homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 februari 2014
Bonuspunt


Een mooie 1-1 tegen het tuig van zuid.

Niet gegeven handsballen, een schwalbe die tot een rode kaart leidde en op het tandvlees naar een punt. We zijn tevreden!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


17-feb-2014
Schikkingsvoorstel Perica: 3 wedstrijden...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Sjak

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 16:59u

lafbekken voetbal van fnerd afgestraft door NAC in de eerste helft. Jelle was de held vandaag.

kho

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 17:21u

Feijenooit was beter, maar met vechtvoetbal een punt halen tegen die !@#$%club uit rotterdam is lekker.

Ondanks het niet geweldige voetbal en de zondagmiddagsfeer heb ik toch genoten.

FC Goed Bezig

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 17:23u

Wat een spanning wat een sensatie na een beroerd begin. Jammer van dissonant hadouir wat liep die te doen zeg pfffff verschrikkelijk aub geen contractverlenging. Wel genoten van rushes matic de onverzettelijke Kenny en die rooie in de goal

von F

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 17:32u

Heerlijk zo`n midddag en wat `n reddingen van JtR

VB

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 17:42u

Schwalbe?

Kinderkaartje 3 gulden

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 17:51u

Dit is het NAC zoals ik het (op dit moment) graag zie. Misschien geen groots voetbal, geen enorme talenten, maar passie, strijd, bij tijd en wijle durf en niet eens echt zo veel voor de havenslaven onderdoen.

Toegegeven; hun haar zat beter!

Maar voor de rest; wat was die scheids slecht. Handballen niet zien, paar keer buitenspel geven terwijl het nooit zo kon zijn.

Al met al; een mooi zwaarbevochten maar verdiend punt. En nu aan t bier. Heb net te lang drooggestaan!

boeli

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 18:25u

Gillissen zeer goed vandaag

Al Pacino

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 18:28u

Gilissen weer niet goed vandaag!

Beatrix92

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 18:53u

Mats echt gemist vandaag. Wel blij met het punt, was ff-kes billen knijpen. Maar dat doe ik het hele seizoen al.

Charpie

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 18:57u

Zulke punten moeten eigenlijk voor 3 gelden!
Zwaarbevochten, maar verdiend, want feijedinges was weinig overtuigend!

En Goed Bezig: Hadouir speelde een prima wedstrijd; ging voorop in de strijd. Heb jij met je rug naar het veld gezeten misschien?

Bij vlagen ook meer voetbal gezien dan de afgelopen drie wedstrijden.
Geeft vertrouwen!

Haze

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 19:08u

Hadouir speelde meer dan prima. Soms vraag je je af of mensen überhaupt de wedstrijd wel hebben gezien alvorens hier iemand af te zeiken. Een NAC zoals we het graag zien. Veel strijd en noad. Ten Rouwelaar paar cruciale reddingen. Een gewonnen punt. Perica een onbegrijpelijke, schandalige overtreding.

PS: wat een opvallend stil uitvak vandaag.

Judge M.

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 19:41u

Jelle de held
Stipe de schlemiel
een heerlijk punt

Maar hopelijk komende wedstrijd en de rest van het seizoen Kwakman en Adje in de basis i.p.v. Gillissen en Sarpong. Godsamme, wat een hopeloos gestuntel alweer van die twee...

klaas bruinsma

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 21:00u

Hadouir speelde idd heel aardig want was continu aanspeelbaar, zeer balvast, zeer fel en had een paar heel goede passes.
Maar de man vd wedstrijd(buiten Jelle die uitstekend keepte) was Matic. Hoe die zich een paar keer vrij speelde op t middenveld tussen 2 man en dan gelijk op snelheid er voorbij ging. En is 90min lang overal op t veld en roert zich ook steeds meer aanvallend(scoorde bijna de 2-1 met dat schitterende schot). Die gaat NAC veel geld opleveren(ben wel benieuwd hoeveel procent Benfica heeft bedongen)

KIEWKE

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 21:06u

Na een dramatisch begin toch nog een mooie pot. Op basis van vechtlust en jankende feyenoorders een terecht punt. Met Matic en Jelle als uitblinkers. Matic kan voetballen en werkt zich kapot.
Alleen ik verbaas mij erover hoevaak we worden overlopen op het midden. Hadouir staat in de aanval en Gilissen komt niet verder dan 5 m van zijn verdediging. Kan NAC is niet een keer met een links en rechtshalf spelen. Zeker tegen ploegen met backs net Janmaat dat is voor verbeek niet te doen.

Cassius

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 21:07u

Snap ook niet die opmerkingen over Hadouir. Kerel toont inzet en heeft inzicht en kan een bal aannemen. Jelle was top vandaag. Sarpong en Poepon maar samen weekje trainen hoe je een bal moet aannemen. Perica blijft een (rare) joker....

superpeer

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 21:32u

Me verschrikkelijk lopen irriteren op die dekschrobers op de hoofdtribune. Ik weet niet wat ik erger vind. Gelijk spelen of verliezen of feyenooit zien juichen op je eigen tribune in zulke hoeveelheden.

Alsjeblieft nac doe er wat aan. Er was vnvd 1 held die er iets van ging zeggenn op de bside. Held.

Wel eenmooi puntje

superpeer

Geplaatst: zondag 16 februari 2014 om 21:33u

Me verschrikkelijk lopen irriteren op die dekschrobers op de hoofdtribune. Ik weet niet wat ik erger vind. Gelijk spelen of verliezen of feyenooit zien juichen op je eigen tribune in zulke hoeveelheden.

Alsjeblieft nac doe er wat aan. Er was vnvd 1 held die er iets van ging zeggenn op de bside. Held.

Wel eenmooi puntje

jacnac

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 7:51u

Op onze eigen tribune... Is al jaren onze eigen tribune niet meer. Zit geen hond, ze krijgen het stadion gewoon niet vol. En dat zijn de belangrijke plaatsen, daar verwacht je de kleine sponsoren....

Dus laat het een aantal x per jaar echt uitverkocht zijn. Geld = geld!

jacnac

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 7:51u

Op onze eigen tribune... Is al jaren onze eigen tribune niet meer. Zit geen hond, ze krijgen het stadion gewoon niet vol. En dat zijn de belangrijke plaatsen, daar verwacht je de kleine sponsoren....

Dus laat het een aantal x per jaar echt uitverkocht zijn. Geld = geld!

jacnac

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 7:52u

Op onze eigen tribune... Is al jaren onze eigen tribune niet meer. Zit geen hond, ze krijgen het stadion gewoon niet vol. En dat zijn de belangrijke plaatsen, daar verwacht je de kleine sponsoren....

Dus laat het een aantal x per jaar echt uitverkocht zijn. Geld = geld!

Hanske N

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 8:52u

Jelle was fantastisch. Maar ook Drost en Matic. Nijhuis met zijn assistenten waren de slechtste op het veld aanwezig. Ergernis troef.
Enfin, lekker bonus punt! Fijn begin van de week!
En straks tegen H`veen die hun hele middenveld missen wegens schorsingen! Hup NAC!

Ratatouille

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 9:29u

Vond die rode kaart toch wat zwaar gestraft. Hij had toch niet de intentie om de man te raken en uiteindelijk raakt hij hem op zijn voet. Goed, is een overtreding en een gele kaart, maar rood werd alleen maar getrokken omdat die hele Rotterdamse bank opsprong. Het zoveelste voorbeeld van falen door de scheidsrechter gisteren.

Ik loop hier al weken te roepen dat Vd Weg een bedroevend niveau heeft, maar hij heeft gisteren eindelijk laten zien wat hij kan. Stond heel goed te verdedigen (ook al op momenten een beetje laat in beweging). Zal wel komen omdat hij extra gemotiveerd is tegen zijn club, die het niet in hem zag zitten, maar ik hoop dat hij dit niveau vast houdt.

Buijs een sterke eerste helft, maar raakte tegen het einde van de wedstrijd de weg kwijt (bal achterover koppen??!!) met veel balverlies.

Vond Matic paar zeer goede acties hebben, maar in de eerste helft wilde hij volgens mij te graag zich zelf laten zien. Nam af en toe iets te veel hooi op zijn vork en voerde zijn acties te ver door soms, maar sterke 2e helft gespeeld.

Poepon keihard gewerkt, net als Verbeek. Snapte weer niet waarom Verbeek eruit gehaald werd en niet Sarpong, want mensenmensenmensen... wat is die Sarpong SLECHT! Is het niemand opgevallen dat hij een beetje achter zijn man aansjokt, er naast meeloopt, zonder een teen uit te steken? Met Adje erin meteen weer beweging voorin, dreiging en zelfs een aanspeelpunt... Geef die jongen een basisplaats! Hadouir prima en Gillissen ouderwets solide. Enorm veel vuil werk verricht weer en een heerlijke dieptepass over het hele veld (voor die azijnpissers die elkaar nabouwen over dat tikkie terug!). De Roover ook aardig verdedigend dit keer en over Drost... tja... de stille kracht. Gewoon altijd een voldoende. Geen gekke dingen, valt niet op, doet gewoon zijn werk naar behoren.

Maar the man of the match en de redder van een punt: Jelle! Wat een ongelooflijk sterke pot keepte hij zeg. Heeft er zeker 3 gegarandeerde goals uitgerammeld! Heerlijke keeper op de lijn!

sinead

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 12:39u

@ Ratatouille:

Uitstekende analyse met uitzondering van Verbeek. Die vond ik gisteren erg matig spelen. Dieptepunt was zijn actie vlak voor zijn wissel. Hij had alle ruimte, kon vrij het strafschopgebied inlopen maar in plaats van een goede voortzetting liep hij gewoon met bal en al over de achterlijn. Liet Janmaat bij het doelpunt ook volledig bij hem weglopen.

Ratatouille

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 13:06u

@sinead

Ja, klopt. Ik vroeg me ook af waarom hij die bal niet eerder terug legde. En die goal... tja. An sich heb je daar gelijk in, maar die Janmaat heeft wel 3 paar longen...
Verbeek was vooral aan de bal behoorlijk dreigend (aardig schot ook nog van hem op goal) en heeft hard gewerkt... ik bedoelde ook niet dat hij foutloos was.

sinead

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 17:18u

@ Ratatouille:

Heb jij ook weer gelijk in. Maar wat ik eigenlijk al het hele seizoen bij Verbeek heb: Het is wel dreigend maar daar blijft het meestal bij. Tot nu toe vind ik dat het talent, dat hij onmiskenbaar heeft, er nog (te) weinig uit komt.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 17:28u

Mooi om te zien hoe iedereen verschillende wedstrijden heeft gezien. Ik vond persoonlijk Gilissen zeer sterk spelen, en heb specifiek opgelet of hij wel eens een bal vooruit speelde. Het criterium was of de pass bij rugby toegestaan was, of niet. Dat was vaak niet het geval.

Wat ik niet snap, is waarom velen zo enthousiast waren over Hadouir. Hij bakte er gisteren niet veel van, en bij balverlies bleef hij te vaak met zijn koppie hangend liggen of staan, terwijl dat de momenten waren dat hij juist terug moest vechten. Dat zijn de momenten waarop een club als feyenoord het verschil dreigt te maken.

Sarpong speelde ook bedroevend. Typerend was dan ook hoe de opstelling bij Studio Sport in beeld werd gebracht. Sarpong linkshalf en Hadouir linksbuiten? Wisten ze het zelf ook niet? In deze wedstrijden moet je de slag op het middenveld winnen en dat lukt volgens mij niet met Sarpong en gisteren ook niet met Hadouir. Sarpong staat niet voor niets opgesteld als linksbuiten - die verdedigt gewoon te weinig mee terug voor een middenvelder.

Overigens mag het ook wel ophouden met het gemiemel over de `schwalbe` van janmaat. Het was gewoon een nare, heel domme overtreding. Ik ben niet overtuigd van de kunsten van Perica, het enige wat hij kan is hard doorjagen, en dan gebeurt er dus ook zoiets. Doet me een beetje denken aan Lurling tegen roda vorig jaar. Soms pakt dat goed uit, maar echt slim is het niet.

Wat mij opviel was dat feyenoord hun buitenspelers allebei ging wisselen - die hebben ook niet bijzonder veel klaar gespeeld tegen onze backs, waar ik had verwacht dat het probleem zou liggen. Fijn!

Adidas076

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 17:39u

Heerlijk dit zwaar bevochten punt!

Moet zeggen dat ik NAC beter vond spelen dan afgelopen week. Hoewel er inderdaad veel verdedigd moest worden tegen Feyenoord, heb ik toch ook goede kansen gezien iets wat ik bijvoorbeeld niet tegen Roda en NEC zag.

Uitblinkers natuurlijk Jelle, maar ook Drost zoals altijd, Matic & Buijs.

Over Perica, iets wat vele NAC supporters waarschijnlijk is ontgaan maar wat ik toevallig wel zag, is dat Marino Pusic boze gebaren naar hem maakte dat hij moest opschieten, waarschijnlijk wilde ze hem al eerder in het spel brengen. Hij had dit niet door en was nog op de hoek van het veld aan het warmlopen. Hierdoor gaat die jongen nogal opgefockt het veld in waarna hij de lompe overtreding begaat. Dit het gevolg van zijn drang om zichzelf te bewijzen.

Maar dik tevreden over ons NAC! als ze in deze lijn verder gaan komt het helemaal goed dit seizoen. Hup

Enkhuizer rat

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 21:14u

Met een middenveld met Matic en Hadouir hebben we bij NAC goud in handen

Al Pacino

Geplaatst: maandag 17 februari 2014 om 22:54u

Ratatouille, sorry, maar hoe jij bewonderend over Gilissen kan spreken is voor mij werkelijk een raadsel. Heb jij niet gezien hoe vaak hij weer terug speelde en vaak voor de moeilijke oplossing kiest i.p.v. voor de eenvoudige?? En die rode kaart voor Perica was meer dan 100% terecht! Het verbaasde mij trouwens niet dat hij rood kreeg, want ik zat er al een aantal wedstrijden op te wachten. De wijze waarop hij de strijd aangaat, vraagt om problemen. Nooit is het gecontroleerd. Een armetierige voetballer.

Jelle was de ster van het veld, voor mij verdiende hij een 9. De overige spelers die mij bevielen waren De Roover, Drost, Hadouir (heel goed), Poepon en een uitstekende Matic. Wat is het een genot om deze speler aan het werk te zien!!

De scheids was de slechtste man van het veld. Hij stond toe dat Feyenoord zich als een handbalteam kon profileren en van buitenspel had hij en zijn secondant aan de hoofdtribune zijde totaal geen gegeten. Ook had hij Vilena rood dienen te geven.

Ratatouille

Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014 om 12:43u

@Al Pacino

Over Jelle en de scheids zijn we het in ieder geval eens .

Wat betreft Gillissen; ik word zo moe van dat gemier over `tikkie terug`. Ten eerste; voetbal is niet altijd alleen maar de bal naar voren spelen. Iemand afrekenen op hoeveel ballen hij naar voren speelt, slaat nergens op.

Ik heb VD Weg wel vijftig ballen zien terug spelen op Jelle, maar toch is iedereen het erover eens dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld.

Gillissen is een stofzuiger op het middenveld, die de ballen op hoort te rapen, die iemand als Hadouir (of Seuntjens) verliest. Dat heeft hij uitermate goed gedaan deze wedstrijd. Zo`n iemand brengt rust en balans op het middenveld.
Je kunt wel roepen dat hij ballen terug tikt, maar:
1. Ik heb hem regelmatig naar voren zien inspelen. Heb zelfs een wisselpass over 40 a 50 meter naar de linksbuiten gezien van de voet van Gillissen. Om de een of andere reden valt dat dan weer niemand op. Het begint een beetje te lijken op een self fulfilling prophecy; een zichzelf versterkend beeld. Men ziet alleen nog maar wat het beeld bevestigt en is blind voor de rest.
2. Je moet de bal wel naar voren kwijt KUNNEN. Ik heb Jelle ongeveer iedere bal die hij aan de voeten kreeg naar voren zien hengsten. Wat in bijna 100% van de gevallen resulteerde in balverlies. Als de voorhoede stil staat (met name Sarpong heeft er een handje van om zich te verstoppen tussen 2 verdedigers om maar niet aangespeeld te worden), KUN je hem ook niet naar voren kwijt. Dat zegt meer over de voorhoede dan over Gillissen.
3. Je kan wel alleen maar zogenaamde NOAD figuren opstellen. Van die jongens die blind iedere bal naar voren trappen en er dan achteraan gaan draven, maar godzijdank hebben we er nog een paar in de selectie die af en toe kiezen voor de opbouw vanuit achteren. Het doel is om uiteindelijk bij de goal van de tegenstander te komen. Maar dat wil niet zeggen dat je iedere bal direct naar voren moet spelen. Dat leren ze je in de F-jes al.
4. Bij een 1-1 stand tegen een veel sterker Feyenoord (en op een bepaald moment zelfs met een man minder) is balbezit heilig. Liever een tikkie terug dan en dat punt binnen halen dan alles naar voren spelen...

Nee, Gillissen is over het algemeen een zeer nuttige speler met rust aan de bal. Natuurlijk heeft hij wel eens een mindere wedstrijd, zoals iedereen bij NAC. Als ze allemaal altijd de pannen van het dak voetbalden, hadden ze wel bij Real Madrid gelopen. Het gaat om het team: op het middenveld staan jongens als Hadouir, Seuntjens en tegenwoordig Matic (hoewel die controlerend ook behoorlijk sterk is), die de dingen richting de voorhoede moeten bedenken. Dat moet gecompenseerd worden door een type als Gillissen, die de organisatie bewaakt en de balletjes weer gewoon moet inleveren bij iemand, die de opbouw verder verzorgt. En dat heeft hij gewoon goed gedaan...

Charpie

Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014 om 18:08u

Wederom zeer mee eens Ratatouille!
Die kritiek op TG is inderdaad zeer kortzichtig!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven