homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 september 2016
Hosanna bij afscheid Lurling


Gisteravond nam Anthony Lurling afscheid van zijn publiek. NAC-supporters en Bosschenaren trokken naar het Rat Verlegh Stadion om te genieten van Anthony en zijn vrienden. Het was gezapig en humorvol, leuk om die oude koppen en de soms wat gebolde shirtjes weer terug te zien, om Theo Lucius en Arnold Scholten te zien ballen, Marcel van Helmond als primadonna langs de lijn te zien kleven, Alex Schalk gedreven zien scoren, Tommie van de Leegte te zien schoffelen en natuurlijk Anthony en zijn zoon de show te zien stelen. En o ja, NAC won met 8-3, voor wat het waard is.

Omroep Brabant maakte onderstaand sfeerverslag.

NAC.nl kopte lyrisch over de avond: ’ Het had alles van een geslaagd afscheid. Veel mooie namen, doelpunten en een hele goede sfeer op de tribunes. Anthony kreeg het afscheid dat iemand zoals hij moet krijgen.’

Dan terug naar de realiteit. Want ondanks de hosanna-verhalen, leuke persberichten en ondanks dat de meeste supporters gewoon een leuke avond gehad hebben moet NAC toch in de spiegel kijken.

Zullen we afspreken dit nooit meer te doen?

Het plan was slecht, de promotie geforceerd en niet goed uitgerold, de prijsstelling was fout, de presentatie voor Club van 1912-leden ondermaats en de opkomst dramatisch.Als je een speler een afscheid aanbiedt dan toch minstens in een vol stadion? Daarnaast werden de aanwezige Den Bosch-supporters in een hoekje van het stadion gepropt, buiten het zicht van alle activiteiten. Lekker gastvrij.

Logisch dat de clubnotabelen, waaronder de voltallige directie, het gisteravond af lieten weten.


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 14:29u

Ik had het deze week effe veels te druk dus ik was er gisteren ook niet. Afgaand op Twitter was de afterparty niet best: een snoeiharde DJ waardoor praten onmogelijk was, maar er was niemand van de huidige selectie en directie (of: one-tier-board)?

Klinkt armoedig allemaal.

Als je pretendeert dat Lurling zoveel voor jou als club betekende, dan verwacht ik minimaal een afvaardiging van directie en bestuur. Dit is iets met de mond belijden - "we vinden Lurling zo`n enorme clubheld dat we een afscheidswedstrijd voor `m regelen", maar er vervolgens totaal niet naar handelen. De houding die er vanaf druipt is "kijk ons ook eens betrokken zijn". Behalve dat je niet betrokken bent; die acteer je hooguit.

De Bosschenaren niet gewoon op de tribunes bij een avond als deze?? Wiens idee is dat? Die overijverige VC van ons, die pro-actief smeekt om combi`s bij uitwedstrijden omdat je "NAC supporters niet in de binnenstad wil hebben"? Met zul personeel win je de oorlog wel *k u c h*

Maar ik wil de Rat wel uit een droom helpen, namelijk dat dat stadion bij een juiste aanpak vol had gezeten. Kan je op basis van historie vergeten. In de jaren `70 al kreeg Peter van de Merwe een benefietwedstrijd aangeboden omdat hij in een rolstoel verzeild was geraakt. Opkomst een man of 7000. Een dikke 20 jaar later Peter Remie, volgens de officiele statistieken wederom 7000 man maar daar was ik bij en ik weet 100% zeker dat dat aantal fors naar boven is afgerond. Toen NAC in de zomer van 2002 op apegapen lag, de club was op sterven na dood, kwam er hooguit 2500 man opdraven. En dat op een avond die in het teken stond van de redding van je grote liefde.

Het lag zeker niet aan Lurling dat de publieke belangstelling karig was, het lag deels aan de krakkemikkige promotie, prijsstelling en uitvoering, maar het onder het motto "know your history" moet de conclusie zijn dat grotendeels dit soort evenementen aan Breda niet besteed is. Helaas voor degenen die het graag anders zien.

Eens met de Rat dat we dit op deze manier gewoon nooit meer moeten doen. Sommigen, waaronder ik zei de gek, opperden vroegtijdig om NAC op de Open Dag tegen Den Bosch te laten oefenen. Dat was toen NAC maar geen tegenstander kon vinden, en Den Bosch ook nog niemand had. Zij speelden uiteindelijk tegen RKC, wij tegen Halsteren. Dan had je voor of na de wedstrijd der eerste elftallen prima de (met alle respect) oudjes een balleke kunnen laten trappen. Gratis toegang, was het een stuk drukker geweest.

Al met al heeft Anthony wel zijn welverdiende plaats in het NAC Museum gekregen en had hij een fijn weerzien met zijn oude voetbalmaten, dus ik hoop oprecht dat het voor hem alsnog een geslaagde avond was.

De Generaal

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 14:51u

Wat een gezeur toch weer!

f7gekkelijke

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 16:11u

Naast alle aantijgingen - die wellicht terecht zijn - kan daar nog een conclusie aan worden toegevoegd: `we` zijn een zeur club aan het worden. Waarom toch? Kritiek hebben is prima, maar het tot in den treure belichten van de kleine faaltjes heeft echt weinig positieve invloed.

NOAD is ook de positieve sfeer er in houden! Gisteren was gewoon een mooie avond! En nu op naar Jong PSV! Hup NAC!

FC Goed Bezig

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 16:32u

Het zal allemaal wel. Ik heb een leuke avond gehad en genoten vd all stars. Een beetje mijmeren naar vroeger is wel lekker in de huidige tijden. Bovendien heb ik geen moeite om 10euries te doneren voor het goede doel. Mooi dat de Messi van Breda voor altijd een plekkie heeft gekregen in het nac museum en in het stadion.

Rooie Jo

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 19:11u

Los van de prijs denk ik dat het tijdstip nog wel een grotere barriere vormde. Voor veel mensen die buiten Breda werken is 20.00 op vrijdagavond al een beproeving, 19.30 is dan gewoon niet haalbaar.

Maar komaan jongens, laat het glas liever halfvol zijn.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 20:41u

Kon inderdaad wel allemaal wat beter .....
Op het moment van aanvang kan ik best die ergernissen van slechte voorbereiding etc. Gewoon naast me neerleggen en werkelijk met volle teugen genieten van die mannen van weleer !

Om vervolgens werkelijk (en letterlijk) weggejaagd te worden door een overijverige dj...... , club van 1912 avond is ter zielen.......

Haze

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 22:44u

De drukte viel inderdaad wat tegen. Bossche supporters ergens weggestopt was treurig, maar als na afloop paar dwazen de doelman van Den Bosch staan verrot te schelden blijkbaar niet helemaal voor niets.

Dat gezegd hebbende vond ik het vermakelijk avondje hoor. Mooi om oude krijgers als Scholten en Van Grinsven nog eens bezig te zien. En het belangrijkste, volgens mij vond Lurling zelf het ook goed zo.

Wel pijnlijk om te constateren dat het NAC-elftal van Lurling met een beetje training onze huidige selectie de baas zouden zijn.

Goed dat Teun vereeuwigd is in ons stadion. Niet te veel azijn over deze avond uitstrooien....

FES

Geplaatst: zaterdag 3 september 2016 om 23:50u

`k Heb eigenlijk wel een prima avond gehad. Bedankt NAC voor de leuke combi met Club van 1912, `n DJ en potje zomeravondvoetbal.

muskeklier

Geplaatst: zondag 4 september 2016 om 0:13u

Weten jullie op derat ook wel waarom er maar 15 gevaarlijke bossenaren onder het uitvak stonden??

ZE MOESTEN MET EEN AUTOCOMBI KOMEN.....

Grapje, denk je....
Dacht ik ook. Tot ik het zelf las op de verkoopsite van fcdb zelf

Allstars nac-allstars fcdbosch,, uitwedstrijd,, autocombi...

Cv 1912 avond was het niet, gewoon net als elke thuiswedstrijd een d.j.

Alleen het afscheid van teuntje in de cordeal was leuk!

Jrsz

Geplaatst: zondag 4 september 2016 om 10:51u

Heb een prima avondje gehad. Apart te zien hoe een negatieve tweet van iemand zoveel papegaaien krijgt. Vind het commentaar vanuit mijn mede CV1912 leden zum kotzen. Je zit al voor een dubbeltje voor de eerste rij met de gratis wedstrijden, seizoenkaarten met korting en nog meer voordeeltjes en die 10 jaar aanwezig zijn had je toch wel gedaan. Ikke wel tenminste. Genoeg spelers gezien en sfeer was prima en de directie mis ik eerlijk gezegd niet zo op een feestje. Graag weer even focussen op hoofdzaken ipv bijzaken svp

Ritchey

Geplaatst: zondag 4 september 2016 om 16:36u

Inderdaad, laat het afscheid zoals het is/was. Lurling heeft met zijn oude maten een fantastische avond gehad (uniek dat een speler dit überhaupt krijgt aangeboden). Voor het publiek en mét het publiek dat er was was het een mooi feestje. Een vol stadion voor een afscheidswedstrijd is een illusie. Met alle respect, Lurling heeft veel betekent, zeker veel wedstrijden gespeeld (boven de 250) en NAC tegen Roda JC behoed voor eerdere degradatie. Maar Lurling had ook zo zijn nukken en heeft zéker niet méér betekent voor NAC dan een Jelle. Dus supporters zullen meer redenen gehad kunnen hebben om er niet te zijn. En dat is ook best! Lurling, bedankt voor alles! Held

Ratatouille

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 9:57u

Kunnen we als supporter ook in de spiegel kijken? Die vent is voor mij en vele anderen een absolute held. Ik trek het echt niet dat ik zoveel om me heen heb gehoord dat mensen niet zijn gegaan, omdat ze een tientje moesten betalen. 10 hele euro`s voor de vent die heeft geleefd voor NAC. Die me de avond tegen Roda in hoogsteigen persoon heeft gegeven. Had ik 50 euro moeten betalen, was ik nog gegaan.

Vind ik het een belachelijk idee om entree te vragen? Ja! Maar is het een reden om niet te gaan? Nee!

Dat gezegd hebbende; het was verdrietig toen ik binnen kwam. Ik keek om me heen, zag het lege stadion, zat te foeteren tegen m`n maat erover, dronk een paar bier en zag VdL en Slot en al die anderen weer eens ballen en heb een prima avond gehad. En ik denk - en daar gaat het uiteindelijk om - Teun ook (en zijn zoon helemaal!).

Mieshoop

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 11:02u

Heb wat moeite met het bord bovenaan de tribune. Dat is voorbestemd voor memorabele momenten, zoals 1921, 1973 en de 0-4 winst op Real Madrid. Ook de 0-4 in de kuip zou daarvoor in aanmerking komen, Europees voetbal, promoties etc.

In dat rijtje past geen individu. Daarmee doe je andere helden gruwelijk tekort.
De 5-3 tegen Roda zou wat mij betreft wel in dat rijtje passen trouwens. Of heb ik het verkeerd gezien en gaat dat bord over die wedstrijd?

Ritchey

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 12:06u

Eens, dan zou Jelle met zijn eredivisierecord al helemaal in het stadion horen met een bord. Nogmaals, Lurling is één van de grootste NAC spelers, alleen vind het nu allemaal wat teveel eer en credit. Maar goed, ben het vooral niet met mij eens, dat mag!

Nestor

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 13:36u

Omdat het Lurling betrof, en omdat de opbrengst deels naar de jeugdopleiding gaat, ben ik gegaan. Maar, man man, het was uitzitten, die 60 minuten kindertheater. Doe dan een potje latje trap, shoot-outs, of whatever, maar niet dit. G-voetbal is leuker...

Wanny

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 14:21u

Daarom ben ik ook niet gegaan. Ik geef niks om wedstrijdjes die nergens om gaan, zeker niet als er alleen gestopte voetballers in staan. Voor de deelnemers hartstikke leuk, maar ik haal daar geen plezier uit.

Wanny

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 14:22u

Over die borden gesproken. Dat bord van Madrid is ook ineens verdwenen. En hangt die van Lurling nu op de plek van een ander bord?

GB

Geplaatst: maandag 5 september 2016 om 14:35u

Ben vooral gegaan uit respect voor Teun, wist van te voren dat het geen volle bak ging worden maar dit viel wel erg tegen. Ook een speaker die af en toe geen idee had wat ie aan het doen was en praatte in wellicht , misschien gaat er dit of dat gebeuren. Had er gewoon 2x 15 minuten van gemaakt desnoods op half veld, beetje gek doen en dollen, maar dan goed georganisseerd met knallen bij opkomst, beetje confetti kanonnen, in de "rust" penalties door maffe supporters in gekke outfit of zoiets en fatsoenlijke horeca. beter 2x 15 minuten goed dan wat er nu gebeurde. Beetje triest was het... Laat organisatie voortaan bij Loco`s liggen en niet bij bestuur NAC......


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven