homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 oktober 2012
Vandaag in 1985 - Guus van der Borgt scoort 4 keer


12 -10 -1985 E.H.C. - NAC 2 - 7
Beker
EHC maakt het NAC totaal niet moeilijk. Al na 4 minuten lijkt de wedstrijd gespeeld. Guus van der Borgt heeft er dan al twee in het mandje liggen. 'Die 2-0 werd ontzettend makkelijk bereikt. EHC geloofde er na 5 minuten al zelf niet meer in. Wij konden dus makkelijk ons spelletje spelen', sprak trainer Bob Maaskant na afloop.

Dat NAC deze wedstrijd zou gaan winnen, dat is normaal. De Limburgse amateur zijn goedwillend, maar moeten het afleggen tegen spelers als Geert Meijer, Paul Bannon en Guus van der Borgt. NAC beschikt over veel meer techniek en inzicht. Maar EHC is ook niet in staat om de mouwtjes op te stropen en dat is normaal gesproken de enige manier voor een amateurclub om een BVO te verslaan. EHC heeft het deze dag gewoon niet. Op een kleine opleving na. Tussen de 10de en de 30ste minuut komt EHC in de buurt van NAC. Eén goal wordt afgekeurd, maar EHC vindt wel de 1-2. Jos Hillen scoort in de 24ste minuut. Peter Remie maakt een einde aan de illusies van de Hoensbroekenaren. Hij zorgt voor de 1-3 en als dan vlak voor de thee Paul Bannon in de zestien meter omver wordt geduwd mag Van der Borgt voor rust al zijn derde maken vanaf 11 meter.

Wat er na rust gebeurde is een parodie op een voetbalwedstrijd. NAC speelt het grootste gedeelte van de tweede helft de bal rond. Van speler tot speler, geen EHC`er die bij machte is om de bal af te pakken, van een strijd is geen sprake meer. Pas 10 minuten voor tijd komt er weer wat vuur in dit duel, Geert Meijer (80'), Van der Borgt (81') en Wim van Dongen (87') maken de zevenklapper voor NAC compleet. Tussendoor is het Bas Reuvers die in de 84ste minuut de 2-6 op het scorebord zet. Dit bekerduel is achteraf niet meer dan een oefenduel. Maaskant: 'EHC was echt een vriendelijk ploeg. Ik had een stuggere tegenstander verwacht.'
Opstelling NAC: Van Eenennaam, Van den Dungen, Smits, De Kort, Flight, De Schepper, Remie, Van Dongen, Van der Borgt, Bannon (78'Sweres) en Meijer.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012 om 16:42u

Het is toch echt jammer, de teloorgang van De Rat Online. Zomaar een vrijdag en okay, er wordt dit weekend niet door ons NAC gevoetbald.

De Ratdactie neemt nog de moeite een stukske te plaatsen over Guus van der Borgt die vier keer heeft gescoord in 1985, inmiddels dus 27 (!) jaar geleden. Maar er wordt gewoonweg niet op gereageerd.

Is het over, het medium Fansite, het Internethooliganism? Wellicht. Of baalt iedereen zo ontzettend van wat er bij NAC gebeurt dat men niet meer naar dit soort sites kijkt, althans niet meer zomaar reageert? Kan ook heel goed.

Het waren mooie tijden, zo`n jaar of wat terug. De toptijden van Hbd. Het weerwoord van de TM Klapvee Clan (ik ben er nog steeds trots op dat ik dat begrip heb uitgevonden). De derde, vierde en minstens vijfde colonne. De eindeloze discussies.

Kom op Ratdactie, stook het vuur weer eens wat op. Laat Hbd weer gewoon toe als gewoon scribent. Kietel hannibal weer eens onder de zak. Wakeup call voor Jannie F7, broer van .... etc. Want zo is het hier een apert doodse bedoeling en sterft DROL langzaam aan een gewisse dood.

En da`s verdomde jammer!

kikako

Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012 om 17:47u

Den gustaaf voor de al wat oudere nacers

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012 om 21:46u

Heerlijk die stukses uit de oude doos zonder dat ook déze mooie verhalen (hoogstwaarschijnlijk wat aangedikt ook) en wetenswaardigheden van weleer weer negatief bejegent worden door mensen als H.b.D. (heeft ie ooit immers iets positief becommentarieerd ?) , wat een zegen zonder deze ..... ,ach... , laat ook maar , die Guus ook he....

Rooie Jo

Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012 om 23:16u

@portugees: zoals al eerder opgemerkt op dit forum: dit soort stukskes wordt breed, met genoegen en instemming gelezen, zonder dat daar nu per se op gereageerd moet worden. Appreciatie in stilzwijgen is ook mooi. Spreken is zilver enzovoorts.

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012 om 17:27u

Rooie Jo > Appreciatie in stilzwijgen?
Was dat nou net wat we niet leuk vinden aan onze oosterburen?

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 15 oktober 2012 om 12:47u

Tja, `t zal.

Ik vind de "ouwe doos" artikeltjes ook "best leuk", maar daarvoor kom ik niet naar een site als DROL.

Ik kom naar DROL voor nieuws & reuring, rommel & rotzooi, roddel & achterklap. Daarvoor klikte ik in een niet eens zo heel ver verleden met grote regelmaat op de site van DROL. Niet om te lezen hoe Guus van der Borgt een eeuwigheid geleden 4 keer scoorde.

Ik had standaard een picto`tje van DROL op de 1e pagina van mijn iPhone staan. Pas dit weekend heb ik nadat ik IOS6 had geďnstalleerd, weer een picto`tje aangemaakt. In de tussentijd had ik het niet gemist.

Helaas moet ik constateren dat het heilige vuur bij mij wat begint te doven. En helaas merk ik dat dat niet alleen bij mij het geval is.

DROL was de horzel in de pels van, ja van wie niet. En dat lijkt voorbij te zijn.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven