homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 december 2012
K.a.n.s.l.o.o.(m.)s.


Het was nog even spannend in Breda, zou NAC erin slagen om de grootste thuisnederlaag ooit te evenaren? De statistici keerden teleurgesteld naar huis, het soms onmachtige PSV bleef op 1-6 steken.

NAC speelde vanavond dramatisch, al bij rust keek het tegen een 1-4 achterstand aan, waarbij met name looms zichtbaar tekort kwam. De tegengoal van Buijs leek het tij kort te keren, maar kort daarna leidde knullig balverlies tot de beslissing van de wedstrijd.

We gaan met een kutgevoel en een 16e of 17e plaats de winterstop in, zijn de minst scorende ploeg van de Eredivisie en hebben op een ploeg na ook het meeste tegendoelpunten. Maar niet getreurd, volgens de technische heren binnen de club eindigen we gewoon tiende. Engijgeleuftda. Er moet veel veranderen deze winter, werk aan de winkel!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

pietbreda

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 22:46u

Wat ik niet snap is,dat we eerst 4 goals tegen moet krijgen voordat meneer Looms gewisseld gaat worden.
Had eerder gemoeten.
Kan dit niveau absoluut niet aan,exit wat mij betreft!

Rutski

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:12u

De wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan, de liefde voor ons eigen NAC

moho

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:20u

En de man van de wedstrijd.................DE 12E !

Spelers besef wat voor club je speelt................DE MOOISTE VAN NL.

Spel dramatisch, ook weinig passie en NOAD, al moet ik zeggen dat Meneer Nijhuis ook elk vleugje passie of duelletje af floot.
Bondgenootschap met "heerschap van Bommel" was veel heel opvallend
(ook geen geel durven te geven bij super schwalbe van die kwal.

Achterhoede is en blijft erg fragiel. Ook de Roover die ik in het begin van het seizoen redelijk tot goed van spelen, was ook het NAC shirt niet waard vanavond. Geen enkel duel aangaan , terug uit lopen, niet aanbieden, kortom 0 meerwaarde.
Looms , what more to say .

Besef bij publiek is er dat 14e/15e hoogst haalbaar is dit seizoen, overleven , niet meer en niet minder. Dus kappen met die belachelijke doelstelling van plaats 10-11 vanuit de club !

Merry Christmas en in 2013 blijven we hopelijk overeind, NIET OPZIJ !

Gr.
Josip

von F

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:23u

Goede sfeer, dramatische wedstrijd. Wave bij 1-5 vond ik dan wel iets te `tegendraads`.

Ata

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:27u

Op velerlei vlakken een dieptrieste avond.

Over het sportieve deel kan ik kort zijn, dat hebben we allemaal gezien. Minstens zo stuitend was de volstrekt misplaatste manier waarop we het Avondje NAC probeerden te cultiveren. Gęnant, melig, ongehoord. Zeker als je kijkt hoe diep we in de shit zitten. Het clublied? Prima. Waven en elkaar aftroeven met de meest belachelijke liedjes? Dank je de koekoek.

Zij die het vocaal massaal lieten afweten in cruciale wedstrijden tegen Groningen en ADO, voor het overgrote deel de open haard verkozen boven de bekerwedstrijd tegen Heracles, vonden het bij een 1-5 achterstand nodig om het gezellig te maken. Jullie kunnen mijn rug op.

De eerste vraag die dochterlief van vier morgenochtend stelt, is wat NAC heeft gedaan. Ik garandeer dat ze het erger vindt dat de lolbroeken op de tribune.

Deze reactie is overigens mede namens mevrouw Ata.

Welterusten.

Tarzan

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:34u

@ Ata

Geloof me alle NAC supporters vinden het net zo erg als jou. En ja je hebt er voor betaalt om naar de wedstrijd te kijken. En het voelt pijnlijk hoe je wordt afgetroeft. Maar je moet toch wat doen met 40 minuten op de klok. Dan ga ik niet lopen mauwen!

Genoeg uitwedstrijd meegemaakt in the `old days` waar ook verloren met 5 - 0 van PSV. En toen deden we precies hetzelfde. Dus wat is je punt. Genoeg reacties op diverse fora gelezen over onze steun. Daar ben ik het meest trots op. We laten echt zien dat we de beste supporters van het land zijn in goede maar ook in slechte tijden.

ZegerF5

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:37u

kon er eigenlijk niet bij zijn, zo laat op de avond moet ik mijn kindjes op bed leggen, maarja ik heb nog iets kunnen regelen, want als je er op woensdag tegen heracles bij bent dan ook zaterdag tegen psv he.
Nu waren er ineens weer wel ruim 18000.

jammer jongens, lekker kerst vieren en 19 januari er weer vol op knallen, weg van deze niet zo fijne plek.

petruske

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:40u

kunnen penders en zwaanswijk niet terug komen. want dit is onwaardig

Zeeuwsche Rat

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:42u

Veel lof in den lande voor onze supporters. Kunnen we als supporters het kinderachtig vinden, de wave kut vinden, feit is wel dat het positieve aandacht is voor ons clubje.

Drie dingen die moeten gebeuren in de winterstop
Veld verbeterd, dit kan echt niet
Neno behouden, met hem blijven we er sowieso in, zonder hem tricky
En Anthony Lering moet even een potje typex halen bij de Bruna, en zodra Neno ooit nog de naam van Mark Looms op het formulier schrijft, hoppa, uitvegen en Kenny van der Weg opkalken

200% NAC

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:45u

Ik denk dat Theootje Jansen stiekem jaloers zal zijn op een clubje met zulke supporters. Frustratie kun je op verschillende manieren uiten...... Laat ons maar liever achter de club blijven staan met een zeker cynisme dan om de spelers uit te fluiten na een gelijkspel zoals in Arnhem.

moho

Geplaatst: zaterdag 22 december 2012 om 23:54u

@Ata en Tarzan, allebei gelijk.

Normaal ben ik ook niet van het ziongen om het zingen , maar vandaag liet het publiek zien dat men trots is en blijft op de club, NAC meer dan een club ! Een Prachtclub die kleurr geeft aan de Eredivisie.

Ook een teken aan een hooghartig en misselijk PSV , dat ze zelfs met een 1-6 het NAC publiek niet stil krijgen.

Dit is misschien wel de vereiste ommekeer, nu het publiek eindelijk beseft dat plaats 14/15 hoogst haalbaar is en daar met zijn allen voor gaat.

Zoals het legioen van Fnerd 2 seizoenen geleden massaal achter de ploeg ging staan in het slechtste seizoen ooit.

Het spel was niet om aan te gluren. Kenny voor Loomsie en Jansse voor de Roover.Voor de rest hoop ik dat Ciftic een echte kans krijgt in de spits anders snel omschakeln naar 4-4-2 (Hooi/Lurling), waarbij Hadiour en Gudelj daarachter veel meer in scoringspositie kunnen komen.

Tot slot: Danny Verbeek, wissel (geblesseerd ?) maar na afloop wel zijn shirt het publiek ingooien bij F7 Speulerke naar mijn hart ! (jammer dat we aleen kunnen huren.

Come on N.A.C.eeee

Gr.
Josip

Coco1912

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 0:22u

Ik las het voorwoord vanavond in ons boekie De Klok en ik dacht ff dat van As wegging....blijkt ie dat zelf geschreven te hebben!

boelie

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 0:31u

Wat Rutski zegt. Ik vrees dat de gifbeker nog lang niet leeg is, maar wat was ik vanavond stiekem toch weer een beetje extra trots op m`n clubske, dat blijkbaar nog altijd op ONZE onvoorwaardelijke steun kan rekenen. Wellicht wat ongepaste elementen zoals d`n wave, maar fuck it. Deze gekheid is zeldzaam in het zeer gezapige Nederlandse voetbal, wees dus maar gewoon trots dat je er deel van uit mag maken. Deze club mag, kan en zal nooit verloren gaan, dagge `t hugodver moar wit!

rijen loco

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 0:44u

Ik hoop, hoe jammer dan ook, dat Neno verkocht gaat worden, en dat we een spits gaan halen alla Frank Demouge,want iedereen denkt wel dat we het gaan redden,maar dit nac is net zo bagger als het veld vannavond. En meneer Looms never de nooit niet meer opstellen,en stuur jansse ff naar siberie,met zun handschoentjes aan

ctk

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 1:19u

Je kan alles wel op Looms gooien, maar op Jelle na was iedereen dramatisch vanvaond!
PSV heeft alle doelpunten op een presenteerblaadje aangerijkt gekregen vandaag, maar wat me nog het meeste opwind is het feit dat ze niemand voorin houden bij een corner of vrije trap tegen!
Zo onstond ook het 3e tegendoelpunt, bal werd afgeslagen, maar omdat er niemand voorin stond kwam hij snel weer terug en het resultaat was een doelpunt!
Als er niks bijkomt in de winterstop is degradatie onafwendbaar!!

10diego

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 1:31u

Kun je ook halve seizoenskaarten VERkopen 3.0? Dit sloeg helemaal nergens op. Parodie op betaald voetbal. Wat een onzin!

dimitri

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 1:37u

meest typerend voor heel de wedstrijd: er was een plek waar de bal na de gestopte penalty valt en er staat een psv-er vrij die de bal gemakkelik kan voorgeven. Voor de goal staat ook bijna niemand te verdedigen: 1-3
in de 90e minuut valt de bal weer op dezelfde plek en Gudelj kan uithalen, alleen maken 3 psv-ers nu een sliding terwijl ze met 1-6 voor staan...

van psv kan NAC alleen maar winnen als ze top zijn en 200% inzet tonen, als beide wegvallen wordt het 1-6 en dan hebben ze nog geluk...

eerste is niet erg als dat er niet is, 2e wel....

Jan

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 2:57u

Als het tegenzit, gaan we met een 18e plaats de winterstop in.

Ik klamp me vast aan het voorbeeld van SC Freiburg. Stonden vorig seizoen in de winterstop met 13 punten stijf onderaan. Toen namen ze afscheid van de trainer en een paar dure spelers die het niet zo best hadden gedaan (en eentje die het wel goed had gedaan, topscorer Papiss Demba Cissé), en benoemden assistent-trainer Streich tot hoofdtrainer. Die haalde er een aantal jonkies uit het tweede elftal bij en zie, de ploeg begon ineens te draaien. Met 27 punten tijdens de tweede seizoenshelft handhaafde Freiburg zich uiteindelijk nog gemakkelijk in de Bundesliga.

Opmerkelijk was, dat Freiburg zich op dat moment niet heeft laten verleiden tot paniekaankopen, hoewel daar best geld voor was geweest (voor Cissé heeft Newcastle naar verluidt rond de 12 miljoen euro betaald). Het grote verschil tussen Freiburg en NAC is dat Freiburg al jaren een financieel gedegen beleid voert. NAC moet van de nood een deugd maken.

klaas bruinsma

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 7:51u

@Dimitri en 3 keer raden wie er naast Matavz stond bij de penalty maar niet me inliep..t begint met een L.

@Jan Tja t verschil zal alleen zijn dat ze daar een talentvolle lichting achter t 1e hadden dat is bij NAC niet t geval waar hooguit v.Gommeren,Seuntjes en vd Weg t nivo aan zouden kunnen maar die laatste 2 spelen al geregeld laatste weken.

donvangeene

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 9:08u

Waardeloos was het.
Ik dacht dat nac een angstgegner was voor psv, het was eerder andersom en hoe.
Zonder looms was het misschien nog een wedstrijd geworden.
t`is dat hij uit de twente-hoek afkomstig was, anders.....

donvangeene

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 9:15u

overigens PETJE AF voor jelle ter rouwelaar.
Ondanks blessure toch klaarstaan voor de ploeg en daarnaast prima partij gekeeped plus penalty gehouden. chapeau kerel

NACfotosite

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 9:33u

Fotoverslag zo online op www.F7Breda.nl.

Hertog076

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 10:06u

@Ata, lekker je seizoenkaart doormidden knippen (als je die hebt tenminste) en lekker thuis kijken. Kun je zonder geluid de wedstrijd volgen en je niet ergeren aan je mede supporters die er het beste van proberen te maken. Wat een ontzettend sneu figuur ben jij. Succes met het vertellen van de uitslag aan je maar liefst 4 jarige dochter. Ik hoop dat ze de klap tenoren komt....

Loetje Hanglip

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 10:06u

Wat een zotheid op de tribunes ...Een beetje zelfspot mag. We zijn tenslotte maar NAC. Als je met 1-4 de rust in gaat, dan weet je dat het niks meer gaat worden. Dan kun je gaan zitten mokken, fluiten, zeiken, of je maakt er een feestje van. Gelukkig is het laatste gebeurd. We zijn de enige club in NL waar dat dit kan voorkomen. Naar NAC ga je niet alleen voor het voetbal. Dat werd gister avond meer dan duidelijk. Trots op de club en stad. Tja, we balen natuurlijk allemaal van de uitslag, en hadden allemaal wel op een stuntje gehoopt. Zat er helaas niet niet in.
"MESSI MESSI...LOOMS KOMT ER AAN!!!" vanaf Vak G was de leukste gister...

1912

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 10:39u

Jammer, Looms had de wedstrrijd voor rust al beslist.

MalleBabbe

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 10:44u

Hey Ata, normaal gesproken zou ik je helemaal gelijk geven, maar als je ploeg zo lachwekkend slecht presteert, zo slecht dat je het niet eens meer serieus kunt nemen, dan kan ik me de reactie van de aanwezigen eigenlijk wel voorstellen. Iig beter dan je eigen ploeg uitfluiten.

Wat de wedstrijd betreft... niet alleen voetballend was het bagger, ook tactisch klopte er niets van! En dat is het meest verontrustende, want iedereen hoopt dat Gudelj de juiste man blijkt te zijn, maar nav gisteren heb ik mijn twijfels.

Als je na 15 minuten al 1 tegen 1 komt te staan achterin dan zit er iets niet goed. Was de opdracht inzakken of druk zetten naar voren? De linies speelden vanaf het begin zo ver uit elkaar dat het gewoon wachten was op de 0-1.

En wat dacht je van Gillissen en Buijs op het middenveld? Het lachertje van de Eredivise. Sommigen zagn Gillissen als de redder, als hij fit zou zijn, zou het beter gaan. Think again.

Evolution

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 10:57u

We hebben inderdaad laten zien dat we nog altijd de meest trouwe supporters zijn van het land. Geweldig. Natuurlijk druipt de zelfspot ervan af, maar het was ook PSV opgevallen. Na de 6-1 vond de scorende psv`er het zelfs nodig het publiek uit te dagen (zou Nijhuis met een beetje respect in zijn donder gewoon geel voor moeten geven!!!)

Als er niemand bij komt voor in de punt moeten we 4-4-3 heel snel los gaan laten. We zijn geen ajakkus en ik geloof niet dat wij de spelers hebben voor dit speltype (technisch beleid).

Na de winterstop komen cruciale wedstrijden, die zul je ALLEMAAL moeten winnen! Doe je dat niet, ga je gewoon voor de 18e plaats spelen.

Misschien moeten de spelers eens een workshop krijgen van Stillem II, hoe het voelt om te degraderen...

rubennacbreda

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 11:00u

@ ata,

ik ben het 100% met je eens. Veel supporters realiseren zich niet in wat voor positie NAC zit. Verder dacht ik dat we de wave bij NAC hadden afgezworen

Al Pacino

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 11:14u

Wat een boel ellende !

Om `man en paard` maar direct te noemen:

Looms. Vooraf werd aangegeven dat gekozen was voor de enige speler met een linker `poot`. (Toen dacht ik: Dan heeft JvA het vooraf toch niet zo goed gedaan!) Moet tegenover Narsingh of Lens niet een snelle speler worden gezet? Looms heeft werkelijk niets, maar dan ook niets goed of een beetje goed gedaan.

Gilissen. Een prima breker, maar totaal hopeloos als het op passen richting de voorhoedespelers aankomt.

Hadouir. Vanaf wedstrijd nummer 1 was ik een fan van hem, maar hij heeft nog steeds geen enkele goede wedstrijd gespeeld. Een miskoop 1e klas! (Of is hij wellicht vergeten dat de Ramadan al lang voorbij is?)

Schalk. H O P E L O O S !! Bij Beek Vooruit, Virtus, Baronie en noem maar op, lopen betere spelers rond dan deze midvoor. En men blijft het maar met hem proberen, omdat Ciftci het ook niet zo goed zou kunnen. Dat had ik dan ook graag zelf eens willen constateren tijdens een aantal wedstrijden achter elkaar in de basis !

1 speler wil ik wel met ere noemen, nl. Kenny van der Weg. Vanaf het moment dat hij inviel, heeft hij het prima gedaan.

Tenslotte, ik krijg het bijna niet uit mijn strot, moet ik dit PSV complimenteren. Men heeft werkelijk goed gespeeld, verdiend gewonnen en dat met een meer dan uitstekende Van Bommel.

Waar ook mijn complimenten naar uit gaan is naar het NAC-publiek. Gedurende de gehele wedstrijd je team blijven steunen is voor vele supportersgroepen al teveel gevraagd, maar bij NAC doen ze dit altijd, zelfs bij wedstrijden waar ze in principe volledig worden weggespeeld.

dumdum

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 11:28u

Krijgen de seizoenkaart houders nu ook hun geld terug bij degradatie?

Gio

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 11:32u

Ik vind het altijd zo eng dat supporters die een ietwat afwijkende mening of gedachte hebben verzocht worden weg te blijven. Dus als je je niet vinden kunt in die Op Volle Toeren entourage dan mag je opzouten? Over trieste figuren gesproken...

MalleBabbe

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 11:58u

Even over Schalk, kijk het begin van de wedstrijd nog eens terug en je zult zien dat hij prima aan de wedstrijd begon, maar als spits ben je verder kansloos in een team dat speelt zoals NAC gisteren.
Ik ben geen fan van Schalk, maar aan hem lag het deze keer niet.

FC Goed Bezig

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 12:11u

@ata ga je schamen man! Publiek zorgde 90m lang voor lawaai en dat bij zo`n baggerwedstrijd baggerweer en uiteindelijk baggerseizoen. Elke thuiswedstrijd zitten er 18000 man te kijken naar degradarievoetbal zonder enige wanklank: RESPECT! En waarom? Omdat NAC de mooiste kloteclub is van Nederland!

10diego

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 12:15u

Publiek was toch fantastisch? Wat een gezeur over `ongepast`. Bij menig club vliegen de stoelen en vloeken om je oren bij zo`n wedstrijd verloop. Zag Eskes lopen met een big smile, we zijn waarschijnlijk gestegen op de lijst van gezelligste clubs van Europa gisteren. Dr Ed liep ook met het borstje vooruit. Kwam waarschijnlijk even credits ophalen voor de financiële promotie. En JK zat erbij dn keek er naar, vanuit een uiterst sfeervolle box. Mooi dat deze clubman blijft komen. Benieuwd of Van As nog steeds achter de doelstelling staat en met welke spelers had straks weer komt aanzetten.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 12:15u

Trots op publiek.
Voor mijn gevoel hebben grens en scheids veel verkeerde beslissingen genomen.
Looms was dramatisch, de vraag is of hij uberhaupt tegenover Lens gezet had moeten worden.
Van Bommel, zijn we hopelijk na dit seizoen kwijt op de velden. Wat een vreselijk misselijk mannetje. Continu uitdelen en incasseren, ho maar.
Schalk liet het niet zien, maar Hadouir en (vooral) Lurling speelden nog wel wat klassen minder. Die laatste heeft pas na 20 minuten een bal naar iemand met een geel shirt gespeeld, daarna nog 1x en dat was het. Als je er geen zin in hebt, blijf dan lekker thuis.

Het wordt nog moeilijk.

donvangeene

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 12:18u

@krijnen, je bent een vd weinigen die het eindelijk wat schalk betreft aan het juiste eind hebt. Aan hem lag het niet, hij moest zelfs continu de ballen ophalen, omdat de aanvoer, zoals het gehele seizoen. stokte: van lurling kreeg hij geen enkele bal, de voorzetten van hooi waren steeds achter de man. Een echte spits (zoals schalk) moet je niet laten pingelen of mannetje passeren, hij moet ze voor de voeten krijgen. Een echte spits mist namelijk de capaciteiten om een mannetje uit te spelen, kijk naar huntelaar, drost, bony. En als een spits zelf de ballen op moet halen, is hij alweer te ver vh doel af en zijn de explosieve krachten ver verminderd.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 12:44u

De directe concurrenten na de winterstop moeten er maar aan geloven , punten tegen dít p$v waren enkel bonus geweest , maar om jezelf zo naar de slachtbank te laten leiden gaat me te ver , schokkend om te zien dat het niveauverschil zó groot is....

Kijk Neno ziet het gewoon goed , NOAD brengen én een aantrekkelijk aanvallend spel de afgelopen wedstrijden creëerde de goede sfeer van deze desastreuze avond van de 22-ste December ! , zo bouw je krediet bij het publiek in.

WW

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:00u

Ik snap Ata volkomen.
Maar de reactie van Ad Krijnen (1e) is m.i. de meest verstandige.
Zingen, ook bij een kansloze 1-5 achterstand (toen er helaas wel veel massaler gezongen werd dan bij 1-2, toen het er nog toe had kunnen doen... denk daar maar eens over na...) is opzich niks mis mee. Die schijtlollige wave was gewoon te Nederlands efltal. Carnavalesk geclown, zwaar over de top.

Als we degraderen, staat volgend jaar rond deze tijd het Rat Verlegh stadion er net zo bij als het RBC stadion nu. Daar mag je ook aan denken als je iets te enthousiast je cynisme toont bij een kansloze achterstand, en stel dat we aan het eind van de rit 1 of 2 doelpunten in het doelsaldo tekort komen om 15e of 17e te eindigen.
De KNVB heeft bij degradatie NAC echt HEEL veel uit te leggen, want hoe kan een club die naar cat 2 gepromoveerd is failliet gaan, zal de gemiddelde supporter denken. We scheren echt langs de rand van de afgrond. Niet degraderen is bittere noodzaak, niet zomaar om in de ere te blijven maar om te overleven.

Kortom wat mij betreft: veel harder aanmoedigen op de momenten dat het nog het verschil kan maken, en een tikkie ingetogener als het er niet meer toe doet.
Winst op VVV, PEC etc na de winterstop is prio nummer 1.

Charpie

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:03u

@ Hoog,
Je bedoelt Nebo waarschijnlijk.
Neno deed het ook goed, als een van de weinigen.

Vond trouwens Hadouir helemaal niet zo slecht spelen, maar hij staat te verpieteren aan de zijkant. En hij kan bij een groot deel van het publiek kennelijk geen goed doen.

Ik blijf het zeggen: 4-4-2 met Hadouir of Teun op 10. We werden weer eens compleet overlopen op het middenveld.

Weet verder niet wat slechter was: het veld of NAC. Volgens mij zat de wedstrijd van woensdag nog in de benen.

Ik stel voor om allemaal een eindejaarslot te kopen in de staatsloterij en bij het vallen van de jackpot, in ruil voor eeuwige roem, de helft te besteden om ons clubje te redden.

Tenslotte: hartverwarmende sfeer in het stadion, maar die wave

fvf6

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:07u

Weet je wat ik dat snap: dat bij een corner tegen staat het hele elftal van NAC in de eigen 16 Wat heeft schalk daar te zoeken, Hij loopt andere gewoon in de weg .Schalk en hooi moeten op de middelijn staan om wat te doen met afgeslagen ballen.Iedere afgeslagen bal is nu een prooi voor de tegenstander die van een meter of 20 lekker vol op het doel kan knallen.Nadat het 4-1was bleven er wel 2 van NAC voorin hangen

leeuw

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:32u

Een beetje spijkers op laag water zoeken lijkt mij WW.
Na de 1-2 ging het aardig te keer maar dat zwakte inderdaad snel af door de snelle 1-3 en 1-4, en dan is ff slikken.
Als dan na de rust NAC verder helemaal niet meer aan te pas komt moeten we toch iets doen om de zaterdagavond op te vrolijken en komt de kwaliteit van de tribunes afrollen, tsja en als dan daar de wave bij zit.....is puur cynisme, moet kunnen toch.( ik vind de wave overigens puur Oranje en niet des NAC`s)
Herinner je de 6-0 nederlaag nog in de 2e bekerfinale tegen PSV in de kuip, we overstemden de lampjes en liepen de polonaise, en zo zijn wij als suporters bij NAC, dat zit in ons en geen enkele dokter kan ons beter maken noem het maar een prettige ziekte waar we niet vanaf willen komen.
Daarom ben ik al vanaf 1959 geinfecteerd door deze prettige ziekte!

moho

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:38u

Zwaar verlies en spel bar en boos, wat is er dan makkelijker om de negativiteit te verhogen door te gaan fluiten etc. Kan altijd nog als het zover is....

Gisteren liet iedereen het slechte en NOAD loze spel voor wat het was en liet hun trotse NAC hart spreken.
Dit is zo veel meer dan juichen als je club scoort of wint.
Dit is trots en passie vanuit je hart waar geen enkele club tegenop kan.

Ben normaal ook niet voor schijtlollig gedoe enz, maar gisteren was de oorverdovende steunbetuiging aan de club in 1 woord fantastisch.

´Oh wat zijn ze stil´ vanuit het lampjes vak kon niet mooier en indrukwekkender teniet worden gedaan.

Ooit aan de Beatrixstraat een wedstrijd NAC AJAX gezien, was 0-5 bij rust of kort na rust. Publiek ging massaal achter de ploeg staan ( soortgelijk als gisteren), NAC team ging als een gek tekeer, AJAX spelers wisten ondanks hun Europese ervaring neit wat hen overkwam en snakten op het eind van de 2e helft na lucht (en hadden overal pijntjes) . Na afloop werd gezegd dat ze ondanks de 0-5 niet wisten hoe ze hiermee om moesten gaan.

Dat laatste had ik gisteren ook graag gezien toen het publiek zo massaal achter de ploeg te staan.

De periode na de winterstop, dezelfde steun, dan gaan er nog veel ploegjes koppie onder in Rat Verlegh !

Gr.
Josip

moho

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:40u

Leeuw

WW

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:43u

Leeuw, Moho,

zingen, aanmoedigen, is niks mis mee. Ook niet bij 1-5.
Maar die wave was over the top wat mij betreft. En ik zou graag zien dat bij een kleinere achterstand juist harder gezongen wordt, dan kan het nog het verschil maken.

Da`s alles wat ik zeg.

Voor nu: prettige Kerst allemaal, en ik hoop dat we na de winterstop als herboren VVV en PEC verslaan.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:46u

@Charpie , natuurlijk Nebo inderdaad.
Maar iets anders.... , zou het de laatste wedstrijd van Neno zijn die we in Breda gezien hebben ?! , kan zomaar zijn dat ie moet gaan omdat het aanbod zo goed is in de winterstop , ai , onze Neno weg misschien !

moho

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 13:51u

What´s in a wave ......

was de manier om communitry singing in te zetten, the wave is niet analyse waardig en de keren dat hij Rat Verlegh voorbij komt kan ik er altijd wel de humor van inzien.

Nu nog die geel zart geverfde hanen en kippen het veld op.

Gr.
Josip

WW

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 14:01u

Die kippen ben ik ook ontzettend voor!!

moho

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 14:07u

Waarom wel weer fakkels en rook bij Utreg-Ajax.....??
Pas geleden ook bij VVV en Twente

Dan overal toestaan zonder gezeur achteraf

WW

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 14:12u

@Moho

ik vermoed (maar weet het niet zeker) dat het bij die clubs officieel gegaan is, dus in samenspraak met brandweer etc.
Maar dat zou wel echt sfeerverhogend zijn. Fakkels. Kippen. Oude tijden laten herleven. Ik ben voor!

Jannie F7

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 17:02u

Publiek was top, wedstrijd drama met Looms, Gillissen en Luyks als de allerslechtste. Van Bommel was de baas en werd inderdaad door de scheidsrechter overal in gesteund. Je verliest natuurlijk niet door Nijhuis, maar elk duwtje was vrije trap PSV en andersom was er dan weer niets aan de hand. Misselijk mannetje, die Nijhuis.
En nu??? Hopen en bidden dat JvA met een geweldig idee gaat komen

Sjak

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 17:55u

allemaal een gezond en gelukkig 2013, heb maar een wens, in de ere blijven. Pas goed op voor je vingers, vuurwerkstokers :-)

Al Pacino

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 18:26u

Ligt the wave niet in het verlengde van de jingle van onze bouwmarkt? Of omgekeerd?

Mij maakt het totaal niets uit en ook die haan met kippen is wat mij betreft toegestaan.

Ook bij de wedstrijd Heerenveen - Vitesse was er meer dan voldoend vuurwerk. KNVB 2 maten meten??

10diego

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 18:40u

@jannie, hoop dat hij al het geld dat Eskes en zijn knechten binnenhalen met 3.0 mag investeren in nieuwe spelers. Maar gun Eskes wat tijd, hij zit er nig net geen jaar. Heeft veel gedaan aan de processen en een professionaliseringsslag gemaakt. We zijn ook gestegen op ranking sfeervolle clubs. Waar zo`n wave al niet toe kan lijden.

Bavi

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 18:41u

Wat mij al maanden opvalt ? Als iemand realistisch is, of kritisch of als zijn commentaar wat minder positief is, dan wordt die gelijk door een `superfan` afgemaakt als nepsupporter, "blijf maar lekker thuis op de bank kijken" is dan ook al gauw zo` n makkelijke kreet. Vanaf september blind hopen op een goed einde getuigt m.i. dat je wel een fanatieke(er) fan bent, maar niet dat je gelijk hebt of het beter weet! Triester vind ik dat dezelfde bedrijfsblindheid te bespeuren is bij beleidsbepalers. Die dachten tot voor kort ook dat we met dit materiaal in de middenmoot moesten kunnen eindigen ...Wie er gelijk heeft zal me worst zijn, feit blijft dat nu 99% er van doordrongen is dat versterking (goals) gewenst is. Laten we daar aub nu niet te lang mee wachten en toch kieskeurig zijn ! De juiste stormram tijdig binnenhalen is nu prioriteit nr. 1.
Vanaf medio januari volgt de maand van de waarheid: thuis VVV, PEC & Heracles en uit ADO & RKC. Gezien hetnvervolgprogramma en zeker gezien het slot (laatste 4 potten !) zullen we in die 5 wedstrijden toch gauw 10 punten moeten halen om plek 18 uit `t zicht te houden en om vertrouwen te tanken. Want die 18e plek ontlopen lijkt mij op dit moment de enige realistische optie. Als we daarna, door een godswonder, ook nog de nacompetitie ontlopen. Ik blijf zeggen dat ik naast WII en VVV zo 1,2,3 geen derde club weet die we onder ons kunnen houden.
Geniet van de Kerst, van oud & nieuw, hoop op de gewenste versterking en dan moeten we er maar eens gaan opklappen vanaf 19 januari !
Ik weet het; ik ben waarschijnlijk `ginne echte` maar wel realistisch. Dus als al die echte samen met die onechte er vanaf 19 januari achter gaan staan dan kunnen we die 18e plek misschien ontlopen. Succes en prettige feestdagen.

moho

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 20:47u

Bavi

Doelstelling Plaats 10/11 tot op de dag van vandaag vasthouden was/is belachelijk en totaal onrealistisch.

Iedereen draagt NAC op zijn manier een warm hart toe, mooiste is dat het in het stadion samen smelt tot passionele en onvoorwaardelijke steun aan "onze prachtige volksclub"

Als trainer zou ik in de winterstop alle selectie spelers een keer ECHT uitleggen wat ervan je verwacht wordt als je het NAC shirt mag dragen.
Dat weten de jonkies, dat weet Nebo, dat weet Lurling, maar nu zaak om de rest daarvan te doordringen.
Kan iemand een motivatie met schitterende beelden uit het verleden in elkaar draaien om dat mee te geven op trainingskamp.
Als iedereen dat besef heeft, dan ben je al een heel eind en kun je nooit meer zonder NOAD de strijd aangaan (en gisteren waren er weer een aantal bij... !)
Met schuim op de bek terug uit Valencia en in Januari publiek en team weer samen optrekken in de gezamelijke overlevingstocht.

Gr.
Josip


bertjeB

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 21:43u

Joepie, daar gaan we weer met het NOAD en onvoorwaardelijke clubliefde verhaal.

moho

Geplaatst: zondag 23 december 2012 om 22:48u

"Studio Lik" op zondagavond met de zuigende routinier die uitleg geeft over de nieuwe regels.

Beelden van ontzag ogende NAC spelers bij een PSV corner

Respect , Ontzag

Gr.
Josip

Viop

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 4:46u

Voor NAC begint de competitie op 19 januari. Het staat zo dicht op elkaar in de onderste regioenen dat alles ( behoud in de eredivisie) gewoon mogelijk is. Niet wanhopen, maar vertrouwen blijven houden. Er moet rust in en rond het elftal komen, na alles wat daar omheen is gebeurd. Eventueel punten winnen van clubs uit de top is gewoon meegenomen. Van VVV moet de 19e januari gewonnen worden. De directe concurenten hebben allemaal tegenstand uit de top - we kunnen dan zomaar een paar plaatsen stijgen. We moeten van alle directe concurenten kunnen winnen. Zijn die echt zoveel beter? Ik vond er de laatste wedstrijden vaak meer voetbal in het team zitten. Waarom inderdaad niet overschakelen op 4-4-2 ? Met Hadouir in het midden met Gudelj? En Looms leren hoe je ook gewoon simpel kunt uitverdedigen zonder met de bal door het midden te gaan lopen, terwijl je daar de capaciteiten niet voor hebt. Gewoon wegrossen dat ding. Eeen leuke spits erbij en je komt al een heel end. zal nooit verloren gaan !

10diego

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 6:50u

`Niet wanhopen, maar vertrouwen blijven houden`. Natuurlijk. Maar: waar moet ik dat vertrouwen op baseren dan?

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 8:36u

Je moet eerlijk zijn na afgelopen weekend dat PEC, VVV en RJC beter voetballen dan het huidige NAC. PSV legde de zwakheid dan wel extra pijnlijk bloot, ook na RJC uit was er een kansloos gevoel. Nu maar hopen dat Gudelj er nog het eea uit weet te persen om het vege lijf te redden. En dan nog maar even niet aan volgend seizoen denken...............Als we gaan, dan gaan we met z`n allen klinkt harder door dan wij gaan niet opzij

Kazuka

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 9:31u

@10diego

Dat vertrouwen baseer ik op de voorgaande 3 wedstrijden onder Nebo`s bewind; het voetbal was toen prima voor NAC begrippen en er werden kansen gecreëerd, zie met name NEC uit en Feyenoord thuis.

Het gevaar is echter dat het vertrouwen onder de spelers zal dalen als de kansen maar niet benut worden. Dan is het vechten tegen de bierkaai.

Tegen zoveel persoonlijke fouten in 1 wedstrijd en een PSV dat sinds lange tijd weer eens messcherp in Breda voor de dag komt valt moeilijk iets te doen, zelfs Mourinho was ten onder gegaan afgelopen zaterdag.

Wellicht wel wat naďef van Nebo om zoveel ruimte achterin te laten tegen hun snelle en behendige aanvallers.

evil ash

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 9:59u

Hoe trist ben je als je wilt bepalen hoe andere supporters zich moeten gedragen. Iedereen die aanwezig is, is betrokken. En als je een wedstrijd verstek moet laten gaan ben je een afhaker? Arrogantie ten top. Als je werk en kinderen hebt, een sociaal en professioneel leven buiten de club, dan kan het best eens zo zijn dat je niet combineren en moet kiezen. Maar ben je dan minder? Rot op zeg.

JdJ

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 11:01u

http://www.nusport.nl/eredivisie/2990313/amoah-mag-al-weer-weg-bij-heerenveen.html

Gerrie de B.

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 12:14u

Salaris JdJ, salaris!

Ata

Geplaatst: maandag 24 december 2012 om 12:53u

Ik wil best nog even een toelichting geven, maar dan houd ik erover op. Mijn punt is dat ik in cruciale wedstrijden tegen bijv. ADO en Groningen alleen maar stil voor zich uitstarende supporters om me heen zie. Het is me te makkelijk om bij een 1-5 achterstand lollig te lopen doen en onszelf uniek te noemen. Terwijl we dit seizoen op momenten dat het er écht toe doet, te vaak niet thuis geven. Dat vind ik teleurstellend, niet meer en niet minder.

Gelukkig hebben we na de winterstop direct een paar aardige wedstrijden om te laten zien dat we ook achter de ploeg kunnen staan als het werkelijk moet.

Fijne dagen allemaal.

Zapmaster

Geplaatst: dinsdag 25 december 2012 om 23:57u

Graag Amoah huren van Heerenveen. Amoah snakt ernaar om weer in Breda te wonen. Met de. Juiste aai over de bol en een 4-4-2 op stelling naast Lurling komt het allemaal goed. Capiche Nebo? Misschien toch maar eerst Pi-Air als TD

1912

Geplaatst: donderdag 27 december 2012 om 11:03u

Natuurlijk wordt zo`n jongen betaalbaar. Die kan kiezen tussen de tribune van Heerenveen of voor een veel lager salaris elders gaan voetballen. Er zal niet veel belangstelling meer voor hem zijn.

Ik vraag me wel af of dat hij nog van een goed niveau kan zijn. Daarnaast is hij jaarlijks een behoorlijke periode geblesseerd en is een tijd weg vanwege de Africa Cup. Alhoewel ik niet weet of hij nog in de selectie zit.

1912

Geplaatst: donderdag 27 december 2012 om 11:20u

Er is geen reden om vertrouwen te hebben dit seizoen. Niet in de technische staf, niet in het bestuur, niet in het commerciele team en ook niet in de selectie.

Nac commercie knokt tegen de crisis en de slechte resultaten op het veld.
Het bestuur roept dat het allemaal wel goed komt, maar dat het nog wel zwaar is. Ondertussen staat de tijd stil.
De technische staf bestaat uit een aantal gewaardeerde Naccers, maar geen mensen die het al in zich hebben om een tegenvallend team naar een hoger niveau te brengen.
De spelersgroep hebben we het allemaal al heel lang over. Er lopen te veel jongens rond die met alle goede wil het niet gaan maken. Je leest ook dat spelers geen vertrouwen in de groep hebben. Het is niet anders, maar dit maakt het moeilijk en waarschijnlijk onomkeerbaar dat NAC er na de winterstop wel uit zal komen.

Wat nu:
Honderden ideeen heb ik voorbij zien komen en sommige heeft NAC uitgevoerd. Het mocht niet helpen. Ik ben bang dat we helemaal opnieuw moeten beginnen. De leeuw zal steeds zachter gaan brullen en dit seizoen of het jaar erop gaan degraderen. Daarna komt met de vaste lasten van de club pas echt de klad erin. Financiers zullen gedwongen worden afstand te doen van hun vorderingen, omdat NAC ze toch niet kan betalen. En dan......in 2018 gaan we weer bouwen.
De club zal in de voetbalstad Breda weer floreren en goede spelers kunnen halen en geld uitgeven. Tot het moment dat er weer veel schulden zijn.

Zo was het, zo is het en zo zal het altijd blijven gaan.

Morkai the Red

Geplaatst: vrijdag 28 december 2012 om 1:28u

Als NAC al spelers zou kunnen halen / huren, dan moeten dat spelers zijn die een versterking zijn en direct in de basis kunnen starten (dus volledig fit). We hebben vorig jaar al teveel hoerlingen rond zien lopen die niet bepaald wedstrijdfit waren en zelden in de basis stonden. Niet 2 (of 3) keer dezelfde fout maken s.v.p.. Overigens is het financieel nog steeds bittere ellende bij NAC en dat schijnen sommigen te vergeten.

Er moet wel iets gebeuren, anders mogen we blij zijn dat we 15de worden en nacompetitie of directe degradatie ontlopen.

Gudelj sr. maakt niet direct de meest briljante keuzes in zijn opstellingen, dus of de wisselingen in de technische staf nu echt nut hebben gehad vraag ik me af. Op korte / middelange termijn in ieder geval niet. Dat kan ook niet, een trainer heeft een langere periode nodig. De vraag of een trainer die tijd krijgt van de JudAs en exces is maar de vraag.

Dit is een jaar van overleven. Veel te genieten op het veld is er niet.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven