homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 september 2016
Nog een jaartje eerste divisie? Geen probleem!


Na de degradatiewedstrijd tegen roda was men er bij NAC er als de kippen bij om te vertellen dat we zo snel mogelijk terug moeten naar de eredivisie. Dat lukte het vorig seizoen net niet. Dit seizoen is er weer een nieuwe ronde en zijn er nieuwe kansen. Bijna het hele elftal is vervangen en ook de voetbaltechnische structuur is flink op de schop gegaan. Justin Goetzee gaf aan dat nog een jaartje voetballen op een lager niveau voor NAC grote financiële gevolgen zal gaan hebben. We zitten immers met hoge huisvestingskosten en de inkomsten in de eerste divisie zijn fors lager. Het lukt dus niet om de exploitatie rond te krijgen. Tijd voor promotie. Want dan vaart het schip met TV geld binnen.

Vandaag is technisch manager Hans Smulders aan het woord in bndestem. Waar Justin Goetzee de financiële noodzaak van promotie voorop stelt, geeft Smulders aan dat het seizoen niet mislukt is als NAC niet promoveert. Het financiële gat kunnen we opvullen door spelers te verkopen. En uiteindelijk promoveren we toch. `Eigenlijk is het ongelofelijk als we promoveren met een dalende begroting van ruim één miljoen euro minder en twintig nieuwe spelers. Het belangrijkste is dat spelers beter worden. Zich ontwikkelen. Wij gaan promoveren. Dat weet ik zeker. Ik weet alleen niet wanneer.`

Dus als we niet promoveren verkopen we gewoon een speler. Dat kan heel makkelijk. `De spelersgroep is door gesaneerd en er is waarde gecreëerd met het langdurig vastleggen van jonge spelers.`Kortom, waar maken we ons druk over. Maar is dit juiste basis om een club als NAC uit de financiële problemen te krijgen?


Bron : De Rat, bndestem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hugh Hefner

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 16:40u

Wat een rare zin: «Eigenlijk is het ongelofelijk als we promoveren met een dalende begroting van ruim één miljoen euro minder en twintig nieuwe spelers». Nog afgezien van de grammaticale misser (is dit echt door een journalist van BN de Stem geschreven? het is of een dalende begroting of met een miljoen minder op de begroting...)

Wat hij eigenlijk wil zeggen: «We hebben een nieuw elftal bij elkaar gekocht, dat nog als los zand aan elkaar hangt. Het is niet waarschijnlijk dat je daarmee promoveert. Gelukkig zijn we wel een miljoen goedkoper uit, maar daarmee hebben we nog geen investering in de toekomst gedaan».

De hele logica van Smullie klopt, maar dan moet wel aan twee voorwaarden worden voldaan: de spelersgroep moet als geheel beter worden en de spelers moeten individueel beter worden. Dat is de grote uitdaging voor Dijkhuizen.

De oorzaak hebben we geanalyseerd, nu het gevolg: het zou dus zo maar kunnen dat we met deze spelersgroep niet promoveren. We eindigen ergens op de 8ste of 9de plaats, net niet voldoende voor deelname aan de nacompetitie. Het gevolg is dat we nog verder dalende inkomsten hebben. Om het gat in de begroting dicht te krijgen zou een speler verkocht moeten worden, maar als die in de loop der tijd niet beter is geworden (lees: in de komende acht maanden), dan zul je hem ook niet kunnen verkopen. Volgens mij is er niemand geïnteresseerd in spelers van de nummer 8 of 9 van de Zjuupliek. Als ze transfervrij zijn, misschien wel, maar niet voor 1 miljoen euries om onze begroting te dichten. Ik denk dat Smullie daar wel erg eenvoudig overheen stapt.

Hij neemt een behoorlijk groot risico met deze taktiek. Ik hoop van harte dat het zich letterlijk en figuurlijk laat uitbetalen. Ik moet er niet aan denken dat NAC structureel in de Zjuupliek gaat spelen.

Want dat, zou ons aller Harry B.D. zeggen, is jammer...

De Generaal

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 16:44u

De Rat:
Maar is dit juiste basis om een club als NAC uit de financiële problemen te krijgen?

Natuurlijk niet, dit is een "de kip en het ei" discussie.
Geduld in beleid is een goede zaak!
Voorbeelden in de voetballerij genoeg.
Zo "gek" is die Smulders niet.

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 16:52u

Laten we gokken op transferinkomsten. Proven concept bij NAC.

In de papieren Rat heb ik hier mijn licht al over laten schijnen, degene die topsportcultuur promoot vergeet de continuïteit.

Ik las dat er 6 oktober een forumavond technische zaken is. Zet ome Hans maar op dat sinaasappelkistje, erg benieuwd naar zijn plan B

rimaris

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 17:01u

Hmmm, krijg een gevoel na deze uitspraken dat hij zich indekt. Maar welke spelers wilt hij verkopen? Zie geen pareltjes nog. Met deze begroting is de huidige selectie een schande.

Windy City Rat

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 17:03u

Nooit Opgeven Altijd Doorzetten.... !

RS

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 17:10u

rimaris. Helemaal met je eens. Er staat nauwelijks transferwaarde op het veld.
Misschien Dessers voor een paar ton.
Maar daarmee dek je geen toekomstig miljoenenverlies af.
Een trainer, die aar blijft schuiven, net als vorig seizoen, toe hij ook niemand aan het voetballen kraag en iedereen maar afzeikte.
Morgen hebben we weer een ander middenveld, Vederlicht, wordt volledig overlopen.
De achterhoede: dat gaat wat worden met die fysiek sterke en lange aanvallers van Graafschap.
Hoe eigenwijs kun je zijn?

BOZ

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 18:02u

Realistisch gezien is de kans dat NAC promoveert niet groot. Hoe graag we het ook willen.

Tuur

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 18:10u

In ieder geval is er nu een visie en een echt beleidsplan. Bij NAC vallen dingen nooit op hun plaats. Gudelj wilde dit maar kreeg de tijd niet en had een zwakke TD. Daarna moest alles weer anders met karrevrachten mislukte "namen", een degradatie en een niet-promotie als gevolg.

Probleem in het voetbal is het altijd zwart wit is. Nooit bijsturen maar altijd een 180 graden draai. We zullen zien of Smulders de tijd krijgt, maar het nu weer anders gaan doen is zelfmoord, dat weet ik zeker.

mse

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 18:19u

jaja er zijn spelers vastgelegd voor drie jaar maar let op als nac weer niet promoveert mogen deze spelers d.m.v. een clausule in hun contract zo de deur uit wandelen.
Want Nac kennende zit er altijd wel een clausule in hun contract.

Wanny

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 18:53u

Er promoveert er maar eentje rechtstreeks, dus er maar even vanuit gaan dat je de stap omhoog gaat maken is ook nogal riskant.

Van Biggesnuite

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 20:18u

Volledig achter Hans Smulders. Ein de lijk is er visie, lange termijn, realisme. Jaren aanprullen met spelers die zelf mochten bepalen hoe, wanneer en óf ze mochten vertrekken. Nul transferwaarde. Natuurlijk zal de waarde van de spelers nog moeten groeien, zo ook hun groei op `t veld. Maar we hebben zelf weer meer de touwtjes in handen en dat voelt heel veel prettiger dan de afgelopen transferperiodes.
Ik hou het vertrouwen dat we promoveren. Inderdaad, hoe en wanneer is de vraag, maar 3 jaar gaat dit niet duren. En ook waar we nu staan.... zo ongelukkig word ik daar niet van. Hup

WW

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 23:15u

Het is ver gedaan, vrees ik.

FES

Geplaatst: donderdag 22 september 2016 om 23:55u

https://www.youtube.com/watch?v=6Fuv1WSYXMk

Peter13

Geplaatst: vrijdag 23 september 2016 om 6:13u

@Tuur - helemaal mee eens.

piair

Geplaatst: vrijdag 23 september 2016 om 9:56u

ik sta achter deze leiding omdat er eindelijk eens een visie is en ook nog een voor de langere termijn.

maar deze quote vind ik weer waardeloos, hoezo ongelooflijk als je promoveert ?? je hebt gewoon één, zoniet de hoogste begroting van de jupiler league, dan moet je daar toch ook de beste spelers voor kunnen aantrekken/samenstellen.

Iedere andere club die boven je eindigt met een lagere begroting doet het dan toch gewoon een stuk beter ?

Maargoed vooralsnog gaat het met vallen en opstaan en laten alle clubs gelukkig veel punten liggen maar hoop toch dat de contouren van het nieuwe team langzaam duidelijk worden en de wedstrijd tegen VVV het laatste incident was

Maar dit is eigenlijk hopen tegen beter weten in, we zijn er gewoon nog niet klaar voor vermoed ik

Grover

Geplaatst: vrijdag 23 september 2016 om 15:12u

@tuur niks aan toe te voegen!
Geef deze spelersgroep aub tot de winterstop de kans om aan elkaar te wennen, daarna worden de prijzen verdeeld! Het enige waar ik me zorgen om maak is het gebrek aan fysieke kracht in deze ploeg....Rommens paste dinsdag jl. 2x in de aanvoerder van vvv

Windy City Rat

Geplaatst: vrijdag 23 september 2016 om 16:07u

Nooit Opgeven Altijd Doorzetten.... !

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 23 september 2016 om 16:59u

Op deze manier is de kans groter om een transfer te maken met een speler dan op de oude manier schat ik in , meer dan een leuke bijkomstigheid vind ik `t niet.
Het is moedig als ook de enige manier om het roer drastisch om te gooien als Smulders heeft gedaan al blijft de factor geluk gelden in deze.
Moet zeggen dat we er niet erg slecht voor staan , mede door het gekwakkel van andere clubs maar da`s altijd in de juupleage.

Het is inderdaad te hopen dat Smulders z`n karwei mag afwerken , nooit opgeven , altijd doorzetten.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven