homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 november 2014
Man of the match krijgt traktement uit Breda --> Update


Wat was hij blij afgelopen zaterdag. Alex Schalk, kind van Breda, maakte de tweede goal in de adelaarshorst en werd uitgeroepen tot man of the match. De doelpuntenmaker vertrok deze zomer naar Deventer, waar hij een contract voor een jaar tekende met een optie voor nog een jaar.

In BN/De Stem vandaag staat de opmerkelijke uitspraak dat NAC dusdanig graag van de spits afwilde, dat het zijn contract heeft afgekocht. Die afkoopsom wordt in maandelijkse termijnen gedurende dit seizoen overgemaakt. Het potje waar dit bedrag uitkomt? Ons spelersbudget. Een afkoopsom betalen bij contractontbinding is niet ongebruikelijk, betaling in termijnen evenmin. Het betreft dan geen salaris, maar een ontslagvergoeding.

Afgelopen vrijdag, tijdens de forumavond, deelde NAC een paar schopjes uit naar Yadran Blanco. Is dit zijn payback-time, of is het wel waar? Graeme Rutjes ontkent de beweringen, de krant wijst naar goed ingevoerde bronnen. De waarheid? Ach, wat maakt het ook uit…


Update

Er is wat meer duidelijk over ‘salarisgate’.
Voor aanvang van dit seizoen is NAC met Schalk om tafel gegaan. De trainersstaf gaf aan weinig vertrouwen te hebben in speelminuten voor de aanvaller. Omdat NAC niet wilde dat het een jaar salaris zou moeten doorbetalen aan een speler die niet bij de selectie zit, is aan Alex een ontbindingsvoorstel gedaan. Deze afkoopsom, beduidend lager dan zijn salaris, wordt gedurende het seizoen in termijnen aan Schalk overgemaakt. Het is dus geen direct salaris, maar een afkoopsom. Dit bedrag drukt wel op de spelersbegroting.

Erg slim aangepakt van Schalk. Eerst een afkoopsom afdwingen en vervolgens aan de slag gaan bij een concurrent. Dubbel salaris dus voor het halve werk dat hij tot nu toe heeft geleverd. 'Der Bomber van Breda' wordt dus 'Alex afkoopsom'. Als hij niet slaagt in de voetballerij zou hij zo de politiek in kunnen…


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

steef

Geplaatst: maandag 24 november 2014 om 21:28u

Wat maakt het uit?
Schalk is toch GVD een kind van de club. Waarom zou je in deze krappe tijden daar zo extreem graag vanaf willen dat je hem geld meegeeft? Hou hem bij de selectie, is altijd vaan waarde. En anders speelt hij maar in het tweede.
Wanbeleid door passanten.

Captain Haddock

Geplaatst: maandag 24 november 2014 om 21:37u

Ik zie nu al uit naar de volgende forumavond

Hopman

Geplaatst: maandag 24 november 2014 om 21:41u

Dus we geven een jonge speler gratis aan de concurrent, terwijl hij nog een contract heeft voor een jaar. Bovendien geven we die speler ook nog een jaar salaris mee.
Als dit waar is dan dient Rutjes op staande voet ontslagen te worden.
Wat is de rol van Goetzee in dit verhaal?
Wat maakt het eigenlijk nog uit de club is toch al kapot.

WW

Geplaatst: maandag 24 november 2014 om 21:53u

Wat het uitmaakt? Nou ja, de waarheid is de waarheid. Dat maakt het uit.
Hangt de TD een lulverhaal op of zijn de goed ingevoerde bronnen voornamelijk ontsproten aan de fantasie van Blanco? Voor mij een wezenlijk verschil. 1 van de 2 lult uit zijn nek, zoveel is zeker.

Sowieso is het ook wel heel raar dat NAC uberhaupt zo dolgraag van Schalk af wilde. Niet dat ik Schalk een echte geweldenaar vind, maar wel van redelijk niveau, en al helemaal als ik Boateng over z`n poten zie struikelen. Dan denk ik "man, man man...." Het geval Schalk had toch anders te people-managen geweest kunnen zijn, denk ik dan.

1 van de 2

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 6:54u

ww- ik heb niet eens wat gezegd

rimaris

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 7:22u

Schalk, Kwakman, Lurling allemaal een kwestie van people management. Dat beheerst Rutjes blijkbaar niet. Een woord voor wanbeleid!

VB

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 7:24u

Dat Schalk wegging vond ik niet zo erg, gratis vond ik al zo zo, maar als dit waar is... (blanco zwamt meer dan dat ie de waarheid spreekt)

1e rijtje

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 7:55u

Niet druk maken over Schalk, goei jong, dat wel, maar heeft meer dan voldoende kansen gehad in het 1e elftal en heeft deze simpelweg niet gegrepen, geen rendement, geen goals, dus weg doen, zo werkt dat nu eenmaal.

FC Goed Bezig

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 7:58u

Tsja ik weet niet of schalk in het huidige nac 11tal potten breekt. Achteraf gelul allemaal. Kan me nog herinneren dat het merendeel vond dat nac - lees rutjes/gudelj- goed had ingekocht. Nu we met de gebakken peren zitten krijgt rutjes - terecht - de schuld. Hij is td dus verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken. Heeft Goetzee niets mee te maken. We moeten ons neerleggen bij de selectie die er nu staat. Afbranden heeft geen zin, dan weten we zeker dat we degraderen. Alles en iedereen za achter het 11tal, we hebben geen keuze om zo nog het tij te keren in ons rattenhol

koekjes_made

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 7:59u

Ik kan het Schalk niet kwalijk nemen. NAC is naief en dom geweest om deze aanvaller te lozen. Wat zou Lurling hebben meegekregen?

Haze

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 8:49u

Hebben we het hier over DE Blanco? De zichzelf serieus nemende journalist, die zijn twitterpagina opleukt met een plaatje van Ernie en een banaan in zijn oor? Die journalist? Niet heel veel woorden aan vuil maken in de toekomst. Wat betreft Schalk: het blijft pijnlijk om te zien dat we nu met een verstandelijk beperkt figuur wekelijks op de proppen komen. Ik vond Schalk ook niet goed genoeg, maar binnen deze selectie had hij niet misstaan. Maar goed, hij komt uit Prinsenbeek. We hebben ze bij NAC toch liever van wat verder weg hé?

BATI

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 8:56u

Positief blijven....

Het had ook een jaarsalaris kunnen zijn....

Cool Hand Luke

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 9:53u

"Wat betreft Schalk: het blijft pijnlijk om te zien dat we nu met een verstandelijk beperkt figuur wekelijks op de proppen komen."
Misschien ben ik een beetje dom, maar ik heb geen flauw idee wat je hiermee bedoelt.

Nestor

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 10:30u

Schalk heeft groot gelijk dat, wanneer je afgedankt wordt, je gewoon je geld opeist en keihard juicht als je tegen NAC scoort.. Hij was dan misschien geen Romario (alsof we nu wel een spits hebben rondlopen...), maar was er tenminste één die 100% gaf (in wedstrijden tenminste, training schijnt ander verhaal te zijn). Blijft zonde...

boelie

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 13:10u

Is Sjelk now so smart or is Roetjes now so dom?

ennaajseejer

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 16:05u

Kwakman wordt dus ook nog betaald...............

ennaajseejer

Geplaatst: dinsdag 25 november 2014 om 16:07u

Het afkopen van Schalk en Kwakman heeft NAC al ruim een ton euro’s gekost.
De Bredase club wilde graag van de verdediger/middenvelder af, terwijl Kwakman een langere samenwerking met toenmalig trainer Nebojsa Gudelj niet zag zitten. Technisch directeur Graeme Rutjes gaf toe en liet het contract met Kwakman ontbinden. In plaats van dat NAC Kwakman aan zijn contract hield, die dus ontevreden was onder Gudelj, kreeg de speler geld mee. De afkoopsom zou om enkele tienduizenden euro’s gaan. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen. Kwakman speelt tegenwoordig in Zuid-Afrika voor Bidvest Wits.
Eerder was via BN DeStem al bekend geworden dat Schalk in maandelijkse termijnen een flink deel van zijn laatste jaar uitbetaald krijgt.

http://www.bndestem.nl/sport/nac/ook-kees-kwakman-kreeg-afkoopsom-van-nac-mee-1.4643727


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven