homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 juni 2013
C- en D-jeugd naar WDS’19, A- en B-jeugd niet naar Baronie


Goed nieuws en zorgelijk nieuws voor de NAC-jeugd. Waar de jongste elftallen komend seizoen hartelijk worden ontvangen bij WDS’19, is er voor de hoogste jeugdelftallen nog geen locatie gevonden. Gisteravond stemden de leden van Baronie tegen de komst van de GeelZwarte broer, uit angst dat de profclub voorrang zou krijgen op de eigen leden.

Geertje Brusselers is in zijn nopjes met WDS’19: ‘We waren de afgelopen maanden op zoek naar een geschikte locatie voor onze jeugd, die in onze visie past. Sportpark Paradijs voldoet aan de kwaliteitseisen in die visie. We zijn blij met de samenwerking met WDS'19 en ik weet zeker dat dit snel zijn vruchten af werpt.’

NAC doet een poging om de laatste beschikbare RJO van Nederland in te vullen. En het mooie van het verhaal: NAC wil dat zelfstandig gaan doen. Een professionaliseringsslag wordt gemaakt in de jeugdopleiding en er is een samenwerking aangegaan met het Graaf Engelbrecht College. Ook zijn er twee elftallen bij, zodat de jeugd dit jaar uit zeven elftallen zal bestaan.


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 17:20u

Baronie is altijd al bang geweest voor NAC. Eind jaren 80 was sprake van een verhuizing van NAC naar de Blauwe Kei. De Baronnen stonden op d`r achterste benen, ze voerden flink actie om het te voorkomen i.i.g.

Op zoek naar andere partners dus dan Baronie. The Gunners heeft maar 2 veldjes en zit daarom ramvol, da`s wel jammer. Kan de A- en B-jeugd niet meer bij TVC Breda terecht? Velden zat, zou je op het oog zeggen.

Ik juich het initiatief om zelfstandig een RJO op te zetten overigens van harte toe! Met een eigen Bredaas smoelwerk onderscheid je je van andere RJO`s (die vaak een samenraapsel van verscheidene clubs zijn). Samenwerking met een school: klinkt alvast goed. Voorzichtig-optimistisch kijk ik met belangstelling uit naar hoe dit uitpakt.

Beatrix92

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 19:33u

Ja, dat vraag ik me ook af, waarom de NAC jeugd, onder de rook van het stadion, niet meer bij TVC Sportpark Kwakkelhut terecht kan?

WW

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 20:04u

Of JEKA. Ook velden zat volgens mij, en een redelijk hoog `bekende NACers` gehalte (Peter Remie, Sjoerd Mossou). Kunnen daar geen afspraken gemaakt worden?

La Pelota

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 20:45u

Met 1200 leden en slechts 4 velden heeft Baronie amper plaats voor haar eigen elftallen. Niet zo vreemd dus dat de leden hier tegen hebben gestemd.

NASH

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 21:43u

samenwerking leek prima, maar 2 seniorenteams hebben dit geblokt omdat ze eventueel bij afgelastingen niet op hun favoriete tijd op zondag kunnen spelen.....jammer voor mogelijke inkomstenbron.

Korneev

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 22:04u

@ NASH

volgens mij speelt de NAC jeugd nog steeds op zaterdag...

Beatrix92

Geplaatst: donderdag 6 juni 2013 om 22:32u

Niet waar! De jeugd van NAC speelt of speelde ook op zondag ochtend.

NASH

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 0:04u

B2 zou om de week op zondag bij baronie spelen en daar zijn 2 teams voor gaan liggen....

NASH

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 0:11u

B2 zou om de week op zondag bij baronie spelen en daar zijn 2 teams voor gaan liggen....

Blauwe Kei

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 2:01u

@NASH wat een onzin

NASH

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 7:17u

@blauwe kei dat mag je vinden maar was wel de praktijk. 2 teams waren bjjna volledig aanwezig met alleen tegen stemmen, maar zo werkt dat met een alv waar belangrijke beslissingen besproken worden. Wat bleef er over na de stemming in de vergadering.... Geen klacht maar realiteit.

jorke50

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 9:24u

@ NASH
Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Het Baronie complex is al overvol met weinig en veel te kleine kleedkamers. Bovendien is er slecht gecommuniceerd naar de leden over dit plan en uiteindelijk is het ook slecht uitgewerkt. Er een lag een soort van plan maar de uitwerking ontbrak. Het was dus niet duidelijk waar precies voor gestemd moet worden.
Bovendien als die tijden voor die elftallen zo belangrijk zijn, dan kan Baronie als hoofdhuurder van het complex toch gewoon toezeggen dat de B2 van NAC na half 4 haar wedstrijden gaat spelen, maar die toezegging kon niet gedaan worden. Hieruit komt denk ik ook de angst voort dat NAC bij Baronie ook voorrang krijgt op de eigen leden met andere beslissingen.

NASH

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 10:04u

@jorke50 Ik had ook duidelijk mijn twijfels, maar de tijden waar nac gebruik van wilde maken waren, behalve de B2 buiten de Baronie uren. Het feit dat we het nu al krap hebben zou daar niks aan veranderen. Nu kunnen we helaas niet de 800 uur extra huren voor Baronie teams omdat dit financieel niet haalbaar is, los van de aardige contributieverhoging. Ik denk dat de TC juist gebruik had moeten maken van de mogelijke samenwerking, maar de grootste tegenstanders zitten in de TC. Democratisch besloten dat het niet door gaat. Het bestuur was wel erg voorstander van de samenwerking, maar pas aan het einde van de ALV werd voor mij duidelijk waarom......

NASH

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 10:08u

Ik denk dat je als hoogst spelende amateurvereniging juist de samenwerking aan moet gaan met een BVO om volgende stap te kunnen maken. 19% van de NAC jeugdspelers hebben een Baronie verleden. Dit zal niet veranderen want het scouten op de blauwe kei zal toch door gaan bij Baronie door NAC. Nu is denk ik de deur hard dicht gegooid voor een eventuele samenwerking om zelf verder te ontwikkelen als vereniging.

jorke50

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 10:20u

Ik ben persoonlijk ook niet tegen een samenwerking met NAC maar wel op het Baronie complex.
Je zegt dat er niks verandert voor elftallen maar daar ben ik het niet mee eens. Wij moeten ineens van half 9 tot 10 trainen. Vind ik best laat.
Bovendien zijn er weer extra elftallen die voorrang zouden krijgen met oefenwedstrijden op trainingen van een hoop elftallen.
En als ik dan de ervaringen van TVC hoor, kleedkamers worden eerder in gebruik genomen, velden worden structureel langer gebruikt dan afgesproken.
Samenwerking met NAC: prima, maar mijn mening is dat het Baronie complex gewoon al (te) vol is.

Beatrix92

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 10:25u

Is PCP Breda geen alternatief, want daar gaat de stekker zo goed als zeker uit?

jorke50

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 10:31u

Dan moet er wel een kunstgrasveld komen. Denk niet dat NAC daar geld voor heeft. Of de gemeente...

NASH

Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013 om 13:06u

@jorke50
Ik begrijp je punten, maar nieuwe trainingschema was om huidige krappe schema te ontlasten en iedereen meer mogelijkheden te bieden. Nu gaan we terug naar schema van vorig jaar waarbij er minder uren zijn (800) dus zelfde krappe bezetting. De afspraken ivm kleedkamers en langer trainen MOETEN zwart op wit en duidelijk zijn en nog belangrijker nageleefd worden. Ik denk dat NAC zich wel bewust was dat ze op eieren moesten lopen om dit voor langer als 1 seizoen te laten werken. Ik vroeg me wel af of we als Baronie en daarna zomaar mee konden stoppen.....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven