homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 oktober 2015
Edwin de Kruijff kandidaat TD bij NAC


Dat mag je toch redelijk onverwacht noemen. De huidige manager spelerszaken en scouting van fc utrecht staat in Bredase belangstelling om de vacante positie van technisch manager in te gaan nemen. Dat meldt Fox Sports op haar site.

De 45-jarige voormalig profvoetballer van onder meer fc utrecht, de graafschap en fc groningen, zag bij zijn huidige werkgever de afgelopen tijd zijn functie beetje bij beetje uitgekleed worden. ”Door de komst van de nieuwe trainer en technisch manager Erik ten Hag, en de interne promotie van Jordy Zuidam tot assistent van Ten Hag, zijn veel werkzaamheden hem inmiddels uit handen genomen”. Een paar weken geleden maakte De Kruijff om die reden bekend dat hij utrecht aan het eind van dit jaar zal gaan verlaten. Dat zou dus wel eens wat eerder kunnen gaan worden. Hij zou inmiddels al een gesprek bij NAC hebben gevoerd.

Marinus Dijkhuizen liet gisteren bij zijn presentatie al weten bekend te zijn met de kandidaten: ''Ik ken ze allebei. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen,” liet hij horen. Één van die kandidaten blijkt dus Edwin de Kruijff te zijn, waarmee hij tussen 2012 en 2014 bij fc utrecht samenwerkte toen Dijkhuizen er spitsentrainer was.

De andere kandidaat zou Mario Captein zijn. Al vanaf 2001 werkzaam als algemeen directeur van Helmond Sport, met tussen 2009 en 2012 een uitstapje naar vvv venlo als directeur voetbalzaken.

Via verschillende monden van NAC is bekend gemaakt dat de definitieve aanstelling binnen twee weken wel eens afgerond zou kunnen zijn.


Bron : De Rat, FoxSports


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


26-okt-2015
Dijkhuizen: `Deze club voelt bijna Engels ...
26-okt-2015
Dijkhuizen maakt indruk op sollicitatie gespr...
26-okt-2015
Marinus Dijkhuizen nieuwe trainer NAC...
15-okt-2015
Klankbordgroep adviseert: zoek eerst trainer ...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Box

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 17:54u

Verrassend!

Off topic:
http://www.nu.nl/voetbal/4153204/nec-dreigt-verhuizen-nieuw-stadion-conflict-met-gemeente.html

WW

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 18:26u

Ik kan echt helemaal geen ene fuck met dit nieuwsitem. Sterker: er gaat bij mij ergens een nauwelijks hoorbaar alarmbelletje af.

Als ik een zinsnede lees `taken uit handen genomen`, dan wil ik een antwoord op de vraag `waarom`. Want dat wordt in het nieuwsitem niet gegeven, ook al wordt de schijn opgehouden dat die vraag wél beantwoord wordt.

Waarom zou een interne promotie van iemand anders en de komst van iemand anders `automatisch` moeten leiden tot het uitkleden van jouw taken?
Of was het de bedoeling dat met de komst van anderen jouw taken uitgekleed werden? Zo ja, dan kan het niet anders of men was bij FC Utrecht ontevreden over de manier waarop aan die taken invulling was gegeven waardoor men tot een andere invulling met deels andere mensen besloot.

Mijn advies in deze aan de heren Goetzee, Peek & Gielen: doorvragen, doorvragen en doorzagen. Alsof hij zich voor de Spaanse inquisitie moet verantwoorden. En betrek je technisch klankbord en mogelijk ook Dijkhuizen erbij.

De experimenten met Rutjes en Maaskant zijn niet bevallen, we kunnen ons niet nog een mispeer veroorloven.

Cartman

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 18:36u

@ww Ik snap wat je wilt zeggen, maar dit verhaaltje kan je bij elke aanstelling gaan houden. Waarom moest Dijkhuizen weg bij Brentford? Waarom wilde N.E.C. Ars niet houden? Waarom haalt Manchester City Naah niet terug, waarom bleef Brands niet bij Volendam of ging hij niet naar de eredivisie. Etcetera.

In voetballand is zo`n beetje iedereen al eens ergens weggegaan, weggestuurd of weggehoond. Soms terecht, soms gewoon verkeerde plaats op verkeerde moment. Misschien zaten er mensen op belangrijke plekken die niet met De Kruijff overweg konden, misschien is-ie met de vrouw van een collega naar bed geweest, weten wij veel. En misschien had hij een speelstijl in gedachten die niet paste bij FC Utrecht. Dat zal-ie allemaal niet gaan vertellen in de media in elk geval.

WW

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 18:40u

@Cartman

Nee.

Dijkhuizen is weggestuurd bij Brentford maar heeft zich ook bewezen bij Excelsior.
Ars is min of meer weggestuurd bij NEC maar heeft zich op JL niveau allang bewezen.

Wat heeft De Kruijff bewezen?

Statler and Waldorf

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 18:55u

@WW

Wat wil je eigenlijk zeggen?

Beetje vertrouwen in degenen die de TD aanstellen is op z`n plaats, zeker gezien het proces wat zich heeft afgespeeld rondom aanstelling Dijkhuizen. Hierin zijn vele mensen gekend; ik zou niet weten waarom dat voor de aanstelling van een TD zou veranderen. Ook dijkhuizen is in dit proces al gekend.

Opa

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 19:08u

Gaan we na een goede trainer nu toch weer de fout in als het om het aantrekken van een TD? Zou wel typisch NAC zijn.

WW

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 19:10u

@Statler & Waldorf

zie 1e reactie, op 1 na laatste alinea.

Al Pacino

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 19:28u

Gevoelsmatig zou ik willen zeggen:
Kies voor Mario Captein !

    

rade

Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015 om 22:34u

@WW

Je veronderstelt een hoop, maar hebt toch ook eigenlijk geen idee wat De Kruyff bij Utreg gedaan heeft en waar hij wel of niet aan bijgedragen heeft?

Wanneer hij een grote bijdrage geleverd heeft aan het aantrekken van jongens als Mulenga en Haller uit de tweede Franse divisie, dan heeft hij in ieder geval een aardig netwerk. Dat is andere koek dan de klapper van JvA of over GR maar te zwijgen.

Wanneer je nu al zo veel vertrouwen hebt in Dijkhuizen dat hij ook geraadpleegd moet worden voor de aanstelling van de TD, dan moet je toch ook vertrouwen hebben in de mensen die Dijkhuizen aangesteld hebben en nu een TD aan gaan stellen.

Of heb ik nu na een lekker weekje NAC een te positieve bril op

steef

Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015 om 8:00u

@ww
Bij Utrecht hebben ze ten Hag aangesteld. Die wilden ze heel graag en die zal eisen hebben gehad over zijn takenpakket. De directie van Utrecht blinkt ook niet echt uit in lange termijn beleid en standvastigheid.
Mijn vermoeden is dat de Kruijf gewoon de volgende in een lange rij geslachtofferden is daar.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015 om 8:44u

Weet niet, heb geen mening.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015 om 9:14u

Goh, die naam heeft een supporter met extreem vooruitziende blik hier eerder genoemd...

Ik juich het toe dat ze met hem zijn gaan praten, al heb ik geen flauw benul van `s mans capaciteiten. In elk geval geen clubhopper, dat is al positief.

Verder lees ik in het bericht hierboven toch een wat andere achtergrond dan in eerdere berichtgeving vanuit Utrecht/De Kruijff over het scheiden der wegen:
______
"De Kruijff, manager spelerszaken, vertelt dat aan Voetbal International. "Het is wel een stap, daar draai ik niet omheen. Met de komst van Ten Hag (foto) en de nieuwe structuur ontstond er een nieuwe situatie. We hebben gekeken naar mijn nieuwe rol, ook hebben we gesproken over de functie van hoofd scouting, en daarover hadden we verschil van inzicht."

"Daarop heb ik aangegeven dat het beter zou zijn om te stoppen. Ik zie sommige dingen toch anders en wil mezelf kunnen blijven aankijken in de spiegel", vervolgt de voormalig middenvelder, die zij huidige functie acht jaar bekleedde. "Als je ergens werkt, moet je er vol voor gaan en enthousiast zijn. Anders krijg je wellicht een rare situatie."

"Dan houd je het niet vol, zeker niet bij FC Utrecht. Ik wil dat voorkomen en niemand voor de voeten lopen. Ik ben de club enorm dankbaar voor de geboden kansen en en heb veel geleerd. Maar ik heb een mening. Ik ben geen type dat met alle winden meewaait, ik ben geen wuivend riet", besluit hij. "
_____

Zoals eerder aangegeven, denk ik niet dat je een Technisch DIRECTEUR nodig hebt die boven alle partijen staat. Iemand die manager spelerszaken en scouting is geweest, en zo ook wil en gaat fungeren bij NAC - en intussen een flinke bijdrage levert aan het technisch structureren van de club samen met oa Gilissen en Dijkhuizen, dat zou wel eens een perfecte combinatie kunnen zijn.

Ik zou hier op het eerste gezicht, gewoon blij mee zijn. En @ww - ik vind je een beetje zuur vanochtend

WW

Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015 om 9:23u

Goed lezen mensen.
Ik zeg nergens dat De Kruijff niet mag komen. Ik zeg alleen dat zijn antecedenten stevig moeten worden nagetrokken.

Wat steef zegt m.b.t. het ontbreken van langetermijnvisie bij Utrecht onderschrijf ik als buitenstaander wel, dus het zou idd zomaar kunnen dat hij geslachtofferd is.

Maar meten = weten. Uitzoeken, dus.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015 om 11:55u

Je hebt van die algemene dikke deuren die zich van kiet af aan met het technisch beleid bemoeien , voorbeelden zat maar Justin Goetzee heeft vanaf dag 1 gezegd daar geen kaas van heeft gegeten en er zich nadrukkelijk ook niet mee wil bemoeien.
In het (overigens zeer overtuigend en realistisch ) interview met `m op Foxsports nu legt ie nogmaals uit dat ie ook daarom niet wenst afgerekend te worden over de technische malaise van NAC , al dan niet terecht.....
De noodzaak voor een TD is met de AD die we hebben dus urgent al was de noodzaak voor een nieuwe trainer nóg urgenter waar ik het wel mee eens was al heeft het nadelen....
Nu wil men door deze urgentie binnen twee weken een man op die post terwijl ik denk dat je over de invulling van die plek héél goed moet nadenken , beter dan toen men met Rutjes deed (zouden de gene die die man erdoor hebben weten te drukken nu hun mond willen houden trouwens....) , voor de langere termijn is het belangrijk dat nu de juiste man er komt.
Als het zo is dat precies die man nu op de korrel is genomen zo snel ja..... , pakken , al zou dat heel toevallig zijn zo rap.....

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015 om 12:00u

Check dat interview eens op Foxsports trouwens , niet dat het schokkend nieuw is allemaal maar naast dat ik Goetzee een positieve peer altijd al vond is ie nu zeer realistisch en heb ik nu meer dan ooit het gevoel dat Justin precies de goeie voor NAC is !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven