homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

19 september 2014
Jelle over vijandige derbysfeer: `We raken niet snel geïmponeerd`


Vanavond mogen we op bezoek bij onze buurmeisjes. We hebben ze een paar keer moeten missen omdat ze maar steeds niet in de Eredivisie weten te blijven. Het gebeurt de laatste jaren zelfs zo vaak dat de plaatselijke dorpsgek Ferry van der Zaande er met de laatste carnaval nog een lied over uit bracht: `Dur in, Dur uit!`.

Naarmate de derby dichterbij komt worden er meer plaagstootjes uitgedeeld. Jelle ten Rouwelaar houdt er wel van. De strijd tussen de twee clubs is hem na jaren NAC dienstverband dus niet onbekend. De `haat` die het met zich mee brengt is voor hem juist een extra motivatie om de buren ten onder te brengen: “Van de haat die je voelt, krijg ik juist een stimulans,” laat hij weten in BN/De Stem. Dat geldt ook voor de rest van de ploeg, ook al zitten ze er nog maar betrekkelijk kort bij. Ze zijn voorbereid op de vijandige ectiek die mogelijk kan gaan komen. Ten Rouwelaar gelooft niet dat ze zich zullen laten overrompelen: Er zit genoeg schwung in dit elftal. De drukste baasjes bij ons de kleedkamer zijn juist die jonge gasten. Zij zijn diegenen die zich opzwepen aan de muziek. Isak (Ssewankambo), Adje (Tighaoudini) en Stipe (Perica) laten zich niet zo snel imponeren. Het zijn op hun eigen manier allemaal mannetjes die van aandacht houden,” aldus Jelle tegenover de krant.

Nebojsa Gudelj gisteren in diezelfde krant: "We besteden extra aandacht aan het belang van de wedstrijd. Met name bij de buitenlandse spelers." Nebo is zelf zeer goed bekend met de betekenis van de derby: "Omdat ik het als speler zelf heb meegemaakt. Ik zal met behulp van beelden de nieuwe spelers laten zien waarom er zoveel spanning zit op dit duel. Het moet voor een extra motivatie zorgen. Je moet dit op een ander manier benaderen, zonder dat je op het veld straks gekke dingen gaat doen."

Matic is een van de `nieuwe` jongens die nooit eerder in aanraking zijn gekomen met de derbygevoelens: "In de stad word ik aangesproken. Het lijkt wel of iedereen het erover heeft. Natuurlijk weet ik wat me te wachten staat. Onze grote leider heeft ons al bijgepraat", wijst een lachende Matic naar Jelle ten Rouwelaar. "Ik zie Willem II niet als de vijand. Zo zit ik niet elkaar. Voor mij is het vooral een mooie wedstrijd."

Breda zit er klaar voor. De Vismarktstraat is zijn laatste biervoorraad aan het tellen en de bussen worden bijgetankt. Ready to go! Oprollen die kruiken!


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


19-sep-2014 WIL-NAC (2-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Otjes

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 12:03u

Voelt "bijna" :-) als thuiswedstrijd. Er zitten volgens mij meer Naccers dan kruiken in dat lilikke stadion.

FC Goed Bezig

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 12:16u

Onderschat die kruiken niet. Hebben een prima 11tal alleen achterin is het mager net als bij nac. Kan best een leuke wedstrijd worden al hoop ik dat er bij nac minder mis gaat dan afgelopen zondag aan de krommedijk. Zoveel geluk gaan we niet meer krijgen dit seizoen

Dennus

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 12:22u

Nee denk niet dat onze jongens Willem 2 gaan onderschatten, het is alleen de vraag met hoeveel passie en inzet ze hier mee om gaan, want tegenslagen gaan er komen deze wedstrijd. Zeker als je naar dordt-nac kijk, Het is dat die er niet in ging. Die mazzel ken je niet blijven houden. Wil dat nac daarom juist ook met het hart speelt, ik hoop dat die spelers dat beseffen. Anders ga je hier kansloos onderuit met 4-1 ofzo. Kom op nac!!!!!!!!

Brian Westzee

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 12:23u

Als er bij ons NAC evenveel misgaat als afgelopen zondag, dan redden we het niet hoor. Als iedereen 100% geeft en zijn normale niveau haalt, dan winnen we.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 12:31u

Kunnen we gewoon ophouden het woord `haat` te gebruiken? Dat is echt kolder van de bovenste plank. Dat Ten Rouwelaar daar in mee gaat, spreekt zeker niet voor hem. Wat een niveau.

Rogo

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 13:46u

Die kruiken hebben het stadion wel degelijk vol (eindelijk) en hebben ook geen verkeerd elftal. Die zullen er vol voor gaan op het veld én op de tribune. Aan alles wat NAC is de taak om dit ook te doen!

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 14:36u

Het bordje `uitverkocht` anders nog nergens zien hangen. Het is in tilburg tegenwoordig zo erg dat ze bij het getalletje 13.000 al een harde plasser krijgen..

JanNac

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 15:11u

Werk sinds anderhalf jaar in sTilburg. Dus toen ze promoveerden hadden ze hier weer praat zat. Gelukkig veel NAC-ers in de gelederen.... Dus doe ons een plezier. Dur op klappuh en puntuh pakken gvd.....
Hoe moakt me nie uit...

CHAAM groet

Rogo

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 15:28u

Klopt Don Leon, het is voor Tilburgse begrippen vol: 13.000 en een bietje dus.

Rizu

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 16:30u

Waarom heb ik al heel de week het gevoel dat NAC vanavond gaat verliezen vanwege geen inzet? Bij dord hebben we al kunnen zien dat we ons lieten overbluffen door hun.Ben ontzettend bang dat ons dit vanavond weer gaat overkomen.Onze trainer krijgt de strijd er maar niet in lijkt het wel. Hoop dat ik straks kan tikken mijn excuus ik zat er helemaal naast.

De Kempen

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 17:13u

Medebesturen als trouwe supporter 44 jaar oud heb ik vandaag diagnose gekregen dat ik slokdarm xxxxx heb ik heb nog 2 maanden Max.
Kruiken gebeld om te vragen dat ik met vrouw en kinderen deze wedstrijd kon zien met vrouw en en twee kinderen maar geen respect omdat ik geen clubkaart heb. Kan iemand me helpen voor deze laatste derby in mijn leven.? Mail of bel vanbiezen70@gmail.com of 06/29033726
Echt super uit mijn hart als het lukt ik kom reeds 30 jaar bij mijn cluppie, help me please

pannelap

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 22:10u

Welke derbysfeer? Die kruiken krijgen de tribunes niet eens vol......

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 19 september 2014 om 22:20u

@kempen , hoop voor je dat het alsnog gelukt is voor jullie , gezien het tijdstip van je reactie werd het i.i.g. Krap denk ik ........ , sterkte kerel.

eersterij

Geplaatst: zaterdag 20 september 2014 om 2:44u

Kempen heeft de wedstrijd bij kunnen wonen. Helaas zonder familie aangezien het tijdsbestek te kort was om hen mee te nemen. Via de supporterscoördinator van Willem II en Willem II zelf is het uiteindelijk gelukt om hem de derby te laten mee maken (voor zover ik heb begrepen) op het ereterras. Burenruzie of niet dit soort zaken moeten gewoon kunnen worden geregeld. Ik hoop dat Kempen heeft kunnen genieten ondanks de uitslag.

Kempen: veel sterkte met alles wat op je weg komt.

Een Willem II supporter

De Kempen

Geplaatst: zondag 21 september 2014 om 15:46u

@eerste rij.

Willem 2 hartstikke bedankt voor wat jullie hebben gerealiseerd in zo`n korte tijd.

Was een vreslijke dag on zulk nieuws te horen maar dankzij jullie inzet heb ik de wedstrijd toch nog kunnen zien.

Buren erg bedankt voor jullie mega aktie, hulde zo kan voetbalrivaliteit ook zijn.

bedankt en succes verder in de competitie


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven