homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 september 2014
‘Lekkere punten, maar tevreden? Nee, dat niet.’


Kansen volop, vanmiddag aan de Krommedijk. Voor twee partijen, en als we de samenvatting mogen geloven hadden de Dordtse schaapjes de meeste kansen op een doelpunt. Een open wedstrijd, zo noemen we het liever, waar NAC uiteindelijk de gelukkigste was na een splijtende pass van De Kamps en een koelbloedige Boateng.

Ten Rouwelaar was niet blij met de manier hoe NAC probeerde de groenen te elimineren. ’We speelden slecht, verdienden het niet om te winnen. Dordrecht speelde erg agressief, daar hadden we moeite mee. Het is een godswonder dat die bal er niet bij ons in ging, zoveel kansen kregen ze. Lekkere punten, maar tevreden kunnen we niet zijn’

Kingsley Boateng was de held van vanmiddag. De watervlugge buitenspeler prikte de bal achter de goed keepende Kurto: ’Ja, ik ben erg blij. Mijn eerste goal voor NAC. Ik kreeg veel kansen, maar één goal is genoeg. We hebben gewonnen, daar gaat het om’

Bekijk de interviews na afloop op Omroep Brabant.


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bavi

Geplaatst: zondag 14 september 2014 om 22:09u

Realistische teksten, inpakken en wegwezen en heel blij zijn met de eerste 8 punten. Het was inderdaad een godswonder, zoals Jelle dat zelf zei, dat er geen tegen doelpunt viel !
Maar ik denk dat de buurmeisjes uit een ander vaatje tappen ......

moho

Geplaatst: zondag 14 september 2014 om 22:12u

Vorig seizoen hadden we deze pot absoluut verloren, ondanks overwicht Dordt bleeft NAC wilskrachtig en veerkrachtig

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 14 september 2014 om 22:44u

Beter goed gestolen, dan onterecht verliezen...
Het was pover vanmiddag. Dordt had twee keer zo veel balbezit dan NAC. Het kostte ons ook nog drie onnodige gele kaarten. Die van De Kamps was nog wel de lompste. Ik heb hem al eens vergeleken als een kruising tussen Edwin de Graaf en Pieter Collen en ik krijg steeds meer gelijk. Hij heeft een voorbeeldige inzet, loopt vele kilometers, maar heeft weinig spelinzicht en zijn tientallen overtreding zijn zo oliedom dat je je verbaasd dat ie nog niet al een paar keer een rode kaart heeft gepakt. Als je dan echt je tegenstander een schup wil geven, doe dat dan niet van achteren, niet als de bal al lang en breed weg is en vooral niet in het zicht van de scheidsrechter. De scheids had hem al twee keer gewaarschuwd, ik had hem er eigenlijk afgehaald. Maar toen kwam die geniale dieptepass en alles was weer vergeten en vergeven. Even kwam weer de Edwin de Graaf bovendrijven.
Wat bij NAC opvalt is het grote verschil tussen voorhoede en achterhoede. We hebben een surplus aan middenvelders, maar niet een maakt een verbindende schakel. Het is niet voor niets dat NAC conditioneel te kort komt tegen sterkere tegenstanders. Er wordt niet compact gespeeld. En als Matic dan, zoals vanmiddag, een snipperdag had opgenomen, dan klopt er niet veel van de organisatie. Falkenburg deed wel zijn best, maar die nam niet de leidende rol over. Misschien hebben we Gilissen toch iets te snel laten lopen.
Boateng is een heerlijke voetballer, maar ze moeten hem nog wel een paar dingen uitleggen. Communiceren met je medespelers bijvoorbeeld. De wisselwerking met Sjakie ging aardig, maar toen Sarpong erin kwam, liepen ze elkaar in de weg. Achterin vielen steeds grotere gaten en we mogen blij zijn dat Rouw zijn geluksengeltje bij zich had. Damcevski begint steeds beter in zijn rol van Bothegin te komen. Amieux werd verschillende keren overlopen. Drost viel eigenlijk niet op.
Wie wel sterk speelde was Perica. Hij wordt een echte nummer 10. Sterk in het aannemen van de bal met de kont naar de goal. Nu nog iemand die langs hem komt om de bal op te pikken. Boateng bijvoorbeeld. Maar dat krijgen ze elkaar nog niet uitgelegd. Adje speelde in de eerste helft goed, maar was na een uur leeg. Dat was een goede wissel. Had misschien wat eerder gemoeten, want Seuntjes was zeker niet slecht. Jammer dat Matic als een drol speelde. Dat maakt echt een wereld van verschil. We hebben echt iemand nodig die een balletje kan vasthouden op het middenveld. Want met dit spel ga je tegen betere tegenstanders gewoon de bietenbrug op. Om te beginnen vrijdag tegen de Stillempjes.

YellowBlackFeatr

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 0:25u

Wat bedoelt Gudelj in godsnaam met: "we zitten in de tweede fase van de competitie"?!
We zitten helemaal niet in de tweede fase... Het is pas net begonnen en we moeten onze reet er nog aflopen om het klaar te krijgen dit seizoen, maargoed!

Dordrecht was de terechte winnaar geweest; Onze verdediging liet veel te veel gaten open. Meestal kon dordrecht zo door naar JtR. Blij met de 3-punter maar het moet echt beter....

ennaajseejer

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 1:05u

Wat een gelul van Gudelj bij Studio Sport-intervieuw zeg! Ik kan deze man echt niet serieus nemen. Iedere realistische trainer had gezegd dat NAC ontzettend gezwijnd heeft, maar onze clubjoker zegt weer eens onbegrijpelijke woorden en suggereert alsof alles volgens plan loopt (welk plan?)

kwek

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 9:27u

@Hugh hefner,

Kamps geen spelinzicht?? Sorry maar dan begrijp je er niks van.
Kijk alleen maar naar het doelpunt bijv.

Sliding, bal veroveren en meteen diep geven op Boateng.

En kan nog veel meer voorbeelden opnoemen.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 9:29u

Nebo verwoord alles op een eigen wijze , je moet kunnen ontcijferen wat ie zegt , boeit mij niet maar ik kan me voorstellen dat je zegt , kan niet als je iets over wil brengen op de achterban.
Ik heb het niet over uitspraak van woorden zoals poenten i.p.v. Punten maar het lijkt alsof ie alleen `voetbaljargon` spreekt , nah ja.... , in die bedrijfstak acteert ie ook eej !

WW

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 10:55u

@Hugh

ben het met je eens m.b.t. Perica, Boateng (bij beiden zie je de progressie tov afgelopen seizoen/de voorbereiding) en Damcevski (daar zie ik nog geen progressie en dat baart me wat zorgen). Waar Matic gisteren last van had weet ik ook niet, een slechte wedstrijd kan een keer maar die moet zo niet doorgaan i.i.g.

Maar ik moet Kwek gelijk geven over De Kamps. Verder vind ik na enig nadenken en een nachtje slapen de overwinning minder gestolen dan ik gisteren oa twitterde. Je moet namelijk wel realistisch blijven.

En wat is dan realisme?

Realisme is de wedstrijd van gisteren vergelijken met wedstrijden tegen soortgelijke tegenstanders in de eindfase vorig seizoen: Go Ahead-uit en RKC thuis. Die verloren we resp. speelden we gelijk, in draken van wedstrijden waarbij het zeker thuis tegen RKC puur billenknijpen was de 2e helft. Als ik dat vergelijk met gisteren, dan zie ik NAC slecht uit de startblokken komen in de 2e helft maar zich gaandeweg die 2e helft herpakken. Weliswaar soms net zo goed billenknijpen maar in de eindfase ook veel kansen afdwingen (afgezet tegen 0 kansen in de eindfase van de wedstrijden tegen Go Ahead en RKC).

Voeg daaraan toe dat je gisteren ook nog eens op dat vermaledijde kunstgras speelt (dat zou de KNVB echt moeten verbieden... Alsof Wimbledon deels afgewerkt wordt op gras en deels op gravel. Slaat nergens op), dan moet de conclusie toch echt zijn dat NAC in de lift zit. Alle Gudelj-bashers ten spijt: ik kan er niks anders van maken. En dat stemt me tevreden.

De komende 2 wedstrijden volle bak concentratie en inzet (onderschat vooral Spakenburg niet a.u.b.: ze zijn sterker dan pak `m beet een Top Oss of Telstar en zullen ons ongetwijfeld met nog meer energie dan Dordrecht gisteren tegemoet treden. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar, wij kunnen alleen maar afgaan), dan kunnen we daar ook weer mooie resultaten halen.

sinead

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 11:00u

Ik ben het ook volledig eens met Kwek, ik vind dat De Kamps een prima spelinzicht heeft en een prima pass!

Sjak

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 11:05u

@Hugh

De Kamps verreweg de beste gisteren. PUNT

Brian Westzee

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 12:04u

Ik was op uitnodiging van een Rotterdanse zakenrelatie zaterdag bij Feyenoord tegen onze buurmeisjes. Conclusie: het zal vrijdag veel beter moeten anders krijgen we zwaar op onze kloten. En dat wil je niet, zeker niet van deze meisjes.

donvangeene

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 12:14u

Wat een gewauwel allemaal. Heeft NAC eens UIT gewonnen, en bezetten we mooi een 7e plek, dan wordt er weer negatief geschreven over het team EN de coach.
De Efteling-gedachten van menig schrijver blijft rondwaren onder menige supporter. Men ziet nac als een sprookje dat toch wel in de bovenste sferen vertoeft, maar vergeet dat we het hebben over NAC, dat met een afgeroomd budget tracht om zijn publiek te vermaken. Ik moet stellen, tot nog toe lukt het wonderwel goed (8 punten uit 5 wedstrijden: hoe was het vorig jaar ook al weer ......)
Laten we gewoon terugkeren naar de werkelijkheid.
NAC heeft gewoon redelijk goed gespeeld met een uitstekende Boateng en een verdeliging die staat als een huis.
Uiteraard wordt niet elk duel gewonnen, uiteraard gaat er wel eens een passje mis; als het niet zo zou zijn, dan zouden de spelers toch al lang elders op een hoger niveau hun heil gevonden hebben.
Nee, we mogen ons gelukkig prijzen om als rechter-rijtje-club over een dergelijke selectie als het huidige te mogen beschikken.
En toch blijven velen uitsluitend negatieve geluiden afgeven, maar kom op. zeg, we zijn geen ajax of barcelona of liverpool.
Laten we reëel blijven, met beide benen op de grond staan en ons cluppie blijven steunen in woord en gebaar.

De Generaal

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 13:52u

donvangeene: PRIMA

Juiste weergave: LETS BE HAPPY!

RS

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 18:19u

Sorry, over dat spel vang NAC in de 1e helft.
Wat verwacht je nu eigenlijk als een trainer, althans als we de krant mogen geloven, op voorhand mededeelt, dus de opdractt geeft, in te zakken en het spel niet te gaan maken.
Als zijn spelers tenminste alles begrepen hebben, want als zijn Engels net zo goed is als zijn Nederlandfs......
Waar zijn de tijden van Ten Cate gebleven? Dan werd er tenminste altijd ingegaan. Of desnoods van Brands.
Hoeveel jaren trainersarmoede nu?

RS

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 18:19u

Sorry, over dat spel vang NAC in de 1e helft.
Wat verwacht je nu eigenlijk als een trainer, althans als we de krant mogen geloven, op voorhand mededeelt, dus de opdractt geeft, in te zakken en het spel niet te gaan maken.
Als zijn spelers tenminste alles begrepen hebben, want als zijn Engels net zo goed is als zijn Nederlandfs......
Waar zijn de tijden van Ten Cate gebleven? Dan werd er tenminste altijd ingegaan. Of desnoods van Brands.
Hoeveel jaren trainersarmoede nu?

moho

Geplaatst: maandag 15 september 2014 om 21:12u

NAC 7e, geniet ervan, long time ago.....hopelijk kunnen we nog even doorpakken komende potjes, en richting winterstop groot gat slaan met onderste ploegen.

Dan de eeuwige droom realiseren met een keer een gunstige loting tot aan finale.
NAC handhaving en bekerfinale.....I have a dream !

Gr.
Josip

ennaajseejer

Geplaatst: dinsdag 16 september 2014 om 3:00u

allemaal scorebord-journalistiek! Met veel geluk 3 punten gestolen, 3-0 verliezen was terecht geweest. Het is allemaal echt meer geluk dan wijsheid. En dan nog de trainer eoverheen met zijn analyses. Laat m zijn ploeg maar eens vantevoren instrueren met een idee hoe te voetballen ipv die analyses achteraf. Ik hoop dat ik het verkeerd heb, maar ik voorzie problemen over een paar wedstrijden. Ik zie echt geen opgaande lijn in het spel van NAC. Een overwinning en het linkerrijtje is mooi, maar 2 keer verliezen en je staat weer gewoon rechts-onderaan ergens. Ik verwacht dat alleen met net zoveel geluk als gisteren NAC lukt punten bij W2 te halen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven