zolang de neergang duurt zit meneer Goetzee op zijn post als AD maar is alleen verantwoordelijk voor het financieel en commercieel beleid. Ik zie dus ook nog geen visie, beleid en enige vorm van vooruitgang of zaken waarvan ik zeg he, dit is nou eens een goed initiatief waar ik warm van wordt. Wat is dit nou voor een leider? Dijkhuizen wist niet eens wie de baas is. Dus wat betekent dat? Eigenlijk is er geen AD. Iedereen doet maar wat en waarschijnlijk doet ook niemand iets (begrijp je hem?).
Als een voetbal organisatie van boven af niet goed geleid wordt dan zal het op het veld ook nooit wat worden. Dus het ontslag van Dijkhuizen is een stap in de goede richting maar daar gaan we het niet mee redden. Er moet een nieuw fundament gestort worden en dat betekent dat de ouwe meuk eruit moet. Frisse nieuwe ideeën en ambities, visies en doelstellingen en hoe deze te bereiken. Bestuurders moeten doen waar ze voor aangesteld zijn en niet op papier een functie bekleden waar ze niet voor verantwoordelijk zijn (wie bedenkt zoiets, dit kan alleen bij NAC). Reorganiseren we niet dan zakt ons goeie ouwe NAC steeds verder weg in het drijfzand van de Jupiler League.

Al Pacino

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 17:36u

Ontslag voor Marinus Dijkhuizen.

Toen ik vanochtend voor het eerst over het ontslag van Dijkhuizen las, verbaasde dit mij totaal niet. Wel verbaasde het mij dat slechts één naam vermeld stond en niet tevens de naam van Hans Smulders. Want laten wij eerlijk zijn, beide personen dekten elkaars verklaringen in de pers en beide personen hadden, ondanks de slechte resultaten in het veld, het volste vertrouwen in de toekomst. En waar dit op gebaseerd was, is mij nimmer duidelijk geworden. Ik zag een NAC dat de laatste seizoenen steeds slechter ging presteren en dit seizoen de slechtste prestaties van jaren op de grasmat legde.

De belangrijkste oorzaak zie ik de eliminatie van de volledige selectie van het seizoen 2015/16. Iedereen mocht/moest vertrekken, uitgezonderd Danny Verbeek, juist een speler die zelden iets presteerde. Door iedereen af te serveren werd er onnodig financieel ingeleverd. Spelers zoals Uros Matic, Sjoerd Ars, Divine Naah en Kevin Brands had men nooit moeten laten gaan. Ongetwijfeld zaten hier spelers bij die niet makkelijk waren voor de trainer, maar dat zijn dan uitdagingen voor die trainer en geen obstakels. Een goede trainer weet met dergelijke spelers wel om te gaan, uitgezonderd onze trainer. Dit was één van de manco’s van onze huidige trainer. Voorts kon hij niemand van de huidige selectie beter maken en was hij niet in staat om een goede basis in het veld te zetten. Steeds een andere basis en veel wisselen tijdens de wedstrijden was zijn zwakte.

Beide personen acht ik verantwoordelijk voor de gemaakte keuzes, vanaf het moment dat de naam van Manchester City om de hoek kwam kijken.
Smulders maakte een deal met MC en Dijkhuizen steunde hem daarbij volledig. Er kwamen vier spelers naar Nederland en alle vier die spelers, kunnen er geen hout van. David Faupala is uitermate zwak. Bij Klundert, Seolto of Virtus zitten spelers die absoluut niet voor hem zouden onderdoen. Brandon Barker geeft je soms het gevoel dat hij wel een aardige speler zou kunnen zijn, maar iedere actie van hem loopt dood en dat voetbal een teamsport is, is bij hem volkomen onbekend. Ashley Smith-Brown stond steeds als links-achter geposteerd, maar dat is hij niet. Hij staat nooit in de juiste positie, maar het ergerlijke is dat hij door Dijkhuizen op die plaats wordt gezet. Een blind veulen kan zien dat deze speler ongetwijfeld in de middenlinie beter tot zijn recht zal komen.

Dijkhuizen jouw op- en aanmerkingen t.a.v. jouw ontslag raken kant noch wal! Steek de hand in eigen boezem en realiseer je wat een janboel jij ervan hebt gemaakt!
Je vraagt je af hoe het komt het dat Smulders door MC met deze spelers werd afgescheept en dat Dijkhuizen ‘ja en amen’ tegen hem heeft gezegd.

Eén speler wil ik nog met name noemen: Charni Ekangemene, afkomstig van Zulte Waregem. Wat word ik van deze speler(?) triest. Terugsturen naar België zou ik willen zeggen.

En nu een nieuwe trainer. Ik heb gezien dat er een aantal namen de ronde doen. De beste keuze zou n.m.m. zijn om Graham Arnold aan te trekken en zelf heb ik ook nog twee opties: André Wetzel van HBS in Den Haag (a.i.) en Wim Jonk. André heeft juist deze periode laten weten dat hij zijn contract bij HBS heeft opgezegd en dit ná een trainerschap van 4,5 jaar bij HBS.

Tenslotte heb ik nog één wens, namelijk dat Pierre van Hooijdonk op korte termijn de organisatie van NAC op de een of andere wijze komt versterken!


    

boelie

Geplaatst: vrijdag 23 december 2016 om 23:23u

Aangeslagen.
Volkomen verrast.
En ook nog eens vlak voor de feestdagen...
Mensonterend!

NEXT

piair

Geplaatst: zaterdag 24 december 2016 om 10:34u

Alleen al door het feit dat Dijkhuizen zegt verrast te zijn, blijkt dat deze keuze de juiste is, hoewel een nieuwe trainer Nac de laatste jaren niets heeft opgebracht.

Doelstelling nieuwe trainer lijkt me duidelijk: promoveren binnen 1,5 jaar en anders direct weg (met ook daar een evaluatie tijdens volgende kerst)


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven