homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 augustus 2014
JW: ‘ik ga niet als een wervelwind tekeer’


‘Een structurele positie in de subtop, dat is waar NAC naar toe moet’. Het hoge woord is eruit, subtop. Jan-Willem van Dijk is niet bij NAC gekomen om met de club tweede viool te spelen. NAC moet in alle lagen verbeteren, en iedereen zal zijn steentje daaraan bij moeten dragen. Want er is werk aan de winkel, veel werk: ‘Geen visie, geen ambitie en Sinterklaas bestaat wel. Hier is pas in januari verandering in gekomen toen NAC van de schuldenlast af was.

De nieuwe ‘manager van alles’ heeft geconstateerd dat het allemaal veel beter moet. Commercieel heeft NAC tot januari van dit jaar (voor zijn komst dus) maar wat aangepruld: ‘Ik heb inzage gekregen in de commerciële begroting, commerciële plannen en sponsorcontracten van NAC. Wat opvalt, is dat NAC in het verleden bepaalde contracten voor zichzelf heeft afgesloten, die financieel nadelig voor de club uitpakken. Sinterklaas bestaat wel. De contracten zijn met name goed voor de betreffende sponsors of leveranciers, maar niet goed voor NAC. De club stond ook met de rug tegen de muur. Dat is 'killing' en daar moet iets aan gedaan worden.’

JW is in al zijn enthousiasme op dreef: ‘Als je trots bent op NAC dan laat je dit gewoon niet gebeuren. Sponsoren die naar ons toe komen en zeggen dat ze het alleen voor de helft van het geld willen doen, zijn dan wellicht niet de juiste partner voor NAC. Die mogen wat mij betreft naar Willem II vertrekken. Wij moeten zorgen dat we alternatieven hebben voor die sponsoren. Bedrijven die ons wel willen steunen met de prijs die daar voor staat.’

Harde woorden, uitgesproken door een nieuw iemand binnen de organisatie. Zoals alle nieuwelingen op voorhand afgeven op de organisatie, om zelf even later meegezogen te worden in de waan van de dag. We hebben ze zien komen en horen gaan, de mensen die vol naïviteit en enthousiasme het project NAC wel even zouden runnen. Vernieuwend, liever nog vandaag dan morgen, ondertussen heilige huisjes omver werpend en clubmensen tegen het hoofd stotend. Want NAC heeft te maken met tientallen invloeden, belangen en agenda's. En elk plan kost geld, en dat is er eventjes niet bij de Parel.

De Rat hoopt oprecht dat we JW niet in dit rijtje zullen hoeven plaatsen. Hij lijkt in ieder geval geleerd te hebben van zijn vorige ambitieuze periode, aan het begin van dit millennium. Destijds liet hij blijken weinig op te hebben met supportersbeleving, daar lijkt hij nu een andere koers te gaan varen: ‘Ik ga niet als een wervelwind tekeer. Alles wordt met het management, directie en Raad van Commissarissen van NAC besproken en al dan niet goedgekeurd. Daarnaast wordt het ook besproken in de klankboordgroep van sponsors en Clubraad. Mijn ideeën komen er alleen doorheen als er een breed draagvlak is en iedereen die er belang bij heeft akkoord geeft’

We zullen zien hoe dit verhaal zich zal vervolgen. De snelste vernieuwers zijn niet altijd de personen waar later lovend over gesproken wordt. Laat de jongensdroom geen nachtmerrie worden. The only way is up, daar hebben we iedereen voor nodig!


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

De Generaal

Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014 om 19:32u

RESULTATATEN UIT HET VERLEDEN......................EN VULT U HET MAAR IN!

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014 om 19:51u

Dus de visie en strategie is gestage groei en defensief beleid, terwijl de uitvoering met zevenmijlslaarzen moet. Dat kan alleen maar verkeerd gaan.

Hoe hoger je in zo`n situatie springt, des te dieper de val zal zijn... Dat hebben we in de NAC-cyclus inmiddels wel geleerd. Toch?

De Kempen

Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014 om 20:41u

Ik weet het niet.
Is NAC een subtop club, NAC is NAC gewoon aanmodderen en hakken over de sloot.
Kom sinds 1974 in stadion vanaf mijn 4e ik zie niet in dat het nu plots rozengeur en alles wordt.
NAC is aan het einde van competitie hakken over sloot soms wat uitschieters maar structureel in geen NAC lijkt mij

rats

Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014 om 22:11u

Ik denk dat als Nac gestaag omhoog gaat met een beetje (minder) bluf en positiviteit (en dus met behoud van de huidige staf) en we er eenmaal uitgeklommen zijn NAC nu al (gezien het aantal seizoen kaarthouders) we absoluut een subtopper kunnen worden en blijven. Als we nu tussen plaats 12 en 16 worden ingeschaald met een gemiddelde van 17.000 a 18.000 supporters, waar maak je dit anders mee? Bij H`Veen en Groningen zit niet veel meer met 10 plaatsen hogere inschatting.

von F

Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014 om 22:54u

Paard van Troje

Thieske

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 0:09u

Ik ken heel de kerel niet maar ik vind hem nu al onsympathiek.

Iets te veel zelfvertrouwen, iets te veel blaaskaak en iets te veel luchtfietserij.

Maar hopelijk heb ik het mis.....

VB

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 7:54u

Ik dacht dat we wel even klaar waren met risico`s nemen bij NAC. JWvD is een loslopend risico...

TALENT

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 9:13u

Het blazoen van JW is natuurlijk niet helemaal schoon...(lees SpaarSelect) in het verleden heeft hij daarmee veel mensen pijn gedaan. Na deze periode heeft JW in stilte gewerkt aan verder ondernemerschap en heeft hij denk ik met de huidige hoofdsponsor een goed bedrijf achtergelaten. JW heeft oog voor commercie en ziet denk ik gaten en mogelijkheden. In het interview van gisteren laat hij een prima indruk achter. Natuurlijk moet alles nog blijken. Maar het ons kent ons, hand boven het hoofd cultuurtje van de afgelopen jaren heeft ook geen zoden aan de dijk gezet. Hopelijk doet JW zijn achternaam wel eer aan. We zullen zien...

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 9:45u

Ik ken Jan Willem van Dijk niet en ik weet niet wat zijn beweegredenen zijn. In principe ben ik blij met iedereen die het beste met de club voor heeft, vooral als ze het voor niets willen doen, maar Jan Willem zou Jan Willem niet zijn als hij er op een of andere manier niet zelf een slaatje uit slaat. Is het niet linksom, dan wel rechtsom.
Toch mag hij zijn ogen niet gesloten houden voor de ontwikkelingen binnen de club. Ik haal een citaat aan waaruit blijkt dat hij over bepaalde dingen toch niet goed heeft nagedacht.
«Sponsoren die naar ons toe komen en zeggen dat ze het alleen voor de helft van het geld willen doen, zijn dan wellicht niet de juiste partner voor NAC. Die mogen wat mij betreft naar Willem II vertrekken.»
Sponsoren doorverwijzen naar Willem II is natuurlijk helemaal uit den boze!
Dat is echt een lompe uitspraak.
Als er sponsoren zijn die «naar ons toekomen» en bereid zijn een bepaald bedrag op tafel te leggen, dan moet je een pakket op tafel hebben liggen dat overeenkomt met dat bedrag. Met andere woorden als ze twee keer zo veel op tafel zouden leggen, dan krijgen ze ook twee keer zo veel terug. Voor iedere sponsor, voor elke bedrag, moet je een bepaald pakket op tafel kunnen leggen. Je moet niemand wegjagen, zeker in deze tijd niet. En al helemaal niet naar Willem II. Elke sponsor moet welkom zijn, hoe klein ook. Als iemand bereid is om twee keer zo veel voor zijn seizoenkaart te betalen, dan moet je dat accepteren en zo iemand een bakkie koffie voor aanvang van de wedstrijd aanbieden en een pilsje en een hapje tijdens de rust. Ik geef maar een voorbeeld.
Voor de rest is het een spel van vraag en aanbod. Als iemand een skybox huurt voor een bepaald bedrag, dan kun je niet van een volgende geïnteresseerde eisen dat hij hetzelfde bedrag of meer op tafel legt. Zie eerst maar eens die skyboxen vol te krijgen. Als je dat voor elkaar hebt gaat de prijs vanzelf omhoog.
Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten. Hoe meer geld je binnenhaalt, des te betere spelers kun je aantrekken en des te hoger de sportieve resultaten. Dat genereert weer nieuwe sponsoren enzovoort. Het is niet allemaal zo moeilijk als dat JWvD het voor doet komen.
Toch zegt hij ook iets goeds:
«Alles wordt met het management, directie en Raad van Commissarissen van NAC besproken en al dan niet goedgekeurd.»
Dat mag ik graag lezen. Niet alleen nu, maar ook later. Zodat we de heren bestuurders kunnen afrekenen op eventuele foute beslissingen. Want dat is de laatste jaren nooit gebeurd bij NAC. Directeuren konden gewoon hun gang gaan, zonder daar achteraf enige verantwoording voor af te leggen. En het bestuur zit dan te kijken van: «ach, hij had het beste voor met de club...» Nooit heeft een bestuur eens gezegd: «Wij zijn ook verantwoordelijk voor wat er gebeurd is en wij trekken daar de consequenties uit.» Bestuurders bij NAC zitten over het algemeen op het pluche omdat ze zichzelf zo interessant en belangrijk vinden.
Net zoals je iets van sponsoren «eist», zo moet je ook met managers en directeuren afspreken wat de gevolgen zijn van eventuele foute beslissingen en welke sancties daar tegenover staan. Bijvoorbeeld: als je met een leverancier van bier afspreekt dat er een bedrag x per seizoen overblijft, dan moet de manager die dat geregeld heeft ook garant kunnen staan voor dat bedrag. Als er dan te weinig overblijft, moet hij het zelf bijpassen. Op die manier kun je makkelijk het kaf van het koren scheiden. Er zullen heel wat mensen zijn die graag manager bij NAC willen zijn, maar als ze getroffen kunnen worden in hun eigen portemonnee, dan haken ze vast snel af. Dan komen de echte goede managers van zelf boven drijven.

TALENT

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 10:05u

@Hugh...behalve dat je jezelf in het begin tegen spreekt (je kent JW niet en vervolgens zeg je JW zou JW niet zijn...) een goed stukje.
Het doorverwijzen naar W2 gaf mij ook kriebels, beetje populistisch naar de achterban, maar gelijk ook een uitspraak die beledigend is naar de sponsoren. Sponsoren die idd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en contracten hebben die in het nadeel zijn van NAC, aanpakken. Verder heb ik niets op het interview aan te merken, maar zal hij dubbel hard zijn best moeten doen, omdat hij nu eenmaal toch een soort Mini Dirk Scheringa blijft voor velen.

demeul

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 10:11u

Dat wil ik ook net zeggen Talent:

"Ik ken Jan Willem van Dijk niet en ik weet niet wat zijn beweegredenen zijn, maar Jan Willem zou Jan Willem niet zijn als hij er op een of andere manier niet zelf een slaatje uit slaat. Is het niet linksom, dan wel rechtsom."

Je spreekt jezelf tegen Hugh!

En geef JW een tweede kans zou ik zeggen!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 10:26u

Een tweede kans geven kan je overal , waarom nu nét bij NAC waar `we` een T.M. (Na fiasco van Fortuna) in Breda ook een `tweede kans` gaven ....
Nah ja.... , positie van dit heerschap is niet dusdanig dat ie allerlei plannen er doorheen kan rammen , alles moet in overleg waar een T.M. Alles op eigen houtje deed ,ik zou bijna zeggen , wat kan er mis gaan....? Heren financiers , let u wél een beetje op !?

HV

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 11:31u

Justin Goetzee heeft iets bij NAC iets bijzonders voor elkaar gekregen; hij heeft het de club onder controle gekregen. Door de controle is er rust, door de rust blijft er controle. Hierdoor zijn spelers, sponsors en supporters tevreden, en wordt rustig (en gecontroleerd) de lijn naar boven ingezet. Dat moet je niemand laten verstoren; we hebben al genoeg mensen met onrealistische ambities gehad die binnen no-time de club naar de afgrond brachten.

10diego

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 13:43u

Grappig, volgens mij is hijzelf Sinterklaas. Werkt dus voor niks danwel ter bevrediging van zijn ijdelheid, voor de clubdas of gewoon vanuit zijn clubhart. Heeft een wat bedenkelijke reputatie, maar heeft ook laten zien dat hij wat kan. Schopt naar het verleden, onze huidige AD was toen commercieel directeur. Neem aan dat JW doelt op Eskes. Geef hem gewoon de kans, hij werkt dus niet op eigen houtje. Kan ook niet lijkt me met een `omnieter`. De vraag is hoe vaak een financieel onafhankelijke vrijwilliger zijn plannen laat afkeuren voor hij opstapt. En hoe regel je verantwoordelijkheden, bevoegdheden van een vrijwilliger? Laat je de vrijwilliger mensen die je in loondienst hebt aansturen ? Apart is het, maar voordeel van de twijfel wat mij betreft.

10diego

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 13:46u

Wat ik wel raar vind is dat de vrijwilliger op commercie namens NAC uitspraken doet over de in de toekomst gewenste positie op de ranglijst. Moet hij niet doen. Dat doet of Justin of Rutjes.

10diego

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 13:55u

Hugh spreekt zichzelf niet tegen. Je hoeft iemandniet persoonlijk te kennen om op basis van het verleden, beschikbare info en imago te concluderen dat de betreffende persoon niks zonder reden doet. Ik snap wat hugh bedoelt. Kan me ook voorstellen dat JW zo gevuld is, geen zin heeft in opzet van nieuw bedrijf en zich zo`n NAC-er voelt dat hij het uit clubliefde, zinvolle tijdsbesteding en hobby doet. Hoe het werkelijk zit weet alleen jw.

10diego

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 14:02u

Nog eentje dan: ik kan me ook voorstellen dat hij een deal heeft waarin hij meedeelt in de toekomstige winst agv commerciële successen. ( dus geen spelersverkopen, tv gelden enz). Zou ik fair vinden en vanuit de aandeelhouders een logische deal, is voor hen ook aantrekkelijk.

Bacardialoog

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 14:07u

10Diego snijdt een belangrijk, onderbelicht punt aan. JWvD steekt indirect de huidige AD een mes in zijn rug door te zeggen dat tot aan januari dit jaar NAC commercie voor sinterklaas heeft gespeeld. Deze afdeling werd aangestuurd de JG.

JWvD is volgens mij een vos in het kippenhok en dat kan nooit goed gaan....

VANOOIJO

Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014 om 20:45u

Ik ben niet van de inhoud wat er allemaal bij NAC gebeurd. Wel zie ik dat er iemand is die durft te zeggen dat er iets niet goed is in de organisatie van NAC. Of het nou de keiharde waarheid is of niet weet ik niet. Boeit me eigenlijk ook helemaal niet. Te vaak wordt er op voorhand al iemand totaal afgebrand, alleen omdat deze anders denkt als anderen. Iemand vergelijken met TM vind ik al erg ver gaan. Die zag zichzelf als de grote redder van NAC. JW zegt ideeën te hebben, die alleen met meerderheid van goedkeuring uitgevoerd zullen worden. Dus alleen als anderen zitten slapen kan hij er van alles doordrukken. Iets anders dan TM.
en sponsoren die naar W II verwezen worden, willen misschien wel voor een dubbeltje op de eerste rij bij NAC willen zitten. als dat NAC geld kost dan kunnen die beter naar W II gaan om die club kapot te maken. Mss wil hij voor NAC sponsorcontracten zien die voor NAC beter zouden zijn.

Naar mijn mening wordt er te snel conclusies getrokken op een eerste interview die een nieuw persoon geeft. Laat hem naar de forum avond komen, zodat er naar bronnen, extra info gevraagd kan worden.

Ik blijf dus even aan de zijlijn toekijken.

1912

Geplaatst: zondag 24 augustus 2014 om 2:46u

NAC is eredivisie en eredivisie is etaald voetbal. Betaald voetbal is altijd al moeilijk geweest in Breda. NAC heeft een mooie aanhang die grotendeels voor €8,-- naar een wedstrijd komt kijken. Daar run je geen club van. Zeker niet asl je weet dat een leuke spits tegenwoordig €1 miljoen verdient.
Daar moet de club het dus niet van verdienen.

Grote bedrijven, dienstverleners of grote industrieen hebben we nauwelijks in de omgeving en miljardairs met een NAC hart al evenmin.

Ik ben zelf al jaren fanatiek aanwezig op de tribune en er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan mijn club denk, maar ik geloof er niet in dat mijn club ooit een grote club zal worden, simpelweg omdat betaald voetbal ieder jaar nou eenmaal heel veel miljoenen vraagt.
Dat geld gaat er in het mooiste stadje van Nederland nooit komen.
Het is niet anders, maar we hebben wel de mooiste club van Nederland.

EN ALLES ZAL NOG JAREN ZO BLIJVEN EN NIEMAND GAAT DAT VERANDEREN EN DAT IS OOK MOOI.

Brian Westzee

Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014 om 14:17u

"Sponsoren die naar ons toe komen en zeggen dat ze het alleen voor de helft van het geld willen doen, zijn dan wellicht niet de juiste partner voor NAC. Die mogen wat mij betreft naar Willem II vertrekken."

Populisme kan onze vriend in elk geval niet ontzegd worden... Sponsoren moet je koesteren kerel, niet wegjagen (en al zeker niet naar Willem II)


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven