homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 augustus 2016
SCHOKKEND onderzoek: `Combiregelingen worden volstrekt willekeurig en meestal onnodig opgelegd`


"Stop ze maar in de bus, lekker makkelijk!"

Combiregelingen worden volstrekt willekeurig en meestal onnodig opgelegd. Gemakzucht en onvolledige informatie leiden in veel gemeentes tot het kiezen van de makkelijkste route. Daarbij worden procedures, als ze er al zijn, nauwelijks gevolgd. Dit blijkt uit een WOB-onderzoek dat De Rat samen met de Clubraad heeft uitgevoerd onder 17 gemeentes.Afgelopen jaar speelde NAC sinds lange tijd weer eens in de eerste divisie. Tot angst van veel burgemeesters, die de komst van de GeelZwarte armada met knikkende knieën zagen komen. Niet dat NAC-supporters bekend staan om het structureel leegroven van ontvangende speelsteden, maar de gedachte dat een grote club met grote supportersschare de terrassen van pak ‘m beet Emmen, Sittard en Velsen zouden overspoelen heeft veel teweeg gebracht.

Te pas en te onpas werden combiregelingen uit de hoge hoed getoverd. Regelingen waarbij de goedwillende NAC-supporter op doordeweekse avonden verplicht met de bus naar een stadion moest waar geen kip op de tribune zat. Regelingen waar ook de clubleiding van NAC zich over opwond. Samen met de Clubraad stuurde NAC een brandbrief naar alle speelsteden, met daarbij het vriendelijke verzoek om de afgesproken eerlijke risico-afweging te hanteren. Hoe dat moet is eenvoudig voorgeschreven in het beleidskader:

WOB-verzoek

Het resultaat bleef echter achter. Ook na die brief kwamen burgemeesters met allerlei smoesjes om de uitsupporters maar onder groepsvervoer te ontvangen. Onder het mom van incidenten van tien jaar geleden, verbouwingen rond het stadion, te weinig parkeerplaatsen of geen politiecapaciteit. Hoog tijd dus voor wat onderzoek, dus werden alle gemeenten en alle politiekorpsen gesommeerd om op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur openheid van zaken te geven. De volgende vragen werden daarbij gesteld:

  • Stuur ons even alle notities, aantekeningen, gespreksverslagen, brieven, e-mails, politie-draaiboeken, adviezen en rapportages die tot de risico-inschaling en afgeleide maatregelen ter handhaving van de openbare orde geleid hebben
  • Op basis van welke feiten en omstandigheden is tot de risico-inschaling gekomen?
  • Hoe zijn deze feiten en omstandigheden gecategoriseerd en welke wegingsfactoren zijn hieraan gehangen?
  • Welke overwegingen en conclusies zijn er gemaakt?
  • Hoe hebben deze conclusies geleid tot de risico-inschaling?

Resultaten

Het resultaat van deze 17 WOB-verzoeken is ontluisterend.

In slechts zes van de zeventien gevallen is een soort van risico-analyse uitgevoerd. Alleen Venlo hanteert een objectieve degelijke matrix, de overige vijf analyses zijn hooguit tekstueel samengevat. Elf gemeentes hebben in het geheel geen degelijke analyse gemaakt van het risico op basis waarvan een vervoersregeling vastgesteld zou moeten worden.

Slechts vier gemeentes hebben het Voetbal Volgsysteem zelf geraadpleegd, waarbij de inhoud ook nog eens verkeerd is overgenomen. En een evaluatie achteraf met belanghebbende partijen gebeurde slechts in twee van de zeventien gevallen.

Het besluit om een wedstrijd als laag-, midden-, of hoog-risico in te schalen is in de meeste gevallen niet gebaseerd op feiten of reële risico-inschatting. Supporters worden in de bus gejaagd omdat het wel makkelijk is, omdat het misschien ooit wel eens tot spanningen zou leiden of omdat er op internet door een of andere dwaas wat wordt geroepen.

Beeldvorming NAC-supporters

De rode draad is dat NAC-supporters er bekend om staan om massaal kaarten voor thuisvakken te kopen, onder het mom van de hockeyclub die toevallig in de buurt is. Daarnaast schijnen we graag vroegtijdig de lokale horeca te bezoeken, iets waar burgemeesters erg bang voor blijken te zijn. Het Voetbal-volgsysteem is het beste excuus voor de burgemeesters. Hierin wordt door de politie per supportersgroep de incidenten bijgehouden. Het geeft een historisch overzicht van gebeurtenissen met supporters. Onze strafkaart is over afgelopen jaar nagenoeg leeg. Over Volendam wordt melding gemaakt van ongeregeldheden diep in de nacht tussen een groepje harde kern supporters en de lokale bevolking, over Eindhoven uit wordt melding gemaakt dat een groepje van 20 jongeren (met geldige kaarten voor de thuisvakken (?)) aan de poort stond te rammelen en op verzoek de stad heeft verlaten. Zonder wanklank.

Dood aan NAC!

De politieverslagen bevatten voornamelijk volledig zwart gemaakte passages. Dat persoonskenmerken worden afgeschermd is begrijpelijk, dat het draaiboek niet gepubliceerd wordt eveneens, maar dat er heimelijk wordt verbloemd dat op basis van posts op De Rat en BSideRats politie-inzet wordt verhoogd is op z’n minst opmerkelijk. Een vriendelijk mailtje van een verwarde man met als onderwerp ‘Dood aan NAC’ leidde zelfs tot een verplichte buscombi voor het uitpubliek!

De angel ligt dus voornamelijk bij het reizen buiten de combi om, plus de mogelijkheid dat een groep van 30 tot 40 harde kern-supporters afreist. Iets wat slechts sporadisch voorkomt.

Burgemeesters laten zich adviseren door politie en gaan daarbij stelselmatig voorbij aan de afspraken in het Landelijk Beleidskader. Dadergerichte aanpak, straffen na overtreding en streven naar normalisering zou het doel moeten zijn. Generieke maatregelen, sommige zelfs absurd, zijn het gevolg. Zo eiste de burgemeester van Helmond dat NAC-supporters die als passagier in een auto zitten geen alcohol mogen nuttigen onderweg naar zijn stad. Op basis van welke bepaling?

Bloemlezing

Zo hebben we meer opmerkelijke uitspraken gevonden in de 568 pagina’s tellende WOB-stapel op de Ratdaxie. Hieronder een korte bloemlezing met toelichting:

Gemeente Almere: Politie adviseert een buscombi. Gemeente vraagt politie om dit verder te onderbouwen bij gebrek aan argumenten. Het argument dat de doorslag geeft: NAC wil een combi (De VC van NAC zou gezegd hebben: je moet als gemeente niet willen dat NAC-supporters vroegtijdig in de stad zitten).

De Gemeente Dordrecht vindt het allemaal wel makkelijk als we met de bus komen:

In Den Bosch houden ze van een goed beargumenteerd verhaal:

In Velsen lezen ze het Voetbal Volgsysteem maar half. Hun conclusie is onjuist, Volendam was een B-wedstrijd, voorafgaande en tijdens de wedstrijd is niets gebeurd. Horeca-exploitanten complimenteerden de NAC-supporters bij het verlaten van Volendam voor het mooie feestje. Drie uur NA de wedstrijd is er wel e.e.a. voorgevallen, door een handvol raddraaiers met stadionverbod die zich toch niet door een vervoersregeling laten weren. Raddraaiers die bekend en herkend zijn, maar die dag volledig genegeerd werden. Dat de andere 995 aanwezige NAC-supporters alle lof kregen van de Volendamse horeca en veiligheidsdiensten wordt eventjes vergeten.

Zie hieronder in twee berichten hoe zo’n bericht uit z’n verband getrokken wordt:

Het politie-draaiboek meldt:

In Oss houden ze nogal van ‘stel dat’. Misschien had NAC vorig jaar wel tegen Oss moeten spelen in de play offs en misschien hadden de harde kernen elkaar dan willen treffen. Hop, die bus in dus!

De Maastrichtenaren starten de helikopter al als ze in de verte ‘wat horen zeggen’. Kennelijk zijn de MVV Ultra’s nog erg boos op ons na een akkefietje op de Havermarkt uit 2012. En als dan ook nog een man met een regenjas fluistert dat NAC de middenstip gejat heeft, ja, dan wordt alles helemaal opgeschaald tot standje oorlogsgebied!

Opvallend bisnummertje uit Maastricht. Lekker noodzakelijk dus, zo’n verplichte buscombi voor die tweehonderd die zich sowieso wel gaan gedragen:

In Sittard nemen ze het zekere voor het onzekere. Want ja, eventueel zou er een vechtpartij kunnen plaatsvinden. Al is er nog weinig over te zeggen:

In Deventer tot slot halen ze Apeldoorn en Almelo nogal eens door elkaar. Dat legitimeert vast de extra politie-inzet volgend jaar:

Reactie NAC

Natuurlijk hebben we ook NAC hierop laten reageren. NAC baalt ervan dat er zoveel gewicht wordt gegeven aan het buiten de combi om reizen van goedwillende NAC-supporters. De notitie in het VVS van Eindhoven uit heeft ons het hele seizoen achter de feiten aan laten lopen.

Daarnaast worden er geregeld uitspraken bij NAC-medewerkers in de schoenen geschoven die niet zijn gedaan. Zo vraagt NAC helemaal niet overal om een autocombi in plaats van vrij vervoer, en zo waarschuwt NAC al zeker niet voor loslopende horecabezoekers in de middag voorafgaand aan een potje voetbal.

Hoe het wel moet?

Gelukkig is er één dorpje dat wel in oplossingen denkt. Alle duimen omhoog voor Achilles en de Gemeente Berg en Dal. Een uitstekende voorbereiding, documentatie en argumentatie, plus erg oplossingsgericht. Is de vraag groter dan het aanbod? Zorg dan dat het aanbod toeneemt. De kleinste club uit het kleinste dorp heeft het groots geregeld!

Conclusie

De treurige conclusie is dat gemeentes maar wat doen en de goedwillende uitsupporters de dupe zijn. Risico-inschaling is in de praktijk risico-uitsluiting, gevoed door onderbuikgevoelens en verwachtingen. Dat vermoedden we natuurlijk al, maar de WOB-verzoeken bevestigen het keihard. Burgemeesters volgen de procedures niet, laten zich informeren op basis van sentiment, verwachtingen en non-informatie en duperen daarmee de goedwillende supporters. Abnormalisering ten top.

Op de landelijke dag over toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal van de KNVB en Ministerie van V&J afgelopen mei was de slotconclusie dat "lef" het sleutelwoord tot normalisatie is. Hier waren alle partijen (Ministerie van V&J, KNVB, gemeenten, OM, politie, clubs en supporters) vertegenwoordigd. Alle partijen hebben in het beleidskader met elkaar afgesproken om zorgvuldig met de supportersbelangen om te gaan. In de praktijk blijkt echter (te) vaak helaas (nog) het tegenovergestelde. Hopelijk zet het Landelijk Supporterscollectief dat op 4 september samenkomt het hoog op de agenda. Namens NAC zijn hierbij de club, de Clubraad en de Breda Loco’s aanwezig. Laat dit WOB-verhaal een eye-opener zijn voor alle wegkijkers!

Omroep Brabant kreeg lucht van het onderzoek dat Fanzine De Rat in samenwerking met de Clubraad uitvoerde en maakte daar de volgende reportages van.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

hondstrouw

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 17:59u

Klasse dat jullie hier achteraan zijn gegaan en dit overzicht zo presenteren.
Hopelijk heeft het effect en hebben we dit jaar minder combi`s.
Overigens: zou er een relatie kunnen zijn tussen het opleggen van combi`s en grote aantallen NAC-supporters op thuistribunes???

Ik mis Waalwijk in het rijtje? OP welke wijze schalen zij de bootcombi in?

TALENT

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 18:03u

Wat een prima analyse hebben jullie gemaakt op basis van de bijna 600 bladzijdes `om een scheet heb je een combi beet` documenten. Ben het helemaal eens met de laatste zin: `Hopelijk zet het Landelijk Supporterscollectief dat op 4 september samenkomt het hoog op de agenda. Namens NAC zijn hierbij de club, de Clubraad en de Breda Loco’s aanwezig. Laat dit WOB-verhaal een eye-opener zijn voor alle wegkijkers!` 99,9% procent van de NAC-supporters die uitwedstrijden bezoeken, komen voor de club en zullen wanneer zij een centrum van welke stad dan ook bezoeken er een feest van maken samen met hun inwoners. Het handje vol hersenlozen dat het verziekt (lees Volendam) zijn bij NAC, politie Breda bekend. Die kun je aanpakken, helaas wordt dat om een of andere laffe reden niet gedaan.

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 18:39u

Zou kom er maar in. wannyleaks.derat.nl

Van verschillende steden zou ik wel eens het volledige verslag willen lezen. Steden waar nog nooit iets gebeurd is en toch met de bus moesten.

Voor de Rat. Goed werk, ik zeg volgend jaar weer.

Hoekie_b

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 19:14u

We hebben ons in het thuisvak van Volendam inderdaad ernstig misdragen. Schandalig natuurlijk dat je vanaf de 55ste minuut tot ver na afloop het Sanseveria lied gaat zingen

mr. sifter

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 19:23u

Wat iedere voetbalsupporter die daadwerkelijke stadions bezoekt allang wist wordt hier door zowel derat als de clubraad keihard met daadwerkelijke feiten bewezen. Voetbal kijken in Nederland mag, als je maar wel al je fundamentele mensenrechten op geeft.

Zowel de (plaatselijke) politiek (geen mandaat voor een dadergerichte aanpak) als de politie (geen feeling met de doelgroep, alles en iedereen over een kam scheren, zaken escaleren waar dit niet nodig is en niet ingrijpen waar dit wel nodig is) falen in deze volledig.

Goed dat derat hier aandacht aan besteedt, tijd dat de heren/dames burgemeesters en korpsleiding politie de handen in een slaan en eens met een oplossing komen. een oplossing die daders aanpakt en niet onschuldigen die onder normale omstandigheden, zonder belerende regeltjes/waarschuwingen naar hun club op verplaatsing willen gaan kijken.

babosje1

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 20:28u

Applaus jongens! Op deze manier zal er toch wel ergens belletjes gaan rinkelen?

WW

Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016 om 21:52u

Uitstelend verhaal.

Wel zou van mij de betrokken NAC medewerker, Jack `dan doede toch gewoon een combi` Sweres een veel hardere veeg uit de pan moeten krijgen. Ik heb namelijk uit diverse bronnen in supportersland die ik hoog in mijn achting heb, dat NAC bij monde van Jack Sweres wel degelijk zelf om combi`s vraagt.

Die pensionado moet lekker achter de geraniums gaan zitten. Opzouten. Hij zal niet veel verdienen maar voegt nog minder toe aan de organisatie dus is te duur. Toen mij dat verhaal over die combi`s ter ore kwam en Sweres rol daarin, en het verhaal kwam dat NAC moest bezuinigen, was hij de eerste waar ik aan dacht. Móven met die handel.

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 8:30u

Als het supporterscollectief volgende week besluit dat in alle gevallen dat er een merkwaardige combi wordt opgelegd een WOB-verzoek wordt ingediend dan worden lokale overheden in ieder geval gedwongen hun zaakjes op orde te hebben.

Gemeenten zijn niet blij met WOB-verzoeken. Maar wij nog minder met onzincombi`s. Daar moeten we gebruik van maken, zet het standaard WOB-verzoek maar gewoon als download online zodat andere clubs dit voorbeeld kunnen volgen. Week na week na week na week.

FC Goed Bezig

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 8:34u

Mooie actie. Bedankt mannen! En nu doorpakken want het wordt de hoogste tijd dat de lokale driehoek met de billen bloot gaat. Stelletje amateurs die daarmee denken weg te komen. Een kort geding starten lijkt me niet eens zo`n gek idee. Het moet voor eens en altijd afgelopen zijn met die onzinnige combi`s en supporterspesterij.

VB

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 8:42u

Goed werk!

FES

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 9:25u

Inderdaad goed werk om het inzichtelijk te maken, waar het bij de ontvangende gemeentes aan schort. Hoe staat Breda er in dit opzicht op?

Overigens snap ik het dilemma met "Stop ze maar in de bus, lekker makkelijk" wel. De supporters zijn niet eensgezind en breed vertegenwoordigd. Dit in tegenstelling tot de andere adviseurs van burgemeesters, die voortdurend kunnen wijzen naar onaanvaardbare maatschappelijke kosten en beroerde trackrecords uit het verleden (VVS).

Daarentegen gebeurt er inderdaad vrij weinig rondom NAC-wedstrijden, maar komt dit door de maatregelen of zijn we daadwerkelijk in positieve zin veranderd? Als de maatregelen doeltreffend zijn, bewijst dit het gelijk van de combi... waarmee de cirkel rond blijft.

Benieuwd naar het zelfreinigend vermogen, indien we combivrij naar 95% van de clubs mogen. Hoe geaccepteerd zijn shirtjes van de tegenstander in Breda? Zouden die alleen uitgehoond worden, als ze door de Vismarktstraat lopen? Of gaan we bewust op zoek naar een confrontatie?

Enfin, chapeau voor het grondige onderzoek en succes bij het supportersoverleg. Kan me nog enkele `gezellige` bijeenkomsten herinneren in de Galgenwaard en in Zeist. Toen was normalisatie aan supporterszijde nog ver te zoeken.

Sjak

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 11:01u

TOP! Dit gaat nog wat reuring veroorzaken, niet alleen bij ons.

@WW ik ben niet zo insider bij NAC als jij daarom valt me de harde beschuldiging naar Jack Sweres mij op. Jouw kennende is dat geen geloel.
Mijn vraag is wat is zijn rol, kun je het bewijzen?
Misschien kunnen we bij NAC navraag doen.
Alle partijen die een rol spelen moeten duidelijkheid bieden.

Cheerio

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 11:31u

Complimenten voor het werk heren! Helaas weinig verrassende resultaten. Clubs/gemeenten hanteren een fijne cirkelredenatie: combi`s opleggen omdat mensen buiten de combi om reizen. Tja. Gevalletje oorzaak gevolg. Normalisatie icm dadergerichte aanpak lijkt de oplossing, maar daarvoor is de angstcultuur te groot. Men durft het niet aan en kiest voor de gemakkelijke weg.

Complimenten overigens ook aan NAC. Heb de indruk dat zij daar waar mogelijk ook hun best doen. Proberen zelf ook het juiste voorbeeld te geven, prima. Hoewlel de aantijgingen van WW mbt JS niet geheel uit de lucht gegrepen zijn vrees ik. Ook bij NAC is er nog ruimte voor verbetering.

jante

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 12:12u

Puik werk! Nu eens zien hoe media dit oppakken. Het is toch een beetje rommelen in de marge. Iets wat een overheid nooit mag doen.

Zelf heb ik overigens op de tribune gezet bij Telstar, waar ze echt een behoorlijk verneukeratief systeem hadden bedacht. Ik moest een scan geven van mijn paspoort om kaartjes te kunnen kopen. Aan de hand van woonplaats zou je alsnog aan de poort geweigerd kunnen worden. Het lijkt mij dat dát juridisch absoluut niet mag, maar het ontbreekt mij aan kennis om hier echt iets mee te doen.

Zit hier toevallig iemand die weet wat de mogelijkheden zijn? Op zich zou ik er als statement best een zaak van willen maken hoor

Nosty

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 15:46u

Hulde voor dit initiatief van de CR en deRat! Klasse stukje actie-journalistiek en prachtig hoe jullie de verschillende media weten in te zetten voor dit ondemocratisch overheidshandelen.

Het toont maar weer eens in het klein hoe onder de noemer van `veiligheid` en het voorkomen van geweld, allerlei overheidsinstanties zelf geweldadig handelen door de democratie -voor het gemak- maar even tussen haakjes te zetten. Hulde.

WW

Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016 om 15:47u

@Sjak / Cheerio

ik heb het weliswaar gehoord van diverse goed ingevoerden, maar ook zonder dat gehoord te hebben had ik de conclusie al getrokken op basis van dit nieuwsbericht. Waarneming & deductie.

Want lees eens goed: Daarnaast worden er geregeld uitspraken bij NAC-medewerkers in de schoenen geschoven die niet zijn gedaan. Zo vraagt NAC helemaal niet overal om een autocombi in plaats van vrij vervoer, en zo waarschuwt NAC al zeker niet voor loslopende horecabezoekers in de middag voorafgaand aan een potje voetbal.

De onderzoekers van de CR en de Rat hebben het dus nodig gevonden die vraag aan NAC te stellen. Dat kunnen ze niet zelf bedacht hebben want ik denk niet dat een van de onderzoekers zelf verzint dat iemand binnen NAC de eigen aanhang combiregelingen aannaait. Dat lijkt me een veilige aanname. Dus die info moeten(!) ze opgedaan hebben in de verslagen die n.a.v. het WOB verzoek naar boven zijn gekomen. Zouden al die gesprekspartners van NAC`s VC massaal gehallucineerd hebben? En dat bij verschillende tegenstanders, iedere keer weer? En in die mate dat iedere keer weer dit schriftelijk is vastgelegd??

NAC ontkent glashard, en het is aandoenlijk om de medewerker in kwestie de hand boven het hoofd te houden, maar ik vind dit zeer onwenselijk, ongepast en oliedom gedrag. Ik zou graag a.s.a.p. een gemeend `mea culpa` vanuit NAC zien.

Ik vind het gedrag van Sweres stuitend maar dat is nog tot daar aan toe. Waar ik werkelijk van walg, is de glasharde ontkenning van NAC. Ik vind dit leugenachtige gedraai een typisch kenmerk van het NAC onder Theo Mommers. Dat is de reden dat ik harde taal gebruik, want in de transparante, open organisatie die NAC pretendeert te zijn en waar wij supporters recht op hebben (zeker met dat Mommers-verleden in het achterhoofd), dient dergelijk "we vegen het onder het tapijt"gedrag met wortel en tak uitgeroeid te worden. Wortel en tak. Ik heb hier dus vanuit moreel oogpunt ontzettende moeite mee: een beetje vent erkent zijn fout en pakt zijn verantwoordelijkheid.

Iets minder belangrijk maar niet onbelangrijk, is het feit dat dit nieuwsbericht inmiddels via Twitter etc etc door vele mensen gelezen is. Zij weten dus dat NAC ontkent zelf om combiregelingen gevraagd te hebben, maar daarmee impliceert NAC dat hun gesprekpartners bij de gemeenten en politie of leugenaars zijn of fantasten of anderszins chronisch incompetent. Dit gaat dus verder dan een leugentje om bestwil om het hachje van de betrokken medewerker te redden, en kan niet zomaar onder het tapijt geveegd worden.

Met die ontkenning is NAC dus niet alleen moreel fout, maar ook strategisch bezien oliedom bezig. Zouden er tussen die mensen die dit bericht hebben gelezen gesprekspartners van die gemeenten en politie van Sweres bij zitten? Die nu bij zichzelf denken "wat lopen ze bij NAC nou te raaskallen, ik heb het die veiligheidscoordinator toch godverdomme zelf horen zeggen?". En zouden deze mensen genegen zijn NAC tegemoet te komen volgend seizoen als we weer combiloos willen? Of zou de kans vrij groot zijn "nou, als ik toch voor leugenaar word uitgemaakt, gaan de hakken maar in het zand".

En nog afgezien daarvan, is helaas het prima onderzoek door de Rat en de CR door het gedrag van Sweres wetenschappelijk gezien vervuild: hoe hadden gemeenten gehandeld als er een VC had gezeten die voor zijn supporters was opgekomen? Als je heel zuiver wetenschappelijk redeneert, heb je nu dus geen zuivere meting; al denk ik wel dat wat de Ratdaxie en CR hebben opgediept exemplarisch is voor overheidsgedrag in deze.

Als ik ernaast zit, hoor ik graag tekst & uitleg vanuit de CR en Ratdaxie.
Wij moeten er niet zijn om NAC te faciliteren falende NAC medewerkers de hand boven het hoofd te houden.

Hoe de schade beperken?
Een mea culpa vanuit NAC, en daarna exit Sweres.

Verder complimenten voor het puike werk van de Ratdaxie en de CR.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven