homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

18 april 2014
Gilissen: 'Rutjes gaat boekje te buiten'


Het moge duidelijk zijn: Graeme Rutjes is begonnen met de schoonmaak zoals hij die voor ogen heeft en hij is niet van plan om zich daarbij te laten leiden door sentimenten. Na Gabor Babos is Tim Gilissen de volgende die zijn beklag doet over de handelswijze van Rutjes.

"Ik ben heel realistisch", begint Gilissen. "Deze beslissing wordt genomen, dat hoort bij het voetbal en mijn vak. Dat zag ik ook wel aankomen. Dit proces zag ik ook wel aankomen en daar had ik een slecht gevoel over. Dan nog hadden we daar in een gesprek uit kunnen komen en af kunnen spreken hoe we hier mee om zouden gaan. En nu is het zowel naar mij als naar buiten toe respectloos gedaan. Dat mijn blessuregevoeligheid een thema is, is geen geheim. Maar om daar zo mee om te gaan en zelfs in details naar buiten te treden dat vind ik...daarmee gaat hij zijn boekje te buiten. Nu blijft dit hangen en moet ik het meenemen in de toekomst."

Het hele interview met Omroep Brabant is hier te zien.


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Tim Gilissen


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Teddels

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 15:18u

Ik mag Gilissen graag. Als voetballer vind ik hem een bruikbare speler voor NAC.
Maar dit gezwets over de uitspraken van Rutjes, dat hij deze mee moet dragen in de toekomst slaat natuurlijk nergens op.

Alsof een club die Gilissen wil aantrekken niet even onderzoek doet, deze komt dan toch op hetzelfde beeld uit. Tim is nu eenmaal veel geblesseerd.

Waar dit gezeik van al deze spelers ineens vandaan komt weet ik ook niet. Maar moet zeggen dat ik blij ben dat er eindelijk een schoonmaak komt in de spelerselectie.
Moet wel zeggen dat ik benieuwd ben wie we er voor terug krijgen...

Maniac_Breda

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 15:47u

Ik vind het inderdaat respectloos !! Zo word je nu een club van passanten waar club liefde niet meer telt. Tim is een echte NAC man en als je dat weet kan je daar ook anders mee omgaan. Geen zo`n jongen de tijd en aandacht die hij verdiend en houd je mond over zijn blessures het is helemaal niet van belang om dat te melden. Heb het over zijn goede dingen voor de club en neem waardig afscheid.
Tim bedankt voor alle jaren van inzet voor onze mooie club en veel succes in de toekomst !!

Ratatouille

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 15:56u

@Maniac

Volledig mee eens! Gillissen is een voorbeeldprof - altijd geweest - en buiten altijd nuttig in het veld, ook buiten het veld een prima uithangbord voor NAC geweest. Ik begrijp sowieso niet waarom hij weg moet, maar als die beslissing dan eenmaal valt, dan hoor je de (drog)redenen daarvan lekker voor jezelf en voor de persoon in kwestie te houden.

Wat betreft een ieder die vind dat `alle spelers zeiken`... Na Lurling-gate, Babos en nu zelfs de altijd voorbeeldige Gillissen, zou je je misschien eens kunnen afvragen of het inderdaad `jankende` spelers zijn of dat er misschien toch iets in zit in wat ze zeggen...?

La Pelota

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:03u

Ik sluit me volledig aan bij de heren @maniac en @ ratatouille! "C`est le ton qui fait la musique"!!!!

VB

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:07u

pfff, waarom hebben al die profs van die lange tenen? Ja, Gilissen heeft best een beetje gelijk, maar de poeha die hij er weer van maakt

De Generaal

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:08u

Die spelers moeten ophouden met zeuren in de media.

Ze hadden moeten presteren en op die manier een nieuw contract moeten afdwingen.

Rutjes heeft groot gelijk -> een flinke harde bezem door de selectie halen en ook Gudelj de wacht aanzeggen.

Het voetbal thuis van het bijna afgelopen seizoen was een aanfluiting!

kikako

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:08u

ben ook al een paar keer ontslagen denk je dat dat een lang gesprek was
waanzin wat ie zegt gewoon volgend jaar kijken waar we staan en dan pas oordelen

10diego

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:09u

Ik sluit me aan bij Teddels. Tim stuurde geitewollensokkenkunde en daar leer je blijkbaar niks over slecht nieuws gesprekken. Die zijn heel kort en heel zakelijk. Denkt hij dat andere clubs zijn blessure verhalen niet kennen? Arme Tim welkom in de grote mensenwereld. Rutjes is goed bezig. Aan huilie huile huistuinenkeuken voetballers hebben we niks.

Statler and Waldorf

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:13u

net zoals het klaar is met de vriendjespolitiek is het klaar met het softe gedoe bij NAC. Zakelijkheid 2.0

In het bedrijfsleven is het niet anders Tim. Get used to it voor het vervolg van je carriere.

brecht

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:32u

Rutjes mag van mij ookmet swerts en de roover aan de slag. Iemand moet het hen toch zeggen dat ze uit mogen kijken naar een andere club

RubenH

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 16:34u

Bij zo`n mededeling is timing altijd lastig. Zo vroeg mogelijk duidelijkheid geeft ook de ontvanger van de boodschap duidelijkheid. Wij zeggen al jaren op de tribune dat Gilissen een goeie eerstedivisievoetballer is, los van het feit dat hij hele toffe gozer kan zijn... Goed besluit van NAC.

Opa

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 17:07u

En nu maar hopen dat het niet ten koste gaat van de broodnodige drie punten tegen RKC. Wat een gedoe vlak voor zo`n belangrijke wedstrijd voor NAC. Er is toch niemand belangrijker dan NAC?
Waar is het verstand?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 17:09u

Melden dat er "te veel druk op z`n rug staat" waardoor Tim te vaak geblesseerd was en is gaat te ver , dat soort details kan je niet zeggen .
Wellicht wilde onze TD de kritische supporters voor zijn die veel waardering voor Tim hebben en z`n beslissing daarmee rechtvaardigen maar iedereen snapt dat NAC niet door wil gaan met argumenten als leeftijd etc. , laat het daar dan bij....
Verder vind ik de argumenten van Tim over dat het `slechtnieuwsgesprek` té kort was gezever , zo ook de teksten van Bodor en Babos in de Stem vandaag.

B-side rat

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 17:49u

Gilissen heeft helemaal gelijk dat die boos is. Hij heeft 7 jaar lang hard gewerkt voor nac en nu wordt die gewoon weggezet als vuilnis. Ze moeten respect hebben voor die mannen die zo hard werken.

de puut

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 17:51u

Ik zou zeggen 2 Belgen eruit en nog 2 Balkanners erbij, dan kan de voertaal in de kleedkamer Joegoslavisch worden. Op naar de Jupiler League.

Keesje Ketting

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 18:28u

@rubenH en vele anderen helemaal eens. Gilissen tikke terug kan nu afbouwen op topklasse niveau . Ben er wel van overtuigd dat Gillissen een functie in de jeugdopleiding kan vervullen. en ja rugjes doet duidelijke dingen, zonder emotie maar wel met gevoel en verstand.
Als Roda degradeert kunnen we daar kali en Ramos ophalen !!!!

Charpie

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 19:10u

@KK:

...zonder emotie, maar met gevoel.."
Wat bedoel je nou eigenlijk?

En of het verstandig is wat er nu gebeurt, dat zullen we pas in de toekomst kunnen zeggen. Een heel elftal loopt de deur uit, terwijl we nog niemand daarvoor terug hebben. Want zolang NAC niet veilig is, gaat er niemand tekenen en zit dus iedereen over een paar weken in dezelfde vijver te vissen. Hoe gaat dat spreekwoord ook alweer; iets met oude schoenen en weggooien....

Een wat Gilissen betreft: als je een intelligente voorbeeldprof met een echt NAC-hart die zoveel voor de club doet zo voor z`n schenen schopt, doe je echt iets fout op het gebied van de communicatie.
Voetballers zijn gewoon mensen en die praatjesmakers die nu roepen dat ze niet moeten zeiken wil ik wel eens horen als ze zelf aan de dijk worden gezet.

Ritchey

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 19:31u

Als Gillissen zo`n probleem maakt van het feit dat details naar buiten toe nu bekend zijn, dan moet hij dit vooral zo in de pers gaan lopen spuien. Ik heb Rutjes nergens inhoudelijk op Gillissen in horen gaan hoor. En die dat stukje interview wel heeft, graag even plaatsen.

10diego

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 21:03u

Gilissen en Babos zijn niet geschopt, zij voelen zich geschopt. Bodor zelfde verhaal. De boodschap is niet leuk en hoe die ook gebracht wordt: spelers zijn teleurgesteld en de media springen er op en geven ze een podium. En wij hebben weer iets om het ratje mee te vullen. Ik hoop dat Graham zakdoekjes voor onze `geweldige profs met een NAC-hart` had klaar liggen.

Boel

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 21:11u

inderdaad is dit weer zeer respectloos en ik vind Tim Gilissen
een van de motoren van het elftal en ja hij is vaker geblesseerd dan een ander maar hij is wel een van de betere op het veld en hij blijft vechten tot het einde.

Zo ga je niet om met een Nac man als je dan niet verder wil kun je dit op een normale manier doen

Gilissen bedankt voor de mooie jaren en ik hoop dat je die na dit ook kan blijven herinneren
succes voor in de toekomst!

Wiedewiede

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 21:15u

Wat een diversiteit aan reacties weer. Ik sluit me aan bij de Gillissen liefhebbers. Toegegeven, Tim moest het niet van technisch voetbal hebben maar voor velen was hij een voorbeeld van hoe een prof zich gedraagd, binnen en buiten het veld. Het schaarse aantal basisplaatsen (misschien ook wel terecht) staat niet in verhouding tot de minuten die hij langs de lijn voor niets heeft warm gelopen om vervolgens erop toe te zien dat de een na de andere onbegrijpelijke wissel werd toegepast. Tim hield zijn mond. Liep warm en liep warm om vervolgens maar weer eens warm te lopen. Jarenlang. Mag dan nu Tim eindelijk eens een keer over de zeik zijn ? Ja, dat mag Tim...je had genoeg fans in Breda e.o. Ik hoop dat je een fijne club vindt waar je nog een paar jaartjes wel belangrijk mag zijn. Bedankt voor je tomeloze inzet.

Ritchey

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 22:32u

Wiedewiede,

Ook ik ben een Gillissen fan. Verzaakt nooit in het uitvoeren van zijn opdracht en dat doet hij gedegen. Verdedigen en stofzuigen op het veld. Van mij had hij 1 van de 7 mogen zijn die kon blijven. Maar een boodschap in een "slecht nieuws gesprek" is nooit leuk, of dat nu 5 minuten duurt of 15 minuten. Spreek Rutjes dan gewoon nog een keer aan als Gilissen zijnde voor een uitgebreidere uitleg als je die nodig hebt, maar ga dat dan ook weer niet zo lopen spuien richting media. Dit is teleurstelling en dat snap ik van Gillissen.

10diego

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 22:34u

Benieuwd wat zijn NAC hart zegt als WII hem benadert!

moho

Geplaatst: vrijdag 18 april 2014 om 23:57u

Veel succes Tim, het is je gegund. Voor mij ben je een echte Naccer geworden. Daarnaast waardeer ik je sociale betrokkenheid buiten het veld zeer.

Profvoetbal is hard, altijd geweest !

Gr.
Josip

Helter

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 0:34u

Respect, respect, respect. `T is zo`n hol begrip geworden. Wordt te pas en te onpas gebruik.
Toon eerst maar eens respect voor de supporters die steeds in grote getalen naar het gestuntel komen kijken. NOAD hugodver!

Morkai the Red

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 3:47u

Rutjes de man van de `mondelinge` contracten en afspraken


Matic loopt straks gratis de deur uit, dikke middelvinger richting de `betrouwbare` Rutjes en zijn `kliek`

Beleid houdt in dat je ook de wat langere termijn in de gaten houdt!!!

ennaajseejer

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 4:30u

Ik verbaas me mateloos over de NAC-supporters die over de broodnodige zakelijkheid (in dit geval eerder onpersoonlijkheid) beginnen. Met deze veel geroemde zakelijkheid kweek je een zakelijke (en onpersoonlijke) club zonder hart. Passanten en huurlingen voorop. Dat is wat we toch juist NIET willen? Juist spelers die zich voor NAC inzetten (ook buiten het veld) maken de club.

Charpie

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 8:42u

@enaajceejer;

Niets aan toe te voegen.

10diego

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 8:45u

Ja en lekker meezuipen met de fans. Ik vermoed dat de investeerders een ander doel hebben. Presteren en zorgen dat ze hun geld een beetje terug krijgen.

de puut

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 9:58u

Babos en NAC praten ook weer met elkaar. Gudelj herrinnerde zich opeens de afspraken tussen Babos en v. As (voorganger Rutjes). Het begint een echte soap te worden het gedoe bij NAC. Zou één van de commerciële omroepen niet geďnteresseerd zijn en kan NAC uit zo`n docu-soap niet wat geld genereren??????? Ik begin me zo langzamerhand te schamen om me nog NAC-supporter te noemen. Kan er niet wat genuanceerder met mensen omgegaan worden en kan het ook wat minder met de vuile was buitenhangen naar de pers. Een roerige club is leuk, maar dit gaat me echt een beetje te ver.

Ritchey

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 10:49u

Toch van de gekke dat Gudelj zich iets moet herinneren van een afspraak die is gemaakt met Babos, omdat Van As nu zelf weg is. Nog nooit gehoord van een afspraak op papier vastleggen? Dossieropbouw? Dat dat bij het scoutingapparaat met de rapporten al niet gebeurde was bekend, maar dat het iets structureels is binnen NAC is wel schrijnend. Nieuwste voorbeeld, het contract van Matic. Dus er wordt heel wat afgemouwd en mondeling afgesproken binnen NAC, maar dat is geen f*ck waard zie je wel. levert alleen maar onnodige onrust op. En over een niet-professionele uitstraling maar niet te spreken. Zou goed zijn als NAC juist wat professioneler wordt in plaats van alleen een bourgondische club waar alles in goede harmonie gaat. De supporters zijn er samen met de club om deze sfeer te behouden. Maar op zakelijk vlak móet het gewoon professioneler en dat kan gerust goed naast elkaar.

pannelap

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 12:23u

"Deze beslissing wordt genomen, dat hoort bij het voetbal en mijn vak. Dat zag ik ook wel aankomen....." Nou Tim, stop dan ook met lullen. Bedankt en het ga je goed!

Het doet mij deugd te zien dat er nu eindelijke mensen binnen de organisatie zitten die op voetbaltechnisch gebied verder kijken dan de blauwe ogen, de gezellige babbel en de prestaties in de derde helft.

Wordt NAC een club van passanten? Dat is toch elke hedendaagse club...... spelers met clubliefde, het liefst uit de eigen contrijen..... die zijn zo zeldzaam geworden. Spelers komen en gaan. En laten we eerlijk zijn, bij het minst of geringste beetje tegenslag willen ze weg, en zijn ze boos....... flapdrollengedrag! Helaas bleek ook cult held Lurling niet over genoeg ballen te beschikken om de foutieve en respectloze keuze van Gudelj teniet te doen, door op de voetballende manier revanche te nemen. Nee, lekker brullen in d emeia.... grote jongens hoor. Bah!

Hopelijk maakt Rutjes het waar en haalt hij de bezem eens goed door de selectie.....

RS

Geplaatst: zaterdag 19 april 2014 om 17:39u

Alle bekendmakingen door NAC scheppen op tijd duidelijkheid. Met een vrij weekend kan iedereen zich instellen op de nieuwe situatie.
De spelers, die blijven, of gemotiveerd zijn, kunnen zich concentreren op de laatste twee wedstrijden.
Gilissen: sorry, maar in 50% van de wedstrijden van de laatste zes jaar geblesseerd geweest of herstellende daarvan.
Zijn gang naar de pers is teleurstellend, maar geeft misschien ook aan, dat hij niet veel verschilt van al die andere omhoog gevallen prof-voetballers. Zo`n domme Branco, die nog geen fatsoenlijk wedstrijdverslag kan schrijven, voorop geilt er wel op!
Hoeveel uur maken voetballers eigenlijk vergeleken bij bijvoorbeeld wielrenners, atleten of schaatsers? Een lachertje
En over de prestaties en inzet van de huidige NAC-selectie en trainersstaf maar niet te spreken.
Wat hebben die ons geamuseerd de laatste jaren!
De club NAC boven alles!!!!!

Opa

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 9:42u

Voetbalbestuurders zijn toch niet allemaal prutsers? Of wel?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 9:58u

@ Ritchey - anderhalve seconde google en je vindt dit:

http://www.bndestem.nl/sport/nac/de-redenen-waarom-nac-niet-doorgaat-met-spelers-1.4318503

Ik vind het ook niet echt netjes, maar `buiten zijn boekje` is me ook weer een stap te ver. Ik ben absoluut een Gilissen fan maar snap de beslissing vanuit zakelijk oogpunt ook wel. TG: succes, je kunt absoluut nog van waarde zijn voor veel clubs!

WW

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 10:21u

Als ooit iemand in de NAC historie als oud vuil aan de kant geschoven is na een topprestatie was het Ernie Brandts. Hoe vaak klaagde hij in de media daarover? Juist: 0x.

Spelers die nu klagen zouden daar van mij best een voorbeeld aan mogen nemen. Mensen met zelfmedelijden: driewerf BAH!

Ritchey

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 12:54u

@AS,

De "buiten zijn boekje" term heb ik niet gebruikt volgens mij. Over het feit dat hij niet zo in de media moet zeuren, daar zijn we het over eens. Had dat eigenlijk ook niet van een Gilissen verwacht. Misschien zit er nog meer oud zeer..

Zo`n stukje uit BN de Stem neem ik nooit serieus. Rutjes heeft de dag ervoor een 15 interview gegeven en dan hoor je het hem ook zeggen. Over de motivatie om niet met bepaalde spelers door te gaan, is dan weer geen beeldmateriaal. Hij zal best iets in die strekking hebben toegelicht, maar die schrijvers van BN de Stem weten een vuurtje ook altijd goed op te stoken. Los daarvan verder, dat kan vervelend voor Gilissen zijn om bij t ontbijt te lezen inderdaad.

Ritchey

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 12:55u

Bedoelde:

"Zo`n stukje uit BN de Stem neem ik nooit serieus. Rutjes heeft de dag ervoor een 15 minuten interview gegeven en dan hoor je het hem ook NIET zeggen.

Dat nuanceert een stuk beter ;-)

Ratatouille

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 12:57u

@pannelap

"Op voetbaltechnisch gebied verder kijken dan blauwe ogen"? Eh... Iedereen die kan voetballen wordt momenteel buiten gebonjourd. Iedereen die een mening heeft ook. Wat over blijft zijn de volgzame swerts en suk, die niet kunnen ballen en maar gewoon hun mond houden en daarmee de dans ontspringen... Ja, daar bouw je wel een eredivisiewaardig elftal mee...

10diego

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 14:13u

@ratatouille, je hebt gelijk Gommeren, Bodor en Gilissen maken ons veel sterker. Ik denk dat we pas kunnen oordelen als we weten wie er komen en als die beter zijn dan zij die gaan worden we sterker. Van Swerts en Suk kun je niet af, die heeft de vorige directie voor meerdere jaren vastgelegd. Ik verwacht heel veel van Rutjes en de aandeelhouders ook.

brecht

Geplaatst: maandag 21 april 2014 om 10:16u

Ik denk dat we toch moeten proberen suk,swerts en de roover elders te slijten: gratis op te halen

Ratatouille

Geplaatst: dinsdag 22 april 2014 om 10:23u

@10diego

Bodor t.o.v. van Van der Weg... dan kies ik Bodor.
Gillissen of Suk... dan kies ik Gillissen...

Vergeet daarnaast ook niet dat Lurling de wacht is aangezegd. Verbeek gaat weg en Poepon ook... dus ja... de mensen die het verschil kunnen maken gaan eruit.

Ik hoop inderdaad nog dat Rutjes straks met mooie nieuwe namen op de proppen komt, maar om af te wachten of je nog wel ere speelt en dan pas aan de bak gaan met je selectie, lijkt me ruim te laat.
Volgens mij moet je er gewoon vanuit gaan dat we ere blijven spelen en alvast gesprekken voeren met spelers/zaakwaarnemers. Niet met keeperstrainers...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven