homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

15 november 2012
Vandaag in 1967 - NAC speelt thuis tegen Cardiff City in Eindhoven


Vandaag 45 jaar geleden om 22:40 uur op Nederland 1 tien minuten lang een samenvatting van de Europese 'thuiswedstrijd' van NAC tegen Cardiff City. Het commentaar is van Herman Kuiphof. NAC speelt in het Philips stadion in Eindhoven omdat NAC nog niet beschikt over een lichtinstallatie. De wedstrijd in het Europa Cup 2 toernooi begint goed voor NAC. Al na 8 minuten spelen staat de 1-0 op het bord omdat Jacques Visschers de bal tegen de touwen kopt. Het is de start waarop NAC hoopte, maar NAC is na 20 minuten de regie over de wedstrijd kwijt. En de zwakke conditie van Frans Bouwmeester wordt in de media als belangrijkste oorzaak gegeven. Hij kan het hoge tempo van de Britten niet aan, moet geregeld zijn man laten lopen. En dat terwijl juist hij in het eerste bedrijf van de wedstrijd goed speelt. Mooie passes over grote afstand verraden het voetbaltalent van de ex-international. De kansen zijn voor NAC. Jan van Gorp schiet oog-in-oog met keeper Bob Wilson op de keeper in plaats van er langs. NAC dacht in Cardiff een tegenstander te treffen die te doen was, twee divisie in Engeland en niet hoog op de ranglijst. Een seizoen eerder eindigt City als 20ste. Nummer 21 en 22 degraderen naar de 3th Division. In het seizoen 1967-1968 eindigen The Bluebirds in de middenmoot. Cardiff speelt uiterst simpel voetbal. Lange ballen, hard werken, duels aangaan. NAC gaat mee in dat tempo. Peter van der Merwe heeft werk te verrichten. Zo stopt hij een inzet van Brown kort voor rust. Even eerder heeft hij geluk als Peter King op de paal schiet.

22 minuten na rust valt de gelijkmaker. King komt na een een-tweetje vrij voor Van der Merwe en schuift het ronde ding in het hoekje, 1-1. De wedstrijd was al niet hoogstaand, maar het laatste kwart is uiterst zwak.

Na afloop is NAC-coach Bob Jansen zeer teleurgesteld. 'We hadden met twee goals verschil moeten winnen om zeker te zjin voor de return. We hebben volledig op de aanval gespeeld. Van Gorp moest de aanval ondersteunen en dat lukte voor rust goed. Na de hervatting zakten we terug en dat kwam voornamelijk door de betere conditie van de Cardiff-spelers, die tenslotte prof zijn. Bovendien kreeg Visschers last van een oude blessure.' Over de kansen over veertien dagen in Wales is hij somber. 'We hebben doordat doelpunten in uitwedstrijden dubbel tellen een 1-2 achterstand opgelopen en het zal een zware opgave zijn die weg te werken.'. Jan van Gorp, neo-international ziet wel kansen voor NAC: 'NAC en Cardiff City zijn gelijkwaardige ploegen en over het resultaat in Wales valt weinig te zeggen'. Overigens is het maar de vraag of Jan van Gorp de return zelf kan meedoen. De return wordt op 29 november gespeeld en zoals geschreven is Van Gorp international. Laat Nederland nu op diezelfde dag in Rotterdam tegen Rusland spelen. De UEFA weigert Cardiff – NAC te laten spelen op een andere datum te laten spelen.

De opstelling van NAC deze 15de november 1967: Peter van der Merwe, Jan van Gorp, Frits van Ierland, Frans Vermeulen, Adri Pelkmans, Nico Rijnders, Martin Snoeck, Frans Bouwmeester, Jacques Visschers, Ferry Pirard en Frie Nouwens. Volgens de Nederlandse kranten zijn er 15.000 toeschouwers aanwezig, op diverse Engelstalig sites heeft men het over 7,618 toeschouwers.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven