homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 september 2013
Na de wedstrijd wachten we nog een laatste keer op Hein


Zoals altijd is in het Rat Verlegh Stadion de wedstrijd pas echt afgelopen als Hein langs is geweest. Maar Hein is ernstig ziek en zal vanmiddag tegen half 5 zijn plichtsgetrouwe ronde langs de vier hoekvlaggen voor een allerlaatste keer afleggen.

De naam Hein van Poppel behoeft haast geen introductie meer. Deze vrijwilliger stond vele tientallen jaren klaar voor de club en moet zijn activiteiten staken vanwege een verschrikkelijke ziekte. In overleg met zijn familie is besloten dat Hein na morgen de rest van de wedstrijden die hem nog gegeven zijn vanaf een speciaal plekje op het ereterras zal bekijken.

De Breda Loco’s hebben voor deze gelegenheid een prachtige megavlag gemaakt om dit eerbetoon aan Hein luister bij te zetten. Om dit doek is de afgelopen week veel te doen geweest. Vorig weekend gingen er vele manuren verloren nadat de megavlag voor Hein volledig verloren ging na een korte felle brand in Toren 3, de plek waar de Breda Loco’s hun verblijf hebben. Met man en macht werd er door supporters en sponsors keihard gewerkt om alsnog een megavlag te produceren, zodat Hein een eerbetoon krijgt dat hij verdient.
Blijf vanmiddag na de wedstrijd NAC-az dus nog even zitten. Geef Hein zijn moment. Laat zien waar we als NAC’ers voor staan, in voor- en tegenspoed.

Om die reden ontvang je morgen deze flyer uit handen van de Breda Loco’s waarin ze jouw aandacht vragen voor Hein zijn laatste moment of fame. We twijfelen er niet aan dat iedereen hier zijn medewerking aan verleent.

Hup NAC, Hup Heintje!


Bron : De Rat, Breda Loco`s


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


22-sep-2013 NAC-AZ (3-0)

17-sep-2013
Hero, Wagemakers en Azalp.nl springen in de b...
16-sep-2013
Megadoek verwoest door brand, tijd voor NOAD!...
23-sep-2013
Zeer vette timelapse van ‘making of’ megavlag...
23-sep-2013
Prachtcolumn in HP De Tijd over eerbetoon aan...
20-jun-2015
Hein van Poppel overleden...
26-jun-2015
Reminder: Uitvaart Hein van Poppel, morgen om...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

TALENT

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 9:18u

Dikke, vette complimenten voor iedereen die zich de afgelopen week uit de naad heeft gewerkt en voor de mensen die gezorgd hebben voor de middelen. Dat de spelers vanmiddag diezelfde spirit mogen hebben. Doorpakken, geen gezeik, noad! Hein verdient een afscheid in een vol stadion!

10diego

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 9:37u

Voor een mooi afscheid van deze lokale held mag winst of verlies tegen AZ niet uitmaken. Sluit me aan bij de complimenten die Talent noemt.

Op zich heeft AZ meer kwaliteit, maar zij hebben donderdag laat nog gespeeld, reis achter de rug en liggen vandaag liever op de bank dan dat ze naar de Bredase slachtbank komen. Vanaf minuut 1 er boven op zitten binnen en buiten het veld.

AZ thuis: ik zou blij zijn met punt, maar in de competitie waar iedereen van iedereen kan winnen, kan NAC vandaag gewoon 3 punten pakken en de koppositie in het rechterrijtje naderen of pakken.

Mooie doelstelling: thuispubliek vermaken met hartstochtelijke inzet en strijden om het kampioenschap van het rechterrijtje.

Hup NAC en Hup Heintje. Dat hij mag genieten van zijn laatste keer!

Helter

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 11:49u

Met enige schroom maar toch. Vol respect voor Hein en voor allen die hem een mooi afscheid geven.
Maar toch blijft mij het gevoel bekruipen dat het toch allemaal teveel van het goede is.
Ik kom voor de spelers naar het stadion, een trainer of een voorzitter kan een boegbeeld zijn. Nu wordt net gedaan of, nogmaals met respect, een vrijwilliger het boegbeeld is. En dat gaat me toch veel te ver. Hein verdient een mooi en waardig afscheid maar wel op een normale schaal.

boelie

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 11:59u

Zo Helter... zie ik daar nu net je laatste stukje geloofwaardigheid het raam uit vliegen?

Terzake: een grandioos afscheid voor een held van het volk, zoals het een echte volksclub betaamt. Hulde!

Charpie

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 12:03u

@Helter,

Ik denk dat Hein staat voor het gegeven dat NAC nog steeds een club is (méér dan alleen een bedrijf waar je 3.0 modellen op kunt loslaten)
Zo`n symbool kan best een boegbeeld zijn wat mij betreft.
Ik blijf in ieder geval zitten na de wedstrijd....

Sjak

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 12:44u

Charpie Boelie

@Helter, met enige schroom maar toch..

Net de mensen die anders zijn, die onvoorwaardelijk er voor een ander zijn moeten worden geëerd en herinnert, NAC is een volksclub waar veel van deze mensen zicht thuis bij voelen. Ik ook en ik ben er trots op.

Maar toch, jij schaamt je voor deze mensen, ik niet, ik ben er trots op..

Helter

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 13:01u

@sjak
Je leest niet goed, je interpreteert en legt mij woorden in de mond.
Ik schaam mij niet, heb respect uitgesproken voor Hein, ik kom al 40 jaar bij NAC en weet heel goed dat NAC een volksclub is en wat dat betekend.
NAC is ook een club waar iedereen een eigen mening mag hebben.

Ratatouille

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 13:07u

Ik begrijp wel wat Helter bedoelt...

Natuurlijk; een vrijwilliger die zich zo lang inzet en die dat om privé redenen niet meer kan blijven doen... het is een mooi gebaar om hem te eren... maar m.i. zou zoiets spontaan moeten gebeuren.

Nu weet die man al wat er gaat gebeuren... wacht hij met zijn normale rondje, tot de spelers langs zijn geweest... net iets te gemaakt vind ik persoonlijk...

Het doet me een beetje denken aan al die rouwbanden, die je tegenwoordig iedere week ziet, omdat de tante van de buurvrouw van een ex-voetballer van de club is overleden...

Spandoeken... aangekondigde acties... het gaat me allemaal net iets te ver en ik vraag me af of het ook gedaan zou worden als hij niet ziek zou zijn geworden, maar gewoon zou zijn gestopt omdat hij er geen zin meer in had... na 40 jaar... En daarbij vraag ik me af hoeveel mensen zijn naam scanderen hier en straks in het stadion, terwijl ze tot een maand geleden niet eens wisten wie Hein was...

Maar goed; begrijp me niet verkeerd. Prachtig dat die man zich zo lang heeft ingezet en inderdaad verdient hij een warm applaus daarvoor. Zonder zulke mensen zou een club niet kunnen bestaan... En ook ik zal netjes blijven zitten

Helter

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 13:14u

@Ratatouille

Dat is precies wat ik bedoel. Heb ook helemaal niet gezegd dat ik niet blijf zitten of niet kom maar wel mijn gevoel bij het hele gebeuren weergegeven.

Ata

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 17:45u

Prachtige vlag op de B-side.

b0nfire

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 18:34u

Ongeacht de verschillen van mening mbt de grootte van het afscheidnemen ben ik er trots op om hier deel van te mogen zijn. Als je zoiets moois kan doen voor 1 van de kleine steunpilaren is dit iets om als nac supporters trots te zijn ! Mooi man

WW

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 20:25u

Zeer gepast eerbetoon aan iemand die 40 jaar (!!!!) vrijwilliger bij de club is geweest. We hebben het hier niet over een blauwe maandag. Het Avondje NAC moest godverdomme nog geboren worden, Hein begon in een tijd dat NAC vaste prik op zondagmiddag voetbalde. En van mij had zo`n eerbetoon er ook mogen komen als hij niet om gezondheidsredenen met pensioen was gegaan.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 20:38u

Zie het eerbetoon als een saluut voor iemand die meer dan 40 jaar zich inzet voor zijn club , onze club .... , als ook zich inzet in zijn eigen wijk waar ie voetbaltoernooien houdt voor het jonge spul (echte volkswijkschoffies) middels straat tegen straat wedstrijdjes .
Ik zie dit eerbetoon ook voor al die andere mensen die vrijwillig zich jarenlang inzetten om NAC draaiend te houden maar het is ook mooi voor toekomstige vrijwilligers die zien dat al hun werk voor NAC ook werkelijk gewaardeerd wordt.
Ieder zijn mening maar soms ....... Ja soms mag je ook eens NIET reageren , het mag best......

Hartstikke bedankt Hein !

Quickie

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 22:10u

Ontroerend afscheid. Mooi spandoek. Kippenvel. Was persoonlijk teleurgesteld hoe weinig mede-supporters er bleven zitten. Stadion stroomde leeg tijdens Hein z`n ereronde. Zo van "Hein is mijn tribune gepasseerd, ik ben weer eens weg". Jammer.

moho

Geplaatst: zondag 22 september 2013 om 22:48u

Oh wat was dat mooi en hartverwarmend. NAC op zijn best !

Ratatouille

Geplaatst: maandag 23 september 2013 om 12:02u

@Hoog

... of we reageren allemaal met hetzelfde "dit is prachtig"... :/

Natuurlijk was het mooi voor die man, maar ik vond het gekunsteld. Een vrijwilliger is iemand die `in de schaduw van...` werkt. Dat is niet iemand die het doet voor de erkenning. Die man zet zichzelf al 40 jaar belangeloos in en als hij het had gedaan voor de erkenning, dan was ie al wel eerder gestopt.

Ik vond het een beetje `doe jij je kunstje nog eens, dan gaan wij met z`n allen klappen, ok?` gisteren. Misschien zit ik er he-le-maal naast daarmee, maar ik vermoed dat als zoiets spontaan gebeurt en je hem daarna goed zat en gelukkig voert in de Bea, zo iemand dat veel mooier vindt...

Ik zit al m`n hele stadiongaande leven op de b-side en - zoals iedereen dat natuurlijk weet, is dat een behoorlijk brakkenvak - daar staan dus behoorlijk wat mennekes van een jaar of 16, waarvan ik zeker weet dat ze niet eens wisten tot gisteren wie Hein van Poppel is... Moet die man dan gehuldigd worden door die jongens of had ie gewoon op een pils getrakteerd moeten worden door die mannen die vroeger nog een kroket bij hem hebben gekocht?

WW

Geplaatst: maandag 23 september 2013 om 13:26u

@Ratatouille

dan was gisteren voor die brakken een mooi leermoment. Om te weten te komen wie Hein dan wel is, en hoezeer je als vrijwilliger gewaardeerd wordt als je dat 40 jaar(!!) volhoudt. 40 jaar is een prachtige prestatie die respect afdwingt en dat hoeft helemaal niet in de schaduw herdacht te worden. Sterker: gisteren was prachtig en zeer gepast. En ik denk dat Hein het zelf ook hartstikke leuk vond.

HV

Geplaatst: maandag 23 september 2013 om 17:01u

@Helter & Ratatouille:
Ik kom juist NIET voor de spelers naar het stadion, ook niet voor trainers of andere `boegbeelden in loondienst`. Ik kom voor NAC, voor de club. En Hein was/is een vaste waarde binnen die club. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat mensen die alleen voor de wedstrijd komen hem enkel kennen van `het rondje met de cornervlaggen`, maar Hein was buiten de wedstrijden om ook dagelijks in het stadion bezig.
Hein was een vastere waarde dan welke speler dan ook, vaster dan iedereen die je de titel `Mr. NAC` zou kunnen geven. Vaster dan een stadion zelfs, want hij gaat langer mee.
En dat zonder enig eigen belang. Daarom kon geen afscheid groots genoeg zijn, en daarom genoot ik van het afscheid dat hij kreeg. Geweldig.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven