homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 oktober 2016
Hup jeugd!


De jeugdopleiding zit weer lekker in de lift. Nadat één of andere gek had besloten dat de jeugd maar helemaal weg moest is NAC er aardig in geslaagd om alles langzaam weer op de rit te krijgen. Geert Brusselers heeft hiervoor de lijnen uitgezet en Tim Gilissen trek ze door.

NAC onder 13
Voor dit team stond er een bekerwedstrijd op het programma. Onze jongens hebben daar fortuna sittard verslagen met 4-1. Hiermee gaan ze dan ook door naar de volgende ronde. Wanneer die is en tegen wie is nog niet bekend.

NAC onder 15
Op dinsdag werd erin België afgetrapt bij de oefenwedstrijd van de O-15. In de wetenschap dat onze jongens een jaartje ouder zijn is een 3-2 uitslag zo verkeerd nog niet. Er is dan wel niet gewonnen maar de wedstrijd zal weer nieuwe dingen aan het licht hebben gebracht voor weer aan gewerkt kan worden. Dit kan mooi weer getest worden als de jongens tegen de O-15 van hoogstraten spelen.

NAC onder 17
Deze jongens hebben het woensdag qua uitslag beter gedaan. Tegen jeka werd het 2-1. Omdat het team van jeka zelfs twee jaar ouder was is dit een puike prestatie.

NAC onder 19
Zaterdag kwam Sparta op bezoek in Breda. Dit is een pittige wedstrijd geworden, die helaas niet gewonnen is. Met een stand van 0-2 liepen ze het veld af.

Het is dan ook mooi om te zien dat de puzzelstukjes langzaam bij beetje op z’n plek gaan vallen en dat de resultaten ook komen. Al is het natuurlijk wel zo dat de weg nog lang is. Zeker zijn er nog een hoop inhaalslagen te maken. In onze ogen om alle elftallen op één locatie te hebben in plaats van verdeeld over Breda. Dit is ook de wens van NAC alleen of dat ooit werkelijkheid wordt? We zullen het af moeten wachten.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Sjak

Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016 om 10:25u

Zowel de tekst als de uitslagen van de jeugd zeggen me niet zeker niet tegen jongens die maar 1 of 2x in de week trainen. Is het dan talent of trainingsarbeid? Ik denk dat je een eerste jeugdteam van pakweg Baronie of Jeka gemakkelijk met de juiste trainingsarbeid op hetzelfde niveau kan krijgen. Of het profspelers worden is wat anders, dat heeft meer te maken met mentaliteit en volhouden. We zullen zien als de spelers gefilterd zijn van elke generatie zal er maar 1 of hooguit 2 het eerste halen en dat is best veel.

Cool Hand Luke

Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016 om 12:05u

Ik denk dat veel meer spelers uit de eigen jeugdopleiding het kunnen halen, maar om een of andere reden wordt alles van buitenaf automatisch als beter beoordeeld. Gezien het aantal mislukte aankopen/huurspelers bij NAC de afgelopen jaren is duidelijk dat dat een verkeerde assumptie is.

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016 om 14:21u

Met uw welnemen, maar ik snap meestal de helft van deze berichten niet, Ongetwijfeld geschreven door iemand met de beste bedoelingen en die vreselijk zijn best doet, maar het lijkt me handig als eens een ander RATdaxielid de tekst (niet de schrijver!) op de schop neemt.
Om een voorbeeld te geven:
NAC onder 15
«In de wetenschap dat onze jongens een jaartje ouder zijn is een 3-2 uitslag zo verkeerd nog niet.»
1) Hebben we nu gewonnen of verloren?
2) Onze jongens zijn een jaartje ouder. Ja? Zijn ze nu onder 16?
3) Enigszins trachtend de logica in de zin te doorgronden, vermoed ik dat er moet staan dat onze jongens een jaar jonger (niet ouder!) zijn dan de tegenstander en dat dan een 3-2 nederlaag zo verkeerd nog niet is. Een en ander wordt deels bevestigd bij het stukje onder NAC onder 17
4) Tegen wie speelden we eigenlijk?

NAC onder 17
«Tegen jeka werd het 2-1.»
1) Hebben we nu gewonnen of verloren?
2) Ik ben niet bekend met het niveau van de jeugdopleiding van Jeka, dus zo`n conclusie als «een puike prestatie» zegt mij eigenlijk niets.

Algemene conclusie
«...de puzzelstukjes langzaam bij beetje op z’n plek gaan vallen»
Ik ben ook niet (meer) bekend met het niveau van de leraren Nederlands op de middelbare school, maar de beeldspraak in deze zin is wel erg over the top. Het is of «langzamerhand» of «beetje bij beetje» of «stukje voor stukje», maar niet langzaam bij beetje.
Puzzelstukjes die op de juiste plaats vallen (op zich is dat al rare beeldspraak, puzzelstukjes worden gelegd), betekent dat een ingewikkelde situatie door een nieuw inzicht duidelijk(er) wordt. Commissaris Baantjer had dat altijd als hij zat te borrelen: ineens vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Nu kan ik niet ontkennen dat er bij de jeugdopleiding van NAC een ingewikkelde situatie bestaat, maar dat is volgens mij niet wat de schrijver bedoelt.
Ik denk dat als je het hele artikel door de Google translator in het Engels laat vertalen en het aan een Engelsman te lezen geeft, dan heeft hij geen flauw benul dat het over voetbal gaat...

Meteen maar even gedaan:
«The academy is good again on the rise. Having had some fool decided that the youth but had bowled NAC is quite managed to get everything slowly back on track. Geert Brusselers has previously plotted lines and Tim Gilissen pull them through.

NAC under 13
For this team, there was a cup match on the program. Our boys there Fortuna Sittard defeated 4-1. This they also go through to the next round. When it is against and who is not yet known.

NAC under 15
On Tuesday, it was Belgium kicked off the friendly match of the O-15. Knowing that our guys are a year older is a 3-2 result so wrong yet. There is won or not, but the game will be new things are revealed to be worked on again. This can be tested in good weather when the boys play against the R-15 hoogstraten.

NAC under 17
These guys have done better in terms of results Wednesday. By jeka became 2-1. Because the team jeka even two years older, this is an excellent performance.

NAC under 19
Sparta Saturday`s visit in Breda. This has become a spirited contest, which is not won. With a stand of 0-2 they walked off the field.

It is nice to see that the pieces fall slowly go by bit into place and that the results come. Though it is of course true that the road is still long. Certainly there are still a lot of catching-up. In our eyes to all teams in one place instead of spread over Breda. This is also the wish of NAC alone or ever become a reality? We will have to wait and see.»

hondstrouw

Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016 om 15:05u

Bij de jeugdopleiding moet minder focus liggen op resultaten komen te liggen.
Uit onderzoek in Engeland bleek dat een grote meerderheid van de profvoetballers in de eerste vier maanden van het jaar geboren was. Veel meer profvoetballers waren in die maanden jarig dan statistisch gezien normaal was.

Waarom?
Je moet ergens een grens trekken bij welk jeugdteam je mag meedoen. In Engeland loopt die grens van januari tot januari, dus iedereen geboren in 2006 zit in hetzelfde jeugdteam, maar
als je in januari 2006 geboren bent, ben je bijna 11 maanden ouder dan een speler die in december 2006 geboren is en dus ook 11 maanden fysiek sterker. En dat kan bij kinderen behoorlijk wat schelen.
Door te sterke focus op resultaten worden in de jeugd dus vooral de `oudere` jeugdspelers gescout (want die vallen eerder op: balvaster, sterker in de duels e.d.) en opgenomen in de jeugdselecties.
En doordat je in de jeugdselectie zit, krijg je meer en betere trainingsuren en hou je de voorsprong vast.
Dit betekent dat er veel potentieel jong talent verloren gaat, die als ze dezelfde trainingsfaciliteiten en ontwikkelmogelijkheden hadden gehad mogelijk beter hadden kunnen zijn dan de degenen die uiteindelijk het eerste elftal halen.

Kortom: de resultaten van de jeugd zijn niet zaligmakend voor mij. Het gaat om de ontwikkeling en beter worden. Daarom vind ik het positief om te lezen dat er vooral tegen `oudere` teams wordt gespeeld, waarbij je mag / kan verliezen, maar ook veel kan leren.

boelie

Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016 om 18:19u

@Hugh

We will keep it in the holes.

AntonAusBreda

Geplaatst: woensdag 26 oktober 2016 om 23:59u

Ik denk dat door heel de jeugdopleiding een bezem moet, inclusief de scouting, waarom lopen alle talenten uit de grote regio Breda bij andere Betaald Voetbal clubs rond??. Je kunt het heel simpel doen: heel erg goede scouts in dienst nemen, die inzicht hebben in het potentieel en kwaliteit van talenten, en iemand wegzetten bij de jeugdopleiding die tactisch en technisch goed in elkaar zit en een goed meerjaren plan weg kan zetten en de boel goed aan kan sturen(mag iemand op leeftijd zijn, maar een die nog wel zin heeft in een mooie job, mag ook iemand van buiten NAC zijn), met alle respect naar Tim Gilissen maar die bezit nog niet veel van die kwaliteiten... Je kan het ook niet simpel doen door met allerlei ingewikkelde formules en ditjes en datjes spelers te scouten die het dan toch net niet blijken te zijn. Een speler heeft de kwaliteiten of heeft ze niet. Het kan echt wat dat betreft veel en veel beter bij NAC, maar ja zie maar eens de juiste mensen te vinden...

Peter13

Geplaatst: donderdag 27 oktober 2016 om 6:31u

@hondstrouw

Was inderdaad een interessant onderzoek waar je het over hebt. Het blijkt dat ook bij Nederlandse profvoetballers degenen die in de eerste maanden van het jaar geboren zijn, statistisch oververtegenwoordigd zijn. En in landen waar de grens halverwege het jaar wordt getrokken, zijn spelers die in juli t/m september zijn geboren, oververtegenwoordigd.

Enkele jeugdopleidingen in Nederland (o.a. die in Amsterdam) hebben sinds kort per jaar twee lichtingen. Afwachten wat dat op de langere termijn oplevert.

Nestor

Geplaatst: dinsdag 1 november 2016 om 13:34u

@ Hondstrouw
Het fenomeen is bekend. Early born zijn oververtegenwoordigd in de BVO jeugdopleidingen. En omdat clubs het toch wel belangrijk vinden dat hun teams zo hoog mogelijk spelen, doen de competitieresultaten ertoe. Ergo, jonge (lichtere) spelers moeten harder knokken om kans te maken. Positief bekeken, de jonkies leren wel te vechten en door te zetten, een essentiële ontwikkeling naar het uiteindelijke doel.
NB: er worden regelmatig spelers van onze jeugdopleiding opgeroepen voor KNVB selectietrainingen. Dus talent is er!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven