homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

21 april 2015
Jong NAC op de schop


De huidige opzet van Jong NAC gaat voor komend seizoen op de schop. Nu is het nog een op zichzelf staand team dat bungelt tussen de A-jeugd en de selectie, maar vanaf volgend seizoen zullen de beloften daarin onderverdeeld worden. Op NAC.nl legt men het als volgt uit:

" NAC heeft vanuit strategisch oogpunt besloten dat Jong NAC vanaf volgend seizoen niet langer een op zichzelf staand elftal is. De voetbalorganisatie komt nog wel uit in de nationale beloftencompetitie, maar de selectie wordt voor deze wedstrijden samengesteld uit spelers uit de eerste selectie en de A-jeugd. De talenten die dicht tegen het eerste elftal van NAC aan zitten, trainen met ingang van volgend seizoen mee met de wedstrijdselectie. Deze groep krijgt extra aandacht door middel van individuele trainingen.

Jong NAC-spelers die nog niet rijp zijn om met de wedstrijdselectie mee te dingen, werken hun dagelijkse trainingsuren af bij de A-jeugd en krijgen tijdens de wedstrijden in Jong NAC de kans om zichzelf in de picture te spelen van de technische staf.

" Tussen beide groepen wordt veelvuldig gerouleerd, zodat er een groep jongens trainingsuren maakt in zowel de A-selectie als de A-jeugd, " aldus Robert Maaskant, die naast zijn werkzaamheden als trainer ook belast is met de portefeuille Technische Zaken.

" NAC hoopt op deze manier vanaf volgend seizoen de ontwikkeling van de talenten te bespoedigen door jonge spelers en talenten kans te geven wedstrijdritme op te bouwen. "

Opnieuw een andere visie dus, wat gezien het huidige gebrek aan doorstroom vanuit de opleiding ook geen overbodige luxe lijkt. Begeleiding op maat, het klinkt in ieder geval al een stuk professioneler. Of het ook daadwerkelijk de kip met de gouden omeletjes is zal de toekomst moeten uitwijzen.


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

BATI

Geplaatst: dinsdag 21 april 2015 om 14:10u

Dus spelers uit de A1, die niet eens op het hoogste niveau voetballen, trainen volgend seizoen mee met het eerste.

Leuk voor die jongens natuurlijk maar worden spelers uit het eerste hier sterker van? Want daar gaat het toch allemaal om lijkt me.

ECG

Geplaatst: dinsdag 21 april 2015 om 15:54u

Het goeie nieuws hier in is dus dat Maaskant blijft.

butler

Geplaatst: dinsdag 21 april 2015 om 17:24u

Prima idee,

Als je uit de a jeugd zomaar ineens een keer mee moet trainen voel je je als jonge jongen niet zeker, zeker als er spelers bij zijn die je niet opvangen en op je neer kijken.
door vaker met elkaar te trainen ontstaat er niet zoon gat omdat ze elkaar al kennen.
Ik spreek uit ervaring.
of dit de spelers van het eerste ten goede komt is weer een ander verhaal.

rade

Geplaatst: woensdag 22 april 2015 om 21:23u

Dit is gewoon een bezuinigingsmaatregel. Snoeien in de technische staf van Jong NAC en je hoeft een elftal minder te faciliteren. Spaar je mooi wat centjes uit. Met talenontwikkeling heeft dit niets te maken en je kunt je inderdaad afvragen of dit goed is voor trainingsniveau van het eerste elftal.

Overigens zijn de regels mbt opstellen van eerste elftalspelers in het tweede elftal vanaf volgende seizoen flink versoepeld waardoor je in principe je nummers 14 t/m 20 altijd op kunt stellen bij "Jong" NAC.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven