homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

21 april 2013
Zijn ze helemaal gek geworden?


Het was vanmiddag in het uitvak niet te verstaan, maar blijkbaar heeft de speaker een oproep gedaan aan de NAC-supporters om het verschrikkelijke woord k#nker niet meer te gebruiken. Volgens de omroeper werd er vanuit het gastenvak op de melodie van ‘schijt aan Utrecht’ het K-woord gebruikt. Bijzonder pijnlijk, aangezien er pal naast het vak enkele honderden patienten van het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis zaten. Waar de speaker deze onzin vandaan haalt weten we niet, wel dat er in NAC-vakken niet met deze ziekte gegooid wordt. Integendeel, vorige week werd er nog volop gecollecteerd voor het KWF, en mocht een jeugdige onverlaat over de schreef gaan wordt hij van alle kanten direct gecorrigeerd.

Een journalist van RTV-Utrecht verspreidde op twitter het verhaal dat vanuit het NAC-vak volop kwetsende spreekkoren werd gescandeerd. ’ @Markvanderwel: ‘Een vak vol doodzieke kids van het WKZ en dan als publiek van #NAC met het k-woord gaan smijten. Wat een verliezer ben je dan #utrnac #3-0’

Dit bericht werd vervolgens honderden keren geretweet, waarna het in het begin van de avond ook bij NAC-supporters aanbelandde.

Op internet wordt schande gesproken van deze spreekkoren vanuit het NAC vak. Door mensen die er niet zijn geweest dan tenminste, want de supporters in het gastenvak weten wel beter. Nee, het K-woord is niet gebruikt. Sterker nog: dat woord wordt nooit gebruikt, en daar zijn we trots op!

Ondertussen is de internetredactie van Omroep Brabant ook de aantijgingen op het spoor gekomen, waarna het een artikel schrijft met als kop: NAC-'supporters' roepen 'Kanker Utrecht' terwijl 450 zieke kinderen in het stadion zitten. Klik hier voor het oorspronkelijke bericht dat Bert van Doorn op de website van Omroep Brabant plaatste. De betreffende ‘webredacteur’ heeft de feiten hiervoor niet gecontroleerd. Hij gaat af op twitterberichten van Utrechtsupporters die het zelf ook niet gehoord hebben, maar wel terecht vol afschuw reageren. Vast NAC-watcher namens Omroep Brabant, Ronald Strater, schaamt zich openlijk voor het broddelwerk van zijn collega.

Inmiddels is het bij meerdere NAC-supporters, verdeeld over het vak, nagevraagd. Allen reageren bevestigend: Nee, NAC-supporters zijn niet verbaal over de schreef gegaan vandaag. Ook de fotografen die de hele wedstrijd onder het vak hebben gezeten hebben niets gehoord. De oproep van de speaker was overigens ook niet hoorbaar, anders was er wel direct gereageerd op deze onzin. Ook mensen binnen de organisatie van FC Utrecht geven aan verbaasd te zijn over de oproep van de stadionspeaker.

Omroep Brabant wringt zich inmiddels in allerlei bochten om hun eigen fout recht te trekken. Het oorspronkelijke bericht is al een keer of drie aangepast en afgezwakt. Sorry webredactie, dat gaat niet meer lukken. We hebben diep respect voor de vaste journalist, maar de heren van de webredactie kunnen wat ons betreft ons achterste op. Het wordt nu afgedaan met verwarring, maar dat is een direct gevolg van de eigen sensatiezucht.

Wat resteert? Een verziekte zondagavond en een grove belediging aan de NAC-supporters. We wachten de rectificatie eventjes af. En nu we toch bezig zijn, wellicht kunnen de gastheren van FC Utrecht ook even sorry zeggen?


Bron : De Rat, Omroep Brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


22-apr-2013
`NAC staat resoluut achter haar supporters`...
15-okt-2013
Voor slechts €8,- naar utrecht – NAC. Tussens...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Nac-Scorp

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 22:38u

Het bewijs is inmiddels ook op Twitter geplaatst:

https://www.dropbox.com/s/cpyxizjbako768c/Video%2021-04-13%2022%2019%2030.mp4

Sjak

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 22:43u

Ik heb vandaag gewerkt en schrok me echt wezenloos toen ik vanavond het bericht op OB zag staan, ik heb vorige week ook gegeven en weet 100% dat dit niet NAC is. Schandalige riooljournalistiek van het OB waar morgen VI en de rest van rioolratten los op kunnen gaan. O ja ik vind dat we OB aan moeten klagen en het geld gaat naar... het KWF. Die web-eikel moet ook maar eens een maand salaris in leveren, die eikel wordt betaald met provinciaal geld, dus ook van jou en mij, aanpakken die hap...

Don Leon

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 23:03u

Waanzinnig verhaal. Is nooit gezongen. En gelukkig zijn dit soort spreekkoren bij NAC de afgelopen honderdduizend jaar niet meer op onze tribunes gehoord. Daar waar het gebruik van dit woord bij andere clubs nog lang dankbaar als stopwoord werd gebruikt, hebben we dit bij NAC al heel lang geleden kunnen uitroeien. De sociale controle op de tribunes functioneert wat dat betreft uitstekend.

Dat dit melodietje bij Utrecht nog associaties heeft met k. zegt misschien wel meer over deze club. Dat deze terechtwijzing komt van deze club maakt het misschien nog wel schrijnender als je hun racistische spreekkoren van onlangs en in het verdere verleden herinnert. Bananenlied als Amoah aan de bal was. Ook feyenoord en ajax kunnen een aantal voorbeelden uit de Galgenwaard opnoemen.

Enfin, vanmiddag stond ik notabene de hele wedstrijd naast een vriend die 3 dagen geleden zijn eerste bestraling heeft gehad. Hij zou waarschijnlijk de eerste zijn geweest die op een dergelijk fout spreekkoor zou hebben gereageerd. Dames en heren, het is niet gezongen. Diep beledigd. Zwaar over de piss hierover.

Tuur

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 23:07u

NAC moet hier wel actie op ondernemen richting fcu. En dat ook duidelijk in de media brengen.

Cheerio

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 23:12u

Dat OB dat bericht gewoon even volledig verwijdert! Nu staat er nog steeds een verhaal met als strekking dat NAC supporters zich misdragen hebben. Lekker dan. Kan ik morgen weer gaan uitleggen aan mijn onwetende collega`s (weten zij veel?!) dat we toch echt niet hebben staan k*nkeren richting een vak ziekenhuis patiënten. Kwaad alweer geschied. Lekkere journalist, twee twitter berichten van utrechters met de oordopjes van zaterdag nog in hun oren als bron. Goed bezig jongen!

Cheerio

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 23:15u

Ook zwaar over de piss hier. Wat een lul van een journalist zeg. Milde steniging zou op zijn plaats zijn. Meen ik natuurlijk niet, maar misschien dat ie dan zijn bericht terug trekt?!

Mieshoop

Geplaatst: zondag 21 april 2013 om 23:20u

Was van plan er een rustig zondagavondje van te maken, maar man, het bloed kookt!

Ze mogen me uitschelden, een klootzak vinden, negeren, of besodemieteren, maar me van zoiets beschuldigen...

Opheldering vanuit Utrecht is op z`n plaats. Excuses voor de misplaatste oproep, of beelden die duidelijk maken dat er massaal en langdurig kwetsende spreekkoren uit het vak kwamen.

En op staande voet ontslag voor de internethobbyist van Omroep Brabant. Bah!

Drek

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 1:20u

Treurig. Ik kan me nog goed herinneren dat hier een jaar of 12 geleden ook onduidelijkheid over was. NAC-Utrecht, eerste wedstrijd van het seizoen. Die zomer van Ferry van Vliet overleden. Toen het Utrecht publiek hier hatelijke liedjes over ging zingen, werd later door de Utrechters een poging gedaan dit recht te praten omdat de NAC aanhang K... Utrecht gezongen zou hebben. Ook hier werd `schijt aan Utrecht` en geen K-Utrecht gezongen voor zover ik het kon horen.

Excuses vanuit Utrecht en OB zouden inderdaad op zijn plaats zijn. Het is een te lelijke beschuldiging.

danny b

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 8:26u

Het leed is alweer geschied. Een rectificatie en verwijdering van bericht (dat uiteraard al lang gebeurd had moeten zijn) bereikt bij lange na niet zoveel mensen.
Ondertussen zie ik alweer op andere sites dat de leken over de eerstehandsverhalen uit het uitvak heen lezen.

Tenenkrommend amateurisme over de rug van NACsupporters. Ik verwacht wel dat NAC hier met gestrekt been tegen in gaat vandaag in de pers..

10diego

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 8:44u

Heb dit nog nooit gehoord bij NAC en kan me inderdaad niet voorstellen dat zoiets uit een NAC vak komt. Het is overigens eerder tekst die je van een club als Utrecht verwacht. Heb het ze de laatste jaren in Breda meerdere keren horen zingen.

de puut

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 9:29u

Gewoon niet meer naar uitwedstrijden tegen die club gaan om een statement te maken. Ze noemen niet voor niets hun belangrijkste toren de DOM.

Y.

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 9:44u

Heb me hier gisteren al enorm over lopen opwinden. Wat er beweerd wordt, is een grote leugen. Een verplichte cursus fact checking voor de betreffende journalist van OB plus donatie aan KWF. Dit is nogal een beschuldiging aan het adres van de NAC-supporter.

Wat me ook mateloos stoort, is dat NAC weer zwijgt in alle toonaarden. Hoe moeilijk is het nou om een keer op te komen voor je supporters?!

Peppie&kokkie

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 10:01u

Storm in een glas....en die die riool journalist....die mogen ze voor ons op buro halt sturen. Goedkoop scoren dus Zou de persoon sieren dat hij met een tegen reactie zou komen.

danny b

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 10:30u

@ Y.

Het is "pas" half 11. Ik wacht nog heel ff met het trekken van die conclusie. Ik heb NAC al heel vaak zien falen op communicatiegebied het afgelopen jaar, maar zó laag schat ik onze communicatieafdeling nou ook weer niet in. Al is het al wel weer aan de late kant..

VB

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 10:44u

is niet de eerste keer dat fcu last heeft van zeer hypocriete verontwaardiging. Het publiek daar doet niet moeilijk over het k-woord en het j-woord richting ajaks. En richting de familie van (ik dacht) Ferry waren ze ook niet echt sympathiek...

Drek

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 11:18u

www.nac.nl/p108l1/newsid/8414/NAC-staat-achter-haar-supporters.html

FES

Geplaatst: maandag 22 april 2013 om 11:20u

Ook vanuit NAC een duidelijke stellingname.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven