homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

8 september 2016
Peek wordt opperhoofd voetbal


Shortread: John Peek draagt binnen de Raad van Commissarissen zijn portefeuille commercie over en wordt de technische man die over voetbal gaat. Is hij de juiste persoon voor deze functie of begaat NAC wederom een fout met deze opvallende oplossing?


Longread:

Heb jij thuis een gieter? Dan kun je vast met water omgaan, dus ben je de ideale kandidaat om de chemie-afdeling van Brandweer Moerdijk te ondersteunen als de Shell in lichterlaaie staat. Ook blussen is immers te leren, en wie houdt er nou niet van een fikkie?

Het is misschien een wat uit z’n verband getrokken voorbeeld, maar bij NAC helaas nog steeds aan de orde van de dag. Gisteren spraken we via twitter met John Peek, lid van de Raad van Commissarissen van NAC, die een mening had over de vervanging van Bert v Oostveen door Gijs de Jong. ’ Bert vervangen door Gijs verandert niets, is voor mij slechts een incestueuze cosmetische move. Waarom geen procedure?’ Deze terechte vraag over een oninteressant onderwerp prikkelde onze Twitter-Ratdaxie om Peek eens te vragen hoe dat bij NAC eigenlijk gaat.

Immers, in september 2015 vertrok Hubert Baardemans als bestuurslid Technische Zaken en wist NAC te melden dat ‘de komende weken’ de portefeuille zou worden beheerd door John Peek. Na dit bericht bleef het stil. Oorverdovend stil. Peek, oud voorzitter en geslaagd groenteboer, beheerde al de portefeuille commercie. Hij beschikt immers over een groot waardevol netwerk en over creatieve ideeën, op basis waarvan hij als commissaris werd aangesteld. Geen onlogische keuze. Sinds het vertrek van Baardemans, aan wie NAC de degradatie volgens Peek te danken heeft vervulde de oud-voorzitter de dubbelfunctie. Commercie en voetbal.

Peek meldt terloops op twitter dat er een vacature is binnen de Raad van Commissarissen. Niet voor de voetbalportefeuille, die houdt hij zelf, maar voor de portefeuille waarvoor Peek in eerste instantie is binnengehaald. Commercie en Marketing. En dat is natuurlijk raar.

Ooit kreeg Willem Reijn bij NAC de functie van Financieel Directeur opgeprikt. Willem, een fijne vent, was journalist geweest bij De Stem voordat hij communicatiemeneer bij NAC werd, en in zijn krantentijd had hij een blauwe maandag stukjes voor de economieredactie geschreven. Willem had immers twee weken bedrijfskunde gestudeerd en was dus een kenner in de ogen van ome Theo. De ideale man om het huishoudboekje van de club in beheer te geven dus.

Jaren later, directies en besturen later, reddingsoperaties later hebben we kennelijk nog steeds niets geleerd van deze rariteiten. We geven iemand de portefeuille voetbal die daar op het eerste gezicht nu niet de meest logische kandidaat voor is. Is er dan echt niemand met ervaring en bewezen voetbalinzicht die bestuurslid Technische Zaken wil zijn bij NAC? Is er niemand die in de voetsporen van Jacques Visschers wil treden? Moeten we nu echt na Cor van Rooij (zaterdagamateurs) en de plannenschrijver Hubert Baardemans de core business van de club bij iemand leggen die is binnengehaald om zijn commerciële kwaliteiten? Iemand die een technisch klankbord inrichtte (met onder meer Pierre, Lokhoff en Ten Cate), hun advies in de wind sloeg, vervolgens zelfstandig Dijkhuizen aanstelde, waarna het klankbord zichzelf boos op heeft geheven en niks meer met de huidige beleidsmakers te maken wil hebben?

NAC is een voetbalclub en het moet om voetbal draaien. Al jaren hebben we een zwakke ondersteuning van de technisch directeur vanuit het bestuur. Het gevolg is dat ook Hans Smulders nu een vrijbrief heeft om geheel zelfstandig alle voetbalbeslissingen te nemen. Zodat we later voor de zoveelste keer kunnen concluderen dat dat niet handig was, dat dat de club veel geld heeft gekost en dat dat nooit meer gebeuren mag.

Zoals dit Ratdaxielid nooit de Libris Literatuurprijs zal winnen, zoals Willem Reijn nooit debet en credit in evenwicht weet te houden en zoals de man met de gieter de chemische brand bij Shell niet zal kunnen blussen, zo kan een man met commercie als achtergrond nooit de voetbaltak van NAC aansturen. Ondanks ongetwijfeld de beste bedoelingen, maar dat moet in handen liggen van iemand die weet hoe het spel gespeeld wordt. De beste kwaliteit van een mens is dat hij weet wat hij niet kan. Dat kan soms botsen met hetgeen hij denkt te kunnen of graag zou willen.

De tijd dat we spiegels naar het Rat Verlegh Stadion brachten (toen nog Mycom-stadion) ligt ver achter ons, maar misschien moeten we er toch nog eens een keertje wat reflectie afgeven. Voetbal, daar draait het om. Heeft de club nou echt iedereen die op dat gebied wat kan bijdragen beschadigd? Wanneer gaan we inzien dat het om voetbal draait, en daarna pas om al die andere dingen?


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

muskeklier

Geplaatst: donderdag 8 september 2016 om 16:25u

Ik denk er hetzelfde over als derat......

Heeft peek zelf wel gevoetbalt op een hoog niveau?
Is de commerciele kant verlaten wel zo`n goed idee?

Ik denk dat er een type pvh moet komen die samen met smulders&gillisen overlegt&controleerd enzo.
Zo heb je ook nog voetbalverstand binnengehaald en een uithangbord!

De Generaal

Geplaatst: donderdag 8 september 2016 om 17:03u

Is `t weer zover?
Punten haal je alleen door wedstrijden te winnen.
En dat kunnen alleen de spelers!

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 8 september 2016 om 18:45u

Met het vinden van de capslock-toets is De Generaal naast zijn kapitalen ook zijn scherpe pen verloren. Jammer, zo`n plotseling gedaanteverwisseling

Over Peek als voetbalkenner: als ik een elektricien nodig heb bel ik ook geen buschauffeur. Bezint eer ge begint. Tussen die honderden oud-spelers zit er vast wel eentje met capaciteiten en ambitie

TALENT

Geplaatst: donderdag 8 september 2016 om 19:07u

Helemaal eens met de rat... Het is toch niet te geloven dat oude, doodlopende paden weer betreden worden. Peek, een verstandig man, blijkt een pluchefetisjist. Een technische functie bekleden...ja stellingen bij ispc in elkaar zetten, en de juiste vakkenvullers deze schappen laten beheren. Het lijkt nergens op...man man, ons kent ons, ze leren het nooit...bah!

De Generaal

Geplaatst: donderdag 8 september 2016 om 19:45u

mieshoop:

Ik ben helemaal niets kwijt, geen kapitaal en geen scherpe pen, maar het heeft geen enkele zin om te blijven ageren tegen voortdurend ongelijk van de bijna gehele "NAC-0mgeving"
Het vijfde wiel aan de kar is bij NAC het wiel waar de aandrijving opzit.
Dus terug naar de realiteit: alleen de spelers kunnen NAC terugbrengen naar de Eredivisie en daarvoor heb je echt geen wereldspelers nodig.
Met deze spelersgroep moet dat kunnen en voorbeelden uit het verleden hebben dat aangetoond: Sparta, Go Ahead, de Graafschap, Excelsior, Volendam etc.

TALENT

Geplaatst: donderdag 8 september 2016 om 22:08u

Generaal for president 😜

hondstrouw

Geplaatst: vrijdag 9 september 2016 om 8:50u

Kijk dit is een punt waar De Rat zich terecht druk over maakt. En goed verwoord.
Als we iets geleerd hebben de afgelopen twee jaar dan is het wel dat alle inspanningen aan de financiële kant voor niets zijn als je de sportieve kant verwaarloosd.
Juist een persoon als Smulders heeft een gezond tegengewicht nodig in de RvC, aan wie hij verantwoording moet afleggen. Peek is beter op zijn plaats op de portefeuille commercie dan op technische zaken.

WW

Geplaatst: zaterdag 10 september 2016 om 8:48u

Eens met De Generaal in deze. Mooie opmerking Het vijfde wiel aan de kar is bij NAC het wiel waar de aandrijving opzit.

Verder heeft Peek bij mij in elk geval credits op basis van prestaties in de jaren `90. Dat prestaties in het verleden geen garantie voor de toekomst zijn besef ik me terdege, maar toch.

Intussen maak ik me drukker over het gedrag van een NAC personeelslid. Heb er in de papieren Rat maar een columnpje aan gewijd.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 11 september 2016 om 22:34u

@ WW

Je kunt toch niet met droge ogen dit verhaal zomaar voorbij laten gaan? Op basis waarvan is Peek de beste kandidaat? Was er überhaupt een ander, of wasbak het probleem? Klopte de procedure dan wel? En zou je niet, als je écht niemand kunt vinden, geen `jong talent` de kans geven zoals op de portefeuille communicatie?

Als dit serieus is, zitten we nog een stuk dieper in de shit dan we al dachten. Prima hoor, John Peek, maar in een professionele BVO heb je op die positie een man met voetbalkennis nodig. En dan is het runnen van NAC in de jaren negentig gewoon echt niet genoeg.

Schoenmaker....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven