homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

15 december 2014
De Kamps mag naar Zeist


Een geheel verzorgde niet vrijblijvende uitnodiging voor een retourtje tuchtcommissie. Dat viel vandaag op de mat bij NAC, met als geadresseerde: Joeri de Kamps.

Joeri liet na zijn negende gele kaart afgelopen weekend, nog vol met adrenaline, door het AD optekenen dat hij scheidsrechters soms eikels vindt. Dat ze bevooroordeeld het veld in gaan en dat ze spelers als hij en Joey van de Berg (8 gele kaarten) bewust opzoeken. Gezien zijn verzameling vermaningen heeft hij op z’n minst recht van spreken.

De Kamps krijgt tot morgenmiddag de tijd om een verklaring af te geven over zijn uitspraken die hij zelf niet zo 1-2-3- herinnert. ’Ik weet niet meer zeker of ik dat zo gezegd heb’.

Het zou bijzonder opmerkelijk zijn als een speler op basis van een kranteninterview geschorst zou worden. In dat geval kan dus een schrijvende journalist de competitie beďnvloeden. Zeker met het niveau dat de hedendaagse professionele stukjesschrijvers laat zien zou dat een opmerkelijke stap zijn.


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

aadje

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 18:51u

Een speler die Sarpong vrijwel in tweeen schopt (Uth) krijgt geel in plaats van rood. Een speler (Uth, die het ook na de wedstrijd nog eens toegeeft (doe daar eens een vooronderzoekje naar, KNVB)) die een schwalbe maakt en daar ook nog eens JtR met een gele (en dat had zomaar rood kunnen zijn) kaart mee aansmeert. Diezelfde speler maakt daarna twee goals... De Kamps die onterecht geel krijgt. De overwinning van Heerenveen was meer dan terecht, maar zeker ook door de zwakke leiding. En je mag ze dan geen eikels noemen? Joeri moet wat slimmer worden maar de arbitrage, hoe slecht dan ook, wordt op een misselijkmakende manier steeds weer in het gelijk gesteld. En daardoor worden de scheidsrechters steeds irritanter.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 19:05u

Het belangrijkste punt, of deze figuren ook daadwerkelijk `eikels` zijn, blijft onbesproken. Die man van zaterdag was in elk geval een onbekwame zak hooi.

En een eikel.

Haze

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 19:25u

Vooropgesteld: ik vond de kaart meer dan terecht. Het was een oliedomme overtreding bij een kansloze 0-2 achterstand. Gespeelde wedstrijd. Zoals ik al De Kamps` kaarten wel terecht vind. Dat gezegd hebbende: KNVB is toch een treurig, communistisch clubje waar ik werkelijk waar kotsmisselijk van word. Vorige week heeft Ernie Brandts een jaar voorwaardelijk gekregen, omdat hij opmerkte dat ze bij VI best gelijk hebben als ze het over het niveau van scheidsrechters hebben. En nu De Kamps die, zet de klok er maar op gelijk, geschorst gaat worden.

Vrijheid van meningsuiting, we worden er in dit land mee om de oren geslagen. We reizen heel de wereld over om het oh zo mooie, vrije gedachtengoed te verspreiden. De Kamps wenst niemand ernstige ziektes toe, heeft niemand fysiek bedreigd of aan de moeder van een scheidsrechter gezeten. Neen, hij noemt ze eikels. Gutteguttegut. Het zoveelste voorbeeld van de grote macht die de KNVB heeft. We zitten al als een stel apathische dorpsidioten naar het voetbal te kijken. We mogen helemaal niks meer. Op de meest debiele tijdstippen naar het voetbal, verplicht jezelf scheel betalen aan waterige kutdrank, overspoeld worden door reclames en andere troep en zo kunnen we nog even doorgaan. Fuck you KNVB, dikke vinger. De Kamps heeft gelijk. Eikels!

Al Pacino

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 19:35u

Wat wij als NAC-supporters altijd al hebben ervaren dat het gewoon een aantal anti-NAC-eikels bij de KNVB zijn. Denk maar eens aan de straffen voor bijv. vuurwerk afsteken. Vele clubs worden niet gestraft, maar NAC natuurlijk wel. En dan die vreemde balletjes bij die vreemde bekerlotingen die zo vreemd uit die kokers komen. Bijna ALTIJD uitwedstrijden. Hoe is het toch mogelijk??!!!! Zelfs buitenstaanders die zich daarover verbazen.

Evolution

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 19:47u

KNVB wil al jaren NAC uit de eredivisie hebben. Dit jaar geeft NAC ze de stok zelf in handen...

Ik vrees het ergste!

danny b

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 19:57u

Ongelooflijk dat hier wél en tegen Uth géén actie ondernomen wordt. Iemand die nota bene verifieerbaar (want voor camera) bekent de boel te hebben willen saboteren en daarmee het risico een collega een rode kaart aan te naaien heeft genomen. Stel dat Jelle wel rood had gekregen dan was dat rood ongetwijfeld geseponeerd geweest na deze uitlatingen. Hoe kan het dan bestaan dat er nu geen actie wordt ondernomen? Persoonlijk vind ik dit donkerrood, maar de knvb richt zich op een uitlating die al dan niet gedaan is over het verder week in week uit foutloos functionerende arbitragekorps..
Wat is De Kamps dom trouwens. Ook in deze reactie nu weer.. "Ik weet niet meer zeker of ik dat zo gezegd heb" moet zijn "dat heb ik helemaal niet gezegd". Maar met zn gewauwel sleept ie nog meer gezeik en onrust binnen.

tonneke

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 20:56u

Wat zijn het toch `n stelletje zeikstralen daarbij die KNVB....... stuur maar eens goede arbitrage. Heb ook dit al gemeld bij de VI, maar geen gehoor daarover.... Heb het idee als die arbitrage naar Breda komt; hoor het ze al zeggen in auto op weg naar NAC,
we zullen die boeren daar in het Zuiden eens gaan kloten. Nu is de Kamps weer de Sjaak!! Maar hij is zo gruwelijk fanatiek, GEWELDIG trouwens, kost alleen te veel kaarten

WW

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 20:57u

Prima redactioneel stuk van de ratdaxie. Volledig eens.

Verder is die scheids niet alleen een eikel, maar een enorme Uthlul (sorry, kon de verleiding van de goedkope woordgrap niet weerstaan).

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 21:14u

Tja, ik wil niet in herhalingen vallen, maar...
Ach, ik zeg maar niets meer over De Kamps.

WW > Ik vind hem wel grappig!

Joepel

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 21:22u

Kijk je heel even naar jezelf Joeri? Nagenoeg alle gele kaarten gepakt door domme overtredingen rondom de middellijn waarbij de gele kaart veelal meer dan terecht was. En ja, de scheids is een eikel maar dat heeft niks met z`n gele kaarten te maken.

1e rijtje

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 21:39u

Hebben we eindelijk een speler die eens een keer een juiste analyse over de wedstrijd geeft, krijg je dit.....

De Generaal

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 22:19u

Hoog tijd dat de Kamps is eerst denkt en dan doet!
Spaart gele kaarten en een hoop ellende voor zijn team.

WW

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 23:44u

Los van of De Kamps naar zichzelf moet kijken: in Zeist hebben ze nogal Noord-Koreaanse opvattingen over vrijheid van meningsuiting. Arbitrage faalt week na week. Als daar dan al dan niet vermeend iets van gezegd wordt, moet je op het matje. En een oncollegiale matennaaier als Uth gaat vrijuit.

De vorm gaat in Zeist boven de inhoud: scheidsrechters zijn heilig verklaard en wie het waagt iets godslasterlijks over de mannen in het zwart te zeggen moet voor de inquisitie komen. Het goede nieuws is dat dergelijke onderdrukkende, zich onaantastbaar achtende regimes op langere termijn altijd ten onder gaan. Zonder uitzondering. Dat leert de geschiedenis ons.

Cool Hand Luke

Geplaatst: maandag 15 december 2014 om 23:50u

Ik geef eerlijk toe dat mijn geheugen niet meer je-van-het is, maar die scheids viel tegen Heerenveen best mee toch? Stel je voor dat-ie een penalty en rood had gegeven toen Jelle als een gek uitkwam. De meeste scheidsrechters hadden zo beslist, vermoed ik.
De gele kaart voor Joeri was volledig terecht, dat wist hij zelf ook.

moho

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 0:03u

@cool hand luke, die scheids was dramatisch, niet beslussend maar de zoveelste marionet vanuit Zeist.
Een scheidsrechter die in de geest van de wedstrijd durft te fluiten bestaan niet meer, helemaal suf gerapporteerd (lees marionet proof gemaakt).
Echt nederlandse scheidsrechters zijn een lachertje.....ook Kuipers aanvankelijk, pas goed gaan fluiten toen hij in Europa wel in de geest van de wedstrijd ging fluiten.

KNVB pfffffff...... zo triest

Gr.
Josip

Cool Hand Luke

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 0:21u

Misschien heb ik mijn normen te ver verlaagd Moho na zoveel scheidsrechtersellende op de velden wereldwijd. Zodra iemand niet dramatisch slecht fluit, vind ik het tegenwoordig acceptabel!

pannelap

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 8:12u

Tsja.... de KNVB. Ik vraag me af wat de sollicitatie eisen zijn bij dit domme geld verspillende bonje?!? Normaal ontwikkelde mensen zitten er immers niet.....

1 van de 2

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 8:25u

Volgens mij gaat het om de intentie en niet om het feit of je een speler wel of niet raakt, dat maakt helemaal niet uit. Jelle had makkelijk rood kunnen krijgen voor zijn actie.
Toch, er zal vast wel een kenner zijn de regels kent?

Sjak

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 9:30u

Eigenlijk wel eens met Cool, was niet best maar deze beste man in black vond ik beter dan wat ik de afgelopen weken gezien heb. Hij maakte wat foutjes, maar dat was aan 2 kanten en hij vergat Uth een kaart te geven voor de charge op Sarpong. Verder vind ik dat Joeri vaak de kaarten moet pakken omdat het middenveld verder niet mee verdedigd.

rimaris

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 9:32u

De Kamps moet niet janken! Pakt alleen maar domme kaarten! Scheids was een drama maar hij moet echt slimmer worden.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 10:29u

@ Sjak

Het feit dat de fouten aan beide kanten worden gemaakt, betekent juist dat we te maken hebben met een slechtere scheidsrechter dan met een betere. Een goede (perfecte) scheids maakt gewoon geen fouten. Dat is natuurlijk niet reëel, en dat geven figuren bij de fifa en de knvb zelf ook aan, maar fatsoenlijke hulpmiddelen instellen, ho maar. "Het hoort bij de charme van het spel" - een treuriger argument werd zelden gehoord.

De scheids zaterdag was niet best. En dat is geen uitzondering.

De grap van de knvb is dat ze al heel lang vergeten zijn waar hun bestaansrecht eigenlijk vandaan komt. Het is niet zo dat voetbalclubs er zijn omdat de knvb er is, het is andersom. De knvb is er VOOR de clubs, net als de clubs er zijn VOOR de spelers. Maar het lijkt erop dat macht vreemde dingen doet met mensen.

Cool Hand Luke

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 10:43u

AS - dream on als je denkt dat hulpmiddelen de problemen zullen oplossen. Wie gaat de hulpmiddelen bekijken? De 6e en 7e man die de 4e en 5e mannen voor moeten laten die er al geen verstand van hebben?
Volg de discussies bij rugby en cricket over de video ref/umpire. Steeds meer mensen willen weer terug naar af.

Sjak

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 10:43u

@AS klopt aardig wat je zegt, je past je aan aan het niveau.
De KNVB is er idd voor zichzelf en niet voor de clubs, er wordt veel geld uitgegeven aan bobo-feestjes waar dames de hapjes rondbrengen in een voetbalrok en symposia waar conclusies getrokken worden die jij en ik ook kunnen verzinnen.
Het is een conservatief bolwerk waar geen sprake is van innovatie of zelfreinigend vermogen.
Ik heb wel eens gedacht, waarom beginnen een aantal clubs geen alternatieve voetbalbond. Eentje waar techniek en snelheid van het voetbal bovenaan staat, die de volgende vernieuwingen gaat doorvoeren.

1. videoref.
2. doorwisselen net zoals bij Hockey.
3. SMART regels, scheids is een echte scheids.
4. afschaffen buitenspel

VB

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 11:38u

@Sjak

5. tijdstraf bij gele kaart
(6. doorspelen tijdens blessurebehandeling (ook als de betreffende speler op het veld wordt behandeld)??
7. vrije trap kan je ook op jezelf nemen??)

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 11:46u

@ Sjak en VB

Dit zijn allemaal regels die het hockey tot de uitermate vermakelijke sport hebben gemaakt die het is - behalve wellicht de blessurebehandeling, dat is dan weer iets wat meer uit de rugby wereld komt. Heb je gelijk je antwoord, CHL - het kan in rugby en cricket misschien niet alles oplossen, maar daar gaat het ook helemaal niet om. De basis is gewoon KUT bij voetbal, en dan praat je over fossielen die het over "de charme van het spel" hebben.

Het doorvoeren van een heel pakket nieuwe regels zoals genoemd door Sjak en VB, gaan zeker wel veel oplossen, en daar vallen hulpmiddelen ook onder. De video umpire, maar ook doellijntechnologie. Een doelpunt is een doelpunt, basta. Niks "charme van het spel".

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 11:49u

Overigens verbaast het mij nog steeds dat ik in geen enkele samenvatting de actie van Uth gezien heb, rechts achterin aan de zijlijn bij NAC. Ik meen dat hij Swerts onderuit schopte, maar kon het niet goed zien vanaf de B-Side. Iemand die daar een duidelijker beeld van heeft?

Verder natuurlijk weer typisch dat de knvb tijd verspilt aan dit verhaal. Je zou denken dat ze belangrijkere zaken te doen hebben.

Bacardialoog

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 12:29u

Schei uit, alle 9 gele kaarten van de Kamps waren terecht! Als hij nu beweert dat ze hem zoeken dan is het een hele grote Calimero. Daarnaast lijkt iedereen het normaal te vinden dat je iemand een eikel noemt. KNVB heeft toch gewoon gelijk dat ze hem corrigeren.

hvl

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 12:43u

@AS. Actie van Uth was net over de middellijn. Bal was al over zijlijn en toch van achteren doorhalen. Gezien vanaf F5. Volgens de regels ROOD. Maar heb de actie in de samenvatting gemist. Uth is een matenaaier, men noemt dit professioneel gedrag. BAH!!

Nestor

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 13:06u

Laten we nou godnondeju ook niet Joeri de Kamps gaan afvallen.. Da`s de enige die in dit zooitje overeind blijft. Wel of niet terecht geel, waar gehakt wordt vallen spaanders!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 13:35u

Ik vond de laatste tegen Heerenveen niet terecht net zoals v/d Berg ook vond van Heerenveen die direct na de gegeven prent dit ook zei tegen z`n collega De Kamps.
Ja , en dat moet je gewoon kunnen zeggen in een Democratie zou je zeggen , dat er een `krachtterm` bij gebruikt wordt , tjongejonge..... , mierenneukers ! , verhip wéér een krachtterm......

En hier nog een paar voor onderweg , pak aan ! Flutbond , Zeister maffia , Koninklijke matennaaiers.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 16:25u

@hvl - die indruk had ik dus ook. Waarom hoor je daar niemand over? Als ik het me goed herinner, kregen we wel een vrije trap, dus (1) heeft de scheids blijkbaar iets gezien/vermoed en (2) heeft de scheids het blijkbaar beoordeeld, waardoor de tuchtcommissie zogenaamd niets meer kan doen. Niet dat NAC daar iets aan zou hebben, maar het blijft marchanderen met de regels.

(waar "scheids" staat, kan ook "eikel" gelezen worden)

Ratatouille

Geplaatst: dinsdag 16 december 2014 om 17:11u

@hvl & AS

Ik zat op F7 en kon het ook duidelijk zien. Was een duidelijke rode kaart: een schop puur gericht op het standbeen van Swerts, terwijl de bal al weg was.
De reden waarom je er niets over hoort, is volgens mij omdat het niet in de samenvatting van de NOS zat. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat een soort van enge samenwerking is:

De NOS haalt foutjes van de scheids uit de samenvattingen en de commentatoren lullen altijd met de beslissingen van de scheids mee en de KNVB doet zijn huiswerk op basis van die beelden. Misschien ben ik paranoďde, maar toch...

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: donderdag 18 december 2014 om 13:10u

@ Ratatouille

Ik weet niet of je paranoďde bent, en ik denk zelf eigenlijk niet dat het zover gaat, maar ik vraag me wel heel erg af waarom zo`n moment niet in de samenvatting van de NOS zat. Dat is toch gewoon raar? Het was sowieso een dubieuze overtreding, en meestal zie je die wel terug. Dan was de heer Uth wellicht geen speler van de week geweest, maar ik denk niet dat de samenvattingmakers van de NOS zover vooruit denken.

Ik vond het gewoon vreemd. Niet dat er nu nog iemand over zou moeten beginnen hoor, want dan is de wereld ook weer te klein (matennaaien etc).


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven