homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 november 2013
NAC moet het van de tweede helft hebben


Een veelzeggend ranglijstje bij de heren van Voetbalflitsen.com. Ze hebben een ranglijst gemaakt van de eredivisie, waarin de ruststanden zijn opgenomen. NAC prijkt hier op een alleszeggende 17e plaats, waar het in de stand over de volle 90 minuten een keurige middenmoter is.

Moeten we dit nu positief uitleggen, dat NAC bij uitstek goed is in het rechten van de rug, dat de trainer samen met het elftal erin slaagt tactische verbetering door te voeren en dat NAC op z’n Duits weet te winnen? Of komt NAC gewoon wekelijks als een stel natte kranten de kleedkamer uit en moet het alle zeilen bijzetten om na rust wakker te worden?


Bron : De Rat, Voetbalflitsen.com


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

hondstrouw

Geplaatst: woensdag 13 november 2013 om 20:33u

Laten we het positief zien en voor optie B kiezen: een trainer en spelers die nuttige tactische omzettingen kunnen doorvoeren en zo alsnog de overwinning binnenslepen, plus dat er blijkbaar harder en beter getraind wordt dan de concurrenten (betere vrije trappen en betere conditie).

Zijn er trouwens door de overwinning op PSV weer wat (oud-)sponsors over de streep getrokken?

de puut

Geplaatst: woensdag 13 november 2013 om 20:43u

Misschien stelt dus de trainer bij aanvang van de wedstrijd niet het juiste team op en moet dit in de rust corrigeren, zoals de laatste keer bij de wedstrijd tegen PSV ook het geval was. Als het alsnog te repareren is, dan is het mooi, maar als het al voor de rust fataal is geworden (bijv. tegen RKC) dan is de wedstrijd ondanks omzettingen na rust toch al verloren.

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 13 november 2013 om 20:48u

Ik wil geen azijn zeiken, maar ik ga het lekker toch doen: volgens mij begint de trainer altijd met de verkeerde basisopstelling. Als je daaruit concludeert dat hij in de tweede helft de juiste wissels doorvoert is weer een tweede. Waarom niet meteen een goede basisopstelling? Dan krijg je wellicht meer van die wedstrijden als tegen de Go Away Eikels.
De conditie van de spelers is over het algemeen een stuk minder dan bij andere teams. Dus daar ligt het niet aan.
Het is gewoon zo dat ze in de eerste helft gewoon als een stel angsthazen aan het voetballen zijn en noodgedwongen in de tweede helft moeten rouwdouwen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Als je dan met wat lucky goals van de lampjes weet te winnen, dan is dat gewoon meegenomen.
Misschien denken de spelers dat als ze vanaf het begin van de wedstrijd er vol op klappen, dat ze na een uur geen adem meer over hebben. En dan de 3-0 voorsprong omgebouwd zien in een 3-4 nederlaag.
Feit is wel dat de verdediging steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Vorig jaar ging het met Luijycksxz en Botteghin niet altijd even goed. Wat dat betreft zijn we er met Kwakman en Drost op vooruit gegaan. Nu nog wat stabielere backs en ik zie de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet.

Al Pacino

Geplaatst: woensdag 13 november 2013 om 21:37u

@HH, de verdediging bestaat toch uit 4 personen?! De beide backs kunnen beter presteren als het middenveld goed bezet is en de links- en rechtsbuiten zich aanspeelbaar opstellen resp. de ruimte zoeken. Dit is aan de linkerzijde beter verzorgd dan aan de rechterkant.

Ratatouille

Geplaatst: woensdag 13 november 2013 om 23:11u

@Al Pacino

De spijker op zijn kop! Het viel me tegen PSV ook al op dat de enige twee spelers die de diepte zoeken nota bene op het middenveld staan (Seuntjes en Lurling). De rest wil de bal allemaal in de voeten hebben. Heb je de bal dan in de voorste linie, MOET je hem terug of breed spelen; makkelijk te verdedigen dus en als de situatie voort komt uit een counter is de angel er ook meteen uit... de spits moet dan zelf gaan lopen richting doel. Wat - vooral afgelopen wedstrijd met de slak Perica in de punt - redelijk snel ongevaarlijk wordt gemaakt.

Op de back posities heb je jongens staan die de diepte willen zoeken, maar ja... als je vleugelspitsen stil blijven staan om de bal in de voeten te vragen, ben je als back uit positie, plus dat dat redelijk makkelijk te verdedigen is door de tegenstander. Dus; gevaarlijk in de omschakeling.

Daarom: Lurling moet aan de buitenkant spelen! En haal Sarpong eens van die vleugel af! Ik snap werkelijk niet waarom iedereen hem toch zo goed vindt hier op DROL. Ik vind hem keer op keer voorspelbaar en ongevaarlijk (die schoten afgelopen wedstrijd stelden ook niet veel voor en zag je van verre aankomen). Lekker Verbeek en Lurling op de vleugels (Hooi achter de hand houden) en Poepon/Perica voor de goal positie laten kiezen. Makkelijk om onder de druk van de tegenstander uit te komen ook!

1912

Geplaatst: donderdag 14 november 2013 om 0:07u

De tweede helft hebben we pas genoeg gezopen om de mannen er weer doorheen te slepen.

Ik moet voor de wedstrijd gratis bier verstrekt worden. Of voor drie tientjes een kaartje en onbeperkt bier zuipen.

HUP NAC.

muskeklier

Geplaatst: donderdag 14 november 2013 om 12:13u

@rattatouille

je hebt blijkbaar de wedstrijd tegen pisvee niet bekeken naar mij wetens

na 10 minuten al stond lurling weer op linksbuiten(eerder linkshalf omdat hij v/d weg goed meeholp en sarpong idem die stond na 10 minuten ook op het middenveld!

Ratatouille

Geplaatst: donderdag 14 november 2013 om 13:29u

@Muskeklier

Heb die wedstrijd dus juist wel bekeken; inderdaad stond Lurling op een bepaald moment linksbuiten, waar hij hoort, maar begon op het middenveld. Ik snap niet dat je een diepgaande speler met zijn kwaliteiten op het middenveld zet.

Sarpong heb ik alleen maar aan de rechterkant zien sjouwen, balletje in de voeten, actie naar binnen toe, vastlopen of een balletje terug.

charelli

Geplaatst: donderdag 14 november 2013 om 20:29u

Eindelijk hoor ik wijze praat (1912). Het was gewoon een bocht wedstrijd tot........ er voldoende bier in de supporters zat om weer wat sfeer te creëren en de voet van God werd geraakt. Dit kantelde de wedstrijd. Maar ohohoho wat was die Lurling toch weer lekker slecht bezig. Ik snap werkelijk niet dat hij nog een plaats krijgt in het team laat staan een basisplaats. Het kan toch niet zo zijn dat Hadouir weer aan de kant moet blijven voor Lurling. Dat zou niet geloofwaardig meer zijn ook niet aan de linkse kant. Hadouir speelde bij vlagen fenomenaal (overigens zeker niet de beste 10 die NAC ooit heeft gehad, moet je nog even naar het filmpje nac psv 2-2 kijken). Bij de uitwedstrijd tegen Twente kan er weer plaats zijn voor Gillisen zoals tegen PSV die laatste minuten prima, maar niet starten in wedstrijden die je moet winnen daar moet je met diepgang spelen en dus altijd met Seuntjes. Ik zag overigens dat Schalk ondanks zijn afwezigheid toch maar even scoorde tegen Anderlecht, dus terug bij de groep die gozer en als het ff kan laten spelen. Dit is onze investering voor de toekomst.

muskeklier

Geplaatst: donderdag 21 november 2013 om 13:45u

beginnen met poepon teen twente, als je ij rust dik achter staat 1 middenvelder en 1 verdediger eruit en perica en schalk brengen ik zeg

muskeklier

Geplaatst: donderdag 21 november 2013 om 13:46u

3 centrale spitsen en dan de rest daaromheen!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven