homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 april 2016
NAC gaat niet verzoeken om op zaterdag te voetballen


Voetballen in de eerste divisie. Winterse avonden vol zomeravondvoetbal tegen semi-profs en tweede elftallen op desolate plastic sportparken voor een handvol publiek. Mooier als dit kunnen we het niet omschrijven. Of toch wel, op vrijdagavond, ‘de voetbalavond bij uitstek’. Want iedereen zit voor de buis gekluisterd voor achilles – oss, terwijl de samenvattingen na middernacht kijkcijferkanonnen van jewelste zijn.

Het behoeft geen betoog dat NAC op zaterdagavond moet voetballen, om half acht. Dat ligt vast in het DNA van de club, NAC zal zich altijd inzetten om zoveel mogelijk zaterdagavondjes te bewerkstelligen. Behalve nu dan.

De eerste divisie heeft in het najaar een vijfjarenplan gepubliceerd, als laatste redmiddel om wat van de zieltogende competitie te maken. De clubs moeten meer publiek trekken, toch wel gemiddeld 4.000 man is het ambitieuze streven, en een avondje eerstedivisie moet ‘een beleving’ worden. Hoe dat dan moet? Door evenementen rondom de wedstrijden te organiseren en zo meer volk te trekken. De kloterij van dit verhaal is dat de eerste divisie inderdaad meer publiek trekt nu. Dat komt doordat de grote drie (NAC, Sparta en Go Ahead) aanzienlijk grotere stadions en meer geďnteresseerd publiek hebben dan de andere sportparken. Ongetwijfeld gaan de stagiaires op basis van deze schijninfo hun gelijk halen.

Daarnaast zoekt de eerste divisie herkenbaarheid door alleen nog maar te spelen op vaste tijdstippen. De marketingstagiares hebben besloten dat de vrijdag en ook de maandag uitstekend passen bij de creme de la creme van het onderbondvoetbal. Daarbij volledig voorbijgaand aan de structureel lagere bezoekersaantallen bij traditieclubs die al sinds jaar en dag op zaterdag of zondag spelen. Of aan de wens van de supporters. Of van de penningmeester.

NAC gaat dit echter niet veranderen en is ook niet van plan een poging te ondernemen om weer op de normale speeldag te voetballen. Sterker nog, NAC gaat niet eens op de vergadering de zaterdagavond als agendapunt inbrengen. De reden? ‘Een vijfjarenplan moet je niet al na een half jaar afschieten omdat het je niet uitkomt.’

En daarmee vergeet NAC één ding:


Traditie
1. De club beschermt het ‘avondje NAC’. Dit kan door te spelen op een vaste avond en aanvangstijd, namelijk zaterdagavond 19.30 uur of een tijdstip dat zo min mogelijk hiervan afwijkt, rekening houdend met bepalingen van politie, televisiecontracten en KNVB. Dit standpunt moet wel duidelijk gemaakt worden aan deze partijen.

Dus NAC, al hopen we volgend jaar in onze eigen divisie terug te keren en al verwachten we dat het een zinloze exercitie is: we verwachten van de club dat het zich , indachtig hetgeen is afgesproken in het cultuurhandvest, ten minste zal verzetten tegen de onnozele en overbodige maandagavondpotjes. We zien het vast wel terug in de notulen van de vergadering van de CED op 19 mei. Toch?


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Helter

Geplaatst: zaterdag 30 april 2016 om 11:24u

Ik vind dat NAC hier wel een punt heeft. Ik kan de redenering goed volgen.

WW

Geplaatst: zaterdag 30 april 2016 om 13:39u

Verdomme. Dit bericht raakt me harder dan het vooruitzicht van eventueel niet-promoveren. Ik baal werkelijk ongelooflijk hard.

Ik zit sinds 1985 bij de Gunners. Toen ik begin jaren `90 de leeftijd bereikte dat `de derde helft` belangrijk werd, zag mijn zaterdag er steevast als volgt uit: voetballen, 3e helft in de kantine van de Gunners, door naar NAC, wedstrijd kijken en nog meer pils en gezelligheid. Don Leon had er een aantal jaren terug zelfs een spandoek voor gespoten: op geel laken de logo`s van NAC en de Gunners met daartussen de slogan "Avondje NAC begint met middagje Gunners". Heeft bij aardig wat wedstrijden van Gunners 1 langs de lijn gehangen. Anyway, dat rondje via de Gunners naar NAC heb ik bijna een kwart eeuw volgehouden. Tot aan dit seizoen, omdat NAC degradeerde. Ik baalde hard, want ik was mijn vaste rondje kwijt.

Op mijn werk ben ik met het team waarin ik opereer gebonden aan een zgn. SLA: een Service Level Agreement. Dat komt er kort gezegd op neer dat wij doordeweeks tussen 08:00 en 18:00 ondersteuning geven, on-site bij de klant. Dat werk is in Den Haag. Niemand werkt 50 uur, dus we hebben onszelf in ploegen opgedeeld. Om NAC te kunnen zien ben ik heel het afgelopen seizoen altijd degene geweest die "moest" zeggen op vrijdag (en soms op maandag): "sorry jongens, ik kan niet pas om 18u weg want ik moet naar NAC". Terwijl een andere collega ook weleens vroeg met zijn weekend wil beginnen en daar evenveel recht op heeft als ik. Ik kan en wil het mijn collega`s niet nog een jaar aandoen iedere godganse vrijdag standaard laat te moeten blijven omdat ik zonodig op die doordeweekse werkdag (zo beschouw ik de vrijdag) naar NAC moet.

De drogredenering die NAC aanvoert is door de Ratdaxie uitstekend uitgelegd. In aanvulling daarop de volgende overweging: als die vrijdag zo fantastisch is, waarom speelt de eredivisie dan niet ook massaal op vrijdag? Of de Premier League of de Bundesliga?

Trek NAC, Sparta en Go Ahead eraf, en de conclusie zal zijn dat spelen op vrijdag geen zak helpt om de toeschouwersaantallen op te krikken. Om dan toch stug door te gaan met geen enkel argument anders dan "Een vijfjarenplan moet je niet al na een half jaar afschieten omdat het je niet uitkomt" neigt eerder naar kwakzalverij dan naar geneeskunde.

Als ik ziek ben en de voorgestelde behandeling slaat niet aan, dan prijs ik me gelukkig als die behandeling wordt stopgezet en wat anders wordt geprobeerd. Dan ben ik blij dat NAC niet mijn geneesheer is die de behandeling voortzet "omdat dat nu eenmaal zo afgesproken is".

Ik ben hier echt verdrietig en boos om en diep teleurgesteld.

Tuur

Geplaatst: zaterdag 30 april 2016 om 14:09u

Voetballen doe je IN het weekend. Niet voor of na het weekend. Iedere discussie overbodig. NAC kost het een paar ton paar jaar, maar zelfs als het meer zou opleveren is het krankzinnig. Ik ben nog nooit zoveel wedstrijden niet geweest als dit seizoen. Heb mijn SCC er ook zeker niet uit (wel al verlengd) want na werk nog een kleine 2 uur aanschuiven om NAC te zien spelen tegen een psv 2 of almere city.... Dan moet je nog gekker zijn dan ik.

Op zaterdag op tijd weg, kroegje pakken, broodje halen en rustig richting stadion hobbelen is NAC. Punt.

maat xxl

Geplaatst: zaterdag 30 april 2016 om 20:30u

Hier zie je maar weer dat letterlijk schijt heeft aan zijn supporters!
Alles voor het geld zullen we maar zeggen.

WW

Geplaatst: zondag 1 mei 2016 om 11:22u

De slimmerikken die besloten tot voetbal buiten het weekend, is dat de CED?
Dan zijn dat dezelfden die input hebben gegeven aan dat `wat als Twente de licentie verliest` wangedrocht: http://www.bsiderats.nl/stel-fc-twente-verliest-de-licentie/

Dat deden ze dus ook nog eens eigenhandig, zonder ruggespraak met de clubs.

Beetje EU-stijl dus: domme maatregelen ondemocratisch doordrukken. De CED is een eng, dictatoriaal clubje dat met de grootst mogelijke argwaan bejegend moet worden. Liefst afschaffen.

Bertus*89

Geplaatst: maandag 2 mei 2016 om 10:48u

Echt een belachelijke competitie is die JL. er wordt door de KNVB helemaal niks aan gedaan om het aantrekkelijker te maken om naar het stadion te gaan. Evenals dat Fox liever herhalingen van documentaires uitzend dan dat ze wedstrijden laten zien uit de middenmoot. Zoals hierboven al meerdere malen aangegeven hoort voetbal in het weekend.
Wat als binnenkort de nieuwe voetbalpiramide in werking wordt gesteld? De spelers van de doorstromende topklasse teams gaan na het werk op vrijdag en maandag snel een bak pasta naar binnen werken met de vrouw om een uur later op het veld te staan? En de middag vrij vragen bij de baas omdat ze anders niet op tijd 200km verderop zijn om een wedstrijd te voetballen?

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 2 mei 2016 om 11:57u

Zowel vrijdag als maandag zijn pertinent K.U.T.

hondstrouw

Geplaatst: maandag 2 mei 2016 om 16:06u

Justin moet maar goed samen optrekken met de voorzitter van Go Ahead Eagles. Het schuim stond nog op zijn mond toen hem gevraagd werd naar de promotie-regeling die de KNVB verzonnen heeft als Twente haar licentie zou kwijt raken (wat ik overigens niet verwacht: `Twente is too big to fail`) en de deelname van de Jong teams aan de Jupiler League. De totale minachting vanuit Zeist voor de Jupiler League was hem duidelijk een doorn in het oog. Hij moest zich zichtbaar inhouden om geen krachttermen, ziektes of vloeken uit zijn mond te laten komen.

De vrijdag is k.u.t., maar de maandagen zijn gewoon écht een dikke middelvinger naar het publiek. De bezoekersaantallen liggen, niet allen bij NAC, gewoon tot 20% lager dan op vrijdag. Dus hoezo de competitie aantrekkelijk maken???

Wat levert het NAC qua televisiegelden nu helemaal op, op vrijdag en op maandag spelen? Is dat echt zoveel dat we dat geld niet kunnen missen?
Met die twee minuten zendtijd na middernacht op SBS6, trek je in ieder geval geen sponsors over de streep. Met een écht Avondje NAC op zaterdag trek je wél sponsors over de streep...

moho

Geplaatst: maandag 2 mei 2016 om 22:24u

NAC op zaterdag is avondje NAC
NAC op vrijdag of maandag, volkomen k.U.T. , zomeravondvietbal, slap aftreksel van het echte avondje op zaterdag.......Saturday night fever, NAC fever !

Gr.
Josip

VB

Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016 om 6:31u

Ik woon en werk op ruim een uur van Breda. Met de vrijdag- en maandag-spits erbij, is dit geen doen. Heb er dit seizoen aardig wat wedstrijdjes door moeten missen. Ontgelooflijk kut dus!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven