homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 april 2014
Zo staat het er voor na speelronde 32


Okee, het is nu geheel duidelijk. We zullen het zelf moeten doen. Door de overwinning van utrecht en het puntje van nec hebben we nog maar één concurrent. RKC speelde vanmiddag gelijk tegen de gestreepten uit zwolle. Het verschil tussen ons en de wollukers bedraagt exact drie punten met nog twee potjes te spelen. Hun programma: NAC uit en Heerenveen thuis.

Concreet betekent dat voor NAC-RKC het volgende:

NAC wint: RKC komt zes punten achter en kan ons niet meer inhalen

NAC speelt gelijk: RKC blijft drie punten achter op NAC. Het doelsaldo is voorafgaand aan speelronde 34 plus acht in het voordeel van NAC. Dat houdt in dat ze ons alleen voorbij kunnen gaan als NAC fors verliest in eindhoven en RKC een grote zege pakt thuis tegen heerenveen.

NAC verliest: geen optie. RKC en NAC staan dan na 33 ronden gelijk. De uitslagen van ronde 34 gaan de doorslag geven, verliest NAC dan hebben de wollukers aan een schamel puntje genoeg. Verliezen beide clubs, of spelen ze allebei gelijk dan zal NAC met een beter doelsaldo veilig zijn.

Al met al is er dus maar één korte weg: winnen van RKC. De afgelopen vier thuiswedstrijden tegen de wollukers werden met één doelpunt verschil gewonnen, maar resultaten uit het verleden…


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

10diego

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 16:37u

moeten winnen. als we gelijkspelen en bij PSV weggeveegd worden met 5-0, hebben zij aan 3-0 genoeg thuis tegen Heerenveen. Gelijkspel is niet het einde, wel slecht voor je hart. Winnen dus.

De Scout

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 16:42u

Gewoon zelf thuis winnen van RKC! NOAD, bloed, zweet en tranen!     

jan-dorstig

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 16:46u

gewoon winnen, rkc is heus geen topploeg ofzo.

Opa

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 16:47u

Gewoon thuis winnen? Dan moet het angsthazengedoe echt overboord. Ik hoop dat ze dat na al die voorgaande wedstrijden nog kunnen.
We hebben het echt zelf in de hand.
NOAD!!!!!!!! Vechten voor elke bal en elke meter. Laat de oude tijden maar herleven, waarop niemand van NAC kon winnen als we thuis speelden. Nog een week bibberen...............

BATI

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 17:12u

Hoe heeft het in godsnaam zover kunnen komen.......

jan-dorstig

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 17:33u

O.A door de laffe spelopvatting van onze trainer.

n@©

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 17:38u

Heren, aan het begin van het seizoen had iedereen voorspeld dat we in deze situatie zouden komen en nu is iedereen verbaasd.

petruske

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 18:01u

tis altijd makkelijk om de trainer de schuld te geven, maar denk toch dat hij wel degelijk een aandeel heeft in deze situatie, hij roept al maanden het kom wel goed, maar hij heeft geluk dat RKC vandaag niet gewonnen heeft anders had het nog spannend kunnen worden alhoewel het nog alle kanten op kan, maar in het begin van t seizoen al gezegd geloof niet dat hij bekwaam is om te kunnen trainen, maar dat moet het bestuur ook kunnen zien, die zijn hier ook schuldig aan maar nac gewoon 3 unten tegen RKC,

Tuur

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 18:29u

Het is goed dat psv geen punt pakt. Want dan ging plek 4 om het doelsaldo en was psv vol gas gegaan. Natuurlijk moet je winnen maar gelijk is nu ook genoeg. Mocht vitesse overigens nog punten morsen dan kan heerenveen nog 4e worden en winnen die in waalwijk.

De Generaal

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 18:37u

De meest groffe bezem moet door de selectie en de technische staf van NAC.

Weg met Gudelj en zijn maat zonder mening: zij helpen NAC naar de kloten.

Haal een trainer met lef, een trainer die vooruit voetbalt, een trainer die steeds gaat voor DRIE punten.

Haal spelers met PASSIE EN BELEVING, want dat willen de 18.000 toeschouwers zien; gaan voor de club en gaan voor de supporters.

Hugh Hefner

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 18:41u

Mannen, kijk gerust na wat ik nu zeg: het hele seizoen hebben we maar net 6 puntjes voorgestaan op de nummer 16. Twee keer achter elkaar verliezen en RKC staat in je nek te hijgen. Zo naar het einde van de competitie beginnen de clubs die eigenlijk geen degradatievoetbal willen spelen de puntjes te pakken. Blijkbaar weten zij zich wel te motiveren, al is het vaak met allerbelabberst voetbal. Ga niet zeggen dat de Trommels beter zijn dan NAC, want dan lach ik je vierkant uit!
We hadden dit seizoen twee keer moeten winnen tegen Adoow (+5 punten), thuis tegen NEC (+2 punten), thuis tegen Grunn (+2 punten) en thuis tegen de Trommels (+2 punten). Tegen de Go Away Eikels uit hadden we gelijk moeten spelen (+1 punt). Zo simpel was het, dan waren we veilig geweest. Sterker nog, dan hadden we extra wedstrijden moeten spelen om Europees voetbal, want dan hadden we gewoon 7de gestaan, met nog een beter doelsaldo dan Heerenveen.
Als we uit bij Grunn drie punten hadden gepakt, waren we nu veilig geweest. De strafschop was zwaar bestraft, maar die eerste bal van Perica was duidelijk NIET over de doellijn. Bovendien houd ik niet van dat soort doelpunten. Ze moeten de regel veranderen: pas als de bal het net raakt is het een goal.
Bij de weg, uit winnen bij de Lampjes lijkt me ineens niet zo moeilijk meer. Als de schepenschrobbers het kunnen, dan kunnen wij het ook. Bovendien hebben we die mannen al eens gehad dit seizoen!

poolshark

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 18:50u

Waar ik bang voor ben is dat de trainer zich aan gaat passen aan wolluk, met het idee dat 1 punt genoeg moet zijn...

Dus afwachten, RKC in zijn spel laten komen, knullig doelpunt tegen en te laat om te repareren.... en dit is geen doemdenken, hij heeft het al vaak genoeg willen doen op deze manier..

Rkc zien voetballen vandaag, die zijn minder dan NAC, veel minder...dus passie en willen winnen !!

TALENT

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 19:15u

Het is in en in triest dat NAC tot nu toe maar 8 wedstrijden heeft weten te winnen. Van de 16 thuiswedstrijden maar 6...leest iedereen mee, maar 6.
Ben het met De Generaal eens, grote schoonmaak.
NAC hoeft niet te spelen voor playoffs om Europees voetbal. NAC moet spektakel brengen in de thuiswedstrijden. Vooruit voetballen en gewoon eens 12 thuiswedstrijden weten te winnen door de tegenstander te overrompelen. 12 wedstrijden winnen en je bent gewoon veilig. Dan haal je uit echt nog wel een verdwaalde overwinning of punt...met een beetje geluk kun naar het linkerrijtje kijken, kom je in een flow en wie weet. Wat cambuur, go ahead en zwolle kunnen moet in Breda ook kunnen. Alles valt of staat met de mentaliteit van de spelers en de spelopvatting van de trainer. Al zo`n honderd jaar is bekend wat wij supporters voor voetbal willen zien, handel hier nu eens naar. Werk aan de winkel, waarschijnlijk red je het dit jaar met de hakken over de sloot. Gezien de dalende lijn op voetbalgebied de afgelopen seizoenen, valt het kwartje volgend seizoen zonder twijfel eens de andere kant op.

Brammetje de B.

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 19:25u

PSV is zwaar dramatisch. Daar moet je een puntje over kunnen houden. Maar RKC winnen lijkt me handiger.

wawadeheer

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 19:27u

Tja, ieder ander seizoen ben je allang veilig. Dit jaar even niet. In februari draaien we een leuke serie en is het hier halleluja. Ik quote iemand: "voor carnaval veilig, dat is lang geleden"

Dat veilig leek ook gewoon zo te zijn. Echter nu moeten we nog wat punten pakken. Geen man overboord. Gas erop, vuurwerk op de tribune aangezien dit op het veld wel niet zal mogen. En dan hopen....

NAC heeft het aantal punten wat je van deze ploeg kan verwachten. Dus gewoon een prima seizoen. Helaas is het dus nog spannend.

Ik vind het jammer dat nu de trainer de schuld krijgt. Utrecht thuis en gae uit waren twee super tweede helften. Beste spel van het seizoen en sta je met te weinig punten. Dat spel over 2 weken hoeven we niet te verwachten, spanning in de benen. Gewoon vechtvoetbal!!!

tonnekebreda

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 20:43u

Dit is toch het ideale spel van onze toptrainer Gudelj, lekker defensief spelen en ............... ach 1 poent is voldoende. Weet nu ook al de opstelling................... Gilissen, Poepon en Swerts als back(en wetende dat dat niet zijn favoplaats is).

AANVALLEN EN NOAD tegen RKC

boelie

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 21:23u

Dat het door dat aanhoudende last-minute geklooi van de laatste weken nu hierop aan moet komen is eigenlijk al om te janken. Maar als er bij deze pot ook nog eens voor een gelijkspel gegaan wordt, met dus de gok dat er in de laatste speelronde geen al te gekke dingen gebeuren, dan zou dat wellicht nog veel triester zijn.

Want laten we wel wezen; als er bij zo`n finale in eigen huis niet voldoende krachten vrijkomen om een ploeg als (met alle respect) rkc overtuigend aan de kant te zetten, dan moeten we ons zo langzamerhand toch maar eens afvragen of we überhaubt nog wel in de Eredivisie thuishoren.

FC Goed Bezig

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 21:53u

Nu een gelijkspel genoeg zal onze trainer het wel weer gaan doen met Gilissen en Kwakman op het middenveld…..

Dennus

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 22:26u

Niet de trainer de schuld geven??? Nee het gaat goed onder deze trainer en met deze spelers. Niet alleen de trainer, maar ook de spelers zijn verantwoordelijk voor deze instelling bij dit huidige team. Er moet gedacht worden, ja laten we is kijken hoe ver we kunnen komen dit seizoen, misschien de 9e plek en daarna denken aan de 7e of 6e plek!! Ga
an met die handel! Maak ons blij

Dennus

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 22:31u

Volgend seizoen weer hetzelfde liedje op deze manier!! Onze doelstelling is 15e dus ja waar maken we ons druk over toch, is toch prima blablabla, het uiterste er uit halen, zou een andere trainer willen volgend seizoen. Iemand die meer wil met nac!

UDENNAC

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 22:50u

Vraag me af wat NAC (lees: eigenaren) de komende seizoenen wil...
Als het spelersbudget ook nog eens met 2 ton daalt gaat het vroeg of laat fout met NAC en degraderen we een keer.
Gaan ze iets investeren of blijven we de komende seizoenen angsthazenvoetbal spelen en hopen op de 15e plek?

moho

Geplaatst: zondag 13 april 2014 om 22:50u

15e plaats of hoger is altijd de doelstelling, met uitschieters omhoog eens in de zoveel tijd en de ultieme droom van elke NAC supporter: bekerfinale in een geelzwarte kuip.

Door de knotsgekke Mickey mouse competitie leek het gat met de onderste 3 op basis van de stand altijd groter dan het in werkelijkheid was....door de verloren punten van de afgelopen weken zitten we nu in deze situatie ipv relaxed achterover te kunnen leunen.

Volle bak achter de ploeg en RKC wegvagen, eind goed al goed !

Come on N.A.C !

Gr.
Josip


Quinn

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 8:17u

"It ain`t over till the fat lady sings"

Hanske N

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 9:22u

Het blijf jammer dat alle positivo`s hier, op enkele uitzondering na, nog steeds de trainer de schuld geven. Alsof die schuldig is aan de tegendoelpunten in de laatste fase van de wedstrijd. Gillisen bewaakt de balans en daar zijn de meesten het wel over eens. De 2de helft tegen Utreg was prima, zo ook tegen GA. En Grunn, tja dat was niet best, maar wel kans op een punt of meer. Ajaks al vergeten, of de 2-1- tegen de lampjes. 3-0 tegen AZ? man man.....inderdaad er gewoon opklappen en vol voor de winst gaan. Met het publiek er als 1 man achter. Ook dit is NAC! Hup NAC!

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 9:38u

Het is dit jaar wel wat anders dan voorgaande seizoenen. Voor het eerst is er niet een club waarvan je op voorhand kon zeggen dat ze zouden degraderen. Voor het seizoen gaven we Go Away Eikels en Cambuur weinig kans, maar die staan inmiddels veilig. Bij Roda is nu de sfeer te snijden, er zitten te veel rotte appels in de selectie, ik vermoed dat die wel direct zullen degraderen. Bij NEC zit genoeg vechtlust om ook de nacompetitie te overleven. RKC heeft goede voetballers (mochten ze degraderen, dan mag Sno weer bij ons komen voetballen), maar dat is meer de vorm van de dag die beslissend zal zijn. Zelfs in het onverhoopte geval dat ze bij ons winnen, zijn ze nog steeds niet veilig. De week erna kunnen ze ook weer van Heerenveen verliezen.
Ik hoop weer op een spannende pot die met veel passie en overtuiging door NAC wordt gewonnen. Ik kan me nog een andere 5-3 herinneren, toen Babos afscheid nam, met doelpunten van Henkie Vos! Voor de verandering stond ik toen op de B-side en moesten we allemaal strandballen op het veld gooien, dat vond ik wel een grappige actie (Babos a la playa)...
Vorig jaar eindigden we met die 38 punten op de 13 de plaats, 5 punten boven plaats 16 en 5 punten onder plaats 7 (zie ook mijn vorige post!). De hele middenmoot zat toen gewoon vreselijk dicht bij elkaar en dit jaar is dat niet anders. Verschil is alleen dat Roda en NEC relatief veel punten haalden voor degradatieclubs. Als we nu nog twee wedstrijden winnen (waarom niet? ) dan kunnen we zo maar op de 10de plaats eindigen.
Wat me wel opvalt is dat NAC dit seizoen heel veel punten heeft weggegeven in de laatste minuten. Ik denk wel dat ze volgend seizoen een conditietrainer moeten aanstellen, want we komen gewoon te kort. Of aan de KNVB vragen of we voortaan wedstrijden van 70 minuten mogen spelen.
Nog even terugkomend op die spookgoal van Perica tegen Grunn: ik heb al eens gedacht om de grond achter de doellijn een beetje af te laten lopen (niet zodanig dat dat gevaar voor blessures kan opleveren), maar wel zodanig dat effectballen die achter de doellijn stuiteren niet meer terug het veld in komen. Ook rolt de bal dan altijd in het net. Overigens, voor de twijfelaars: als je de foto genomen ter hoogte van de doellijn ziet, dan weet je dat de bal niet over de doellijn is geweest. Ondanks de stemmingmakerij van Studio Sport gisteren.

Hertog076

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 9:47u

Misschien eens stoppen met die huurlingen en de jeugd inzetten. Zal eerste jaar ook waarschijnlijk drama zijn maar dan kun je tenminste elftal opbouwen. Volgend jaar komt er wederom een buslading huurlingen en dan beginnen we weer van voor af aan. Wordt gewoon 2 weken lang last van mijn maag...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 9:57u

@HanskeN , jawel , helemaal waar dat Gudelj niets aan die late goals kan doen maar het opstellen van Swerts op een rechtsachterplek terwijl je weet dat ie dat he-le-maal niet kan en dat meerdere keren ook bewezen heeft is een blunder eerste klas !
Op `t moment dat Kenny v/d Weg (nadat het leed al geschiedt was) erin kwam ging het beter verdedigend als ook aanvallend , is niet eens zijn positie !
Het zure is dat dat Kostic toen maar vanaf rechts kwam om met links de winnende te maken .....
Verder vind ik dat ie te veel gebruik maakt van de bredere selectie die we hebben t.o.v. vorig seizoen , telkens dat gewissel , laat Seuntjes en Hadouir gewoon eens staan joh..... , moet gezegd dat de wissel Kwakman/Buis achterin erg goed uitgepakt heeft , dat weer wel.
Of Gudelj dé trainer voor NAC is kan ik niet inschatten , als leek zie je vaak alleen de dingen die fout gaan.

Hanske N

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 10:29u

Hoog: eens! Met alle respect voor Swerts, dat kan echt niet meer op links back. Zelfs commentatoren maakte er een nare opmerking over...zucht. En wat me verder opviel, was dat wanneer we iets moesten forceren in de laatste 10 minuten, het door de wissels vaak alleen maar slechter werd. Toch ben ik ervan overtuigd dat we voldoende kwaliteit hebben in de selectie. Het is inderdaad aan Gudelj om dat op waarde te schatten en te gebruiken. Ik heb echt het idee dat hij dat per wedstrijd bekijkt. Hopelijk wordt tegen de snelle Waalwijkers de juiste tactiek gekozen. Ik weet nog dat Bodor helemaal zoek werd gespeeld door Castellen. Hup NAC

Ballie

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 10:39u

jammer dat een punt waarschijnlijk ook genoeg zal zijn want dat is waar het allemaal fout gaat dit seizoen. Gudelj lijkt voor elke wedstrijd aan te geven "we gaan voor een punt" hij begint zo verdedigend dat het niet om aan te zien is. en telkens krijgen we de rekening daarvan gepresenteerd aan het eind.
Ga nou eens met een normaal elftal thuis op de winst spelen en stel Hadouir gewoon op

wawadeheer

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 11:39u

Helemaal eens met Hanske en Hoog

Een trainer mag zich best aanrekenen dat een back zoveel fouten maakt. Die hoort daar niet meer te staan.

Maar de trainer valt ook aan te rekenen in positieve zin dat er meer lijn in het spel is gekomen. Voetballend zit er behoorlijk wat in en zijn er mooie potten gespeeld.

Als 1 blok 120 minuten lang het stadion op zijn kop zetten en we gaan met 5-2 veilig naar het volgend seizoen. Zo niet, dan nog wat extra avondjes NAC. Dat wilde toch iedereen altijd

petjoke

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 11:52u

ik snap die voetballers niet hoor. De helft van die gasten(moeten) vertrekken bij degradatie en dat is het ergste, die komen nergens meer aan de bak. De andere helft gaat er op achteruit met het salaris. Deze mensen hebben de mogelijkheid om hun werk en inkomen veilig te stellen. Deze mogelijkheid hebben ze bij b.v. Philip Morris niet.....
Voetballen tot de laatste snik, neem voorbeeld aan engelse comp. vechten voor iedere meter, dan heb je nog kans op een baan.
En je doet het nietalleen voor je zelf maar voor 18000 supporters + voor heel de achterban in de regio......Ook het voortbestaan van de club is in gedrang houdt daar eens rekening mee

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 13:11u

Ik lees net op Teletekst dat Toon Gebrands AZ gaat verlaten "omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging".

Ik weet niet hoe groot de uitdaging is die hij zoekt, maar ik weet er wel één ...........

=========================

In zijn periode bij de club verhuisde
AZ naar Kooimeerplaza, werd de titel, de
KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal
gewonnen en negen maal Europees voetbal
gehaald.

Mede onder Gerbrands` leiding werd AZ,
dat na het faillissement van sponsor
DSB onder curatele was komen te staan,
financieel gezond gemaakt.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 13:21u

@PN lees `nieuwe uitdaging` = meer geld verdienen ...... , niets mis mee , daar niet van , zal wel richting Eindhoven gaan zoals VI schijnbaar meld.

Judge M.

Geplaatst: maandag 14 april 2014 om 13:23u

Heel simpel: geen Swerts, geen De Roover en geen Sarpong in het veld en we maken een goede kans.

Jelle
Bodor/Gommeren-Buijs-Drost-Kenny
Haduoir-Matic-Gillessen/Kwakman
Hooi-Perica-Poepon

En hou Verbeek op de bank voor dat hij zich bij een andere club in de kijker kan spelen als hij zich goed laat zien in de laatst 20 minuten dat hij Poepon mag vervangen en dan kan het misschien nog eens wat worden..

KeesdeJongh

Geplaatst: dinsdag 15 april 2014 om 0:49u

Spannend! :-)

ennaajseejer

Geplaatst: dinsdag 15 april 2014 om 0:53u

zoals eerder gezegd: cambuur en go ahead hebben echt geen betere selectie dan nac, alleen wel een trainer die durft te voetballen. Dat maakt toch het verschil

prul

Geplaatst: dinsdag 15 april 2014 om 23:18u

Dit was DE wedstrijd voor Lurling geweest!

Cool Hand Luke

Geplaatst: dinsdag 15 april 2014 om 23:31u

`Prima seizoen` schrijft iemand hierboven. Prima seizoen. Prima... seizoen. Unbefuckinglievable.

moho

Geplaatst: dinsdag 15 april 2014 om 23:48u

@Prul inderdaad, dat had het droomscenario van Lurling kunnen zijn, waarvoor hij helaas zelf niet gekozen heeft....
Blijft jammer, maar Lurling kan zich dat zelf aanrekenen vind ik.

Gr.
Josip


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven