homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 november 2013
Enschedese Gastfreundschaft


Voordat u morgenvroeg het immer objectieve ochtendblad openslaat, alwaar u zonder twijfel weer schandeverhalen zult lezen over de NAC-aanhang op verplaatsing, probeert De Rat u een beeld van deze mooie jaren ’80 dag met een donkergrijs randje te geven.


Vrij vervoer naar Enschede. Wat een feest. Al weken werden de plannen gemaakt om de ouderwetse Fuji-Express weer eenmalig nieuw leven in te blazen. Gewoon met een gezellige groep leutig volk om een uur of elf verzamelen bij Cafe de Pint tegenover het station, en daarna op ’t gemakske in de trein naar de speelstad. En zo geschiedde, al werd de trein in Den Bosch staande gehouden. Het leek de NS beter om deze trein, vol NAC-supporters, gewoon direct door te sturen naar enschede, zodat de reguliere reizigers hier zo weinig mogelijk last van hadden. Het deerde de vrolijk gestemde NAC-supporters niet, sterker nog, scheelt weer een keertje overstappen met alle risico’s van een gemiste trein van dien. Al boemelend zette de GeelZwarte stoet zich per spoor voort voor een fijn middagje NAC. Een daginvulling die door de politie in enschede duidelijk anders ingericht bleek.

Om een uur of drie kwamen de eerste NAC-supporters aan bij de Grolschveste. De tukkers waren nog niet klaar voor ontvangst van deze groep, bestaande uit zo’n 100 man, en hield ze daarom nog even in de trein. Nadat de enschedese jochies lucht hadden gekregen van zo’n makkelijk doelwit en hun vertier zocht met een stapeltje bouwmaterialen, besloot de inmiddels opgetrommelde mobiele eenheid om de groep NAC-supporters heel snel naar het stadion te verplaatsen. Dit ging gepaard met geweld, waarbij een supporter serieuze verwondingen opliep. Maar dat was nog niet alles, ook een aanwezige alom geliefde vrouwelijke NAC-steward in functie kreeg er van de mepgrage ME flink van langs, met een flinke kwetsuur tot gevolg. De ME deinsde er niet voor terug om gericht en op het hoofd te meppen. Blijkbaar toch wat achtergebleven invloeden uit wat verder gelegen oostelijke gebieden.

Even later kwamen de NAC-supporters per auto en de bus van de supportersvereniging bij het stadion aan, zij mochten echter niet de parkeerplaats op. De reden? Er stonden NAC-supporters achter het hek. Dat het aan beide kanten van het hek om NAC-supporters ging leek moeilijk te bevatten voor de opgefokte hermandad, die inmiddels ook hun hondjes en een paar blikken collega’s van stal hadden gehaald. Pas na drie kwartier en veel machtsvertoon, waarbij de ME zich op z’n zachtst gezegd nogal uitdagend gedroeg, schoven de hekken open en kon net voor de aftrap de groep die met de auto en bus was ook het parkeerterrein op.

De rust was wedergekeerd, rond tien over half vijf kwam de leuttrein aan op het station, en na een grondige controle kon iedereen het vak betreden. De goedgemutste NAC-supporters zagen NAC kansloos met 5-2 verliezen, maar ach, zoals zo vaker was de reis belangrijker dan de wedstrijd.

Het is niet ongebruikelijk om na de wedstrijd even in het vak vastgehouden te worden. Even. In Enschede duurde het een uur en een kwartier. Elk kwartiertje ging er een deur open en mochten de NAC-supporters een stukje verder richting parkeerplaats, die inmiddels bomvol stond met politie. In de lucht verstoorde een politiehelikopter de serene rust waar we het oost’n zo van kennen. In de verte horen we het laatste geroffel op de grote trom. De NAC-supporters wachtten in alle rust en ontspannen sfeer af wanneer het ‘sein veilig’ gegeven zou worden en we de weg naar Breda konden vervolgen.

Na vijf kwartier wachten arriveerde de trein waarmee de NAC-supporters huiswaarts mochten keren. De ruim 200 supporters met een treinkaartje haastten zich om plaats te nemen, volgens de ME echter niet snel genoeg. Juist de meewerkende supporters die anderen aanspoorden om door te lopen werden beloond met de aloude gummiknuppel en hier en daar een hondenbeet. De leutgroep werd het doelwit van hitsige playmobielpoppetjes met knuppel en schild. Blijkbaar is dat de wijze waarop in enschede met gasten wordt omgegaan.

Samenvattend een old skool dagje NAC. De jaren ’80 herleefden even, vele supporters maakten dit voor het eerst mee. Dat er dan hier en daar een corrigerend tikje wordt uitgedeeld, soit, thuis op de bank beleef je het een stuk anders. Dat de mobiele eenheid het nodig vindt om een NAC-steward in functie een retourtje ziekenhuis te bezorgen, supporters met knuppels op het hoofd te slaan en honden de meewerkende supporters laten bijten gaat echter elk begrip te boven. NAC zal hierin ongetwijfeld stelling nemen richting de enschedese politie. Toch?

Beeldmateriaal? Later vanavond op F7Breda.nl


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


27-nov-2013
Ongeregeldheden rond twente-NAC opzet van lok...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

bergse hein

Geplaatst: zondag 24 november 2013 om 23:35u

zeer zeldzaam volk daar. diverse klappen gekregen met de wapenstok. ach t zal wel weer de doofpot ingaan

Jrsz

Geplaatst: zondag 24 november 2013 om 23:41u

Die vrouwelijke steward...is dat Wil?

Jolly

Geplaatst: zondag 24 november 2013 om 23:43u

Mag aannemen dat zich hier niet bij neerlegd en een onderzoek eist en vergoedingen voor alle uitsupporters die zo behandeld zijn

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 8:19u

UDENNAC

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 8:25u

Triest..

J-roen

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 9:06u

Heb van dit verhaal zelf alleen het verlaten van het uitvak richting de trein en de terugreis meegemaakt, zelf nog bijna tikken met een wapenstok gehad omdat ik niet door de supporters voor me heen kon lopen, het ging de duidelijk doorgesnoven Duitse Gestapo niet snel genoeg. Dat hun collega`s even verderop dit zelf veroorzaakte door een tunneltje dicht te houden doet er dan kennelijk niet toe... Ik hoop dat er vanuit NAC of de Supporters Vereniging aangifte van grove mishandeling wordt gedaan waar supporters die daar behoefte aan hebben zich bij kunnen aansluiten.

Bredy

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 9:21u

J-Roen,: Ik had ook al het vermoeden dat de ME iets gesnoven had. Toen ik het gekscherend aan hun vroeg of ze iets gebruikt hadden lachten ze en bevestigde ze mijn vermoedens. Heel vreemd gedrag!

Sjak

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 10:14u

Ach mijn opmerking over stijve armpjes van nep duitsers had niet alleen betrekking op de grensrechters dus.. Gewoon aangifte doen. En alles wat er gefilmd is op social media gooien.

muskeklier

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 10:14u

onze steward wil sterkte met je gebroken neus....

zegt al genoeg lijkt me een steward die wordt geslagen door de me....

Simon Vinkers

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 13:05u

Ik vrees dat de politie in Enschede er weer mee weg komt. Want de "hooligans" uit Breda zullen het wel verdiend hebben... Het is dat ik deze verhalen zelf ook zat heb meegemaakt, anders zou ik het ook niet geloven!

sjorro

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 13:11u

Ik neem toch aan dat er vanuit NAC stappen worden ondernomen.
Als er al stewards in elkaar worden gebeukt.....door de politie......

4Eyes

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 13:17u

De doofpot zal, net als bij onze Celtic vrienden, wel net zo snel open en dicht gaan als in Amsterdam. Zondaars zijn het, die voetbalsupporters. Tuig van de richel wat niet verdient om normaal behandeld te worden....

ßred@

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 16:30u

massaal een vraag sturen over dit schandalige machts misbruik van die politie. misschien dat we dan eindelijk eens gehoord worden door de media.. http://www.vi.nl/tv/vraag.htm mijn vraag is al gestuurd...

Sjak

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 17:15u

@Bred@ daar gaan ze niet op in ze hebben het liever over de loel van Gijp en het wijf van Kraaij. Het zijn gewoon de zeikwijfjes uit Hilversum die zich laten verteren door de grote clubs, die hebben nl. de grote sponsors van de topclubs en die betalen dit kutprogramma.
Derksen deed dat al toen hij stukjes schreef voor de Nieuwe Revu...
Waarom denk je dat hij nooit Twente, Nerds of Ajax afzeikt maar wel de andere clubs. Puur eigen belang.
Echte sportjournalistiek is niet te vinden, overal zie je de belangenverstrengeling tussen clubs, media en sponsors.
VI is het gelal aan de bar, ze gebruiken voetbal als middel voor wat platvloerse en onzinnig geklets. Ze zouden het net zo goed over Curling kunnen hebben

ßred@

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 18:23u

@sjak

ja, ik verwacht het ook niet. Ik zal niet ontkennen dat ik het een prachtig programma vind. Maar vooral het gedeelte dat ze een steward het ziekenhuis in werken is toch wel redelijk opmerkelijk te noemen. zelfs daar kunnen ze niet onderuit. Mocht er iets over gezegd worden, dan hoop ik dat er iig genoeg NAC supporters zijn die hun verhaal of vraag gestuurd hebben.. zodat ze weten dat er hier iets speelt..

ik ga er dus niet vanuit dat ze er een item van maken, maar mochten ze toch iets zeggen, dan iig de waarheid!

Tuur

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 19:40u

Met Celtic op de achtergrond moet je nu juist een zaak hier van maken.

toontje1

Geplaatst: maandag 25 november 2013 om 21:59u

Ik ben 49 en wilde dit dagje old school nog eens meemaken, NIET DE NAC SUPPORTERS WAREN HET maar in ditgeval echt de HOEREN VAN JUSTITIE JUIST DE .......klootzakken die feestvierende supporters die idd wel gedronken hadden NIKS GESLOOPT HEBBEN de vernieling insloegen zelfs de polite in den bosch was zeer vriendelijk fc twente moet echt bij zich zelf ten rade gaan


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven