homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

1 april 2013
BN/De Stem: ‘EU moet onderzoek starten naar staatssteun NAC’


Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Althans, dat zou je van een medium als BN/De Stem mogen verwachten. Na de ophef rondom Helene ‘gimmeawhiteline’ Schenk, die alle NAC-supporters in de krant voor prehistorische cokesnuivers uitmaakte, zou je als eindredactie van de krant jezelf toch achter de oren moeten krabben of het wel zo slim is om een niet ingewijde journalist een achtergrondartikel over NAC te laten schrijven. Want voor een achtergrondartikel is achtergrondinfo nodig. Kennis van zaken. Het betere graafwerk. Of op z’n minst een vuistdik dossier.

In de paaseditie van BN/De Stem treffen we een ‘achtergrondartikel’ aan, geschreven door Peter Ullenbroeck, getiteld: ‘Clubs creatief met staatssteun’. Aanleiding voor het artikel is het recent door de EU aangekondigde onderzoek naar ongeoorloofde gemeentelijke steun bij PSV, willem ii, NEC. MVV en Den Bosch. Een onderzoek waar draagvlak voor is, een onderzoek dat duidelijkheid schept. Niks mis mee, sterker nog, in Eindhoven zijn ze hier al lang op voorbereid.

Peter Ullenbroeck, bekend van toonaangevende artikelen over varkensspeeltjes, de postbode van het Liesbos en de zoektocht naar woonruimte voor Polen vraagt zich hardop af waarom NAC niet in dit rijtje genoemd wordt. ’In Breda sprong de gemeente in de bres door voor 15,7 miljoen euro het stadion over te nemen en bovendien de ontwikkelrechten weg te geven, waarvan nog eens 5,7 miljoen euro linea recta de clubkas in vloeide’, zo vatten we de inleiding van het artikel samen. Het antwoord op de vraag waarom de EU bij NAC niet ingreep, maar nu wel een onderzoek start, geeft Ullenbroeck vervolgens zelf: ’De gemeente heeft zich in Eindhoven en de andere steden niet als marktpartij opgesteld’.

Met dit antwoord is onze achtergrondstukjesschrijver niet tevreden. ’Het is een gezocht argument dat Brussel nu naar voren schuift. Brussel lijkt gevoelig voor de maatschappelijke kentering en brengt plotseling in de praktijk wat ze al veel eerder had moeten doen: overheden die wel heel erg creatief omspringen met hun betaald voetbalclub op de vingers tikken en, als dat nodig is, ingrijpen. In Eindhoven hebben ze dat nu gemerkt, in Tilburg en Nijmegen gaan ze daar wat van merken. NAC en de gemeente lijken vooralsnog de dans te ontspringen’.

Beste Peter, goedemorgen, we zullen het zeggen zoals het is: Je bent een amateur. Je presenteert een suggestief opiniestuk als achtergrondartikel, zonder je daarbij te verdiepen in de materie. De Rat heeft het al eens voor je uitgezocht: de gemeente verdient aan NAC. De gemeente denkt daar zelf overigens iets anders over en noemt het budgetneutraal en kostendekkend.

De suggestie die het achtergrondartikel wekt is dat NAC goed wegkomt. Dat de gemeentelijke ‘investeringen’ in NAC (met het hoogst denkbare rendement, nog steeds), in strijd zouden zijn met de EU-regelgeving. Dat NAC gewoon geluk heeft dat de maatschappelijke discussie nu pas wordt gevoerd. Dat de EU eigenlijk met terugwerkende kracht alsnog een onderzoek zou moeten opstarten naar de club die jaarlijks voor vele miljoenen aan huur en city marketing voor de gemeente in het laatje brengt.

Beste Peter, blijf alsjeblieft alleraardigste stukjes schrijven over treintjes, blijf vooral scootmobielen testen , maar brandt je vingers niet aan NAC, zonder je echt te verdiepen in de zaak. Zet dan op z’n minst ‘opinie’ boven het stuk in plaats van ‘achtergrond’. Dan weten je spaarzame lezers tenminste waar ze aan toe zijn. Zalig pasen!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

De Kempen

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 11:03u

Wat een paardelul zeg

pannelap

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 11:10u

beste heer Peter lUllenbroeck........

Ik wens u veel succes met uw onderzoek en schrijven over rubberen balletjes voor Miss Piggy.... Maar denk goed na voordat u een stap waagt in de echte, serieuze grote mensen journalistiek.

Uw slappe onderbouwingen om NAC Breda in relatie te brengen met `onterecht verkregen staatsteun` wekt bij mij - en velen met mij....... [ben ik van MENING althans] - de indruk dat u niet veel kaas hebt gegeten van het onderbouwen en beargumenteren betreft artikelen. Het creatief schuiven met woordjes, knippen en plakken in het basisschool krantje geeft niet voldoende kennis, wijsheid en kunde om de grote mensenwereld in te stappen.

Voor uw informatie; NAC Breda is de melkkoe van de gemeente ambtenaartjes...... En als er iets onterecht is [wat dus WEL de moeite waard is om een artikel over te schrijven], dan zijn het de schandelige woekerprijzen voor de huur van dit bouwvallige stadion.

Zalig Pasen...... en Hup NAC!

inteldave

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 11:56u

1 april

Da Pope

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 12:20u

Het is allemaal niet zo heel moeilijk. Als meneer de moeite had genomen uit te zoeken wat het `private investor principle` precies inhoudt (daar is een hele bak jurisprudentie over), had hij zijn stuk regelrecht naar de digitale prullenbak verwezen.

Aangezien ik de beroerdste niet ben, kan hij ook gewoon op deze link klikken: http://ec.europa.eu/competition/state_aid/legislation/compilation/state_aid_29_01_13_en.pdf Een eenvoudig overzicht van wat staatssteun inhoudt volgens de Europese Commissie.

kwibus

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 13:53u

beste mensen wat voor datum is het nou. staatsteun. nac is niet eens in staat om steunkousen te kopen laat staan steun te krijgen.

1912

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 14:08u

Er is niets zo persgeil als.........de journalist.

Die jongen moet ook zorgen dat zijn artikel gelezen wordt.
Hij krijgt dan waarschijnlijk een vast contract met een jaarlijks opslagje.

cashel

Geplaatst: maandag 1 april 2013 om 23:14u

Mooi verhaal mannen!!!

WW

Geplaatst: dinsdag 2 april 2013 om 17:17u

Het is heel simpel: de gemeente Breda had qua haken & ogen aan mogelijke staatssteun aan NAC de zaakjes prima voor elkaar. Zo goed zelfs dat het Breda als rolmodel diende voor Vitesse/Arnhem/Gelderland (niet toevallig ook een club die NIET genoemd is!).

Dus als "men" zo graag een onderzoek wil, laat ze. Laat BN/DeStem lekker lobbyen bij de Europese Commissie. Er valt bij NAC wat dat aangaat simpelweg niks illegaals te ontdekken. Het zal de belastingbetaler alleen een hoop geld kosten, maar wellicht mag het bedrag van de onderzoekskosten bij Peter Ullenbroeck danwel BN/DeStem gedeclareerd worden.

Wel jammer weer, dit stuk. Niet zozeer voor NAC, maar voor de krant. Want voor een krant met regionaal/locaal nieuws is best een markt. Ik zou in goed doortimmerde locale journalistiek best geïnteresseerd zijn. Maar als je dit soort rommel als "achtergrond" blijft presenteren (na het echec met Helene Schenk, dus dit is niet de eerste stevige mispeer) dan zal van lieverlee jouw bestaansrecht toch echt afkalven.
Kortom: op dergelijke materie voortaan gewoon iets meer senior medewerkers zetten met verstand van zaken, of duidelijk erbij zetten dat het een opinie betreft. Want het is inderdaad niet meer dan de opinie van de auteur, en zeker geen achtergrondinformatie .

Over tot de orde van de dag maar weer. Veendam is definitief failliet. Niet onverwacht, wel jammer.

danny b

Geplaatst: dinsdag 2 april 2013 om 21:35u

@ WW,

quote:
"Wel jammer weer, dit stuk. Niet zozeer voor NAC, maar voor de krant."

Dat ben ik niet met je eens. Dit soort broddelwerk is imo heel schadelijk voor NAC.

Veel stadgenoten die niks met voetbal/NAC hebben houden er een onrealistisch zwartgallige kijk op NAC op na. De veiligheid die er rondom NAC niet zou zijn (veel mensen zijn in de veronderstelling dat iedere wedstrijd bij wijze van spreken honderden doorgesnoven hooligans elkaar en anderen de koppen inslaan). De vele tonnen/miljoenen belastinggeld die NAC jaarlijks toegeschoven zou krijgen. Dat zijn echt denkbeelden die bij een niet te verwaarlozen gedeelte van de Bredanaars/Bredase kiezer leven en daar heeft juist bn/destem een grote rol in. Deze stadgenoten lezen de Rat niet, maar wel bn/destem en daar staat meer dan eens misleidende onzin in. Dat voedt, zeker in deze tijd, negatieve stemming bij veel kiezers.

Afentoe valt mijn bakkes open van de misvattingen die er rondom NAC heersen.

Een halfjaar geleden nog nam ik deel aan de kasteelroute van Gilde de Baronie waar de stadsgids doodleuk de mensen voorhield dat NAC jaarlijks 7,5 ton van de Gemeente belangeloos bijgeschreven kreeg. Toen ik met die man in discussie ging erover zei hij dit te weten van iemand "die het zou moeten weten" en dat "de krant er vol mee staat".

Mensen willen vaak ook bashen in hun blinde haat tegen voetbal, maar de stemming wordt meer dan eens gecreëerd en gevoed door de stem. Dit zijn van die dingen waar Perry eens een poging kan wagen van toegevoegde waarde te zijn. Dat deze boodschap weer aan duizenden onwetenden wordt meegegeven is uiteindelijk schadelijk voor NAC. Voor wat betreft besluitvorming in de politiek en ongetwijfeld ook voor de commerciële ontplooiing binnen Breda en omstreken.

Wat een ongelooflijke uitglijer. Waardeloos ook dat ze bij de stem de andere kant op blijven kijken.

WW

Geplaatst: dinsdag 2 april 2013 om 22:12u

@Danny B

al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

Als BN/DeStem bij ons broddelt, kan je er redelijk vergif op innemen dat dat in andere dossiers ook gebeurt. Dat kost uiteindelijk lezers want uiteindelijk komt toch uit dat het allemaal niet precies is zoals de krant schrijft.

Zal ik jou eens een voorspellinkje doen? Over 5 jaar bestaat BN/DeStem niet meer. Te kwaliteitsarm in een wereld waarin zowiezo oplages maand na maand teruglopen.

WW

Geplaatst: dinsdag 2 april 2013 om 22:17u

Nu ik dit zo opschrijf hoop ik oprecht dat BN/DeStem een klacht indient bij de EC. Laat maar met de billen bloot gaan. Staan ze meteen voor paal.

En wij zelf, jij en ik, alle supporters, kunnen in dit social media tijdperk een corrigerende rol spelen eej met goed onderbouwde opinies op facebook.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven