homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

5 februari 2014
NAC neemt te weinig


Een puntje in een uitwedstrijd is altijd goed. Maar vanavond had er meer in gezeten.

SMS Poep On naar 1912 voor een beauty van een treffer waarmee NAC op voorsprong kwam in de Goffert. Niet lang daarna maakte de thuisploeg gelijk na een vrije trap.

Het vertoonde spel verdiende vervolgens allerminst de schoonheidsprijs, maar met mannelijk voetbal werd dit gelijkspel toch over de streep getrokken. Nog meer van zulks astemblieft aanstaande zaterdag, in een kolkend Rat Verlegh Stadion. Dan blijven die 3 puntjes netjes in Breda.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


05-feb-2014 NEC-NAC (1-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Sport-opa

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 22:24u

Wat een drama er zit voor geen 5 cent voetbal in dit elftal. Die poepon kan nog geen lantaarnpaal voorbij gaan. Wel een mooi doelpunt. Die Seuntjes snel terug naar Boeimeer en die nieuwe snel terug sturen naar Benfica 3 ook een die geen balvast kan houden . Kijk is in de jeugd trainer durf eens te gaan voetballen nu ben je rijp voor de Jupiler Comp.

brecht

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 22:38u

Toch vreemd hoe jij de enige twee die vandaag wel voetbalden afkraakt. Let eens op de verdedigende en opbouwende kwaliteiten van onze backs .

BATI

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 22:42u

Wat was hier mannelijk aan??? NAC was slecht en NEC zowaar nog slechter. Een bal 3x naar elkaar spelen lukt gewoon niet. Wervelend voetbal verwacht ik niet van NAC, maar dit slaat nergens op.

Wat doen ze in godsnaam op de trainingen heel de week? Begin maar eens bij balbezit houden bij een ingooi want zelfs dat lukt ze 9 van de 10 keer niet eens....

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 22:43u

Voetballend houdt het niet over , zoals het hele rechterrijtje van de eredivisie trouwens.
Maar 4 punten in de laatste 2uitduels is meer dan prima , als je dat gemiddelde in uitduels volhoudt nou , kan nog leuk worden dan.....
Te veel balverlies van Mats moet er een keer uit maar dit NAC kan niet zonder `m in mijn opinie , zo ook Matic , nu al een meerwaarde , maar dat vind ik.....

ZegerF5

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 22:45u

4 punten in 2 wedstrijden, dat was al weer ff geleden

Tuur

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 22:57u

Voetbal met de ranglijst in het achterhoofd. Aan beiden kanten.

Hadouir zal gemist worden tegen zijn oude club en als Seuntjes echt geblesseerd is... Hadouir is overigens wel verantwoordelijk voor de derde tegengoal in 4 wedstrijden na weer een totaal onnodige overtreding...

Maar 7 uit 3 zou topprestatie zijn. Zaterdag finale.

Al Pacino

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:03u

Deze wedstrijd maar gauw vergeten. Weinig samenhang, wel 5 spelers die mij hoop geven voor een goed vervolg van deze competitie. Ten eerste Matic, een uitstekende speler met een heel goede techniek en een prima spelinzicht. Dan de 2 verdedigers Drost en De Roover, Hadouir (wel moet hij eens gaan leren niet zoveel gele kaarten te pakken!) en tenslotte ook nog eens Seuntjens, die echt steeds beter gaat presteren. Nu a.s. zaterdag die koepels pakken. Als dit zou gaan gebeuren, ben ik uitermate tevreden en heb ik hoop voor een goede afloop van de wedstrijd tegen Pelle c.s., zeker nu Indi verstek moet laten gaan.

10diego

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:22u

@tuur, eerste zin is treffend. Kijk daarbij ook naar doelsaldo. Is erg goed vergeleken met rest van rechterrijtje.

dimitri

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:27u

weer een punt dichterbij handhaving, zaterdag hopelijk 3 punten extra: normaal gesproken verliezen nec ( uit bij feyenoord ) en ado ( uit bij vitesse ) dan en sla je een gat.
Na handhaving kun je door selecteren: beide backs vervangen heeft mijn eerste voorkeur. Vind ze beide goed hun best doen maar komen tekort en maken te veel cruciale fouten. Zonder echt grote investeringen moeten er betere kunnen komen. Dit voorkomt dan veel onrust achterin en kun je ook aanvallend meer betekenen.
Daarnaast moet je back-ups/verbeteringen voor Tim en Jelle halen: beide zijn nog van waarde maar de beste jaren hebben ze gehad. Laat ze maar serieuze tegenstand krijgen en wellicht komen ze weer terug naar hun niveau.
Tenslotte zou ik gaan om Poepon te houden: voor NAC een zeer goede spits die dan zoals iemand hierboven zei niet een man kan passeren, maar vandaag 80% van de ballen in de kaats bij een medespeler inleverde en daarnaast waarschijnlijk op 12 of meer goals komt en dat is voor een NAC-spits gewoon heel goed.

UDENNAC

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:29u

Al Pacino
Met je eens, op de roover na. Zelde zo`n slechte back gehad...
Wat zie ik graag Stam, Schilder of Gorter terugkomen

NAC-loonatic1921

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:39u

Terecht puntje, matig spel.
Trainen op ingooien, zodat t sneller gebeurt en er niet 9 van de 10 keer balverlies wordt geleden.
Daarnaast t krachthonk in, zodat de 1-op-1 duels ook een keer gewonnen worden.
En Mats even vertellen dat ie Messi niet is.

Zaterdag knallen en 3 punten!

NACfotosite

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:42u

Fotoverslag online op www.F7Breda.nl. Hup NAC.

Elmo

Geplaatst: woensdag 5 februari 2014 om 23:53u

@ Hoog: Blij te zien dat er nog mensen zijn die daadwerkelijk naar de wedstrijd kijken en dan commentaar plaatsen i.p.v. standaard na elke wedstrijd dezelfde spelers af lopen te zeiken. Kritiek op spelers kan, maar als je n.a.v. deze wedstrijd Seuntjens en Matic af gaat zeiken dan zijn mensen waarschijnlijk vanaf minuut 70 ingeschakeld, want deze twee sprongen er voor mij vandaag iig bovenuit.

Op naar zaterdag, 7 punten in 8 dagen zou zo gek niet zijn!

dun ert

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 6:45u

@Udennac

Er stond zowaar een nog slechtere back in hrt veld: Onze eigen Kenny! Ik vind het niks gek dat Drost en co hun eigen gek lopen.. Hebben we dan echt niks beters op de flanken achterin? Wie mogen we bedanken hiervoor?!

Foetsjer

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 7:36u

Het nivo van onze backs is inderdaad dramatisch. Overigens speelde Gillessen een (voor zijn doen) uitstekende wedstrijd, mag ook wel eens gezegd worden.

rade

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 7:44u

In uitwedstrijden hoef je het spel niet te maken, al had je die jongens in het laatste kwartiertje nog echt pijn moeten doen. Wel een geruststellende gedachte om te zien dat er ploegen zijn die nog slechter zijn dan NAC..

Blof

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 8:00u

De roover zakt al weer twee weken door het ijs. Bij de tegengoal is hij zijn man volledig kwijt en helaas is dit geen incident.

Inspelen is dramatisch. Zie liever Bodor op zijn plaats staan. Mogelijk 1:1 de mindere maar door inzicht kan hij veel opvangen.

Verder begrijp ik niet waarom ze niet meer druk naar voren geven en alles op willen vangen op eigen helft. Lukt het om de bal te veroveren zien ze geen mogelijkheid of hebben geen durf om een medespeler in te spelen. GEvolg lange bal naar voren, waardoor tegenstander alweer de bal heeft. Hierdoor laat je de tegenstander in zijn spel komen en dat lijkt mij een heel gevaarlijke tactiek.

ctk

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 8:16u

Tevreden met 1 punt, maar er had meer ingezeten, zeker na die rode kaart hadden ze meer druk naar voren moeten geven.
Verder moet ik zeggen dat sport-opa of de wedstrijd niet heeft gezien of er geen snars van snapt, Poepon en Matic zijn voor NAC meer dan uitstekende spelers en idd de backs moeten beter gaan ballen, zeker de Roover want zijn blunder in de eerste helft had zomaar de 2-1 kunnen zijn.
Jammer dat Hadouir geschorst is na zijn toch wel onnodige gele kaart waaruit ook het tegendoelpunt viel.

Hanske N

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 8:36u

Prima resultaat. En inderdaad onze back posities zijn matig. Dat wordt nog leuk tegen Roda. Kenny tegen Huperts.......Dat wordt billenknijpen. Matic is echte een belofte. Knap hoe hij zich nu al laat zien. Fijn ook dat PSV weer eens wint en RKC in de 90ste minuut nog even gelijk maakt......tjonge jonge. Spanning genoeg. Hup NAC!

FC Goed Bezig

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 8:58u

Eerste helft ging nog wel, tweede helft was natuurlijk van een werkelijk te drama nivo voor worden. Maar goed 4 poenten uit 2 lastige uitpotjes, dus niet zeiken. Maak me wel zorgen voor as za: zonder de enige 2 technici die het verschil kunnen maken die NAC heeft vrees ik het ergste. Matic is werkelijk waar een uitstekende speler maar kan het middenveld niet in z`n eentje dragen. Suk aub niet meer opstellen, mist nivo en Gilissen….sorry hoor maar die is in alles zo traag…Dussss Sarpong centraal op het middenveld, Hooi en Verbeek op de flanken. Gelukkig is RJC ook drama dus een miezerige 1-0 moet kunnen zaterdag. Voor het voetbal kunnen we voorlopig thuis blijven. Pffff, ik zou toch onderhand wel een fatsoenlijke pot voetbal willen zien. Hoe lang wacht ik daar al op?!?!

Den86

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 9:07u

Kom op zeg.

Het was echt een zaadpot, waarbij NAC als meest gelukkige uit de strijd is gekomen.
Op die fantastische goal na eigenlijk bijna geen kans gecreëerd.
Jelle pakt een paar ballen goed, anders verlies je daar gewoon.

Lichtpuntjes naar mijn mening: Jelle, Drost, Buijs en Hadouir. In mindere mate Verbeek, die tenminste een balletje vast kan houden en actie kan maken.

Matic heeft mij in deze wedstrijd niet kunnen bekoren (wedstrijd tegen heracles heb ik niet gezien). Op basis van 1 wedstrijd ga ik geen oordeel over hem vellen.

Van der Weg was niet best. Sarpong staat op 3 meter en hij speelt een bal op borsthoogte!!! De Roover moet snel vervangen worden, dat is echt helemaal niks. Daarnaast heb ik echt mijn best gedaan om het positieve van Gilissen in te zien. Alleen maar tikjes terug en de lange bal richting keeper van NEC. Zo erg dat zelfs de commentator op een gegeven moment zei: "Gilissen aan de bal, dan weet je wel wat er komt.."
Poepon oogt wat dikker en trager dan aan het begin van het seizoen. Explosiviteit raakt er een beetje vanaf helaas...

Ik vind het het zo jammer want ik begrijp het contrast niet tussen wedstrijden tegen Roda uit (1-5 winst) en de wedstrijden tegen PEC en NEC... Ik mis in ieder geval bij NAC de drive om absoluut te willen winnen (door te drukken).

drs Marcellus

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 9:31u

Mensen, als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat. Punten halen is het belangrijkste, de manier waarop is van ondergeschikt belang. Wat Dimitri zegt, als we zaterdag 3 punten pakken, heb je een prima week achter de rug.

Jannie F7

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 9:32u

Beste mensen, blijf bij je mening. Ook ik ben blij met de punten, maar het voetbal is echt niet om aan te zien. De trainer zou hier leidend moeten zijn, maar zijn trainingen, taktiek, en wisselingen zijn gewoon dramatisch. Je kan je af vragen of er meer uit te halen valt, ik denk van wel, de spelers hebben zich niet verbeterd dit seizoen, en dat is een taak van de trainer.
Zaterdag moeten we winnen om inderdaad een beetje lucht te krijgen, maar reken niet op een prima spelend Nac.

Jammer Gudelj, ik heb je hoog zitten, je bent een prima jeugdtrainer, maar deze functie is het niet voor jou!!

Jannie F7

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 9:32u

Beste mensen, blijf bij je mening. Ook ik ben blij met de punten, maar het voetbal is echt niet om aan te zien. De trainer zou hier leidend moeten zijn, maar zijn trainingen, taktiek, en wisselingen zijn gewoon dramatisch. Je kan je af vragen of er meer uit te halen valt, ik denk van wel, de spelers hebben zich niet verbeterd dit seizoen, en dat is een taak van de trainer.
Zaterdag moeten we winnen om inderdaad een beetje lucht te krijgen, maar reken niet op een prima spelend Nac.

Jammer Gudelj, ik heb je hoog zitten, je bent een prima jeugdtrainer, maar deze functie is het niet voor jou!!

Jannie F7

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 9:34u

Beste mensen, blijf bij je mening. Ook ik ben blij met de punten, maar het voetbal is echt niet om aan te zien. De trainer zou hier leidend moeten zijn, maar zijn trainingen, taktiek, en wisselingen zijn gewoon dramatisch. Je kan je af vragen of er meer uit te halen valt, ik denk van wel, de spelers hebben zich niet verbeterd dit seizoen, en dat is een taak van de trainer.
Zaterdag moeten we winnen om inderdaad een beetje lucht te krijgen, maar reken niet op een prima spelend Nac.

Jammer Gudelj, ik heb je hoog zitten, je bent een prima jeugdtrainer, maar deze functie is het niet voor jou!!

Cool Hand Luke

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 10:26u

Vreemd dat mensen een mening hebben over Matic aangezien hij de eerste helft 2x de bal heeft aangeraakt. Zou Buijs echt niets beters kunnen verzinnen dan de bal op Jelle terugspelen? Ik zou me kapot schamen als ik vaker dan 2x mijn keeper nodig zou hebben, wissel me maar zou ik zeggen, vandaag heb ik het niet.
Wel creatief van Gudelj om tegen Sarpong, Seuntjens en Hadouir te zeggen dat ze mogen doen wat ze willen, dan heb je wel lef als trainer.

Ata

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 10:31u

Matic stak er gisteren echt met kop en schouders bovenuit. Driekwart van de wedstrijd geen balverlies geleden, veel veroverd en een uitstekende techniek. Echte aanwinst voor ons.

Verder was het tekenend dat ons doelpunt weer niet uit een uitgespeelde aanval kwam. Dode spelmomenten of balverlies van de tegenstander in de laatste linie, zo gaat het helaas al het hele seizoen. Daar blijven we niet mee wegkomen. Het is veelzeggend dat we het laatste kwartier nog steeds met lange ballen speelden, er zit gewoon absoluut geen voetbalgedachte achter.

Overigens niet ontevreden met het resultaat. Hup NAC!

rade

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 10:31u

@ JannieF7
Die continue van jou kritiek op Gudelj begint nu echt wat vermoeiend te worden. Met complete gebrek aan snelheid achterin is het zelfmoord om lekker vooruit te gaan spelen. Gudelj laat de ploeg spelen naar de mogelijkheden. Dat is volgens mij de voornaamste taak van een trainer

rubennacbreda

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 10:37u

Er had inderdaad meer resultaat ingezeten, maar met vier punten uit de laatste twee wedstrijden mogen we natuurlijk ook niet klagen

@nacfotosite, verder wil ik aan de mannen van f7 een compliment geven voor de mooie foto´s die er iedere week worden geschoten van ons NAC, zowel thuis als uit foto´s

De Fraans

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 11:41u

Ik kan niet zeggen dat ik het niet verwacht had (kijk maar eens bij prognoses)...
Overigens prognoseklassement vorig jaar gewonnen, maar nooit iets van gehoord?

Hoe dan ook, het voetbal is niet goed maar wat er ook gebeurt handhaven is een must! (om maar eens een grote open deur in te trappen), anders vrees ik met grote vreze m.b.t. het voortbestaan van ons geliefde NAC.....

Ratatouille

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 11:56u

Positief te noemen; Poepon speelde een lekker knokpot. Maakte een heerlijk doelpunt en was voorin aan het sleuren. Gillissen sterk als controleur.

Sarpong weer eens onzichtbaar. 0,0 toegevoegde waarde.

Achterin staat het voor geen meter! De Roover is in balbezit een prima back voor NAC, maar onthutsend zwak bij het terug verdedigen.
Vd Weg kan gewoon niet verdedigen. Ongelofelijk hoe die Nekker tussen 2 man hoger kan springen en die bal kan breed koppen. Vervolgens heeft Drost zijn man aan de verkeerde kant en Buijs staat erbij en kijkt ernaar.

Zijn er nu nog steeds mensen die beweren dat Kwakman niet de verdediging moet leiden?

Als je niet weer een goed keepende Jelle had staan, had je deze pot weer gewoon verloren. De treffer die we maken, komt weer voort uit een toevalsmoment. Beetje klutsen en de bal komt voor de voeten van Poepon. Schiet hem prima binnen, maar verder ongeveer 1 redelijk uitgespeelde aanval.

En als je tegen de nummer laatst het laatste kwartier dat ze met een man minder staan, niet door kan drukken (gooi er een handvol spitsen bij!), moet je concluderen dat het heel heel heel moeilijk gaat worden om boven de nacompetitiestreep te gaan eindigen.

Dit gelijkspel heeft alleen Nek iets aan gehad...

10diego

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 12:08u

@rade, plus dat Jelle een geweldige lijnkeeper, maar geen een die ver voor zijn goal sterk is. Penders/Zwaanswijk/Jelle was ook rete solide, maar je kon er niet mee rond de middenlijn gaan verdedigen.

Maar blijkbaar is de verwachting hier dat je met het zo goed als laagste budget in een uitwedstrijd een ploeg als NEC 90 vastzet op eigen helft.

Ratatouille

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 13:21u

@10Diego,

90 minuten vastzetten is wat overdreven. Maar als je - op een gelukkige manier - voorkomt tegen de nummer laatst en concurrent op de ranglijst, moet je zo`n wedstrijd kapot maken.
Dat soort gogme, routine, geslepenheid resulteert waarschijnlijk OOK niet in mooi voetbal, maar met leiders in het veld, ervaring en sluwheid is dat mogelijk. De wanorde die nu blind probeert om uit te verdedigen - wat nauwelijks lukt - lijkt nergens op.

Op zijn minst moet je op balbezit blijven spelen, maar deze ploeg is nauwelijks in staat op drie keer achtereenvolgend de bal bij een zelfde kleur te krijgen.

Helter

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 17:44u

Gewoon heel redelijk resultaat en daar gaat het om.
Wij hoeven het spel niet te maken in Nijmegen en Almelo.

Tegen PEC Zwolle thuis wel en dat was zeer teleurstellend. Uitwedstrijden slecht voetbal zal mij een zorg zijn zolang er maar punten meegenomen worden.

moho

Geplaatst: donderdag 6 februari 2014 om 23:35u

Typisch NAC, na zwolle zwaar hoofd in, nu 4 uit 2, na Roda 7 uit 3 en dan ja maar dan....Spektakelstuk tegen Feyenoord waarin we ons veilig gaan spelen.
Hopelijk laat mijn gevoel me niet in de steek.

Gr.
Josip

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014 om 10:01u

@ jannie

Hoeveel trainingen van Gudelj zie jij wekelijks? Of baseer je je mening op die van een ontevreden tribunezitter of zelfs een jankende vluchter als Lurling? Hou toch op.

@ Ata

"Dode spelmomenten of balverlies van de tegenstander in de laatste linie, zo gaat het helaas al het hele seizoen. Daar blijven we niet mee wegkomen."

Onder Brands werden we daar gewoon 3e mee. Wat is je punt?

Ratatouille

Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014 om 10:09u

@AS

Het is toch weer zover... we zijn het niet eens

Onder Brandts werden we derde door - met name in uitwedstrijden - verdedigend solide te zijn en heel slim op de counter te spelen.

Ik heb in mijn carriere als NACsupporter nooit het gevoel gehad dat als de tegenstander de bal had op onze helft, dat `het wel goed kwam`. BEHALVE in het tijdperk Brandts. Als ik naar NEC-NAC kijk en ik zie de bal op onze helft, denk ik `oh oh.... het is billenknijpen`. Doelpunten van ons komen inderdaad voor uit toevallige momenten in de laatste lijn van de tegenstander en dode spelmomenten.

Ten tijde van Brandts stond het team (was het ook echt een team!). Bij balwinst werd snel omgeschakeld en met name het gogme en de snelheid voorin (daar is ie weer: Lurling) was belangrijk in het counteren naar de goal van de tegenstander. Ballen kwamen aan bij elkaar, we kwamen er snel uit en je had maar 2 of 3 momenten in zo`n wedstrijd nodig om hem naar je toe te kunnen trekken.

Nu is het heel anders; het wankelt achterin en bij balbezit is er geen enkel idee, dus lange zwieper naar voren en hopen dat Poepon een goede dag heeft.

muskeklier

Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014 om 9:19u

LEKKER BOEIEN

4 punten meegenomen van concurenten , zo moet je het bekijken

als we vandaag winnen doen we HEEEELE goede zaken en kunnen ze mooi uit gaan kijken naar de nurdjes thuis waar we ook niet kansloos zijn want zij moeten en wij willen!!

hupnac

p.s. bij 38 punten ben je meestal wel zeker nu nog 12 te halen dus!! na vanavond hopelijk nog maar 9(dat zijn de wedstrijden dus tegen go ahead , rkc en ado)


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven